Honda PCX ve SH125 Modelleri arasında öneri

İyi günler arkadaşlar,

Ben İzmir'deyim. Sıfır motor almak için Honda yetkili bayi ile görüştüm ve fiyatları aldım. Modeller arasında kaldım. Aklımda bir çok soru oluştu. Fiyat farkına değer mi? Eksik özellikler beni etkiler mi? Konfor farkı beni rahatsız eder mi? Tarzlarında bir çok soru oluştu. Aşağıda modeller, yılları ve fiyatları mevcut.

*Honda PCX 125cc ( Standart ) - 2024 model - 162.000 TL

*Honda PCX DX 125cc ( Deluxe ) - 2025 model - 225.000 TL

*Honda SH125 125cc - 2025 model - 169.000 TL

Gördüğünüz gibi niyetim pcx deluxe alıp çıkmaktı ama onda da hem fiyat farkı var hemde arkada ABS yok. Sh güzel motor ama onda da konfor yok diyorlar. Şehir içinde ve ise gidip gelirken ortalama 15 15 30 km yollarda kullanacağım. Konfor farkeder mi bilmiyorum. Bunun gibi şeylerden dolayı kararsız kaldım hangisini almalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İyi günler arkadaşlar,

Ben İzmir'deyim. Sıfır motor almak için Honda yetkili bayi ile görüştüm ve fiyatları aldım. Modeller arasında kaldım. Aklımda bir çok soru oluştu. Fiyat farkına değer mi? Eksik özellikler beni etkiler mi? Konfor farkı beni rahatsız eder mi? Tarzlarında bir çok soru oluştu. Aşağıda modeller, yılları ve fiyatları mevcut.

Gördüğünüz gibi niyetim pcx deluxe alıp çıkmaktı ama onda da hem fiyat farkı var hemde arkada ABS yok. Sh güzel motor ama onda da konfor yok diyorlar. Şehir içinde ve ise gidip gelirken ortalama 15 15 30 km yollarda kullanacağım. Konfor farkeder mi bilmiyorum. Bunun gibi şeylerden dolayı kararsız kaldım hangisini almalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Honda SH125'in jantları 16", yani pcx'den daha büyük. teorik olarak yoldaki çukurları daha az hissedersiniz, yol tutuşu da daha iyi olur.
PCX'leirn amortisörleri daha yumuşak, yaylana yaylana gidince konforlu gibi gelebiliyor ama arka freni disk bile değil, abs de yok arkada.
Ben alacak olsam şehir içinde kullanmalık diye sh125 tercih ederdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hepsi aynı mokun laciverdi, hangisi kesenize uygunsa onu alın.

İyi günler arkadaşlar,

2025 modellerde ABS var diye biliyorum. [Arkada olmadığı için istememenizi görmedim benim hatam]

Ön arka 16 inç jantlı Peugeot kullanmıştım yamalı yollarımızda gerçekten çok konforlu idi SH de Pcx den konforludur , Abs li disk frenlerde kesinlikle tercih nedeni olur..

İyi günler arkadaşlar,

Honda için konuşursak bence PCX standart model mantıklı, fiyat farkı daha az olsa Deluxe güzel paket ama o farka da değmez. Zaten farkın sebebi 2025 deki ek vergiler.

Ek olarak kısa sürede satarım piyasası hızlı olsun gibi bir derdiniz yoksa bütçenize uygun SYM ve Kymco modellerini de listenize alın derim şahsen, bu fiyat bandına çok daha teknolojik motorları var.

Son düzenleme:
sh 125 güzel motor ve bence pcx'den üstün.
nedense bizim ülkemiz büyük tekerli scooter'ları beğenmiyor. avrupa'da scooter kültürünün yaygın olduğu ülkelerde insanlar büyük tekerli scooterları tercih eder. meseleye bizim işimize yarayan tarafından bakalım; bu sayede yeni pcx'ten aşağı kalmaz, hatta bazı noktalardan üstün bir motora epeyce daha ucuza sahip olabiliyorsun.

ben motoru alırım, eskiyene kadar kullanırım diyorsan,
satacak olduğumda müşteri çıkmasını beklerim, varsın 1 ay sonra satılsın diyebiliyorsan,
ufak tefek kazaları, ağır bakımlarında 2-3 bin lira fazla masraf ettiğinde gözünde büyümeyecek; ben bu paranın misliyle fazlasını alırken kazandım diyebileceksen,
arkadaşların "bu ne olm, dede motoru almışsın" diye şaka yaptığında umursamayacaksan yerinde olsam, sh'i alır geçerdim.

3 ay sonra bir ihtiyaç çıkar, satarım, seneye sıkılır satarım, ilana koyduğum hafta, istediğim fiyata satılsın dersen,
ticari amaçla kullanacaksan ve bakım maliyetini 1.000 tl aşağı çekmek bile senin için önemliyse
modifiyeler yapmaya meraklıysan,
acemiyim bana full koruma demiri şart diyorsan
eski kasa pcx mantıklı olur.

sh 125 güzel motor ve bence pcx'den üstün.
nedense bizim ülkemiz büyük tekerli scooter'ları beğenmiyor. avrupa'da scooter kültürünün yaygın olduğu ülkelerde insanlar büyük tekerli scooterları tercih eder. meseleye bizim işimize yarayan tarafından bakalım; bu sayede yeni pcx'ten aşağı kalmaz, hatta bazı noktalardan üstün bir motora epeyce daha ucuza sahip olabiliyorsun.

ben motoru alırım, eskiyene kadar kullanırım diyorsan,
satacak olduğumda müşteri çıkmasını beklerim, varsın 1 ay sonra satılsın diyebiliyorsan,
ufak tefek kazaları, ağır bakımlarında 2-3 bin lira fazla masraf ettiğinde gözünde büyümeyecek; ben bu paranın misliyle fazlasını alırken kazandım diyebileceksen,
arkadaşların "bu ne olm, dede motoru almışsın" diye şaka yaptığında umursamayacaksan yerinde olsam, sh'i alır geçerdim.

3 ay sonra bir ihtiyaç çıkar, satarım, seneye sıkılır satarım, ilana koyduğum hafta, istediğim fiyata satılsın dersen,
ticari amaçla kullanacaksan ve bakım maliyetini 1.000 tl aşağı çekmek bile senin için önemliyse
modifiyeler yapmaya meraklıysan,
acemiyim bana full koruma demiri şart diyorsan
eski kasa pcx mantıklı olur.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben PCX düşünüyorum ama aradaki fiyat farkına değermi onu düşünüyorum. Dediklerinize gelecek olursa ben bunu kullanamk için alıyorum ama ilerde para ihtiyacım olursa ve değiştirmek istersem tabiki de satmak isteyeceğim ayrıca koruma demiri bu sh modeline uygun yok mu ben var diye biliyorum ama insanların konfor konusunda sürekli kafa karşıklı var ve benim de kafam karaştı. Konforsuz diyende var konforlu diyende var belki pcx ile aralarında fiyat farkı bu kadar açık olmasa düşünmez pcx alırdım ama arasındaki fiyat farkı 55000 tl ve bu fiyat farkını vermeyi gerçekten hakedermi bilemiyorum.

hocam ben kesin bilgiyle değil, fikir yürüterek yazdım.
koruma demiri belki vardır, emin değilim. şunu kastetmiştim, pcx yıllardır piyasada olan ve yüksek adetlerde satılan bir model olduğu için koruma demiri ve benzeri aksesuarlarda, modifiye malzemelerinde seçeneğin daha bol olur.

hocam ben kesin bilgiyle değil, fikir yürüterek yazdım.
koruma demiri belki vardır, emin değilim. şunu kastetmiştim, pcx yıllardır piyasada olan ve yüksek adetlerde satılan bir model olduğu için koruma demiri ve benzeri aksesuarlarda, modifiye malzemelerinde seçeneğin daha bol olur.
Teşekküreler peki bir arkadaş var 200.000 TL fiyat 2024 model olan ve 2025 te alınan 2300 km de garantisi devam eden ektraları olan koruma demiri cizilmelere karşı korumaları olan bir motor var. Onu almak mantıklı olurmu. ben bayıden sıfır alsam bile sh 169.000 tl ve plaka,ruhsat,sigorta vb fiyatlarla bana 180 bine gelecek 2 el alsam 200 bine

Ön arka disk frenli ve Abs li yani daha yüksek maliyetli SH esasen Pcx den daha yüksek fiyata satılması normal değilmiydi ?
demekki SH ı ucuz verirken Pcx alanlara saplıyor Honda 😅

Italyada en fazla satan scooter sh125 honda.
Motoru alıp soyle 10 15 dakka surdunde neden herkesın sh aldını daha ıyı anlıcaksın.
Pcx le arasında çağ farkı var desem yeridir.
1 viraj alışlarda sh açık ara önde 16 inç lastıkler sayesınde
2 cukur tumsek ve yol konforunda açık ara önde gene sh 16 inç lastıkler sayesınde.taşlı yollarda bıle banamısın demez
3 sh nın frenlerını kullanıp pcx e geçtınızde size çin malı fren hissini verıcektır zira sh nın frenlerı zımba gıbı bastın anda durdurur motoru.kayma yapmaz ön arka abs sayesınde.
4 torku hızı pcx den daha ıyı 60 70 den sonra bıle tıkanma yapmaz motor guclu torku sayesınde.bayırları yokuşları gene zımba gibi çıkıyor.
Sh her konuda açık ara önde pcx e göre.
Istersen tube de pcx sh karşılaştırmalarına bak yoru mlarda açık ara herkes sh tercıh edıcenı soyler.İtalyalar bosuna bu motoru kullanmıyor adamlar işini biliyor.
Sh kaymak gıbı akıyor gidiyor yolda aşırı guven hıssı veren bı motor.otobanlarea e5 lerde mahalle arasında suruyormus gıbı rahat suruceksınız.

Hocam ben 150 bin 12 taksit vade farksız Sym sympony 200 aldım. Gayet memnunum. Önceki motorum 2024 model pcx idi. Bana göre 2.el piyasası haricinde pcx den daha üstün. Ön lastiğin 16' olması ve yüksek olması çok iyi manevra kabiliyeti sağlıyor. Ön ve arka abs olması ayrı bir güzellik.

Merhaba,
Hazır konusu varken yazmak istedim. Siz hangi modeli tercih ettiniz?

Ben de küçük bir scooter almak niyetindeyim. Neredeyse tamamen şehir içi olacağı için sh125' i gözüme kestirdim. Haftasonu test sürüşüne çıktım. Sele konforu olarak inanılmaz derecede beni rahatsız etti. Taş gibi bir selesi vardı ve toto bildiğiniz dümdüz oluyor. Ancak şu olabilir; daha önceden sahip olduğum forza 250 de ilk başta selesi çok sertti ama sonradan totonun kıvamına geliyordu. Belki bunda da böyle birşey vardır.
Ancak yol konforuna diyecek bir şey yok. Bozuk yollardan ve çukurlu yerlerden özellikle geçtim. Çok keyif verdi.
Tercihimi PCX ten yana kullanmayacak olma sebebim de aslında pcx' in dışarıdaki algısı. Teşbihte hata olmasın ama genelde zıpır kullanıcılar tercih ettiği için bendeki algısı biraz farklı. Bu sebepten dolayı pcx yerine sh ı tercih edeceğim. Ayrıca malzeme kalitesi çok ama çok iyi. Tam bir premium.
Bir de akıllı çanta Honda Türkiye stoklarında tutmuyormuş. Eğer akıllı çanta isterseniz 30 gün kadar beklemeniz gerekecekmiş. Sanırım donanım ve fiyat konusunda Honda Türkiye yanlış bir strateji izledi. Zaten pek beğenilmeyen bir tarzı hem daha pahalıya hem de donanımsal olarak tüketiciyi bekletmesi yanlış olmuş. Halbuki pcx veya nmax ten biraz rol çalabilmek için akıllı çantayı adv350 deki gibi standart yapsa belki aradaki fiyat farkına değerdi.

İyi günler arkadaşlar,

Sh nasildir bilmem bende 2021 pcx var baya saglam ve guvenli geliyor bana asiri konforlu ve bu senenin baslarinda bir kaza gecirmistim kusur bende idi ama arabaya arka caprazdan biraz hizli girdim koruma demiri almistim extra olarak pcx e sadece koruma demiri biraz kaydi motorum devrilmeyi bosver yalpalamadi bile dedigim gibi sh nasil binmem hic binmedim ama pcx gayet konforlu

İyi günler arkadaşlar,

Bu fiyatlar doğru mu ya? Liste fiyatları daha yüksek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar