Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sıfır Motorun Radyatör Suyu ve Antifrizi Kaliteli Bir Marka İle Değiştirilir Mi ?
Çekilin ben geldim. 1 hafta içinde 3 kere antifiriz değiştirmek zorunda kalan birisi olarak sorularınızı cevaplayayım. Öncelikle antifriz su donmasın diye katılan bir alkol türevidir. Tek başına antifriz kullanmak pek tevsiye edilmemektedir. Temelde 2 çeşidi vardır. Organik ve inorganik. İnorganik olanlarda silikat gibi korozyon önleyici malzemeler vardır ancak zamanla bunlar çöktüğü ve motor içerinde biriktiği için honda yamaha gibi üreticiler organik olanları tavsiye ederler. Bunlarda silikat vs bulunmaz. Daha uzun ömürlüdürler ve daha az bakım gerektirirler. Ancak hangi antifirizi kullanırsanız kullanın motorun soğutma kapasitesi üzerinde bir etkisi olmaz zaten kendisi 76 derece de kaynar. O sebeple radyatörünüz dolu olsun. Yarı yarıya antifiriz doldurun. Ben castrol radicool kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı olmaz. Km ve süresi dolunca da değiştirniz. Bu kadar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ayrıca radyatörde motoseverin dediği gibi saf su kullanılır. Musluk suyu yada içme suyu ile olmaz o işler.
Ek olarak motorsikletler için yapılmış soğutma sıvılarını almak daha iyi olabilir ama ondan ziyade üreticinin belirlediği standartlar önemli. Uygun oldukça oto antifrizleri de uygun karışımla kullanılabilir ama rastgele antifriz alınmamalı çünkü uzun vadede sorun çıkarabilir uyumsuz olabileceği için. Ayrıca motorsiklet antifrizi alınırsa karıştırma derdi olmaz hali hazırda karıştırılmış şekilde yollanıyor ancak daha pahalılar.
Yeterince açık ve teknik cevaplar verilmiş zaten. Sadece dikkat edilmesi gereken rezervuarda sürekli antifriz olması var olması ve radyatörden sızıntı olmaması. V-Strom, NC, MT serilerinde radyatör tekerleğin arkasında, yoldan sıçrayan taşlara resmen "Ben buradayım gardaşım, gel böğrüme" gibi konumlandırıldığı için uzun süreli kullanım düşünülüyorsa 1000 liraya yurtdışından bi radyatör koruma ısmarlanabilir. Radyatör delinirse cebiniz delinir; o da iyi ihtimalle cebiniz olur ...