Motosikletlerde Usulsüz Silindir Hacmi Artışına Hapis Cezası

Motosikleti
CB125F
Konu başlığı olan,
50cc motosikleti yasal olmayan yollarla daha yüksek cc ye dönüştürmek suçtur.
Nereden bakarsan bak suç. Bunun lamı cimi yok...

Ama.....

Ülkede bir yaşama sığacak kısacık dönemde o kadar suç işlendi, o kadar suç görmezden gelindiki...
Suçlular affedilip salındı 48 saat geçmeden birilerinin canına kıydı...
Ayan beyan suç işlediği kamu vicdanında yerleşik kişilere dokunulmadı bile...
Daha yazarımda neyse....

Özetle,
Kızıyoruz kızmasınada, asıl kızdığımız gerçek suçluları, yolsuzları, yüzsüzleri görmezden gelen kitlelere, onlara dokunmayıp binbir dalavereyle, sahtekarlıkla suç üretmeye çalışanlara, majör değil, minör suçları reklam edip "bak bak nasılda yakaladık" diye göz boyamaya çalışanlara kızıyoruz aslında...
Hocam Allah aşkına ruhsat 50 cc yükseltilmiş Çin malı dolu piyasa bu yasal ama bana mantıklı gelmiyor

bende ehliyet ve vergi ödememek için düşünüyordum geçen Kasım'da 5.500 TL sigorta ödedim 125cc motora aylık 458 TL ye geliyor bence çok fazla o kadar benzin yakmıyor aylık

Anayasa mahkemesinin kararlarının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından iplenmediği bir yerde hak, hukuk, adalet falan fazla güvenmemek lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ah be Birkannn ikide iki oldu. Bu cevabı da sana yakıştıramadım.

Dediğin maddeyi yorumlamaktan haya ederim.
Haklısınız. Diyecek bir şey yok.

Hocam Allah aşkına ruhsat 50 cc yükseltilmiş Çin malı dolu piyasa bu yasal ama bana mantıklı gelmiyor

bende ehliyet ve vergi ödememek için düşünüyordum geçen Kasım'da 5.500 TL sigorta ödedim 125cc motora aylık 458 TL ye geliyor bence çok fazla o kadar benzin yakmıyor aylık

Piyasanın bu tür mallarla dolu olması bunun yasal olduğu manasına gelmiyor ne yazıkki.
Temel olarak baktığımızda bu durum yasalara aykırı ve suç.

Sorun ise,
Erkek taklidi yapan bir kadının Cumhuriyete hakaretini görmezden gelen görevlilerin, 50cc yi 125cc ye yükseltenleri mal bulmuş gibi ortalarda kelepçeyle dolaştırıp sergilemesinde.

İkiside suç doğru ama ARTIK YETER dedirtiyor insana...

Motosikleti
CB125F
Piyasanın bu tür mallarla dolu olması bunun yasal olduğu manasına gelmiyor ne yazıkki.
Temel olarak baktığımızda bu durum yasalara aykırı ve suç.

Sorun ise,
Erkek taklidi yapan bir kadının Cumhuriyete hakaretini görmezden gelen görevlilerin, 50cc yi 125cc ye yükseltenleri mal bulmuş gibi ortalarda kelepçeyle dolaştırıp sergilemesinde.

İkiside suç doğru ama ARTIK YETER dedirtiyor insana...
Hocam pek haber izlemiyorum ama ruhsat 50 cc yükseltilmiş 80-10-125 cc ler fabrika çıkışlı veya yükseltmek için harici parçaları veriyorlar bunlar yasal ve suç değil
Trafik polisi bile ben ruhsata bakarım dedi
Bence sahtekarlık vergiden vs. Kaçmak için

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Buralarda kurusıkının namlusuna yiv açan bir tornacıyı içeri aldılar. Niye silahına yiv açılan eleman ruhsata başvurmadı diye mi? Ne suçu var o zaman tornacının mı diyeceğiz? 50 cc den sigorta kaldırılmasaydı bunlarla kimse uğraşmazdı. Böyle yapılmış bir aracın kazasında neler olur kim bilir? Kimse hacmini hesaplayın diyecek mi acaba? Şu dakikadan sonra demek lazım.

Yok kardeş verdiğin örnek orantılı olmamış, bunlar sanayide atom bombası yapıyorlar.

Kurusıkı tabancayı çevirmek de çevirtmek de suç. Ama bir taşıt üzerinde modifiye yapmanın ruhsata işlettiğin sürece bir cezası yok. Aynı şey mi bunlar şimdi?

Yok kardeş verdiğin örnek orantılı olmamış, bunlar sanayide atom bombası yapıyorlar.

Kurusıkı tabancayı çevirmek de çevirtmek de suç. Ama bir taşıt üzerinde modifiye yapmanın ruhsata işlettiğin sürece bir cezası yok. Aynı şey mi bunlar şimdi?
Örnek güzel aslında.
Torna da çevirmek suç.
Ama gidip ruhsatınla taşıma ve ya bulundurma alırsan suç değil .
Torna da çevirdiğine ruhsat alamıyorsun :)
Ruhsata işletirsen değişikliği tabi suç değil.

Buralarda kurusıkının namlusuna yiv açan bir tornacıyı içeri aldılar. Niye silahına yiv açılan eleman ruhsata başvurmadı diye mi? Ne suçu var o zaman tornacının mı diyeceğiz? 50 cc den sigorta kaldırılmasaydı bunlarla kimse uğraşmazdı. Böyle yapılmış bir aracın kazasında neler olur kim bilir? Kimse hacmini hesaplayın diyecek mi acaba? Şu dakikadan sonra demek lazım.

Sallami, galiba bir ara forumdada linkiyle birlikte paylaşmıştım. Bir yargıtay kararı vardı. 50cc motosikletle vatandaş kaza yapıyor. Motosiklet 125cc ye yükseltilmiş. Yargıtay, motor hacmi kanunlara uygun şekilde yükseltilmediği, onay alınmadığı, ruhsata işletilmediği ve 125cc motosiklet kullanılmasına rağmen yukarıdaki sebeplerden zorunlu trafik sigortası olmadığı gerekçesiyle, tüm hasarın faiziyle birlikte kazada suçlu olan motosiklet sahibinden alınmasına karar veriyordu.
Yargıtay kararını bulursam paylaşırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam pek haber izlemiyorum ama ruhsat 50 cc yükseltilmiş 80-10-125 cc ler fabrika çıkışlı veya yükseltmek için harici parçaları veriyorlar bunlar yasal ve suç değil
Trafik polisi bile ben ruhsata bakarım dedi
Bence sahtekarlık vergiden vs. Kaçmak için
Trafik polisi ruhsata bakar. Doğru. Ama şüphelendiği taktirde Üniversite, TSE veya Yetkili bir kurumdan tespit isteyebilir diye biliyorum. Sahtekarlık tarafına katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar