Bu kitabı okumadan kontağı çevirmeyin

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm,

Bu pazar da evlerinize kazasız belasız dönmeniz duasıyla..

Elbette üstad çok ve bu kitabı zaten biliyordur ama motora yeni başlayan kardeşlerimiz için yaklaşık kırk yaprak olan bu kitapçığı okumalarını tavsiye ediyorum. Dün gece indirip okumaya başladım ama uyuya kalınca şimdi bitirmeye fırsat buldum ve hemen sizlerle (aslında yeni başlayan arkadaşlarla) paylaşmak istedim. Sitedeki soruların yüzde doksanının cevabı var. Üstelik bu işi biraz hafife aldığımı da farkettim. Ben istifade ettim umarım birileri daha istifade eder.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alternatif link:

Motosikleti
RKS TNT 202
Üşenen arkadaşlara teşvik olması açısından okuduktan sonra kafamda oturan düşünceleri paylaşmak istiyorum belki üşenen arkadaşlara kuvvet olur.

-Şu an ki maddi imkansızlıklarım sebebiyle iyi kötü bir çinliye sahibim. Önceki hedefim bir an önce motosikletimi yükseltmekken şimdiki hedefim eksik ekipmanlarımı tamamlamaya karar verdim.

-Yaptığım küçük bir kazada hatamın bakışım olduğunu sanıyordum okuduktan sonra anladım ki hatam hızımmış.

-Motosiklet ana 2 sebeple kullanılırmış birincisi zevk ikincisi ihtiyaç. Ben ihtiyaç sebebiyle kullanıyormuşum ve yanlış bir tür seçimi yapmışım. Naked yerine kıvrak ve grenajlı bir motosiklet seçmeliymişim.

-Filtreleme yapmak demek karınca gibi bir sağa bir sola sapmak değil sudaki balık gibi son derece rahat ve akıcı gitmekmiş.

-Özellikle ayak bileği koruma konusunu kendim başta olmak üzere bir çok kişinin önemsemediğini fark ettim. Özellikle sağa sola oynatma mevzusunu okurken yattığım yerden denedim ve "Adam haklı la" dedim.

-Son kısımdaki teknik bilgiler de sıfır olan bilgimi beşe katladı.

-Ben motorcu değil de motora binen biriymişim.

-Motosiklete ayrılan bütçenin "en az" üçte biri de ekipmana ayrılmalıymış. (alt segmentler için)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim gibi bu işe yeni başlayanlar için faydalı oldu. Bir çok yeni bilgi aldım. Paylaşımınız için teşekkürler.

Motosikleti
RKS TNT 202
1934 yılında kılık kıyafet kanunu ile Atatürk
dışarı silindir şapkam olmadan çıkmam diyosanız sevginizdeki samimiyete inanırım, aksi halde siz de ben de benzer suçlardan hakim karşısına çıkabiliriz..

Benim gibi bu işe yeni başlayanlar için faydalı oldu. Bir çok yeni bilgi aldım. Paylaşımınız için teşekkürler.

tekerinize taş değmesin hocam rica ederim

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
dışarı silindir şapkam olmadan çıkmam diyosanız sevginizdeki samimiyete inanırım, aksi halde siz de ben de benzer suçlardan hakim karşısına çıkabiliriz..
Hayır, çıkmam. Çünkü Şapka Kanunu senin sandığın gibi “her şapkasız yakalanır” diye çıkmadı. Fesini, sarığını bırakmamakta ısrar eden (özellikle de tarikattan kopamamış) kişileri hedef aldı. Yani kanun, “ben dedemin tarzını seviyorum” diyenlere değil, hala şeyh peşinde gezenlere dert oldu.
Din adamları ise görevleri sırasında sarık takabiliyordu, onu da belirteyim. Ama camiden çıkıp çarşı pazara sarıkla gidince iş değişiyordu. Zira kanun, inanca değil vitrine bakıyordu.

Gelelim başındaki takkene. Farkında olmayabilirsin ama o takke, doğrudan Yahudi kipasından devşirilmiştir. Eminim bir yandan “Yahudiye lanet” diye homurdanıyor, öte yandan onların başlık kültürünü baş tacı ediyorsun.

Dinini tam bilmediğin gibi cumhuriyet tarihini de bilmiyorsun. Zaten eminim şeriat gelsin istiyorsun. Muhtemelen İlkokul mezunu cahil hocalarının sana anlattıklarına inanmak yerine kitap okumalısın. Sert bir cevap oldu, üzgünüm demek isterdim ama üzülemiyorum.

Bu kanunun ilk çıkışı 1925, sonra kapsamı genişletiliyor 1934 yılında. Bu tarihler arasında ve sonrasında yüzlerce fotoğraf bulunabilir. Hangisinde Atatürk ve etrafında bulunan insanlarda silindir şapka hatta herhangi bir şapka gördün? Özellikle arasan 1-2 tane görürsün o da günlük hayatta değil.

Hadi okumuyor tarihi yalan yanlış hocalarınızdan öğreniyorsunuz, gözünüzde kör mü?

Kadınlarımız, kız çocuklarımız okumasın, günaha girer, yoldan çıkar. Ama karıma sadece kadın doktor kızıma kadın öğretmen bakabilir falan diyor musun?
Ne kadar gerici bir zihniyetin batağındasın merak ettim. Sana icazet vermeyen şeyhlerin eşleri kızları öyle yaşamıyorda bil istedim.

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
okumanın faydası olmakla birlikte motosiklet işi icraate bakar
takke, sarık, şalvar gibi kıyafetler zannedildiği gibi dinle ilgisi olmayan, yöresel kıyafettir, isteyen giyebilir tabi kime ne. ancak dinin böyle bir emri- şartı- tavsiyesi yoktur; bunu diyenler uydurma iş yapar.
müslümanın kıyafeti setr-i avret şartını yerine getiren, temiz herhangi bir kıyafettir ve tabi gösterişten de uzak olmalı (bu ahlaki bir konu)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar