Vergiler düşünüldüğünde en mantıklı motosiklet markaları?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu arada her ne kadar vergi yükünün azaldığını söylesemde, motosikletin maliyeti cepten toplam çıkan paranın maliyeti kadardır. Yani 1.500.000TL motosiklete vereceğim ama 36 ay aylık yaklaşık %4 ile kredi kullanarak 1.000.000TL çeksem o motorun maliyeti bana yaklaşık 2.400.000TL falan olur.

Dolayısıyla her ne kadar vergiden kaçınabiliyor olsam da, ilave gümrük vergisi ile fiyatı arttıysa ben paranın alabileceği maksimum verimi ve 2. el değerini korumasını değerlendirerek satın alım yaparım.

Mesela yeni Xmax 300'e 590 bin vereceğime Beverly 400'e 400k vermek gibi.
Ama bu noktada da ikinci el değerini korumasına bakıp değer düşümünü hesaplayarak Beverly 400'ü sıfır değil ikinci el olarak bulup aldım. Aldığım motor doğan trend'e takasa verilmiş garantisi devam eden tam fatura kesilen bir motordu. Dolayısıyla toplam cebimden çıkan para 280k oldu mesela. Satmak istediğim gün yine aynı parayı edecek. İkinci el diye fiyatı bir daha düşmeyecek.
Edit: Bu arada bir kısmını da vade farksız 6 ay karta böldürerek aldım.

Burak şu an ne kadar kar ettiğin değil satış emrini verdiğinde eline geçen para senin gerçek kârın. Şu an %1000 kâr etsen bile satış emri verip satmadığın sürece kâr ettiğini varsayma. Türkiye'den daha dengeli bir piyasa olsa bile sonuç olarak denge her zaman bozulabilir. Tüm yumurtaları aynı sepete koymamışsındır diye umuyorum :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Şirket üstüne alıyorum. Kdv'den ayrı düşüyorum, Ötv'yi gidere atıyorum(amortismanla düşüyor) 4 senede amortisman var (Motosiklette 4 sene) Şirket adına ödediğim çuval dolusu verginin yanında bir avuçluk vergi kısmı azalıyor. Zamanı gelince satıp tekrar değiştiriyorum. Bunu yaparken sattığımda yenileme kararı alıyorum. Yerine yenisini koyduğum için eskisinden enflasyon ile kar etsem bile yenileme fonuna gidiyor ve yine vergi çıkmıyor. Kâr edilmiş gözükmüyor. Bu kararı uygulamaya koyabilmek için eskisi satıldıktan sonra yenisini almak şart. Birini satmadan diğerini alamıyorsun.

Şimdi Burak diyecek ki ooo vergi kaçırıyorsun :D Anlattıklarımın tamamı yasal, hiç bir şekilde vergi kaçırmıyorum. Tamamen kanuni vergi tasarrufu yöntemidir. Şirketiniz varsa uygulanabilir.

Bütün bunları üst üste koyunca vergi yükü bir miktar azalıyor.
Şirket üstüne motosiklet alırken mesela hangi gerekçe ile alınır? Yani devlete bu motosikleti hangi amaçla kullanacağınızı beyan ediyorsunuz?

Hani kurye şirketi olsanız anlarım da, o da değil...

Bu devletin işleyişi de bir alem birader...

Motosikleti
K 1600 GTL
Kişisel görüştür, mutlak doğru değildir. Daha önce de yazdığım gibi en ince ayrıntısına kadar düşünüp avrupalı ile japonun arasında seçim yapmak herkesin keyfini düşürmüyor. İşin keyif kısmı ise benim gibiler için 125CC motor ile ömrümü idame ettirebilecek olsam da gidip daha iyisine yüksek meblağlar bağlamamız.

Gidip 125CC motor yerine 1000CC motor almak sorumsuzluk gibi gelmese de 700CC iki motorun hangisinin bana daha uygun ve ekonomik olduğunu sorgulamamam sorumsuzluk gibi geliyor. Bazı insanlara motor satın almak bile sorumsuzluk olarak gelebilir. Burada ise size ikisi de sorumsuzluk gibi gelmiyor anladığım kadarı ile. Birbirimize hayat görüşü zorlamaya gerek yok. Konuyu açarken benim gibi motordan keyif alırken maddi ve manevi (servisle uğraşmama gibi şeyler) olarak da yorulmak istemeyen kişilerden bilgi almak istememdi. Çünkü ne zengin değilim ne de motora sadece keyif için binmiyorum.

Bu kadar kasma konusunda da yorum yapmak biraz gereksiz. Çoğumuz yarınımızdan emin değil. Şu an imkanım var diye yeni motor alsam da yarın koşullarım birden değişebilir. Bunu göz ardına alıp karar veremem.
Sen niye üstüne alındın o yazdığımın muhattabı sen değilsin orda yazılanlar senin için değil üstteki konuşmalar içindi. Cevap verdiğim kişiyi de alıntılamışım zaten.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şirket üstüne motosiklet alırken mesela hangi gerekçe ile alınır? Yani devlete bu motosikleti hangi amaçla kullanacağınızı beyan ediyorsunuz?

Hani kurye şirketi olsanız anlarım da, o da değil...

Bu devletin işleyişi de bir alem birader...
Tabii ki şahsi kullanım için değil. Şirket kullanımı için alınıyor. Otomobil kullanmadığımı düşünürsek motosikletle işe git gel için ulaşımımı sağlıyorum mesela. Ya da gün içinde iş için sağa sola gideceksem motosiklet ile gidiyorum. Trafik park sorunu vs olmuyor. İşlerimi daha hızlı halletmeme sebep oluyor.

Motosikleti
Tabii ki şahsi kullanım için değil. Şirket kullanımı için alınıyor. Otomobil kullanmadığımı düşünürsek motosikletle işe git gel için ulaşımımı sağlıyorum mesela. Ya da gün içinde iş için sağa sola gideceksem motosiklet ile gidiyorum. Trafik park sorunu vs olmuyor. İşlerimi daha hızlı halletmeme sebep oluyor.
Tamam, tabii ki şirket kullanımı için de, devlete ne gerekçe sunuluyor? Ben işe bununla gidip geleceğim diye vergiden mi düşülür yav? :)

Şirket aracı dediğimiz başka bir şey. Hadi onun yine bir mantığı var. Şirket işleri için, şehirlerarası ulaşım için, taşıma için, yük için, vs. Ama motosiklet hem keyif aracı diyoruz, hem de devlete ben bunu işe gidip gelirken ulaşımımda kullanacağım diyoruz. Ve tabii ki kullanmıyoruz çoğu zaman :) Burada tezat yok mu? Kaç şirket sahibi işe motosikletle gider yahu :) Tabii ki haftasonu gezileri, yurtdışı gezileri, gözleme gezileri...devam eder öyle...

Yanlış anlamayın, konusu geçti diye yazıyorum. Şahsınıza veya şirketinize yönelik değil de, bu saçma vergilendirme sistemine olan itirazım benim. Devlet de bile bile motosikleti vergiden düşmeye izin veriyor yani. Enteresan...

Motosikleti
K 1600 GTL
100-150 bin alan bir beyaz yaka Mt09 u nasıl yurutuyorsa bmw yi de canını sıkmadan yurutur diyosun.
Alet süs niyetine alınmadıysa bence bmw zorlar, canını sıkar.

180 hp 4 slimdir bir bmw Alp, yapma yavv.Biz o eski halıya para sacacak adamlardan bahsetmiyoruz.100-150 bin alanı bmw cok net canını sıkar.

Burda sen, ACT, punctum,Cyan falan amator gibi Mt09 alıyosanız eleştiririm.Biz orta tabaka mt09 dan devamm.
Tracer 9 gt den sonra bir BMW değil ama tiger 1200 aldım tiger ın bakımı için verdiğim para tracer dan sonra of buda neymiş dedirtmedi inan. Genel olarak servis ücretleri çok yüksek ama o motorlara o paraları veren biri için inan tercih sebebi olmaz....

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tamam, tabii ki şirket kullanımı için de, devlete ne gerekçe sunuluyor? Ben işe bununla gidip geleceğim diye vergiden mi düşülür yav? :)

Şirket aracı dediğimiz başka bir şey. Hadi onun yine bir mantığı var. Şirket işleri için, şehirlerarası ulaşım için, taşıma için, yük için, vs. Ama motosiklet hem keyif aracı diyoruz, hem de devlete ben bunu işe gidip gelirken ulaşımımda kullanacağım diyoruz. Ve tabii ki kullanmıyoruz çoğu zaman :) Burada tezat yok mu? Kaç şirket sahibi işe motosikletle gider yahu :) Tabii ki haftasonu gezileri, yurtdışı gezileri, gözleme gezileri...devam eder öyle...

Yanlış anlamayın, konusu geçti diye yazıyorum. Şahsınıza veya şirketinize yönelik değil de, bu saçma vergilendirme sistemine olan itirazım benim. Devlet de bile bile motosikleti vergiden düşmeye izin veriyor yani. Enteresan...
Tabii ki bu iş tamamen suistimale açık. Resmi hizmete mahsus devlet araçlarının bile şahsi kullanım amacıyla kullanıldığını gördükten sonra hele...

Ben bu siteye üye olduğumdan beri yazıyorum, Trafikten bıktım işe gidip gelirken. Otomobil kullanmayı bıraktım motorla gidip geliyorum diye :) Motosiklet ile evim 15 dk. Otomobil ile 1 saat (bazen daha az ama bazen geçiyor) Otomobili Aralık ayından beri hayatımdan çıkardım. Trafikte kullanmayı hiç sevmiyorum. Ayrıca bir otomobil ile ne yapılırsa onu yapıyorum motosiklet ile. Müşteri gezmek dahil.

Misal Ezinede bi taş ocağı müşterimin orada çekmişim bunu :)

cp9oas7.jpeg

Motosikleti
Tabii ki bu iş tamamen suistimale açık. Resmi hizmete mahsus devlet araçlarının bile şahsi kullanım amacıyla kullanıldığını gördükten sonra hele...

Ben bu siteye üye olduğumdan beri yazıyorum, Trafikten bıktım işe gidip gelirken. Otomobil kullanmayı bıraktım motorla gidip geliyorum diye :) Motosiklet ile evim 15 dk. Otomobil ile 1 saat (bazen daha az ama bazen geçiyor) Otomobili Aralık ayından beri hayatımdan çıkardım. Trafikte kullanmayı hiç sevmiyorum. Ayrıca bir otomobil ile ne yapılırsa onu yapıyorum motosiklet ile. Müşteri gezmek dahil.

Misal Ezinede bi taş ocağı müşterimin orada çekmişim bunu :)

cp9oas7.jpeg
Tebrik ederim ama sözümün size olmadığını zaten her mesajımda belirttim.

Bu iş dediğiniz gibi suistimale açık ve sizin gibi kaç kişi gerçekten motosikleti iş hayatı için kullanır az çok biliyoruz. Bunun yazı var, kışı var, karı var, yağmuru var vs. Ayrıca yük taşımaz, insan taşımaz, menzili belli, amacı belli bir araç. Kısaca motosiklet şirket işleri için verimli bir araç değil. Ki kanun koyucu da bunu biliyor, satıcı da biliyor, fatura kesen de biliyor, vergi dairesi de biliyor. Kısaca ortada yine saçma bir vergilendirme ve iade süreci var.

Aynısı örneğin ötv muafiyetli engelli araçları için de geçerli. Ki biz de kullandık bu opsiyonu zamanında. Ama herkes biliyor ki, engelli annesi babası vs. için aldığını iddia ettiği aracı hemen hiç kimse bu amaçla kullanmıyor. Kendi keyfi ve şahsi kullanımı için alıyor. Eskiden plakada engelli işareti vardı onu da kaldırdılar falan.

Kısaca bu ülkede kitapta yazanın sahada pek karşılığı yok. İlginç olanı herkes bu sistemi bir yerinden yakalamış, devlet de bile bile göz yumuyor.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tracer 9 gt den sonra bir BMW değil ama tiger 1200 aldım tiger ın bakımı için verdiğim para tracer dan sonra of buda neymiş dedirtmedi inan. Genel olarak servis ücretleri çok yüksek ama o motorlara o paraları veren biri için inan tercih sebebi olmaz....

yıllar once korlas maceramı anlattığım baslığı bulamadım., herseyi silmişler :)

google ın korlas yorumları super ama eğlendim bayağa.

6 ay önce :

"Ducati Monster 937 motosikletimin yıllık bakımı geldi, korlas ile iletişime geçtim bana astronomik bir rakam söylediler. Bende yağ ve yağ filtresini kendim değiştim 7 kat tasarruf yaptım. Yorumlara'da aldanmayın %90'ı sahte, bir ajansla anlaşmışlar onlar yazıyor. Sağlıcakla.."

1 ay once :

"Ben 2 sene Trident kullandım ve hep korlasla muhattap oldum maalesef. Belli ki korlasın para kazandıran belli bir müşteri kitlesi var başka müşterilere ihtiyaç duymuyorlar. İlgi alaka sıfır. En son bakıma randevu alıp gittim Yağ-yağ filtresi değişimi için. 1 saat bile sürmez diye düşündüm işe gidecektim. Arkadaşlar dedi ki 4 saatten aşağı çıkmaz. Mecburen arkadaşımı çağırıp kendimi aldırttım ordan. Anlayacağınız yağ yağ filtresi için içerde motorunuz bekletiliyor ve 2 saat işçilik yazılıyor. (5.500 ödedim) Neyse ki kurtuldum ve Honda’ya geri döndüm. CBR650R yağ ve yağ filtresi değişimi için harcadığım toplam süre 45 dakika :) (servise motoru park ettikten itibaren) Bunlara ulaşmaya çalışanlara sabırlar dilerim.."

yavrum hondam yaaa. aynen boyle valla yasadım cunku.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
bence biraz daha dusuk fiyata MT09/Z900 cok zekice.
istediğin kadar km yap hiçbişey olmaz.

S1000R alacaksın ama 180 hp lik motor gundelik kullanıma gelmez.cok yakar/servis kol gibi.
az kullanacaksın,guneşli havalarda falan.yılda 3000 km yapacaksın.ama servis yine gecirecektir affetmez.

5 yıl motorun 15.000 KM olacak. değeri hayvan gibi düşecek.30.000 USD ye aldığın motor usd enflasyonu katmasam bile 15.000 usd olacak.

15.000 usd kayıp, yaptığın servis/bakım masrafını da kat 20.000 usd diyelim kabaca.

kaç km yaptın ? 15.000 km yaptım abi. Tebrikler!

1 km de 1300 usd harcayan bir motora sahip oldunuz.(yakıt haric haaa)

Japonun gozunu seveyim yaaaa. Millet boşuna almıyor bunları.
Mt09 yerine Tracer 9 tercih etsek, olmaz mı peki?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tebrik ederim ama sözümün size olmadığını zaten her mesajımda belirttim.

Bu iş dediğiniz gibi suistimale açık ve sizin gibi kaç kişi gerçekten motosikleti iş hayatı için kullanır az çok biliyoruz. Bunun yazı var, kışı var, karı var, yağmuru var vs. Ayrıca yük taşımaz, insan taşımaz, menzili belli, amacı belli bir araç. Kısaca motosiklet şirket işleri için verimli bir araç değil. Ki kanun koyucu da bunu biliyor, satıcı da biliyor, fatura kesen de biliyor, vergi dairesi de biliyor. Kısaca ortada yine saçma bir vergilendirme ve iade süreci var.

Aynısı örneğin ötv muafiyetli engelli araçları için de geçerli. Ki biz de kullandık bu opsiyonu zamanında. Ama herkes biliyor ki, engelli annesi babası vs. için aldığını iddia ettiği aracı hemen hiç kimse bu amaçla kullanmıyor. Kendi keyfi ve şahsi kullanımı için alıyor. Eskiden plakada engelli işareti vardı onu da kaldırdılar falan.

Kısaca bu ülkede kitapta yazanın sahada pek karşılığı yok. İlginç olanı herkes bu sistemi bir yerinden yakalamış, devlet de bile bile göz yumuyor.
6001 km'de satılan, 1 yaşında ya da 6 ayını yeni doldurmuş. fatura kesilir yazan ama düşük fatura kesen motosiklet ilanları var. Tam olarak onları araştırmak lazım kim ne amaçla aldı diye :)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Sen niye üstüne alındın o yazdığımın muhattabı sen değilsin orda yazılanlar senin için değil üstteki konuşmalar içindi. Cevap verdiğim kişiyi de alıntılamışım zaten.
Aynı konudaki muhabbet 2 sayfa önce de gerçekleşti, fikir belirttim. Sataşma gibi bir durum yok.

Burak şu an ne kadar kar ettiğin değil satış emrini verdiğinde eline geçen para senin gerçek kârın. Şu an %1000 kâr etsen bile satış emri verip satmadığın sürece kâr ettiğini varsayma. Türkiye'den daha dengeli bir piyasa olsa bile sonuç olarak denge her zaman bozulabilir. Tüm yumurtaları aynı sepete koymamışsındır diye umuyorum :)

doğru diyosun tabi,
ama yatırım yapacak yer bulamadığımdan zirvelerde olsak da tutuyorum mecbur.

senin kulağın deliktir. resesyon , savas, cıkacak gibi olursa haberimiz olsun :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba Alp,

Hem sattığın ve hem de sonrasında aldığın motorlar çoğu motorcunun çeşitli gerekçelerle almayacağı / alamayacağı / almaya korkacağı-çekineceği motorlar bence.

Bu açıdan tercihlerini öncelikle gönlüne / kalbine göre yapmış olduğunu düşünüyorum ki muhtemelen mantığına da hitap etmiştir sonrasında.

Bu yüzden bir tebriği hakediyorsun diyerek başlamak istiyorum.

Galiba @Memcoş48 dostumuz bir mesajında bahsetmişti kendi Triumph motorunun bir ara - ağır bakım ücretinin gayet yüksek olduğundan.

Bundan dolayı Yamahadan sonra Triump motorunun bakım ücretlerini karşılaştırırken rutin bakım yanında ağır bakım ücretlerinden de bahsetmek gerektiğini düşünüyorum.

Tabii belki gerek eski ve gerekse de yeni motorunu o bakımları görecek kilometrelere kadar sürmemiş de olabilirsin.

Ama sanki i...netor Avrupalı üreticilerin (Japon üreticilere göre) müşterilerden satış sonrası hizmetler adıyla daha fazla para tırtıklamak adına motorlarını ağır bakım (ya da daha sık ağır bakım) görecek şekilde dizayn ettiklerini düşünüyorum.

En azından otomobillerde böyle olagelmiştir.

Yağ içinde çalışan triger kayışlı puretech ve benzeri 3 silindirli benzinli motorlar veya triger zincirli olduğu halde 150 bin kilometrelerde zincir ve başka bir sürü aksam değişimi yapılacak şekilde dizayn edilen ve bunun için de motorun inmesi gerektiği için müthiş bir maddi külfet doğuran BMW dizel motorları gibi üretimleri kastediyorum.

Japonların 1.0 3 silindirli Honda motorunda aynı yağlı triger kayışı kullanmaları ve/veya servis dışında dışarıya parça vermediklerinden rektefiye edilemediği için komple sandık şanzımanla değişim gerektiren CVT şanzımanları gibi planlı eskitme kafası ürünleri ve de haliyle ...pnelikleri yok değil ama herşeye rağmen yine de Avrupalıların yanında masum kalıyorlar bence.

Bak hala çok kızgınım Honda'ya.

Hangi akla hizmet ettiyse, motosikletlerinde sinyal ile kornanın yerini değiştirdi 15 yıl kadar önce.

Zaten en büyük motosiklet üreticisi olarak muhtemelen kendisinin dizaynı olan ve / veya yaygınlaştırmış olduğu bu sistemi bir gecede değiştirdi.

Yine müthiş tepki alsa da en azından tuşların büyüklüğü ve basma kolaylığı fena değildi.

Sonra bu yıl itibarı ile kornayı iyice zemine gömüp üstüne Q klavyenin F ve J harflerindeki çıkıntı gibi bir kabartma koydu.

Özellikle kışlık eldivenle o kornaya basılmıyor.

Hele ki benim gibi bir de Yamaha motosikletiniz varsa bir gün ona binip ertesi gün yeni model Honda motorunuza biniyorsanız bu 2025 model neredeyse tüm Hondalardaki sikimsonik sol kütük tuş dizaynına geçtikleri için bu dizaynı talep eden, bunu dizayn eden, bu dizaynı onaylayan kim varsa NX500 motoruma her bindiğimde topuna basıyorum küfrü.

Ve hatta başka küçük problemler olsa da onlar bir şekilde halledilir ama bunun için sol kütüğü bir Yamaha sol kütüğü ile değiştirmek gibi motoru garanti dışı bırakacak bir işlem olduğu için ve bu işe şimdilik bulaşmak istemediğimden NX500'ü sattım geçen hafta.

Ve yeni nesil hiç bir Honda modelini sırf bu gerekçeyle satın almayacağım muhtemelen.

Çok sinirliyim bu konuda.

Neyse.

Acaba Triump motorunun olası bir ağır bakımı Yamaha motorunun olası bir ağır bakımının yanında "offf, bu da neymiş böyle..." dedirtir mi acaba?

Her iki markanın olası ağır bakımları kaç bin kilometrede bir yapılıyordur ?

Ya da kilometresi arttığı için ikinci elde zenci muamelesi görür mü Triumph?

Tabii ki ilk başta makul bir fiyata alındıysa satışta daha ucuza gitmesi çok koymaz belki ama ne bileyim işte, belki de çok zor satılır falan filan.

Her ne kadar bu yıl bunu @Burak Kara'ya kaptırmış olsam da motora uzun süre / kilometreler boyunca binmek isteyenler Honda - Yamaha - Bmw dışında bir marka almamalı görüşünü yıllardır inanmış - savunmuş ve hatta çeşitli forumlarda da dile getirmişimdir.

Senin görüşün nedir bu konuda?

İlgimiz olmadığı markalar devreye girdiğinde yakın gelecekte o markalara yürümeyecek olsak bile bilgiye ekstra açız vesselam.

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
doğru diyosun tabi,
ama yatırım yapacak yer bulamadığımdan zirvelerde olsak da tutuyorum mecbur.

senin kulağın deliktir. resesyon , savas, cıkacak gibi olursa haberimiz olsun :)
Bu Trump’ın bizimkinden pek farkı yok. Ama başkanlık sistemi bizimki gibi devşirme olmadığından eli kolu bağlı. Yanlış karar bozulabiliyor. Hiç bir şey bir anda olmaz o yüzden. Sadece haberleri iyi takip etmek lazım.

Motosikleti
K 1600 GTL
Merhaba Alp,

Hem sattığın ve hem de sonrasında aldığın motorlar çoğu motorcunun çeşitli gerekçelerle almayacağı / alamayacağı / almaya korkacağı-çekineceği motorlar bence.

Bu açıdan tercihlerini öncelikle gönlüne / kalbine göre yapmış olduğunu düşünüyorum ki muhtemelen mantığına da hitap etmiştir sonrasında.

Bu yüzden bir tebriği hakediyorsun diyerek başlamak istiyorum.

Galiba @Memcoş48 dostumuz bir mesajında bahsetmişti kendi Triumph motorunun bir ara - ağır bakım ücretinin gayet yüksek olduğundan.

Bundan dolayı Yamahadan sonra Triump motorunun bakım ücretlerini karşılaştırırken rutin bakım yanında ağır bakım ücretlerinden de bahsetmek gerektiğini düşünüyorum.

Tabii belki gerek eski ve gerekse de yeni motorunu o bakımları görecek kilometrelere kadar sürmemiş de olabilirsin.

Ama sanki Avrupa motorlarında ama i...netor Avrupalı üreticilerin (Japon üreticilere göre) müşterilerden satış sonrası hizmetler adıyla daha fazla para tırtıklamak adına motorlarını ağır bakım (ya da daha sık ağır bakım) görecek şekilde dizayn ettiklerini düşünüyorum.

En azından otomobillerde böyle olagelmiştir.

Yağ içinde çalışan triger kayışlı puretech ve benzeri 3 silindirli benzinli motorlar veya triger zincirli olduğu halde 150 bin kilometrelerde zincir ve başka bir sürü aksam değişimi yapılacak şekilde dizayn edilen ve bunun için de motorun inmesi gerektiği için müthiş bir maddi külfet doğuran BMW dizel motorları gibi üretimleri kastediyorum.

Japonların 1.0 3 silindirli Honda motorunda aynı yağlı triger kayışı kullanmaları ve/veya servis dışında dışarıya parça vermediklerinden rektefiye edilemediği için komple sandık şanzımanla değişim gerektiren CVT şanzımanları gibi planlı eskitme kafası ürünleri ve de haliyle ...pnelikleri yok değil ama herşeye rağmen yine de Avrupalıların yanında masum kalıyorlar bence.

Bak hala çok kızgınım Honda'ya.

Hangi akla hizmet ettiyse, motosikletlerinde sinyal ile kornanın yerini değiştirdi 15 yıl kadar önce.

Zaten en büyük motosiklet üreticisi olarak muhtemelen kendisinin dizaynı olan ve / veya yaygınlaştırmış olduğu bu sistemi bir gecede değiştirdi.

Yine müthiş tepki alsa da en azından tuşların büyüklüğü ve basma kolaylığı fena değildi.

Sonra bu yıl itibarı ile kornayı iyice zemine gömüp üstüne Q klavyenin F ve J harflerindeki çıkıntı gibi bir kabartma koydu.

Özellikle kışlık eldivenle o kornaya basılmıyor.

Hele ki benim gibi bir de Yamaha motosikletiniz varsa bir gün ona binip ertesi gün yeni model Honda motorunuza biniyorsanız bu 2025 model neredeyse tüm Hondalardaki sikimsonik sol kütük tuş dizaynına geçtikleri için bu dizaynı talep eden, bunu dizayn eden, bu dizaynı onaylayan kim varsa NX500 motoruma her bindiğimde topuna basıyorum küfrü.

Ve hatta başka küçük problemler olsa da onlar bir şekilde halledilir ama bunun için sol kütüğü bir Yamaha sol kütüğü ile değiştirmek gibi motoru garanti dışı bırakacak bir işlem olduğu için ve bu işe şimdilik bulaşmak istemediğimden NX500'ü sattım geçen hafta.

Ve yeni nesil hiç bir Honda modelini sırf bu gerekçeyle satın almayacağım muhtemelen.

Neyse.

Çok sinirliyim bu konuda.

Acaba Triump motorunun olası bir ağır bakımı Yamaha motorunun olası bir ağır bakımının yanında "offf, bu da neymiş böyle..." dedirtir mi acaba?

Her iki markanın olası ağır bakımları kaç bin kilometrede bir yapılıyordur acaba?

Ya da kilometresi arttığı için ikinci elde zenci muamelesi görür mü acaba Triumph?

Tabii ki ilk başta makul bir fiyata alındıysa satışta daha ucuza gitmesi çok koymaz belki ama ne bileyim işte, belki de çok zor satılır falan filan.

Her ne kadar bu yıl bunu @Burak Kara'ya kaptırmış olsam da motora uzun süre / kilometreler boyunca binmek isteyenler Honda - Yamaha - Bmw dışında bir marka almamalı görüşünü yıllardır inanmış - savunmuş ve hatta çeşitli forumlarda da dile getirmişimdir.

Senin görüşün nedir bu konuda?

İlgimiz olmadığı markalar devreye girdiğinde yakın gelecekte o markalara yürümeyecek olsak bile bilgiye ekstra açız vesselam.
Merhaba ben iki motoruda sıfır alıp 1,5 yıl içinde sattım. Bu nedenle ağır bakımlar konusunda birşey söyleyemem. Triumph ikinci eli gerçekten zayıf ama Triumph Türkiye'de yurtdışından daha ucuz satılıyor ne yalan söyleyim sattığım motorlar içinde pişman olduğum tek motor da Triumph dı keşke biraz daha kullansaydım dedim. Ek vergiler gelmeden önce bende Honda Yamaha BMW den başka motor almak mantıksız derdim ama artık bu fiyatlara Honda Yamaha almak Burak kızacak belki ama enayilik gibi geliyor. Puretech motordan gol yedim buarada triger mevzusundan aracımı sattım. Sonuç olarak şunu düşünüyorum Ne Avrupa motosikletlerin burada estirilen rüzgar kadar sorunlu ne de Japonların sorunsuz olduğunu düşünmüyorum. Triumph özelinde ise özellikle ikinci elinin zayıf olması çok uygun fiyatlara güzel motorlar denk getirilebilir...

abi valla senden gormedim :)

aklın yolu bir tabi..

hele honda..

neden honda diyorum bir anımı anlatayım hemen.

5 ay önce sanırım lastikleri değiştirmeye gitmiştim(@Alpbatur bilir perişan haldeki 1300 gs li karşılaştğım zaman) aynı yerde zincir dişliyi de değiştirdik.

abi adam lastikleri zinciri taktı ama zincir gerginliğini ayarlayan ve arka maşanın içine giren vida sıkıştı, çıkmıyor.

zincir yemin ediyorum demir gibi sıfır esneme.

cocuk ben buna bişey yapamam tornacıya veya servise git. ben olsam tornacıya giderdim diyerek akıl verdi.

maslak tan doğru okmeydanı esengul e gittim.

girdim, durumu gosterdim. anında usta işe başladı ve abartsız 45 dk belki 1 saat uğraştılar.

en sonunda ziktimin vidasını cıkardılar.
ve o aksam uzun yola cıkabildim.

500 tl aldılar.

şimdi;

motorum, korlas, bmw, vs olsaydı ne olacaktı?
yuzde yuz motoru bıraktıracaklardı.. rezil olacaktım.

veya git saniyeye tornacı ara falann.

yavrum honda yaaa...

not:daha once anlattıysam pardon, yaşlanıyoruz.

Motosikleti
K 1600 GTL
abi valla senden gormedim :)

aklın yolu bir tabi..

hele honda..

neden honda diyorum bir anımı anlatayım hemen.

5 ay önce sanırım lastikleri değiştirmeye gitmiştim(@Alpbatur bilir perişan haldeki 1300 gs li karşılaştğım zaman) aynı yerde zincir dişliyi de değiştirdik.

abi adam lastikleri zinciri taktı ama zincir gerginliğini ayarlayan ve arka maşanın içine giren vida sıkıştı, çıkmıyor.

zincir yemin ediyorum demir gibi sıfır esneme.

cocuk ben buna bişey yapamam tornacıya veya servise git. ben olsam tornacıya giderdim diyerek akıl verdi.

maslak tan doğru okmeydanı esengul e gittim.

girdim, durumu gosterdim. anında usta işe başladı ve abartsız 45 dk belki 1 saat uğraştılar.

en sonunda ziktimin vidasını cıkardılar.
ve o aksam uzun yola cıkabildim.

500 tl aldılar.

şimdi;

motorum, korlas, bmw, vs olsaydı ne olacaktı?
yuzde yuz motoru bıraktıracaklardı.. rezil olacaktım.

veya git saniyeye tornacı ara falann.

yavrum honda yaaa...

not:daha once anlattıysam pardon, yaşlanıyoruz.
Motorun Triumph veya BMW olsaydı zincir gergi vidası diye birşeyin olmayacaktı muhtemelen 🙃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar