Motorda olmazsa olmaz...

Motosikleti
ARORA MAX PRO
Selam arkadaşlar

Sizce Motorda olmazsa olmaz ekipmanlarınız nelerdir? Mesela tamir takımları vs, kullandığınız markalar

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar

Sizce Motorda olmazsa olmaz ekipmanlarınız nelerdir? Mesela tamir takımları vs, kullandığınız markalar
Para yada kredi kartı, ciddi bir sorunda zaten bir şey yapamazsın, boş yere hamallık etmeye gerek yok. İlla alınacaksa çok amaçlı pense(ufak tefek işler için). Ne kadar alet edevat alsan da hiçbir zaman yeterli gelmeyecek.

Bir adet mini el pompası , lastik fitil seti , ön arka lastikleri sökecek anahtar ve üç beş adet daha anahtar , tornavida , sigorta , cırt bant gibi yer kaplamayan sele altına sığacak ıvır zıvır , sukuterde kayış , 2 mt serum hortumu , herdaim yanımda olanlar ve bunlar benden çok yolda kalan tanıdık tanımadık motorculara daha çok hizmet etti 😃

Motosikleti
ARORA MAX PRO
lastik tamir kiti ve şarjlı pompalardan 1 tane.
Şarjlı pompalardan aldım.Mini diye aldım.Ama maşallahı var :) aşağıdaki linkteki ürünü aldım.gayet güzel

Şarjlı pompa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir adet mini el pompası , lastik fitil seti , ön arka lastikleri sökecek anahtar ve üç beş adet daha anahtar , tornavida , sigorta , cırt bant gibi yer kaplamayan sele altına sığacak ıvır zıvır , sukuterde kayış , 2 mt serum hortumu , herdaim yanımda olanlar ve bunlar benden çok yolda kalan tanıdık tanımadık motorculara daha çok hizmet etti 😃
Şarjlı pompa tamam. Acaba bu takımların olduğu mini bi set varmı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şarjlı pompalardan aldım.Mini diye aldım.Ama maşallahı var :) aşağıdaki linkteki ürünü aldım.gayet güzel

Şarjlı pompa
Ben bu şarjlı pompanın bir önceki versiyonunu 250 liraya almıştım.
yıllar geçince içindeki lityum-iyon piller gücünü kaybetti, geçenlerde iki tane yeni pil alıp içini açıp yeni pil ile değiştirdim yine eski gücü geri geldi. tek lastik havasını tamamlarken bile pil bitti uyarısı olan kırmızı ışığı yakıyordu, şimdi sorunu kalmadı.
Bu xioami pompanın siboba giren ucu aluminyum, bendekinin dişleri bozuldu, turmuyordu, şişirirken elle bastırmam gerekiyordu, zor ve arada kayınca hava kaçıyordu, o hortum parçası da amazon sitesinden buldum 280 liraya aldım, yuh, cihazın kendisini 250 liraya almıştım dedim. Yine de küçük kompakt bir cihaz, her zaman motorun arka çantasında bulunduruyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motorda olmazsa olmazlarımı ben de yazayım:

1. Xioami şarjı pompa. (eve çıkarken yukarı çıkarırım, şarj ederim, motorun depo üstü çantasına koyarım unutmayayım diye, motorun yanına inince de arka çantaya koyarım. )
2. Küçük bir bez torba içinde plastik kablo cırtları, küçük bir kargaburun, 2-3 tane ucu kancalı lastik, 4-5 tane 1 metrelik küçük spanzet, alyan takımı, kafaya takılan fener)
3. Sol yan çanta demirinin iç tarafına takılı silindir şeklindeki avadanlık kutusu içinde lastik tamir köpüğü, bu 2018 yılında motoru alınca eski sahibi alıp koymuş, hala orada duruyor, bozulmuş mu sağlam mı emin değilim.
4. Depo üstü çantamın içindeki fermuarlı gözünde 3-5 tane köftecilerden falan alınmış ıslak mendil, çakmak, minik el feneri, isviçre çakısı, USB type-c ve micro-usb uçlu bir kaç tane kablo.
5. yaz ayları haricinde arka çantada kendi kılıfı içinde yağmurluk takımı.
6. motorun kendi avadanlık takımı sele altındaki yerinde hep duruyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
Abi yağ ve hava filtreside eklesen teknik servis hizmeti verirsin neredeyse 😁

Abi yağ ve hava filtreside eklesen teknik servis hizmeti verirsin neredeyse 😁
Vstromum varken 3-4 adet zincir baklası dururdu çantamda , ilk 2004 Vstromu aldığımda koymuştum çantaya sonra 2013 ikinci Vstroma aktardım , 2019 da iki Vstrom Cide den dönüyoruz Gerede otobanda arkadaşın zincir koptu gece saat 2 gibi 😬 15 senedir taşıdığım o zincir baklalarını kullandık Istanbula döndük yoksa bende onunla otel arayacaktım o gece 😅

Motosikleti
Ns200 15"
Vstromum varken 3-4 adet zincir baklası dururdu çantamda , ilk 2004 Vstromu aldığımda koymuştum çantaya sonra 2013 ikinci Vstroma aktardım , 2019 da iki Vstrom Cide den dönüyoruz Gerede otobanda arkadaşın zincir koptu gece saat 2 gibi 😬 15 senedir taşıdığım o zincir baklalarını kullandık Istanbula döndük yoksa bende onunla otel arayacaktım o gece 😅
Sakla samanı gelir zamanı. :D

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Şarjlı pompalar çok verimsiz bir lastiği doldurmadan bitiyor genelde. Bataryalı cihaz tutmak da iyi değil bence. Çubuk el pompalarından atıyorum ben, bir de katlanır pense. Genelde ayna gevşediğinde kullanıyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Biz bisiklet sürerken taşırdık öyle ıvır zıvır. Özellikle bisiklet lastikleri kolay patladığından, yama, tamir seti vazgeçilmezdi. Onu da sele arkası çanta veya formanın arka cebine sığdırırdık.

Motosiklette hiç gerek yok böyle şeylere. Lastik patlatsa kim söküp yama yapabilecek? En babası fitil atar.

Kasko yaptırılacak, bir de elde iyi çeken telefon olacak...

Motosikleti
ARORA MAX PRO
Şarjlı pompalar çok verimsiz bir lastiği doldurmadan bitiyor genelde. Bataryalı cihaz tutmak da iyi değil bence. Çubuk el pompalarından atıyorum ben, bir de katlanır pense. Genelde ayna gevşediğinde kullanıyorum.
Benim aldığım şuanda gayet güzel. Ve hızlı dolduruyor.ama zamanla ne olur bilemem

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim aldığım şuanda gayet güzel. Ve hızlı dolduruyor.ama zamanla ne olur bilemem
zamanla içindeki lityum-iyon piller eskiyor, kapasitesi azalıyor ve lastiğe 2-3psi hava basınca bile bitiyor. Bu tip cihazlarda genellikle 18650 tipinde lityum iyon piller oluyor içlerinde. Bu piller punto kaynak şeklinde bağlanmış oluyor, puntolama aletiniz varsa kendiniz değiştirebilirsiniz ya da puntolama yapan elektronikçiler değiştireblir. kaliteli olanlarından 18650 pil alırsanız değiştirdiğinizde eskisinden iyi kapasitede olma ihtimali de yüksek çünkü bu tip cihazlarda firma en ucuz temin ettiği pilleri alıp takıyor dışarıdan nasıl olsa görünmüyor diye.

zamanla içindeki lityum-iyon piller eskiyor, kapasitesi azalıyor ve lastiğe 2-3psi hava basınca bile bitiyor. Bu tip cihazlarda genellikle 18650 tipinde lityum iyon piller oluyor içlerinde. Bu piller punto kaynak şeklinde bağlanmış oluyor, puntolama aletiniz varsa kendiniz değiştirebilirsiniz ya da puntolama yapan elektronikçiler değiştireblir. kaliteli olanlarından 18650 pil alırsanız değiştirdiğinizde eskisinden iyi kapasitede olma ihtimali de yüksek çünkü bu tip cihazlarda firma en ucuz temin ettiği pilleri alıp takıyor dışarıdan nasıl olsa görünmüyor diye.
Bu tarz ürünlerde genelde kötü pil oluyor, 100 şarj bile olmadan bozuluyor evet dediğiniz gibi kaliteli pillerle çok iyi hale gelir. ucuz çin malı şarjlı matkap ım var normalde berbattı kaliteli pilleri koyunca tüm işlerimde evde yetiyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu yüzden Einhell gibi harici batarya ile çalışan pompa alıyorsunuz, her daim ilk günkü performans...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar