İstanbul veya Yakınlarında Kask Test Edilebilecek Yetkili Esnaf Önerisi

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Şu anki kaskım sanırım kafa şeklime tam uymuyor. Çünkü uzun kullanımda kulakta ağrı yapıyor (eni kafam için küçük) ve kafamın tepesinde bir boşluk oluşuyor (ağrı yapmıyor ama bu bir güvenlik sorunu). Alırken alında boşluk yok diye ve yanakları iyi kavrıyor (kafa sağa sola sallanmıyor) diye satıcı iyi oldugunu söyledi. Benim de araştırmalarım sonucunda bu kriterler güvenlik için yeterli düşünmüştüm. Ancak hem yeterli değilmiş hem de interkom taktığımda kask kulaklardan sıkıyor.

İstanbul veya çevresinde kafa şeklimi inceleyip ince detaylara göre tavsiyede bulunabilecek esnaf önerisi olan var mı? Kaskı takıp belki yarım saat oturacağım ve buna ses etmemesi gerekiyor. Gözümde Shoei gibi premium markalar var.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
2022 yılında Shoei marka kaskımı MotoSpartan Kadıköy'den almıştım. Bi yarım saat oturup test etmedim tabi ama bi 8-10dk oturmuşumdur. Arkadaşlar ilgililerdi. İlgili alaka konusunda hala eskisi gibilerse yine orayı tavsiye edebilirim.

Motosikleti
2022 yılında Shoei marka kaskımı MotoSpartan Kadıköy'den almıştım. Bi yarım saat oturup test etmedim tabi ama bi 8-10dk oturmuşumdur. Arkadaşlar ilgililerdi. İlgili alaka konusunda hala eskisi gibilerse yine orayı tavsiye edebilirim.
Oraya birkaç kere gittim ve bunların ikisinde ayni çalışana denk gelmiştim. Bir keresinde yardımcı olurken diğerinde başından savar gibiydi. Şu anki kaskımı almadan önce de yine oraya gidip Shoei denemiştim ama o satıcının ağzından tek bir kelime çıkmadan benim kaskı denememi izledi.

Motomax'e gidip oradaki çalışanların önerisiyle aldığım ürünlerin de bana uygun olmadığı oldu. Bu tarz mağazalara gitmeden önce araştırmayı iyi yapmak gerekiyor bence.

Bu sebeplerden dolayı yılların deneyimine sahip ve ürünü denerken anasına sövüyormuşum gibi bakmayacak bir esnaf bulmak istiyorum açıkçası.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu sebeplerden dolayı yılların deneyimine sahip ve ürünü denerken anasına sövüyormuşum gibi bakmayacak bir esnaf bulmak istiyorum açıkçası.
Mağazalarda çalışanlar satayım da primime yazılsın derdindeyken bu dediğiniz ütopya. :)
Ama Almanya'da Lois mağazasında kask denerken yardımcı olan eleman işini iyi yapıyordu. Valizde yer yok, kask almayacağız ama gelmişken kask da deneyelim aslında başka şeyler alacağız deyip mont ve pantalon deneyip aldıktan sonra kask deneyelim ama almayacağız dememize rağmen kask denememize yardımcı olmuştu hatta bunun bir de L bedenini denesem dediğimde gidip depodan getirmişti üşenip başından savmamıştı.

Kafalar standart olmadığı için bu kaskların kafaya oturma işi markalardan bağımsız bir konu.

Sirkeci de tex motora da tahminim sabahtan akşama kaskla oturabilirsin ama istediğin markayı bulabileceğini sanmıyorum.

Şu anki kaskım sanırım kafa şeklime tam uymuyor. Çünkü uzun kullanımda kulakta ağrı yapıyor (eni kafam için küçük) ve kafamın tepesinde bir boşluk oluşuyor (ağrı yapmıyor ama bu bir güvenlik sorunu). Alırken alında boşluk yok diye ve yanakları iyi kavrıyor (kafa sağa sola sallanmıyor) diye satıcı iyi oldugunu söyledi. Benim de araştırmalarım sonucunda bu kriterler güvenlik için yeterli düşünmüştüm. Ancak hem yeterli değilmiş hem de interkom taktığımda kask kulaklardan sıkıyor.

İstanbul veya çevresinde kafa şeklimi inceleyip ince detaylara göre tavsiyede bulunabilecek esnaf önerisi olan var mı? Kaskı takıp belki yarım saat oturacağım ve buna ses etmemesi gerekiyor. Gözümde Shoei gibi premium markalar var.
Forumu incelerken denk gelicek arkadaşlar için İzmir'de Motorcu Aziz var hiç bir motorcuda görmediğim ilgi alakayı orada gördüm. Baba(Aziz) oğul(Şeyhmus) işletiyor ve hiç düşünmediğim ekipmanları alıp çıktım memnun kalmadığım ekipmanım olmadı. Ceket Revit Quantum 2 air , Eldiven Revit Mosca2 , Bot Dainese Nexus2 , çanta kappa'nın bir çantası tam bilmiyorum ve Shoei kask. Başta deri ceket ve eldiven alırım diye yola çıktım ama Aziz abi bana daha rahat ekipmanlar önererek ekipmanın varlığına alışmamı sağladı sonrasında deri ceket ve eldivene geçişim aşırı kolaylaştı. Direkt Selamın aleyküm diyip istediğim kask modeli ve bedenini söyledim anında kutusundan çıkartıp verdiler ve 20-30DK kafamda kalmasını söyleyerek başka ekipmanlara da o sıra içerisinde bakmamı söylediler indirimde de 5bin TLye yakın indirim yapmışlardı .

Arkadaşlar burası Türkiye. Size ürün satacak kişinin, sırf işi bu olduğu için sizi doğru yönlendireceği gibi bir yanılgıya kapılmayın.
Elbette işine, kendisine ve karşısındaki insana saygıdan ötürü doğru düzgün iş yapmaya çalışan vardır, ama bu ciddi bir azınlık ve niyeti olması yetkinliği olacağının garantisi değil.

Kendiniz öğrenin öğrenmeniz gereken şeyi. Kimsenin yalan yanlış yönlendirmesiyle muhattap olmayın. Vermişimdir belki daha önce aynı örneği.. Mesela daha lastikçiler kadar lastikten anlamayan bir insan kitlesi görmedim ben.. Şakasız adamlar A'dan Z'ye yanlış biliyorlar her şeyi. Allahtan motosiklet lastiği için Motolastik, Zen, Buz/Bulut gibi bir kaç yer var.

Tatsız ama durum bu.

Motosikleti
Arkadaşlar burası Türkiye. Size ürün satacak kişinin, sırf işi bu olduğu için sizi doğru yönlendireceği gibi bir yanılgıya kapılmayın.
Elbette işine, kendisine ve karşısındaki insana saygıdan ötürü doğru düzgün iş yapmaya çalışan vardır, ama bu ciddi bir azınlık ve niyeti olması yetkinliği olacağının garantisi değil.

Kendiniz öğrenin öğrenmeniz gereken şeyi. Kimsenin yalan yanlış yönlendirmesiyle muhattap olmayın. Vermişimdir belki daha önce aynı örneği.. Mesela daha lastikçiler kadar lastikten anlamayan bir insan kitlesi görmedim ben.. Şakasız adamlar A'dan Z'ye yanlış biliyorlar her şeyi. Allahtan motosiklet lastiği için Motolastik, Zen, Buz/Bulut gibi bir kaç yer var.

Tatsız ama durum bu.
Dediklerinize katılıyorum. Türkiye'de bence de iş bilmeyip kendine güvenen insan sayısı haddinden fazla var. Ama yine dediğiniz gibi iş bilen insan da yok değil. Bu durumdan şikayetçi olup da dürüst insanlarla iş yapmayıp veya kendimiz o insanlar olmaya çaba göstermezsek bu durum düzelmez kanımca. Bu yüzden de böyle esnafları bilenlerden tavsiye almak istedim. Atamızın "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır" sözünü ciddiye almak istiyorum açıkçası.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben de geçen sene yurt dışından shoei kask alacaktım motomaxten ayakkabı falan almıştım gelmişken de kask deneyeyim dedim açık açık söyledim yurt dışından alıcam ama deneyebilir miyim diye onlar da olmaz dedi sana xl olur ama dedi gittim o günden sonra dürüstlük işini rafa kaldırdım ne zaman bi esnaf görsem bi kelime doğru konuşmam tam bi çıkarcı lavuk oldum

Motosikleti
Dominar D250
Pazartesi günü kapanışa 20 dk kala gittim, Berk bey sağolsun çok yardımcı oldu, shoei kask aldım. O zaman kaskı böyle yarım saat falan takıp rahatsızlık veriyor mu diye bakmam gerektiğini bilmiyordum taktım baktım çıkardım😊 şimdi uzun süre kullanımda ne olacak bilmiyorum, dükkan da kapanışta olduğu için klimalar kapalıydı sıcaktan duramadım zaten. Şahsen o akşam kapanış bitkinliğine rağmen ilgilerinden memnun kaldım.

Tatsız ama durum bu.
Motolastik için ben olumsuz yorum yapacağım. İlk kez lastik alıyordum ve oradan sipariş verdim, siparişin ertesi gün siparişime istinaden yanlış ölçüde lastik aldığımı garanti dışını kalacağını vs söylediler. Oysaki siteden alırken özellikle dikkat etmiştim, satın alma aşamasında hangi motor için aldığınızı falan da yazmanızı istiyorlar. Ben de servis manuelini atıp doğru siparişi verdiğimi beyan ettim haklısınız diyip geçtiler.

Ben araştırmaktan yoksun sıfır bilgili bir kullanıcı olsaydım yanlış ölçüdeki lastikler bana ulaşacaktı ve onun iade değişimiyle falan uğraşacaktım. Velevki bir de janta uyuyorsa o ebatlar vah ki ne vah.

Bu sebepten dolayı bir şeyi almaya karar verdiysem kendim araştırırım, çünkü firmalarda çalışan çoğu insan o işi severek değil zorunluluktan yapıyor. Zorunluluk ile geçici süreliğine yapılan işlerde kimse yeni bir bilgi edinmek tecrübe kazanmak istemez çünkü "geçici" iştir o.

Motosikleti
Pazartesi günü kapanışa 20 dk kala gittim, Berk bey sağolsun çok yardımcı oldu, shoei kask aldım. O zaman kaskı böyle yarım saat falan takıp rahatsızlık veriyor mu diye bakmam gerektiğini bilmiyordum taktım baktım çıkardım😊 şimdi uzun süre kullanımda ne olacak bilmiyorum, dükkan da kapanışta olduğu için klimalar kapalıydı sıcaktan duramadım zaten. Şahsen o akşam kapanış bitkinliğine rağmen ilgilerinden memnun kaldım.
Güler yüz olması güzel. Ancak kafanızın şurasını burasını sıkıyor mu diye size sormadıysa ve bir sorun yaşarsanız o zaman o güler yüzün anlamı kalmıyor. Veya fazla büyük alıp olur da bir kaza anında sizi koruyamaması da var maalesef. Mesela Motomax'daki çalışanlar da zamanında güler yüzle ve sabırla bazı ekipmanları denememi beklediler. Ancak sonraki gün aynı ürün bana olmadığı için iade ettiğim de oldu. Bilgili olmaları da elzem.

İki mont arasında kalıp Şirinevler arsmotor'a gittim denedim, çaylarını içtim ve Bursa'da başka bir motorcuda daha ucuz olduğu için ordan sipariş verdim. Gerçekten ilgililerdi. Uzun süre kaldım. Belki bir faydası olur diye yazmak istedim

Feyizoğluna gideceksin. Esnaflığı çok iyidir. Eğer patronları oradaysa genelde işinin başında olur. Çok faydasını görürsün

Motosikleti
Dominar D250
Güler yüz olması güzel. Ancak kafanızın şurasını burasını sıkıyor mu diye size sormadıysa ve bir sorun yaşarsanız o zaman o güler yüzün anlamı kalmıyor. Veya fazla büyük alıp olur da bir kaza anında sizi koruyamaması da var maalesef. Mesela Motomax'daki çalışanlar da zamanında güler yüzle ve sabırla bazı ekipmanları denememi beklediler. Ancak sonraki gün aynı ürün bana olmadığı için iade ettiğim de oldu. Bilgili olmaları da elzem.
Teknik detayları, nasıl olması gerektiği vs zaten onları da anlattı, bedeni ona göre belirledik, herşeyi anlattı da ben buraya uzun uzun yazmadım sadece(y)

Motolastik için ben olumsuz yorum yapacağım. İlk kez lastik alıyordum ve oradan sipariş verdim, siparişin ertesi gün siparişime istinaden yanlış ölçüde lastik aldığımı garanti dışını kalacağını vs söylediler. Oysaki siteden alırken özellikle dikkat etmiştim, satın alma aşamasında hangi motor için aldığınızı falan da yazmanızı istiyorlar. Ben de servis manuelini atıp doğru siparişi verdiğimi beyan ettim haklısınız diyip geçtiler.

Ben araştırmaktan yoksun sıfır bilgili bir kullanıcı olsaydım yanlış ölçüdeki lastikler bana ulaşacaktı ve onun iade değişimiyle falan uğraşacaktım. Velevki bir de janta uyuyorsa o ebatlar vah ki ne vah.

Bu sebepten dolayı bir şeyi almaya karar verdiysem kendim araştırırım, çünkü firmalarda çalışan çoğu insan o işi severek değil zorunluluktan yapıyor. Zorunluluk ile geçici süreliğine yapılan işlerde kimse yeni bir bilgi edinmek tecrübe kazanmak istemez çünkü "geçici" iştir o.

Güzel bildirim.
Çok akıllıca bir uygulamanın kötü şekilde yürütülmesi olmuş. Ben zaten takıntılı olduğum için alacağım biraz önem taşıyan herhangi bir şey konusunda satıcıdan fazla şey bilerek alıyorum. Böyle durumlarda yırtıyoruz =)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzel bildirim.
Çok akıllıca bir uygulamanın kötü şekilde yürütülmesi olmuş. Ben zaten takıntılı olduğum için alacağım biraz önem taşıyan herhangi bir şey konusunda satıcıdan fazla şey bilerek alıyorum. Böyle durumlarda yırtıyoruz =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar