Vergiler düşünüldüğünde en mantıklı motosiklet markaları?

Kendimce aynı paraya S1000R almak yerine MT-09 SP alana da "enteresan/değişik" gibi sıfatlar kullanmama rağmen dikkate alınmayı falan da bekliyor değilim. (Mütekabiliyeti bozan bir şey yok ortada yani...) Nasıl ki ben birisi için "Senin fikrinin ne önemi var ki vasat herif?" diye düşünebiliyorsam başkası da benim için pekâlâ aynı şeyi düşünebilir; hem hakkıdır, hem de zaten bu bağlamdaki fikrine önem verm
bu konuda cok yanılıyosun. Benim elimde kalma nedenini biliyosun aslında.Motor benim gozumde daha cok para etmeli.
Forza 250 fiyatına vermek benim ağrıma gidiyor.ama piyasa da bu yani..kitlenme nedeni bu.

Ama seni dinledim diyelim kol bacak kesmeye karar verdim 10 yıllık 145.000km de motorumu 350.000 e satmak zorunda kaldım(daha ucuz olmalı diyossan konusuruz)

gecenlerde bi hesap yapmıştın onu gordum.

Eğer ben 2016 yılında amannn bir daha mı gelecem dunyayaya diyerek dukati multi 1200S alsaydım, zaten sırf bakımları bile beni biterecekti.
ve bugun 2016 model 145.000 de bir multiyi satabilmek için neler yapmam gerektiğini sen hesap et.Tiger 1200 veya KTM 1190 ADV cok mu farklı olurdu ?

ayrica 2016 yılında bahsettiğim bu motorlar AT tan cok pahalıydı, ama şimdi ? 400.000 tl ye burda bir allahın kulu 145.000 km de avrupalı motor almaz diye dusunuyorum.hadi bir mucize oldu 400.000 tl ye satabildiler diyelim.bunlar o motorları alırken bayyaaa para verdiler.

asıl zarar onlarda.

GS serisi hariç :)
Ben de yıllarca bu ilüzyona kendimi inandırıp bozulmaz , bakımı ucuz, dertsiz , kroniksiz diye Transalp 700 , Africa Twin , Supertenere gibi Japon Motorlara 12-13 sene bindim...O Km aldığım Africa Twin'i bana uygun olmadığı için 12k km'de sattım..Africa ile karşılaştırdığın Tiger , Multi ve KTM Grubu motorların hemen hemen hepsini kullandım , Africa veya diğer Japonlar bu motorları uzun ömürlülük , sıkıcılık ve vasatlık konularında geçebilir.... Avrupalıya geçince dünyam değişti.İmkan varsa değer kaybını ve biraz fazla bakım maliyetini göze alıp ölümlü dünyada bir de Avrupalının tadına bakmanızı öneririm...Hele yaşadığınız günler muhtemelen yaşayacağınız günlerden fazlaysa yani yaş 40'ları geçmişse arkanıza bile bakmayın

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de yıllarca bu ilüzyona kendimi inandırıp bozulmaz , bakımı ucuz, dertsiz , kroniksiz diye Transalp 700 , Africa Twin , Supertenere gibi Japon Motorlara 12-13 sene bindim...O Km aldığım Africa Twin'i bana uygun olmadığı için 12k km'de sattım..Africa ile karşılaştırdığın Tiger , Multi ve KTM Grubu motorların hemen hemen hepsini kullandım , Africa veya diğer Japonlar bu motorları uzun ömürlülük , sıkıcılık ve vasatlık konularında geçebilir.... Avrupalıya geçince dünyam değişti.İmkan varsa değer kaybını ve biraz fazla bakım maliyetini göze alıp ölümlü dünyada bir de Avrupalının tadına bakmanızı öneririm...Hele yaşadığınız günler muhtemelen yaşayacağınız günlerden fazlaysa yani yaş 40'ları geçmişse arkanıza bile bakmayın

valla hocam durust olacam tamamen,

ben hiç ahh keşkem dukatim,ktm 1290 ım olsaydı demedim.Yani zorunluluktan japon motora binmiyorum,gayet memnun ve mutluyum.

Tabi senin dediğin gibi insanlar da vardır. Ben de onlara istedikleri motoru almasını tavsiye ederim.Motor eline yapışacak değil ya, memnun kalmadığı durum olursa değiştirir.Ben oyle yaptım mesela, bir donem korlas la uğraştım baktım bana göre değil özüme döndüm :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
valla hocam durust olacam tamamen,

ben hiç ahh keşkem dukatim,ktm 1290 ım olsaydı demedim.Yani zorunluluktan japon motora binmiyorum,gayet memnun ve mutluyum.

Tabi senin dediğin gibi insanlar da vardır. Ben de onlara istedikleri motoru almasını tavsiye ederim.Motor eline yapışacak değil ya, memnun kalmadığı durum olursa değiştirir.Ben oyle yaptım mesela, bir donem korlas la uğraştım baktım bana göre değil özüme döndüm :)
Korlas'la kötü tecrüben oldu diye balkan inadın tutmuş senin mevzu odur bence :D
(Bunu yazıp da sıkıntısızlığı en garanti ve en vasat - yani herşeyden biraz yapar ama hiçbir şeyi en iyi şekilde yapmaz - motorlardan birine sahip olmam da ayrı bir ironi tabi... Neyse, 5-6 yıllık olunca bir bakacağım ortamda neler hangi koşullara var, belki o zaman bir Aprilia, Moto Guzzi veya Triumph alabilirim. Bir ara KTM 890 ADV de çok ilgimi çekiyordu ama hem firmanın durumu hem de dehşet hikâyeleri beni uzak tutuyor artık. Üstelik ben bir 890'ı olması gerektiği şekliyle kullan-a-mam zaten...)

Korlas'la kötü tecrüben oldu diye balkan inadın tutmuş senin mevzu odur bence :D
(Bunu yazıp da sıkıntısızlığı en garanti ve en vasat - yani herşeyden biraz yapar ama hiçbir şeyi en iyi şekilde yapmaz - motorlardan birine sahip olmam da ayrı bir ironi tabi... Neyse, 5-6 yıllık olunca bir bakacağım ortamda neler hangi koşullara var, belki o zaman bir Aprilia, Moto Guzzi veya Triumph alabilirim. Bir ara KTM 890 ADV de çok ilgimi çekiyordu ama hem firmanın durumu hem de dehşet hikâyeleri beni uzak tutuyor artık. Üstelik ben bir 890'ı olması gerektiği şekliyle kullan-a-mam zaten...)

ya bilmiyorum belki de korlas bahane..
ama tiger 800 den africa ya gectiğimde o bahsedilen avrupa kalitesini ben hiç aramadım yavv.

aksine bir rahatladım bir rahatladım sorma.kuş kadar hafifledim, kafa tamamen rahatladı.
Kimisi için de bunun tam tersidir haa.

Honda ya bir geçer, servise bir girerrr ıyyyyy her yer kurye motoru, kendini oraya ait hissetmeyebilir :d bu elcik neden yumusak değil dukatimin elciği yumusacaktı der.Plastiğine bahane bulur, fren tutmuyor der falan..

herkes mutlu olduğu yerde olsun :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi ara yabancı motosiklet forumlarına üye olup

"lan oğlum bok gibi paranınız var neden japon motor alıp duruyonuz.Neden Z900/Mt09 almak yerine üç kürüş daha koyup S1000R almıyosunuz. Neden 105 hp lik dandik tek egzanttrikli Africa yerine dukati desertX/ktm 890/1290 almıyosunuz ?

Türkiye'nin en büyük motosiklet forumunda sizler için motordan anlamayan amaotorler diyoruz, buna verecek cevabınız var mı lan"

diyesim var...acaba ne yazarlar ?

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Merhaba ben iki motoruda sıfır alıp 1,5 yıl içinde sattım. Bu nedenle ağır bakımlar konusunda birşey söyleyemem. Triumph ikinci eli gerçekten zayıf ama Triumph Türkiye'de yurtdışından daha ucuz satılıyor ne yalan söyleyim sattığım motorlar içinde pişman olduğum tek motor da Triumph dı keşke biraz daha kullansaydım dedim. Ek vergiler gelmeden önce bende Honda Yamaha BMW den başka motor almak mantıksız derdim ama artık bu fiyatlara Honda Yamaha almak Burak kızacak belki ama enayilik gibi geliyor. Puretech motordan gol yedim buarada triger mevzusundan aracımı sattım. Sonuç olarak şunu düşünüyorum Ne Avrupa motosikletlerin burada estirilen rüzgar kadar sorunlu ne de Japonların sorunsuz olduğunu düşünmüyorum. Triumph özelinde ise özellikle ikinci elinin zayıf olması çok uygun fiyatlara güzel motorlar denk getirilebilir...
Trıumph'un Türkiye'de ucuz olması muhabbetini daha önce de duydum fakat şu an fiyatlara baktığımda bunu doğrulayamıyorum.

Tiger Sport 660 için İngiltere fiyatı 8995-9155 Pound (yaklaşık 500.000 TL) iken Korlas'taki güncel fiyat ise 623.000 TL. Kastedilen yurt dışına İngiltere dahil değil mi yoksa Korlas gidince indirim mi yapıyor?

Kaynak: https://www.triumphmotorcycles.co.uk/motorcycles/adventure/tiger-sport-660/tiger-sport-660-2025

Motosikleti
...
Bi ara yabancı motosiklet forumlarına üye olup

"lan oğlum bok gibi paranınız var neden japon motor alıp duruyonuz.Neden Z900/Mt09 almak yerine üç kürüş daha koyup S1000R almıyosunuz. Neden 105 hp lik dandik tek egzanttrikli Africa yerine dukati desertX/ktm 890/1290 almıyosunuz ?

Türkiye'nin en büyük motosiklet forumunda sizler için motordan anlamayan amaotorler diyoruz, buna verecek cevabınız var mı lan"

diyesim var...acaba ne yazarlar ?
Ya bunu hep tartışıyoruz; kitlelerin kararlarını çok da şey yapmamak lazım. Zaten çok alınırsa o Avrupaların "premium'luğu" vs bozulur. Bir köftecinin tek şube iken harika olan köftesinin şube sayısı 10 olunca yavanlaşmasi gibi bir şey olur. Nerede çokluk orada b.kluk nitekim...

Ya bunu hep tartışıyoruz; kitlelerin kararlarını çok da şey yapmamak lazım. Zaten çok alınırsa o Avrupaların "premium'luğu" vs bozulur. Bir köftecinin tek şube iken harika olan köftesinin şube sayısı 10 olunca yavanlaşmasi gibi bir şey olur. Nerede çokluk orada b.kluk nitekim...

tabii :)

ama yine de verecekleri cevaplar ilgini cekmiyor mu ?

- neden premium ve kaliteli avrupalı yerine japon alıyosunuz, paranızda var ustelik avrupalısınız yani,2/3 bin usd sizin için problem olmasa gerek ?

olası cevaplar;

"Dostum, japon kalitesiz mi tam olarak ne demek istiyosun biraz açar mısın"
"Dostum japon kalitesi üst seviye olduğu için tercih ettim zaten"
"Dostum avrupa motorların işletme giderleri yoruyor,dayanıklılık ve sorunsuzluk benim için daha önemli"
"Dostum japonu gayet kaliteli buluyorum, premium dan kastın egzotik modellerse onlar hem cok pahalı hem de gereksiz"
"Dostum amator sensin sittir git lan allahın barbar Turku" (yunan bu)
...
falan olur başka ne diyecekler ki :d

Motosikleti
K 1600 GTL
Trıumph'un Türkiye'de ucuz olması muhabbetini daha önce de duydum fakat şu an fiyatlara baktığımda bunu doğrulayamıyorum.

Tiger Sport 660 için İngiltere fiyatı 8995-9155 Pound (yaklaşık 500.000 TL) iken Korlas'taki güncel fiyat ise 623.000 TL. Kastedilen yurt dışına İngiltere dahil değil mi yoksa Korlas gidince indirim mi yapıyor?

Kaynak: https://www.triumphmotorcycles.co.uk/motorcycles/adventure/tiger-sport-660/tiger-sport-660-2025
Her model için geçerli olmayabilir. Benim baktığım videolarda Triumph ile benzer model BMW, Ducati arasında yurtdışı fiyatları arasında anlamlı fark yoktu. Türkiye de ise ciddi fark var. Bahsettiğim videolar yurtdışı fuarlarda çekilen motorların fiyatlarının ve özelliklerinin yazıldığı videolar....

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Her model için geçerli olmayabilir. Benim baktığım videolarda Triumph ile benzer model BMW, Ducati arasında yurtdışı fiyatları arasında anlamlı fark yoktu. Türkiye de ise ciddi fark var. Bahsettiğim videolar yurtdışı fuarlarda çekilen motorların fiyatlarının ve özelliklerinin yazıldığı videolar....
O zaman Triumph Türkleri diğer avrupalılara göre daha az kazıklıyor diye düşünebiliriz. Almanya fiyatına da baktım, 440.000 TL. Yani daha da ucuz. Rastgele olarak Bulgaristan'ı da seçtim, o da benzer fiyatta. Kısacası Türk, aynı mal için en az %20 daha fazla ücret ödüyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Chatgpt b.k yemiş afedersin.
Cihat Kıpti (Çingene Cihat)
Adında meymenet yok zaten. Şahsım olarak şahsen Grok'u tercih ederim. En azından sövebiliyooo. 🥱
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yahu adamlar mt09 u z900 leblebi gibi alırken 2000 3000 usd fazla verip, mt09 sp nın anasını belleyecek s1000R/tuono V4 neden almıyor ? kendinize bu soruyu hiç sordunuz mu ?
Belki de böyle düşünüyorlardır.
lkyk2sv.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
tabii :)

ama yine de verecekleri cevaplar ilgini cekmiyor mu ?

- neden premium ve kaliteli avrupalı yerine japon alıyosunuz, paranızda var ustelik avrupalısınız yani,2/3 bin usd sizin için problem olmasa gerek ?

olası cevaplar;

"Dostum japonu gayet kaliteli buluyorum, premium dan kastın egzotik modellerse onlar hem cok pahalı hem de gereksiz"
"Dostum amator sensin sittir git lan allahın barbar Turku" (yunan bu)
...
falan olur başka ne diyecekler ki :d
Aslında exotic kelimesinin İngilizcede kastettiği şey yabancı bir ülkeye ait olduğu için bu sikimsonik İngilizlere sıradışı - etkileyici gelen ürünler demek oluyor.

Hatta Avrupa kıtası dışından gelen tüm ürünler gibi bir genelleme yapsak yanlış olmaz.

Uzakdoğu - Güneydoğu Asya - Güney Amerika - Güney Afrika gibi İngiliz ve genel olarak Avrupa kültürüne fiziksel olarak da uzak olan mekanlardan gelen ürünleri kastediyor.

Bu açıdan 80-90-2000'lerin Japon ürünleri ve haliyle motosikletleri de zamanında bu gruba giriyordu.

Tabii kitlelere hitap eden modelleri değil de daha niş modelleri diyelim yine.

https://www.ldoceonline.com/dictionary/exotic

Örnek olarak exotik mekanlar için akla gelen 10 ülkeden sadece 1 tanesi Avrupadan verilmiş. Diğer hepsi daha uzak yerlerden.

https://www.roughguides.com/articles/most-exotic-places-to-travel-around-the-world/

Aslında exotic kelimesinin İngilizcede kastettiği şey yabancı bir ülkeye ait olduğu için bu sikimsonik İngilizlere sıradışı - etkileyici gelen ürünler demek oluyor.

Hatta Avrupa kıtası dışından gelen tüm ürünler gibi bir genelleme yapsak yanlış olmaz.

Uzakdoğu - Güneydoğu Asya - Güney Amerika - Güney Afrika gibi İngiliz ve genel olarak Avrupa kültürüne fiziksel olarak da uzak olan mekanlardan gelen ürünleri kastediyor.

Bu açıdan 80-90-2000'lerin Japon ürünleri ve haliyle motosikletleri de zamanında bu gruba giriyordu.

Tabii kitlelere hitap eden modelleri değil de daha niş modelleri diyelim yine.

https://www.ldoceonline.com/dictionary/exotic

Örnek olarak exotik mekanlar için akla gelen 10 ülkeden sadece 1 tanesi Avrupadan verilmiş. Diğer hepsi daha uzak yerlerden.

https://www.roughguides.com/articles/most-exotic-places-to-travel-around-the-world/

dolayısıyla pahalı & ender & sıradışı(guc, tasarım, kalite) olan şeyler için kullanabiliriz.

haa buradaki örneklere bakarsak bunlar harbi egzotikmiş :)

m1000r , dukati panigale v4 e falan bunlara bile egzotik denmiyor olabilir tabi.

hele s1000r zaten değil,

bizim burdaki cocuklar ise 800.000 tl lik agusta brutale ye egzotik der.

forza 750 nin 950.000 oldugu yerde sevsinler sizin egzotikliğinizi diyesi geliyor insanın.

gercek egzotik forza forza :)

Motosikleti
K 1600 GTL
O zaman Triumph Türkleri diğer avrupalılara göre daha az kazıklıyor diye düşünebiliriz. Almanya fiyatına da baktım, 440.000 TL. Yani daha da ucuz. Rastgele olarak Bulgaristan'ı da seçtim, o da benzer fiyatta. Kısacası Türk, aynı mal için en az %20 daha fazla ücret ödüyor.
Aynı ülkelerdeki BMW ve Ducati fiyatları ile kıyaslamanız lazım. Benim kast ettiğim orada satılan fiyatla bizdeki fiyat arası fark değil.
Mesela İtalya Triumph 1200 ile 1300 GS fiyatları neredeyse aynı
Fransa da Triumph GS ten 1500 euro daha pahalı görünüyor....

Son düzenleme:
Motosikleti
...

gercek egzotik forza forza :)
Egzotik evet, daha canlısını görmüş olduğum bir motosiklet değil. Denk gelemedik. Ama AK 550 çok gördüm bak. Adamlar üstelik utanmıyor Forza fiyatına satıyorlar. Zincir temizlemek istemeyen cvt şanzımanlı kayışlı AK 550 alır, net.

Egzotik evet, daha canlısını görmüş olduğum bir motosiklet değil. Denk gelemedik. Ama AK 550 çok gördüm bak. Adamlar üstelik utanmıyor Forza fiyatına satıyorlar. Zincir temizlemek istemeyen cvt şanzımanlı kayışlı AK 550 alır, net.

zincir temizlemek istemeyen adam forza750 almasın zaten yaa, zircirli cunku :ROFLMAO:

kimco ne ya ? Avrupada satışı var mı acaba bunun sdasfadf

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
FJR 1300 alacaammmm ama çok zor gorunuyo şaft candır seviyom ben 😁

Motosikleti
zincir temizlemek istemeyen adam forza750 almasın zaten yaa, zircirli cunku :ROFLMAO:

kimco ne ya ? Avrupada satışı var mı acaba bunun sdasfadf
Sen bunlarda zincir nasıl yağlanır temizlenir biliyor musun? Forza'lardan emin değilim ama X ADV'lerde zincir muhafazasını 4 allen kafalı vidayı gevşetetek sökmen lazım. Yoksa 4cm'lik bir aralıktan tüm işini görmek zorunda kalıyorsun. Yani scooter'a bineceksek cvt şanzıman ve kayış aktarma en güzel çözüm bence.

Sen bunlarda zincir nasıl yağlanır temizlenir biliyor musun? Forza'lardan emin değilim ama X ADV'lerde zincir muhafazasını 4 allen kafalı vidayı gevşetetek sökmen lazım. Yoksa 4cm'lik bir aralıktan tüm işini görmek zorunda kalıyorsun. Yani scooter'a bineceksek cvt şanzıman ve kayış aktarma en güzel çözüm bence.

dediğin gibiyse hoş değil.

zaten tuplu yağ/temizleyici kullanmıyorum.

dış fırcasıyla rahat yağlamamı/temizlememi zorluyorsa çok sacma olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar