İstanbul Anadolu Yakasında İşin Ehli Ustalar

Cümleten selamünaleyküm, İstanbul anadolu yakasında dürüst ,ahlaklı, işin ehli, paragöz olmayan motorumu bıraktığımda kafam rahat olucak motorcu ustaları bilen var mı? ( 600-1000 cc) çoğu gittiğim ustalardan kazık ve üstüne birde motoru iyice haşat etmeleri beni motora binmekten soğuttular. En son yaşadığım olay debriyaj balatalatısı, fren balatarı, antifriz, fren yağları daha birçok bakım malzemelerimi kendim aldım.( motor suzuki gsxr 1000 K6), ( parçaları yüksek fiyattan veriyordu bende sonraları kendim alıyordum) Teslim ettiğim malzemelerin bazılarını yapmamış ve bana yaptım dediği halde ve bunu ben arkadaşımla motora ufak tefek aksesuar takarken farkına vardım. Bana daha önce söylemişlerdi dikkat et diye ama ben 10-15 senelik tanıyorum. Abi kardeş gibi birşeyiz ve dükkana gittiğimde oturur çay, kahve içer birde aramızda motor alım satım yapmışlığımız bile var.ona karşı yanlış birşey yapmışlığımda yok kaç senedir tanışıyoruz. Büyük küçük bütün motorlarımı hep ona götürürdüm. Para konusunda da her zaman tık parasını verirdim. Bu olay beni gerçekten motordan soğutmuştu. Daha sonra ufak motorlarımı başka ustalar götürdüm. Hem motorumu hem paramı telef ettiler. Motoru yapıyor dükkandan çıkıyorum gene arıza veriyor. Götürüyorum aa burdan değilmiş arızası şurdanmış diyip motoru gene tamir ediyor. Dükkandan çıkıyorum yine arıza veriyor. Kaç defa yolda kaldım. Dedim sıfır alim ustalarla uğraşamam diye sıfır aldığım motordan kronik arızası var. Servise götürüyorum usta bana ses normal, baktım sıkıntı yok diyor. ( anormal derecede ses geliyor) Eğer ses çoğalarsa değişim olur diyor. Daha birçok kronik arızası var söylüyorum, ya bu normal şu normal diyip geçiştirdiler. Neyse dedim diğer bakımda yaptırırım uğraşmayalım dedim. Dediğim marka honda şöyle söyleyeyim şahit olduğum. İki kişi geldi forza 250 aldılar. Adam motora binde gitti iki dakika sonra geri geldi ekranda arıza vermiş. Sonra motoru bakıma aldılar.yani sıfır motor alim diyorsun bazı modellerde kronik sıkıntı yaşıyoruz bazı markalar hiç uğraşmıyor bile sallayıp gönderiyorlar. Çin, hint, kore ( kore, italyan, japonlar kullandığım markalar) hiç girmiyorum zaten durumu ortada, artık korkudan eski kasa motorlara yanaşamıyorum bile.iki arada bir derede kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Kozyatağı Marmara Caddesinde Motopark Kağan Usta var. Tavsiye ederim. Asıl işi BMW ama işinin ehlidir. Değişik bir adamdır, ya çok seversin ya nefret edersin :) Ben seven taraftayım.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Anadolu yakasında oturuyorum ama ustam avrupa yakasında mecidiyeköyde. Bir sohbet esnasında hangi motorlara bakıyorsun dediğim japon dışındakilere bakmıyorum diyordu. Kronik arıza bana göre anlamı ya usta bilmiyor arızayı ya da uğraşmak istemediği için kronik deyip geçiştiriyor gözlemlediğim o.

Anadolu yakasında oturuyorum ama ustam avrupa yakasında mecidiyeköyde. Bir sohbet esnasında hangi motorlara bakıyorsun dediğim japon dışındakilere bakmıyorum diyordu. Kronik arıza bana göre anlamı ya usta bilmiyor arızayı ya da uğraşmak istemediği için kronik deyip geçiştiriyor gözlemlediğim o.
Şöyle söyleyeyim size cb650f ( 2017) vardı. Suzuki ye katana ile takasa girmek için gittim.hasarı yoktu sadece egzozda ufak göçük vardı oda kaldırma sürtmüştü önceki sahibi. Oda gözüküyordu. Motoru bakmaya servesi aldılar. Baktılar ve usta motoru getirdi. Fiyat konuştu işte sen ne istiyorsun bu motora filan ben dedim şu fiyata olur. Dedim motorun sıkıntısı var mı? Dedi önden kaza almış. Ben şaşırdım nasıl ben baktırmıştım kazası filan yoktu. Bana gösterdi fren kaliperinin oraya siyah poşet sıkışmış oda zamanla kalıplaşmış. Kaliper sanki darbe almış gibi duruyordu. Benimde canım sıkıldı, usta sonra kazalı alamayız dedi. Bende tamam dedim çıktım gittim. Hasanpaşa da işim vardı dur dedim bir gösterim dedim. Drd honda ya götürdüm. Orada moladalarmış orada çalışan arkadaşın biriyle muhabbet ettim. Abi dedi randevusuz almıyoruz. Rica ettim iki dakika şuna bakar mısın? Allah razı olsun baktı. Motoru içeri götürdüm dedim böyle suzuki bana bunu söyledi önden kazası filan varmış. Kaliperi gösterdim. Usta baktı söktü çıkan poşet. Ön kafaya baktı bir sıkıntısı yok. Usta güldü, bana dedi orada kim vardı diye şu mu diye tarif etti. İsmini söyledi bende bilmiyorum olabilir dedim. Hiçbir sıkıntısı yok dedi. Usta bana dedi ya dedi almamak için söyledi yada anlamadığı için söylemiştir dedi. Suzuki ye telefonda söylemiştim motorla ilgili herşeyi ona göre gitmiştim. Servisteki ustalarda değişik. Kafalarına göre takılıyorlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Anadolu yakası değil ama Maslak Sanayide yalnızca honda ve yamaha markalarına bakan "İşleyen Motor" diye bir usta var, google haritalarda çıkıyor. Honda ve yamaha için iyi usta. Tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar