Raider 125 4-6 bin devirde fazla titreşim ve zırıltı sesi

Motosikleti
Motoru satıldı...
Arkadaşlar 7400 de raider var motoru bakımlarını 6500 de yaptırdım (Motoru 6000 de 2. el uzun yol yapan bir abiden aldım motor garajda yatıyordu bakımını yaptırıp hanımının baskısıyla satmaya karar vermişti o yüzden motor yatıyordu, birebir yerinde görüp almıştım)

Yeni olmaya başladı bu durum, motorda saçma bir şekilde 1-2. viteste 4000 ila 6000 devir aralığında depo altından bir zırıltı geliyor ve bütün motor zangır zangır titriyor 6000 deviri geçtiği anda bu ikiside kesiliyor, birdaha 8500 devire kadar titreşim zırıltı vs yok.

Kime gitsem saplamaları sıkarız düzelir diyor, saplamaları daha önce sıktırdım ancak düzelmedi, beni egzantrik zinciri işkillendiriyor şuanda ama eminde değilim.

Tek silindirin titreşimli olacağını bekliyordum zaten ancak zırıltı sesi beni işkillendirdi.
(Vidalarını haftada 1 yada iki haftada 1 elimden geldiğince sıkıyorum)

(Mümkün olursa bundan sonra bir makina alırsam en kötü çift silindir alacağım benzini içerse içsin)

Son düzenleme:
Motosikleti
Çin Malı Skuter
Tırnaklardan vs. olabilir. En ufacık gevşek bir vida bile çok zırıltı yapabiliyor bu motosikletlerde. Hepsine bakmak gerek.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Tırnaklardan vs. olabilir. En ufacık gevşek bir vida bile çok zırıltı yapabiliyor bu motosikletlerde. Hepsine bakmak gerek.
işin garip yanı sadece 4-6 bin devirde olması 6500 devire çıktığım an kesiliyor neyse gene bi baktırıcam ben elimden geleni yaptım çözemedim.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Bendeki Bajaj Discover 125st'de benzeri bir sorun vardı. Aynı şekilde zangir zangir titriyordu belli devirlerde. O da uzun süre beklemişti.

Motorun şasiye oturtulduğu askı vardı bir tane. Motor askı mili demisti usta ama arayip bulamamistim. Onu degistirince duzeldi. Motor yattigi icin oradaki kaucuklar kirilgan ve sert olmuslardi

Belki isine yarar

Motosikleti
TVS Raider 125
Bendeki Bajaj Discover 125st'de benzeri bir sorun vardı. Aynı şekilde zangir zangir titriyordu belli devirlerde. O da uzun süre beklemişti.

Motorun şasiye oturtulduğu askı vardı bir tane. Motor askı mili demisti usta ama arayip bulamamistim. Onu degistirince duzeldi. Motor yattigi icin oradaki kaucuklar kirilgan ve sert olmuslardi

Belki isine yarar
Hocam Raider için dediğin parçayı bulamadım, var mı elinde link?

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Burçlardan yapmıyor bunları zamanla dandik montaj yada dandik servis bakımından vidalar gevşeyip düşüyor sonra taşıyıcı olan kısımlar fazla motoru zorlayınca bana eyvallah diyip ya kırılıyor yada parça varsa parça düşüyor
O zaman bendeki degisim gereksizdi ama usta tekrar sıkınca düzelmiş oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar