CL250, Hunter 350, Svartpilen

Merhaba,

Aylar önce benzer bir konu açmıştım. Henüz yeni bir motor alamadım ve şu sıralar artık almayı düşünüyorum. Fakat kafam inanılmaz karışık.

Yeni CL250 E Clutch versiyonu 313.000 TL olmuş. E-Clutch için bu kadar para verilmez diye düşündüm, 23-24 modeller 220 bandına geziyor. Fakat okuduğum içeriklere göre Honda kalitesi pek yokmuş motorda. Plastik ve çinli hissettiriyor diyen çok malzemeleri için. CL250'yi listeye koymamın en büyük sebebi Honda olması.

Svartpilen 250 aralarında sanırım en donanımlısı. Süspansiyon ve frenlerini öven çok fazla kişi var. Eski modelleri ki daha çok beğeniyorum 160.000 civarında satılıyor ikinci el olarak. Fakat görüntü itibariyle cafe racer gibi durmuyor pek. Retro bir duruşu yok ve çok küçük bir motosiklet. 183 boyumla bir kere denemiş bulundum ve altımda kayboluyor gibi. Özellik olarak 3 motor arasında en iyi sanırım. Servis konusunda pek bilgim yok fakat kolay kolay arıza çıkaran bir makine değil diyorlar.

Hunter 350 ise ikinci elde 190.000 civarında var. Görüntüsü bana en hitap eden model bu. Royal'in sağlamlığı hakkında çok şey okudum, K-Rides pek iyi bir hizmet sunmuyor diyorlar fakat. Biraz güçsüz olmasının benim için problem olacağını sanmıyorum.

Genel kullanımım şehiriçi olacak, günde 10-20km arası. Yılda 2-3 defa uzun yola çıkabilirim kamp amacıyla. Uzun yolda Hunter üzer gibi geliyor sanki ama bilmiyorum. Hız düşkünü bir adam değilim. Sizin düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Son olarak ikinci el piyasasıyla işim yok motorların, uzunca bir süre kullanacağım.

Motosikleti
K 1600 GTL
svartpillen altında küçük kaldığı için baştan eleyebilirsin geriye Honda ve Royal kalıyor ikisi arasında tercih yapmak çok zor değil tabiki Honda mantıklı ama sıfır değil ikinci el düşük km li almak lazım. Gene o boyla yerinde olsam crf 250 lere bakardım seni daha fazla mutlu eder. Tek handikabı selesi onu da kaplatıp halledersin....

Motosikleti
D400
Cl250 gereksiz pahalı.
Svartpilen hk. bilgim yok.

Hunter ı cok araştırdım 350 cc 27 tork ancak 20 beygir. topspeed 117 civarı. hız merakın yok ise güzel motor. RE zaten sağlam makına.

Ancak Türkiyedeki desteği henüz oturmadı, sinyal kırıldıgı çin 2 ay beklediğini söyleyenler var, ayrıca normalde 2-3 bin liralık basit bakımlara 7-10 k arası fiyat biçiyorlarmış. bence RE almak ıcın en az 1-2 sene daha vakıt var.

401 için inanılmaz atik diyorlar. Beni ürkütüyo o motor :)
Öyledir ama eğitim aldıktan sonra geçer bu korkular, bileğinize hakimseniz şehir içinde de yormaz. Uzun yolda da rahat ettirir. 250 kadar küçük de değildir diye tahmin ediyorum, çok farkları yoktur ama olsun. Bir de kamp vs için tel jantlarıyla daha uygun olacaktır sizin için. Tamamen şahsi görüşlerim tabi.

svartpillen altında küçük kaldığı için baştan eleyebilirsin geriye Honda ve Royal kalıyor ikisi arasında tercih yapmak çok zor değil tabiki Honda mantıklı ama sıfır değil ikinci el düşük km li almak lazım. Gene o boyla yerinde olsam 250 lere bakardım seni daha fazla mutlu eder. Tek handikabı selesi onu da kaplatıp halledersin....
CL için Honda kalitesinin çok altında diyorlar ya. İnanılmaz titreşimli diyen var. CRF tarz olarak bana pek uygun değil ya teşekkür ederim tavsiyeniz için. Daha çok cafe racer tarzı bakıyorum.
Cl250 gereksiz pahalı.
Svartpilen hk. bilgim yok.

Hunter ı cok araştırdım 350 cc 27 tork ancak 20 beygir. topspeed 117 civarı. hız merakın yok ise güzel motor. RE zaten sağlam makına.

Ancak Türkiyedeki desteği henüz oturmadı, sinyal kırıldıgı çin 2 ay beklediğini söyleyenler var, ayrıca normalde 2-3 bin liralık basit bakımlara 7-10 k arası fiyat biçiyorlarmış. bence RE almak ıcın en az 1-2 sene daha vakıt var.
Hunter konusunda bende aynı şeyleri düşünüyorum ve soru işareti bırakıyor sürekli kafamda. CL250 ve Svarttan daha dolu geliyor görsel olarak dışarıdan. Dediğniz gibi sağlam motorlar da sanırım, ama servis işi işte..
Öyledir ama eğitim aldıktan sonra geçer bu korkular, bileğinize hakimseniz şehir içinde de yormaz. Uzun yolda da rahat ettirir. 250 kadar küçük de değildir diye tahmin ediyorum, çok farkları yoktur ama olsun. Bir de kamp vs için tel jantlarıyla daha uygun olacaktır sizin için. Tamamen şahsi görüşlerim tabi.
Eğitim almak aklımda hocam evet. 401'in bir ebatlarını karşılaştırayım.

Motosikleti
K 1600 GTL
CL için Honda kalitesinin çok altında diyorlar ya. İnanılmaz titreşimli diyen var. CRF tarz olarak bana pek uygun değil ya teşekkür ederim tavsiyeniz için. Daha çok cafe racer tarzı bakıyorum.
Tabi ki motosiklette görsellik önemli ama tek başına yeterli değil. Dünyanın en şekilli motoru da olsa konforsuzsa bir süre sonra gözüne çirkin görünmeye başlar. ;) CRF 250 rally imkanın olursa incele bana dua edersin.......

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Söylediğiniz 3 model arasında kaliteli komponentleri bulunan ve sürüş dinamikleri en keskin olan Svartpilen. Duke 250 ile benzerlikleri çok fazladır. (16.000 km civarı 250 duke kullandım). Aralarında en mantıklısı Honda ama fiyatı hem çok yüksek hem de yoğurt kapağı gibi farı var. (keşke 250R farı koysalarmış) İkinci eli ve yedek parçası üzmez. Aralarında en az mantıklı olanı ise Hunter. Ancak; 350 Classic kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bu motosikletin size verebilecekleri diğerlerinden çok farklıdır. Size performans sürüşü vermez, o kadar kısa fren mesafesi vermez, virajlarda o kadar güven vermez. Ne verir; tarz verir, ses verir gerçekten eski bir motosiklet kullanıyor hissi verir. Deri mont la eldivenle çok şekilli görünür, çok da keyif alabilirsiniz. Belki servisi parçası ikinci eli üzebilir ama dediğim kriterler sizin için önemliyse olumsuzlukları göz ardı edersiniz. Bu arada 350 cc J seri motorlar 100 km/s ile uzun süre sürüşlere olanak tanır. Devir düşük olduğu için de fazla yormaz.

Motosikleti
D400
Söylediğiniz 3 model arasında kaliteli komponentleri bulunan ve sürüş dinamikleri en keskin olan Svartpilen. Duke 250 ile benzerlikleri çok fazladır. (16.000 km civarı 250 duke kullandım). Aralarında en mantıklısı Honda ama fiyatı hem çok yüksek hem de yoğurt kapağı gibi farı var. (keşke 250R farı koysalarmış) İkinci eli ve yedek parçası üzmez. Aralarında en az mantıklı olanı ise Hunter. Ancak; 350 Classic kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bu motosikletin size verebilecekleri diğerlerinden çok farklıdır. Size performans sürüşü vermez, o kadar kısa fren mesafesi vermez, virajlarda o kadar güven vermez. Ne verir; tarz verir, ses verir gerçekten eski bir motosiklet kullanıyor hissi verir. Deri mont la eldivenle çok şekilli görünür, çok da keyif alabilirsiniz. Belki servisi parçası ikinci eli üzebilir ama dediğim kriterler sizin için önemliyse olumsuzlukları göz ardı edersiniz. Bu arada 350 cc J seri motorlar 100 km/s ile uzun süre sürüşlere olanak tanır. Devir düşük olduğu için de fazla yormaz.

RE öyle bi anlattın ki övdün mü gömdün mü anlamadım :D bende D400'ü satıp Meteor 350 alacaktım vazgeçirdiler manyak msın dediler

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
RE öyle bi anlattın ki övdün mü gömdün mü anlamadım :D bende D400'ü satıp Meteor 350 alacaktım vazgeçirdiler manyak msın dediler
Abi meteor uzun ve yüklü yola gitmez, arkadaşın dediği gibi tarz motor ses çok güzel.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Aslında ne övdüm, ne gömdüm. İyisiyle kötüsüyle düşüncelerimi yazdım fanatizm yapmadan :)

D400 sonrası nefesi yetmeyebilir yüklü iki kişi falan. Ben işe git gel için kullanıyorum. Geçen 540 km civarı sürdüm Bursa Abant Taraklı Göynük Mudurnu civarı bir günde. Tek başına yetiyor ama dediğim koşullarda mutlu etmeyebilir.

Abi eline yüreğine sağlık. Çok güzel yazmışsın. Yazdıklarını düşündüğümde Hunter alıp geçmeliyim sanırım. Beklediğim her şeyi veriyor gibi bana :) Artçı kullanımı nasıl abi Classic'in? Hunterla aynı motor değil tabi ama fikir amaçlı.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Hiçbirini test etmedim ancak Royal Enfield'ın ana showroom'una gidip motorları üzerinde oturdum. İlk fark ettiğim şey aşırı sert olan debriyajları idi. Aklımda Himalayan vardı ve üzerine oturduğumda biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası: Ergonomisi kötü geldi. 2 yıllık ehliyetiniz varsa test motorları var, gidip test edebilirsiniz. Honda da aynı şekilde sürekli test günleri yapıyor, onu da değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca bir ara Royal Enfıeld düşündüğüm için kullanıcılarının olduğu Telegram grubuna girdim ve parça sorunu olanları gördüm. Bana showroom'da her parça stoklarda bulunuyor dedıler ama biri 6 ay boyunca plaka tutucu beklemiş mesela. Kendiniz de o gruplara girip biraz göz gezdirin bence.

Honda da yeni gümrük vergilerinden dolayı aşırı pahalı oldu muhtemelen. Ücretinin yarısı vergi olan motordan uzak durmak bence en mantıklısı.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Artçı ile sorun yok ama çok uzun yol yapmadım. Hatta şöyle söyleyeyim, söktüğüm artçı selesini bile daha geçenlerde taktım. Tek kişilik çok güzel görünüyor da arka sele yerine çanta bile bağlayamadım o şekilde. Hunterin arka selesi daha geniş gibi görünüyor gözüme ama emin değilim.

Hiçbirini test etmedim ancak Royal Enfield'ın ana showroom'una gidip motorları üzerinde oturdum. İlk fark ettiğim şey aşırı sert olan debriyajları idi. Aklımda Himalayan vardı ve üzerine oturduğumda biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası: Ergonomisi kötü geldi. 2 yıllık ehliyetiniz varsa test motorları var, gidip test edebilirsiniz. Honda da aynı şekilde sürekli test günleri yapıyor, onu da değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca bir ara Royal Enfıeld düşündüğüm için kullanıcılarının olduğu Telegram grubuna girdim ve parça sorunu olanları gördüm. Bana showroom'da her parça stoklarda bulunuyor dedıler ama biri 6 ay boyunca plaka tutucu beklemiş mesela. Kendiniz de o gruplara girip biraz göz gezdirin bence.

Honda da yeni gümrük vergilerinden dolayı aşırı pahalı oldu muhtemelen. Ücretinin yarısı vergi olan motordan uzak durmak bence en mantıklısı.
Debriyaj konusunda string bey tam tersini söylüyor. Size mi sert geldi acaba. A2 ehliyetim henüz 1 yıllık bile olmadı, geç aldık biraz ehliyeti :D

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Debriyaj konusunda string bey tam tersini söylüyor. Size mi sert geldi acaba. A2 ehliyetim henüz 1 yıllık bile olmadı, geç aldık biraz ehliyeti :D
Ben sürmedim motoru dediğim gibi. Gittiğimde de Himalayan'ı inceleyip diğerlerine sadece göz gözderdim. Himalayan'ın debriyajı gerçekten çok sertti. İki üç kere yarım debriyaj yapsam elim yorulurdu muhtemelen. Diğer motorların da hepsi böyle mi diye debriyajlarını sıktığımda aynı hissi aldığımı hatırlıyorum. Sizin söylediğiniz model Himalayan'dan farklı ise bilemem ancak.

Kendim Bajaj Pulsar N250 kullanıyorum ve arada uygulanması gereken güç olarak katlarca fark orası çok net. Showroom'daki motorların debriyaj ayarlarında bir sıkıntı mı vardı bilemem.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
2022 model Svartpilen 250 ilk sahibiyim ve size bu modeli önerebilirim. Bahsedilen fren ve süspansiyon övgülerini fazlası ile hak ediyor. Baraberinde yakıt tüketimi de düşük. Selesi biraz sert olduğu için uzun yola pek uygun değil, konfor sele ile durumu çözen kişiler mevcut. Ayrıca gece sürüşü yapıyorsanız farlarından oldukça memnun kalacaksınız. 2 kere Kadıköy Supermoto, 1 kere de Kartal Bostancıoğlu'nda servise soktum ve ikisinden de memnun kaldım. Evime yakınlığından dolayı bundan sonra Bostancıoğlu'na götürmeyi panlıyorum. Yedek parçalarının çoğu KTM ile aynı, bir sıkıntı yaşamazsınız. Tabi sık envanterde bulunmayan parçalar için zaten diğer markaların servislerin yaşanılan sorunlar bu markada da yaşanır illa ki.

CL250 E-Clutch versiyonu için bir yorum yapamam, bu teknoloji yeni olduğu için ben biraz çekimser yaklaşıyorum. Piyasada bu model yaygınlaşıp kullanıcı yorumlarını gördükçe tekrar değerlendirilebilir.

Hunter 350 sağlam ve dayanıklı bir motordur. Yurt dışında yaşasam kesinlikle Royal Enfield markasını tercih ederdim ama K-Rides, Türkiye'de bana güven vermiyor. Vaad ettikleri servis sayısına hala ulaşamadılar. İstanbul gibi büyük bir şehirde bile 1 tane servisleri var. Envanterlerinde Himalayan hariç çoğu motorun üretim yılı 2023 model.

Bu seçenekler dışında boyunuzdan kaynaklı düşük cc adventure modeller de değerlendirilebilir bana kalırsa...

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
String bey ben isem eğer (G string geğil ama four string) :D yumuşak evet ama ben Classic 350 için söylemiştim. Himalayan teknolojisi ve felsefesi biraz daha farklı olan bir motosiklet. Onu hiç denemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar