Vergiler düşünüldüğünde en mantıklı motosiklet markaları?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beynimizden daha ilginç organlarla karar veriyor gibiyiz. Hele Amerika'da olunca :ROFLMAO:

bu konuda en iyi avrupalılar. zeki insanlar ve tercihlerini ilgiyle izliyorum.elit insanlar, her bakımdan ☺️
benim arkdas napıyo acaba, KTM batınca morali bozulmustur kesin.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Aynen kanka, battılar, morali çok bozuktur...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ulan hepiniz de bi motoru 10 yıl kullanıyorsunuz ya bi motor altınızda taş çatlasın 2 sene duruyor hadi kendinizi kandırdınız bizi yemeyin @tommygun gelip ben kullanıyorum diyecek onu ayrı tutalım

bence biraz daha dusuk fiyata MT09/Z900 cok zekice.
istediğin kadar km yap hiçbişey olmaz.

S1000R alacaksın ama 180 hp lik motor gundelik kullanıma gelmez.cok yakar/servis kol gibi.
az kullanacaksın,guneşli havalarda falan.yılda 3000 km yapacaksın.ama servis yine gecirecektir affetmez.

5 yıl motorun 15.000 KM olacak. değeri hayvan gibi düşecek.30.000 USD ye aldığın motor usd enflasyonu katmasam bile 15.000 usd olacak.

15.000 usd kayıp, yaptığın servis/bakım masrafını da kat 20.000 usd diyelim kabaca.

kaç km yaptın ? 15.000 km yaptım abi. Tebrikler!

1 km de 1300 usd harcayan bir motora sahip oldunuz.(yakıt haric haaa)

Japonun gozunu seveyim yaaaa. Millet boşuna almıyor bunları.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
ulan hepiniz de bi motoru 10 yıl kullanıyorsunuz ya bi motor altınızda taş çatlasın 2 sene duruyor hadi kendinizi kandırdınız bizi yemeyin @tommygun gelip ben kullanıyorum diyecek onu ayrı tutalım
Mesele aynı kişinin aynı motosikleti kullandığı zaman dilimi olsaydı haklı olabilirdin ama öyle değil ki :)

Sonuçta bir motosiklet ilk trafiğe çıkış tarihinden itibaren belki onlarca el değiştirecek. Bu durumda o motosikletin kullanım süresi boyunca ortaya koyacağı performans ve sorunsuzluk önemli bir kriter olacak.

Doğru sonuca varmak için, doğru fonksiyon kurmalısın...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ohooo olmuyor cyan.

siz mt09sp alan adama salak aptal diyip ondan sonra ben cogunluk tercihine bakmıyorum diyerek ortadan sıyrılamazsınız yok oyle :)

"gtü yemiyodur" senden cıkmış değil de adeta sampsonte falan yazmış gibi dfgdsgf, yakışmadı pek.

2016 yılında AT yerine mesela Tiger 1200, BMW daha da kotusu ducati multi 1200S alsaydım şimdi ocağıma incir ağacı dikilmiş,
oturmuş ağlıyodum.

1.73 boyunda olsam mt09 alır keyifle nice kilometreler yapardım,gayette 10 yıl kullanılır.
Aslında yıl olayını vermek sacmaydı amacım yılda 10/15K kullanann insalar demekti., 2 yıl kullanıp motorları yenilesen işletme giderlerinden kurtulmuyosun,yeni motorda da devam ediyor.

sizin sorununuz insanların terchilerini sert sekilde eleştirip, kendi tercihlerinizin cook mantıklı oldugunu dusunmeniz. burada yaşadığımız tam olarak bu aslında.

2000 usd az verip mt09sp/z900 se tercih eden insanlardan cok daha iyi terchiler yaptığınızı düşünmeye devam edebilirsiniz ama.zaten beynimiz boyle calışır.

lombardo ya git sor iyiki nc700 aldım der.
memcos48 aklımı seveyim tiger 800 aldım der.
killing motorun kraliı aldım der,
espresso vstrom un gozunu sevim ne motor aldım ya der,
Punctum hornet en iyi f/p nakedinı aldım der,

bu boyle gider..
Senin anlamadığın konu şu: Ben aman ne iyi tercih yapmışım demiyorum, motoru aldığım zaman en doğru tercih buydu diyorum (DL650'yi de motor karakteristiği olarak zaten beğeniyordum), yaptığım tercihin iyi veya kötü olması konusunda bir dış referans ve destek de aramıyorum hiç. Parayı basmışım zaten, artık başkasının ne düşündüğünün ne önemi var?

Kendimce aynı paraya S1000R almak yerine MT-09 SP alana da "enteresan/değişik" gibi sıfatlar kullanmama rağmen dikkate alınmayı falan da bekliyor değilim. (Mütekabiliyeti bozan bir şey yok ortada yani...) Nasıl ki ben birisi için "Senin fikrinin ne önemi var ki vasat herif?" diye düşünebiliyorsam başkası da benim için pekâlâ aynı şeyi düşünebilir; hem hakkıdır, hem de zaten bu bağlamdaki fikrine önem vermiyorumdur ki? (Versem sorar öyle alım yaparım. DL650'yi alırken de "acaba saçma bir hareket yapıyorum?" diye sordum yani birkaç kişiye...)

Bence yine de ocağına incir ağacı dikilmiş durumda ama? İstediğin fiyata satamadığın için o ömürlük / hiç bozulmayan / az yakan / übemensch insanların tercihi 10 yıllık Africa Twin'in elinde kaldı. Yani beninki ne kadar bilişsel eğilim (cognitive bias) ise seninki de aynen o kadar. Mal elinde kaldığı için sağlamlığı sorunsuzluğu vs gibi unsurların sendeki ağırlığı artıyor. Rahatça değiştirebildiğin çok daha eğlenceli performanslı bir alternatif için kaybedeceğin para kadar gene maddî kaybın var. Ama o eğlenceli performanslı makineye binemedin bütün bu zaman zarfınca?

Evrenin yasaları kesin nitekim; vardan yok edilmez, yoktan var edilmez, bir yerde kazanç varsa başka bir yerden kayıp vardır. Bu konu da bunun dışında değil...

F54

Şu motoru/arabayı 10 yıldan fazla kullananların durumlarını hep merak ediyorum. Ömürlük diye tabir edilen bazı araçlar bu kadar uzun süreden sonra ekonomik veya mental açıdan mantıklı oluyor mu gerçekten? Aklımda eski mi eski Tenere'ler veya Transalp'lar almak da var ancak gözüm korkuyor.
eski motor almak aklında varsa özellikle 20 yaş civarı bence motoru kim nasıl ne kadar zamandır kullanıyor ona
benim arkadaşımda var 2006 model transalp 140000 km hiçbir sıkıntısı yok satsa çin malı scooter anca alır ee parada harcamak istemiyor kullanmaya devam ediyor tabi doğru düzgün bakımını yapıyor

Bence yine de ocağına incir ağacı dikilmiş durumda ama? İstediğin fiyata satamadığın için o ömürlük / hiç bozulmayan / az yakan / übemensch insanların tercihi 10 yıllık Africa Twin'in elinde kaldı.

bu konuda cok yanılıyosun. Benim elimde kalma nedenini biliyosun aslında.Motor benim gozumde daha cok para etmeli.
Forza 250 fiyatına vermek benim ağrıma gidiyor.ama piyasa da bu yani..kitlenme nedeni bu.

Ama seni dinledim diyelim kol bacak kesmeye karar verdim 10 yıllık 145.000km de motorumu 350.000 e satmak zorunda kaldım(daha ucuz olmalı diyossan konusuruz)

gecenlerde bi hesap yapmıştın onu gordum.

Eğer ben 2016 yılında amannn bir daha mı gelecem dunyayaya diyerek dukati multi 1200S alsaydım, zaten sırf bakımları bile beni biterecekti.
ve bugun 2016 model 145.000 de bir multiyi satabilmek için neler yapmam gerektiğini sen hesap et.Tiger 1200 veya KTM 1190 ADV cok mu farklı olurdu ?

ayrica 2016 yılında bahsettiğim bu motorlar AT tan cok pahalıydı, ama şimdi ? 400.000 tl ye burda bir allahın kulu 145.000 km de avrupalı motor almaz diye dusunuyorum.hadi bir mucize oldu 400.000 tl ye satabildiler diyelim.bunlar o motorları alırken bayyaaa para verdiler.

asıl zarar onlarda.

GS serisi hariç :)

geçmişte Avrupa malı motosiklet kullanım şekli nasılsa, ileride de aynı şekilde devam edecek. herhangi bir değişiklik olmayacak, aksine Japon motosiklet satışları daha da artacak, ne kadar pahalı olursa olsun. Japon motosikletleri konusunda yerleşmiş bir düşünce yapısı var ve bu düşünceden sapmak pek mümkün değil Maalesef, toplumumuz yıllardır bu anlayışla ilerliyor. R25 modelinin sıfırı 400 liraya satılıyor, oldukça yüksek bir taleple

Motosikleti
K 1600 GTL
bu konuda cok yanılıyosun. Benim elimde kalma nedenini biliyosun aslında.Motor benim gozumde daha cok para etmeli.
Forza 250 fiyatına vermek benim ağrıma gidiyor.ama piyasa da bu yani..kitlenme nedeni bu.

Ama seni dinledim diyelim kol bacak kesmeye karar verdim 10 yıllık 145.000km de motorumu 350.000 e satmak zorunda kaldım(daha ucuz olmalı diyossan konusuruz)

Eğer ben 2016 yılında amannn bir daha mı gelecem dunyayaya diyerek dukati multi 1200S alsaydım, zaten sırf bakımları bile beni biterecekti.
ve bugun 2016 model 145.000 de bir multiyi satabilmek için neler yapmam gerektiğini sen hesap et.Tiger 1200 veya KTM 1190 ADV cok mu farklı olurdu ?

ayrica 2016 yılında bahsettiğim bu motorlar AT tan cok pahalıydı, ama şimdi ? 400.000 tl ye burda bir allahın kulu 145.000 km de avrupalı motor almaz diye dusunuyorum.hadi bir mucize oldu 400.000 tl ye satabildiler diyelim.bunlar o motorları alırken bayyaaa para verdiler.

asıl zarar onlarda.

Cyanın aslında demek istediği hobi ve keyif için yaptığın bir harcamada bu kadar derin hesaplar yaptığında iş keyif olmaktan çıkıyor. Yeğenini sevmeni onun geleceğini düşünmeni anlıyorum ama bu kadar kasmaya gerek yok inan ;)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

asıl zarar onlarda.

Karşılaştırma denk değil çünkü on yıl kullanmıyorsun bunları. Tiger her türlü satması zor evet ama bir desmolu Ducati kadar da masraf çıkarmıyor olmalı. Amma ve lâkin, en nihayetinde kalbinle istediğin motoru alman lazım ki masrafları dokunmasın, masrafı az olan motor kalple değil (mesela...) mide ile alınıyordur büyük ihtimal. Bunların seçim kriterleri farklı haliyle...

Cyanın aslında demek istediği hobi ve keyif için yaptığın bir harcamada bu kadar derin hesaplar yaptığında iş keyif olmaktan çıkıyor. Yeğenini sevmeni onun geleceğini düşünmeni anlıyorum ama bu kadar kasmaya gerek yok inan ;)

aslında Cyan motor hobidir işine kızardı şimdi hobi olarak mı gormeye başladı bilmiyorum.

konu nerden çıktı S1000R vs Mt09 SP nerdeyse aynı fiyat abiiden cıktı değil mi ?

bende bunların giderleri birbirinden cok farklı oldugunu, motorunu süs olarak kullanmayan birinin M09SP tercih etmesinin o kadar da sacma olmadığını anlattım.

Haaa adam kamyoncu gibi zengindir S1000R ı da mt09 gibi istediği gibi kullanır, servise de balya balya para verir ama sorub değildir.

100-150 k maaş alan bir beyaz yakasın Alp.Yılda 10K 15K yol yapan adamsın hangisi mantıklı ?
Cyan 10 yıl kullanmıyosun demiş ama zaten surekli motor yeniliyosan sen zengin adamsındır hesap kitap yapmaya gerek yok.

Biz hayatın gerçeklerinden konusalım

Motosikleti
K 1600 GTL
aslında Cyan motor hobidir işine kızardı şimdi hobi olarak mı gormeye başladı bilmiyorum.

konu nerden çıktı S1000R vs Mt09 SP nerdeyse aynı fiyat abiiden cıktı değil mi ?

bende bunların giderleri birbirinden cok farklı oldugunu, motorunu süs olarak kullanmayan birinin M09SP tercih etmesinin o kadar da sacma olmadığını anlattım.

Haaa adam kamyoncu gibi zengindir S1000R ı da mt09 gibi istediği gibi kullanır, servise de balya balya para verir ama sorub değildir.

100-150 k maaş alan bir beyaz yakasın Alp.Yılda 10K 15K yol yapan adamsın hangisi mantıklı ?
Cyan 10 yıl kullanmıyosun demiş ama zaten surekli motor yeniliyosan sen zengin adamsındır hesap kitap yapmaya gerek yok.

Biz hayatın gerçeklerinden konusalım
Yani bende onu demek istiyorum adam eski püskü yırtık bir halıya antika diye dünya para veriyor :D şimdi ona bak kardeş burada çok daha güzeli yenisi şu para desek saçma olur. Motosiklete hobi olarak değil bir ulaşım aracı olarak biniyorsan söylediklerinde haklısın ama zevk için biniyorsan bu kadar mantık aramak gereksiz oluyor. Tabiki zevk için de kullansan bütçeni düşünmen gerekir ki herkes düşünüyor zaten kimse yürütemiyeceğin bakım masrafı ağrına gidecek bir ürünü al demiyor ama imkanın varsa şartların uygunsa neden bulgur pilavıyla mideyi doldurasın ki....
Ayrıca MT09 la BMW arasında yürütme maliyeti açısından o iki motoru alabilecek gelir düzeyinde birisinin canını sıkacak kadar bir fark yoktur emin olabilirsin.....

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok benim de 5,5 sene oldu, benden önce bir 11 yıl ve 49.300 km var. Son 3 sahibini tanıyorum ki max 10.000 km sürmüşlerdir ama geriye kalan 40.000 km muamma benim motorda da. Açık konuşayım 2 senede bir alıp satabiliyorsanız bu iş çok mantıklı. Bugüne kadar bu motor benim başıma yüksek masraflar açmadı ama çok km yaptığım için haliyle motorun değerinden fazla bakım parası ödedim ve artık motorumun ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğu aşikar.

Ayrıca MT09 la BMW arasında yürütme maliyeti açısından o iki motoru alabilecek gelir düzeyinde birisinin canını sıkacak kadar bir fark yoktur emin olabilirsin.....
100-150 bin alan bir beyaz yaka Mt09 u nasıl yurutuyorsa bmw yi de canını sıkmadan yurutur diyosun.
Alet süs niyetine alınmadıysa bence bmw zorlar, canını sıkar.

180 hp 4 slimdir bir bmw Alp, yapma yavv.Biz o eski halıya para sacacak adamlardan bahsetmiyoruz.100-150 bin alanı bmw cok net canını sıkar.

Burda sen, ACT, punctum,Cyan falan amator gibi Mt09 alıyosanız eleştiririm.Biz orta tabaka mt09 dan devamm.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Kişisel görüştür, mutlak doğru değildir. Daha önce de yazdığım gibi en ince ayrıntısına kadar düşünüp avrupalı ile japonun arasında seçim yapmak herkesin keyfini düşürmüyor. İşin keyif kısmı ise benim gibiler için 125CC motor ile ömrümü idame ettirebilecek olsam da gidip daha iyisine yüksek meblağlar bağlamamız.

Gidip 125CC motor yerine 1000CC motor almak sorumsuzluk gibi gelmese de 700CC iki motorun hangisinin bana daha uygun ve ekonomik olduğunu sorgulamamam sorumsuzluk gibi geliyor. Bazı insanlara motor satın almak bile sorumsuzluk olarak gelebilir. Burada ise size ikisi de sorumsuzluk gibi gelmiyor anladığım kadarı ile. Birbirimize hayat görüşü zorlamaya gerek yok. Konuyu açarken benim gibi motordan keyif alırken maddi ve manevi (servisle uğraşmama gibi şeyler) olarak da yorulmak istemeyen kişilerden bilgi almak istememdi. Çünkü ne zengin değilim ne de motora sadece keyif için binmiyorum.

Bu kadar kasma konusunda da yorum yapmak biraz gereksiz. Çoğumuz yarınımızdan emin değil. Şu an imkanım var diye yeni motor alsam da yarın koşullarım birden değişebilir. Bunu göz ardına alıp karar veremem.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şirket üstüne alıyorum. Kdv'den ayrı düşüyorum, Ötv'yi gidere atıyorum(amortismanla düşüyor) 4 senede amortisman var (Motosiklette 4 sene) Şirket adına ödediğim çuval dolusu verginin yanında bir avuçluk vergi kısmı azalıyor. Zamanı gelince satıp tekrar değiştiriyorum. Bunu yaparken sattığımda yenileme kararı alıyorum. Yerine yenisini koyduğum için eskisinden enflasyon ile kar etsem bile yenileme fonuna gidiyor ve yine vergi çıkmıyor. Kâr edilmiş gözükmüyor. Bu kararı uygulamaya koyabilmek için eskisi satıldıktan sonra yenisini almak şart. Birini satmadan diğerini alamıyorsun.

Şimdi Burak diyecek ki ooo vergi kaçırıyorsun :D Anlattıklarımın tamamı yasal, hiç bir şekilde vergi kaçırmıyorum. Tamamen kanuni vergi tasarrufu yöntemidir. Şirketiniz varsa uygulanabilir.

Bütün bunları üst üste koyunca vergi yükü bir miktar azalıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şimdi Burak diyecek ki ooo vergi kaçırıyorsun :D Anlattıklarımın tamamı yasal, hiç bir şekilde vergi kaçırmıyorum. Tamamen kanuni vergi tasarrufu yöntemidir. Şirketiniz varsa uygulanabilir.
Üniversitede Vergi Hukuku dersimizde rahmetli hocam Nedim Türkmen ilk ders bize "Vergi kaçırmak suçtur ama vergiden kaçınmak suç değildir" demişti.

Şirket üstüne alıyorum. Kdv'den ayrı düşüyorum, Ötv'yi gidere atıyorum(amortismanla düşüyor) 4 senede amortisman var (Motosiklette 4 sene) Şirket adına ödediğim çuval dolusu verginin yanında bir avuçluk vergi kısmı azalıyor. Zamanı gelince satıp tekrar değiştiriyorum. Bunu yaparken sattığımda yenileme kararı alıyorum. Yerine yenisini koyduğum için eskisinden enflasyon ile kar etsem bile yenileme fonuna gidiyor ve yine vergi çıkmıyor. Kâr edilmiş gözükmüyor. Bu kararı uygulamaya koyabilmek için eskisi satıldıktan sonra yenisini almak şart. Birini satmadan diğerini alamıyorsun.

Bütün bunları üst üste koyunca vergi yükü bir miktar azalıyor.

yaaaaa, neyse :)

bemim nasdaq/s&p de hisselerim sov yapıyor..

parayı bulunca bir de honda cl 250 cekecem. cok kral alet. tarz üstelik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar