Motosiklet tavsiye, kafalar karışık !

Merhaba arkadaşlar,

250bin tl ye kadar olan Scooter veya Touring motosiklet arıyorum. Şehir içinde rahatça kullanabileceğim ama şehir dışına çıktığımda da beni çok yormayacak bir motosiklet olsun istiyorum. Şu an aklımda Suzuki V-strom 250 modeli var ama bir çok farklı model vardır sanırım. Boy 1.70

Önerilerinizi bekliyorum.

Piyasaya yeni giren Voge ve QJ gibi markalarda 250.000 e ikinci elde 1-2 yaşında 500-650 cc bile var , gayette dolu motorlar ama kullanırken , satarken ne yaşanır soru işareti..

250 cc Vstrom şehir içi ve uzun yolda tek kişi konforlu keyifli motor , iki kişi uzun yol yapacaksan Dominar 400 daha iyi olabilir yani hacim yükseltmeni tavsiye ederim , Honda CL 250 de o bütçeye başka bir alternatif olabilir..

Şehir içi yaz kış , işe git gel kullanacaksan sukuterden şaşma , arada uzun yolada gideceksen Forza , Xmax gibi 250 cc sukuterler mutlu eder , aynı paraya Sym veya Kymco da 300-350 cc sukuterlerde bulabilirsin hacim farkı daha keyifli bir sürüş sağlar..

Motosikleti
Royal Enfield Meteor 350
Scooter ya da Touring çok farklı segmentler. Her ikisini de sorunsuz yapsın istiyorsanız 250 CC maxi scooterlara bakmanızı öneririm.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Artçılı kullanım olacak mı? Uzun yol derken ne kadarlık bir mesafeden bahsediyoruz? Bu seyahatlerde ne kadar yük taşıyacaksınız?

Piyasaya yeni giren Voge ve QJ gibi markalarda 250.000 e ikinci elde 1-2 yaşında 500-650 cc bile var , gayette dolu motorlar ama kullanırken , satarken ne yaşanır soru işareti..

250 cc Vstrom şehir içi ve uzun yolda tek kişi konforlu keyifli motor , iki kişi uzun yol yapacaksan Dominar 400 daha iyi olabilir yani hacim yükseltmeni tavsiye ederim , Honda CL 250 de o bütçeye başka bir alternatif olabilir..

Şehir içi yaz kış , işe git gel kullanacaksan sukuterden şaşma , arada uzun yolada gideceksen Forza , Xmax gibi 250 cc sukuterler mutlu eder , aynı paraya Sym veya Kymco da 300-350 cc sukuterlerde bulabilirsin hacim farkı daha keyifli bir sürüş sağlar..
Çin vb. Motorlara bir türlü güvenemiyorum nedense, elden çıkartmakta ayrı bir dert. Cl250 hoş bir motor ama şehir dışında çok rüzgar yiyebilirim diye düşünüyorum.

Scooter mantıklı gibi sanki ama emin değilim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Scooter ya da Touring çok farklı segmentler. Her ikisini de sorunsuz yapsın istiyorsanız 250 CC maxi scooterlara bakmanızı öneririm.
Forza veya x-Max sanırım ilk sırada
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Artçılı kullanım olacak mı? Uzun yol derken ne kadarlık bir mesafeden bahsediyoruz? Bu seyahatlerde ne kadar yük taşıyacaksınız?
Artçılı kullanım olacak. Yeri gelir 200km yeri gelir 500-600km lik bir yolculuk. Yük çok fazla olmaz minimum seviyede, maksatım sadece ulaşım

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Voge, QJ Motor vs. Çin'in orta kalite markaları ama servis ağı yaygınlığı ve servis kalitesinin eksik olmasından ötürü ülkemizde sınıfta kalıyor.
Uzun yol için CL250 tavsiye etmem. Amacı uzun yol değil. Şehir içinde ve şehre yakın köy yollarında çok keyif alırsınız uzun yola çıktıktan sonra satmak istersiniz.
Kymco ve SYM de kötü değil fakat Voge ve QJ Motor için saydığım sebeplerden dolayı piyasası çok yavaş.
Forza 250 veya XMAX 250 bulabilirsiniz o paraya temiz bir ikinci el. XMAX 250 süspansiyonları serttir yalnız. Bir Scooter'a göre daha iyi ve stabil viraj alır fakat beklenmedik çukurlarda üzer, lakabı Bel Fakır'dır.
Ama burada önemli olan sizin öncelikleriniz. Scooter ve vitesli motosiklet 2 ayrı dünya.
Sizin ve zevkleriniz hakkınızda daha fazla bilgiye sahip olduktan sonra örnek vermek daha sağlıklı olacaktır.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Hocam forza aldım silivri lüleburgaz eşimle gidip geliyorum ve aracımdan daha keyifli onun kadar konforlu ve serin serin gidip geliyorum zorlanmadan otobanda tavsiye ederim forza yada xmax iyidir.

🤔 Vstrom'la artçılı yol yaptım. Sele konforu hariç gayet iyiydi. Motorun gücünün ağırlıktan pek etkilendiğini hissetmemiştik.
Bende 200 cc tek silindir Sym Nht var iki kişide bindim , uslu uslu gideceksen 125 cc olsa bile yeterde işte anlayan vardır beni 😊

daha önce 650 cc Vstrom um vardı iki kişi + çantalarla o bile yetmiyordu bazen..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar