HGS Başvuru, Başvuru Ücreti ve Geçiş Sistemi Hak.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhaba Dostlar.

HGS/OGS sistemlerine hiç ihtiyacım olmadığı için başvuru yapmadım ve sahip olmadım. Bu nedenle ne yapacağımı bilmiyorum. Çünkü genelde ücretsiz yollar ve gişesiz bölgelerde kullandım motoru.

Öncelikle HGS başvurularını herhangi bir yere gitmeden yapabilir miyim?
Bunun bir ücreti var mıdır?
Bir etiket veriliyor sanırım, bunu almak veya takmak zorunda mıyım? (Plakadan tanıdığını duymuştum)
En önemlisi ise: Köprülerden geçiş yaparken HGS gişelerinde bekleme yapma gibi bir durum oluşuyor mu? Doğrudan geçip gidebiliyor muyuz?

Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
herhangi bi pttye gidip alabilirsin veya her bankadan mobil uygulamasıyla alabilirsin etikete gerek yok plakana işliyor artık gişelerin hepsini yavaş yavaş kaldırıyorlar genelde plakayı okuyup geçiyorsun istanbul çevresinde gişede hiç durduğumu hatırlamıyorum

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
Selamlar,
Öncelikle bana ptt'den çıkarmam gerektiği söylenmişti, ama öyle her ptt'de yok merkez şubelerinde ( en azından İzmirde bir kaç ptt gezmiştim ilk başta ) oluyor galiba sadece.
160tl miydi 170tl miydi öyle bir şey vererek kısa bir sürede çıkarmıştım kartı, içine ekstradan orda direk yükleme yapabilir yada kredi kartını tanımlayabilirsin.
Geçişlerde ise biraz yavaşlaman yeterli otomatik olarak okuyor plakadan.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
herhangi bi pttye gidip alabilirsin veya her bankadan mobil uygulamasıyla alabilirsin etikete gerek yok plakana işliyor artık gişelerin hepsini yavaş yavaş kaldırıyorlar genelde plakayı okuyup geçiyorsun istanbul çevresinde gişede hiç durduğumu hatırlamıyorum

Anladım. Teşekkürler.
Banka sistemini bir kontrol edeyim.
Zaten kaldırsınlar, o ne teksas kasabası gibi...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar,
Öncelikle bana ptt'den çıkarmam gerektiği söylenmişti, ama öyle her ptt'de yok merkez şubelerinde ( en azından İzmirde bir kaç ptt gezmiştim ilk başta ) oluyor galiba sadece.
160tl miydi 170tl miydi öyle bir şey vererek kısa bir sürede çıkarmıştım kartı, içine ekstradan orda direk yükleme yapabilir yada kredi kartını tanımlayabilirsin.
Geçişlerde ise biraz yavaşlaman yeterli otomatik olarak okuyor plakadan.

Gitme imkanım olmuyor. Yakın çevremde ptt yok ve çalışma saatlerim açılış kapanışa uymuyor.
Cevap için teşekkürler.

hocam karta gerek yok, direkt hgs kısmından geçtiğinizde plakanıza ücreti yansıtıyorlar, edevlet üzerinden 15 gün içinde ödeme yaparsanız sorun olmuyor.

Merhaba Dostlar.

HGS/OGS sistemlerine hiç ihtiyacım olmadığı için başvuru yapmadım ve sahip olmadım. Bu nedenle ne yapacağımı bilmiyorum. Çünkü genelde ücretsiz yollar ve gişesiz bölgelerde kullandım motoru.

Bir etiket veriliyor sanırım, bunu almak veya takmak zorunda mıyım? (Plakadan tanıdığını duymuştum)
En önemlisi ise: Köprülerden geçiş yaparken HGS gişelerinde bekleme yapma gibi bir durum oluşuyor mu? Doğrudan geçip gidebiliyor muyuz?

Şimdiden teşekkürler.
HGS olsun ya da olmasın plakayı okuyup ücreti plakaya yazıyorlar, eğer HGS varsa ve içinde para varsa otomatik çekiyor.

Sürekli kullanacaksanız HGS şart gibi yoksa illaki ödemeyi unutup ceza yersiniz ama birkaç defa kullanılacaksa HGS almadan plakaya yazılan ücretleri 15 gün içinde otoyolların sitelerinden ödeseniz yeterli olacaktır.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
PTT ye gitmen şart.
Fiziki kart veya barkod veriyorlar.
Ruhsatını fiziki olarak gişe görevlisine vermen şart, fotoğraf veya dijital herhangi bir şey kabul etmiyorlar.
Kart ücreti veya barkod ücreti bulunuyor, kredi kartını tanımlıyorsun ( bu isteğe bağlı mıydı çok hatırlayamıyorum ama HGS nin aplikasyonunu yükleyerek oraya para aktarabiliyorsun ve otm olarak çekiliyor )
Ve evet, her ptt de olmuyor.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
ben maaş bankamdan aldım iş bankasından başvuru yaptım kredi kartıma bağladım geçişleri oradan düşüyor bakiye bittiğimde otomatik kredi kartından çekiyor pttnın sacma uygulamasını kullanmıyorum. Ayrıca toplamda 4 kere geçtim 1 kere okumuş diğerleri gözükmüyor cezalıda çıkmıyor onuda çözemedim.

ben maaş bankamdan aldım iş bankasından başvuru yaptım kredi kartıma bağladım geçişleri oradan düşüyor bakiye bittiğimde otomatik kredi kartından çekiyor pttnın sacma uygulamasını kullanmıyorum. Ayrıca toplamda 4 kere geçtim 1 kere okumuş diğerleri gözükmüyor cezalıda çıkmıyor onuda çözemedim.
bazen plakayı yanlış okuyup başkasına yapıştırıyor ücreti. hayatımda hiç adanaya gitmediğim halde bana adana otobanından hgs cezası gelmişti. araç plakasını yanlış okumuş, benim motora yazmışlar. benim de haberim yok, faiz falan da binmiş, bi ara edevlette kurcalarken fark ettim.
ara ara bakmak lazım edevlete de.

F54

6. sınıf hgs olan bir ptt şubesi BULMAN lazım ondan sonra ruhsat ile vezneye yanaşıp fiziki kart alıp ruhsatın arasına koyacaksın bu kadar içine de 100 tl bakiye koy oldu bitti

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
1 motosiklet ve 2 aracımın HGS'lerini ben de İş Bankasından aldım.

Her ay düzenli olarak ekstresi geliyor ve hangi yoldan ve gişelerden geçiş yapıldığı görülebiliyor.

Bakiye azaldı / para yükle derdim de hiç olmadı. Hepsi otomatikman hesaba bağlı.

Tavsiye ederim.

Ayda yılda bir ücretli geçiş yapacaksan hiçbirşey almana gerek yok..
geçiş yaptıktan sonra 15 gün içerisinde hgsmusteri.ptt.gov.tr veya e-devlet den cezasız ödeme yapabilirsin , ptt haricinde herhangi bir bankadanda alıp kredi kartını tanımlayabilir bakiye bittikçe otomatik dolum yapabilirsin ,

hgs etiketi alsanda geçişlerini kontrol et, bazen hatalı sınıf okuyup 3-5 katı çekim yapıyor sistem , bazende otoyol girişinde okuyamıyor çıkışta en uzak mesafeyi kilitliyor , [email protected] ye yazınca iade ediyorlar..

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Ayda yılda bir ücretli geçiş yapacaksan hiçbirşey almana gerek yok..
geçiş yaptıktan sonra 15 gün içerisinde hgsmusteri.ptt.gov.tr veya e-devlet den cezasız ödeme yapabilirsin , ptt haricinde herhangi bir bankadanda alıp kredi kartını tanımlayabilir bakiye bittikçe otomatik dolum yapabilirsin ,

hgs etiketi alsanda geçişlerini kontrol et, bazen hatalı sınıf okuyup 3-5 katı çekim yapıyor sistem , bazende otoyol girişinde okuyamıyor çıkışta en uzak mesafeyi kilitliyor , [email protected] ye yazınca iade ediyorlar..

Çok teşekkür ettim.
Sanırım çıkartmama gerek olmayacak. Ayda yılda bir giderim gibi.
Garanti için uygulamadan aradım hgs diye bir yer var boş vaktim olduğunda kontrol edeceğim.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Aylar önce PTT sistemi heklenmişti. "ağzına mıçayım" tarzında bildirimler geliyordu.
O zaman programı silmiştim. Şimdi ne durumda acaba

Motosikleti
Honda CRF250L
@xRedian Daha dün aldım her banka 6. Sınıf hgs vermiyor.
iş Bankası uygulamadan alınabiliyor.
Ama Kredi kartı veya nakit avans çekilen bir hesap olması zorunlu.

Hgs etiketiücreti 475 TL
İlk dolum zorunlu 300 TL

Yani dün motoruma hgs için 775 TL para ödedim.
Hgs etiketi seçtiğim adrese ptt ile gönderilecek dedi.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bankalar aynı kartı üstüne fiyat farkı koyarak satıyor. Ptt den aldım kullanmış olduğum garanti kk otomatik ödeme bağlattım. E devletten de geçişler gözüküyor. Daha önce bankalardan da kullanmıştım. Aynı kart kazık fiyat vermeye gerek yok.

bazen plakayı yanlış okuyup başkasına yapıştırıyor ücreti. hayatımda hiç adanaya gitmediğim halde bana adana otobanından hgs cezası gelmişti. araç plakasını yanlış okumuş, benim motora yazmışlar. benim de haberim yok, faiz falan da binmiş, bi ara edevlette kurcalarken fark ettim.
ara ara bakmak lazım edevlete de.

Benzer durum bende de oldu hgs hattını arayınca düzeltiyorlar. Arada alakasız yerden geçtiğinizi gösteriyor dediğiniz gibi kontrol etmek şart. Plakayı mı kopyalıyorlar ne yapıyorlar belli değil.

@xRedian Daha dün aldım her banka 6. Sınıf hgs vermiyor.
iş Bankası uygulamadan alınabiliyor.
Ama Kredi kartı veya nakit avans çekilen bir hesap olması zorunlu.

Hgs etiketiücreti 475 TL
İlk dolum zorunlu 300 TL

Yani dün motoruma hgs için 775 TL para ödedim.
Hgs etiketi seçtiğim adrese ptt ile gönderilecek dedi.

Her şubede olmayabilir. Pttlerdeki mantık gibi merkezi, işlek şubelerde bulunuyor 6. sınıf hgs.

Aylar önce PTT sistemi heklenmişti. "ağzına mıçayım" tarzında bildirimler geliyordu.
Alakası yok yıllardır kullanıyorum PTT'den sıkıntı yok. Ona bakarsanız bankalarda zaman zaman yeri gelince hizmet veremediği yerler oluyor. O zaman banka sistemleride hacklenmiş mi oluyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bankalar aynı kartı üstüne fiyat farkı koyarak satıyor. Ptt den aldım kullanmış olduğum garanti kk otomatik ödeme bağlattım. E devletten de geçişler gözüküyor. Daha önce bankalardan da kullanmıştım. Aynı kart kazık fiyat vermeye gerek yok.

Benzer durum bende de oldu hgs hattını arayınca düzeltiyorlar. Arada alakasız yerden geçtiğinizi gösteriyor dediğiniz gibi kontrol etmek şart. Plakayı mı kopyalıyorlar ne yapıyorlar belli değil.

Her şubede olmayabilir. Pttlerdeki mantık gibi merkezi, işlek şubelerde bulunuyor 6. sınıf hgs.

Alakası yok yıllardır kullanıyorum PTT'den sıkıntı yok. Ona bakarsanız bankalarda zaman zaman yeri gelince hizmet veremediği yerler oluyor. O zaman banka sistemleride hacklenmiş mi oluyor.
Hacklendi işte ne diyeyim, olanı söyledim. Bana küfürlü bildirimler geldi kiminede bitcoin gönderin vs.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Merhaba Dostlar.

Şimdiden teşekkürler.
Ben Ankara'da günlük güzargahlarımdaki PTT şubelerinde motosiklet için olan 6. Sınıf HGS yi bulamadım. QNB Mobil üzerinden denediğimde 6. Sınıf HGS başvurusunun açık olduğunu fark ettim. Akbank, Ziraat, TEB gibi diğer çalıştığım bankaların mobil veya internet şubeleri üzerinde 6. Sınıf yoktu. Başvuruyu yaptım ve direkt olarak hesabı açtılar. Kartı da birkaç gün içinde tarafıma ulaştırdılar.
Eğer QNB kullanıyorsanız denemenizi öneririm. Yukarıda bir arkadaşımız da İş Bankası'nda da 6. Sınıf HGS olduğundan bahsetmiş.
Ruhsat bilgilerini sisteme girmek yeterli oluyor.
Bu arada her ayın ilk iş gününde bankacılık uygulamaları üzerinden HGS ekstresi geliyor.

Motosikleti
Dominar D250
Rezil durumda, hgs’yi bankadan almadığım için bankanın mobil uygulamasından yükleme yapamıyorum, hgs uygulamasından yükleyim dedim belki yarım saat uğraştım, ödeme yapılamıyor, kk talimat vereyim dedim kaydetmiyor, az önce baktım adana otobanından falan geçiş gösteriyor ama hiç alakam yok, aç kapa yapa yapa geçiş ekranı düzeldi. Zar zor edevlet üstünden bakiye yüklemesi yapabildim.

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Çok teşekkür ettim.
Sanırım çıkartmama gerek olmayacak. Ayda yılda bir giderim gibi.
Garanti için uygulamadan aradım hgs diye bir yer var boş vaktim olduğunda kontrol edeceğim.
Şahsen ben de HGS kullanmıyorum. Ödeme olduğunda Karayolları'nın kaçak geçiş sitesinden 15 gün içinde ödüyorum, böylece sorunsuz geçiş yapıyorum. Ancak şöyle bir durum var: Devlete ait yolların ücretlerini çok kolay bir şekilde ödeyebiliyorken, özel yolların ödemeleri neredeyse imkansız hale getirilmiş. Ya siteleri çalışmıyor, ya telefona kod düşmüyor, ya da hata verip ekran kilitleniyor. Bu sorunu özel yolların hepsinde yaşadım diyebilirim.

Eğer böyle bir durumla karşılaşıp üşenip ödemeyi yapmazsanız, 15 gün sonra ceza miktarı 4 katına çıkıyor, aklınızda bulunsun. Ayrıca, yaptığınız ödemelerin dekontlarını mutlaka saklayın. Çünkü özel işletmeler, ödenmiş paraları bile ödenmedi diye İcra'ya verebiliyor. Elinizde kanıt bulunsun; telefonunuzda ekran görüntüsü veya PDF olarak saklayın.

Ayrıca bazı durumlarda EDS sistemleri, HGS’den plaka bilgisi alarak ceza kesebiliyor. Eğer HGS’de plaka kayıtlı değilse, bu tür cezalara maruz kalma ihtimaliniz düşer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar