125cc ile gece uzun yol yapmak

Merhaba yakın zamanda TVS Raider 125 ile uzun yol yapmayı düşünüyorum(550km). Fakat gece 10-11 gibi yola çıkmak istediğim için yolda karşılaşabileceğim sorunlardan korkuyorum. Zincir atması vs. motosiklet konusunda neredeyse hiç deneyimim yok. Otobüsün bagajına koyup gitmeyi düşündüm ama forumda içinde kalan benzinin sorun yaratabileceğini okudum.

Uzun yola çıkmadan önce yanıma neler almam gerekiyor. Ne önerirsiniz?

Motosikleti
Yamaha Mt-10
eğer otobüs ile götürme niyetin varsa komple benzini boşaltman gerekiyor yoksa otobüs firmaları kabul etmiyor ben istanbul izmire mt10 otobüs ile getirdim eğer otobüs travego ise cok rahat bir şekilde geliyor bilgin olsun her ihtimale karşı yanına halat ip vs almayı unutma eğer otobüs altında gitmeyi düşünüyorsan

eğer otobüs ile götürme niyetin varsa komple benzini boşaltman gerekiyor yoksa otobüs firmaları kabul etmiyor ben istanbul izmire mt10 otobüs ile getirdim eğer otobüs travego ise cok rahat bir şekilde geliyor bilgin olsun her ihtimale karşı yanına halat ip vs almayı unutma eğer otobüs altında gitmeyi düşünüyorsan
Komple boşaltırım da içinde kalır diyorlar yangın falan çıkar dediler korktum biraz. Bir de otobüs altına koymaya ne kadar isterler

Motosikleti
Honda CRF 250 l 2013
Crf 250 gibi yüksek motorlarda sigiyor mu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklet deneyiminiz azsa 500 km gibi uzun bir yola çıkmanızı hele bu yolu da gece karanlığında yapmanızı hiç tavsiye etmem. Motosikletlerde zincir atması gibi sorunları bisikletlerdeki gibi pek sık gözlemlemeyiz.

Motosikleti
D400
Gece sürüşünü profesyonel sürücüler bile yapmamalı bence. uzun yolda zaten bi yerden sonra kafa otomatiğe bağlıyor, bi de karanlık olunca büyük risklli.

Gündüz gidin ya da otobüsle gönderin.

Motosikleti
Honda CB125F
Komple boşaltırım da içinde kalır diyorlar yangın falan çıkar dediler korktum biraz. Bir de otobüs altına koymaya ne kadar isterler
Aralık ayında İstanbul'dan Artvin için otobüse 3000 TL vermiştim.
Tüm yakıtı boşaltıp yüklemiştik bagaja.

Şehirler arası motorsiklet nakliyesi yapan firmalar var onlar çok maliyet çıkarmıyorsa fiyat almanızı tavsiye ederim.

Ya hemen de zinciri attiriverdin beyaaaaa, yola cikmadan önce zincir ayarini gerektigi gibi yaparsan o zincir hayatta atmaz haaaa sakin sakin haaaaa gece yola cikma,bak herkes ayni seyi söylüyor, büyük sözü dinle .

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
tavsiye etmiyorum, otobüsle götür. bazı otobüslerin bagajları büyük, motosikleti yatırmadan da götürme ihtimalin var

Şahsım için söylüyorum, şehirler arası uzun yola gündüz gitmektense gece gitmeyi tercih ederim.

Gece trafik nispeten daha az oluyor. Özel araba kullanıcıları pek olmuyor.

Şehirler arası yollarda asıl tehlike özel araba kullanıcıları. Tecrübeleri çok az iki veya üç şeritli yolda sen sağdan gidiyorsun arakana yanaşıp selektör yapıyor, sol şeritte geçip seni sollayamıyor veya tampon yaslıyor, ne kadar büyük tehlikeye yol açtığının farkında değil. Bir çoğu aşırı sürat yapmayı marifet sayıyor, erkeklik ölçüsü görüyor. Hele üç beş genç bir aradaysa direksiyonda ki bir şeyleri ispatlamanın peşinde. Seni senin şeridinde geçmeye çalışıyor, sıfır geçiyor.

Kamyon, tır sürücüleri daha tecrübeli nasıl sollayacaklarını biliyor. Seni senin şeridinde geçmeye çalışmıyor, sıkıştırmıyor, selektör, korna gibi şeyler yapmıyor. Tek sorun aracın cüssesi bu da tabi insanı korkutuyor, bazen rüzgarı da sorun oluyor.

Gece çok zifiri karanlık, yağmur yok ve aydınlatma yeterliyse tercih edilebilir. Çok sıkıştığın yerde dörtlüleri ( motosikletinde varsa ) yakar devam edersin.

Motosikleti
RKS TNT 202
Tabi tecrubeli abiler varken soz dusmez ama tavsiye etmem. Iki teker sonucta. Bir olumsuzluk durumunda yardim bulma ihtimalin de cok dusuyor

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Gece sürüşü özellikle hava açık ve rüzgarsızsa çok keyifli olsa da kural belli "görüş yoksa sürüş yok." 125 CC, arka freni kampana (ABS'den bahsedemedik bile), garip gureba bir led ön farlı, arkasında da hakeza tek aydınlatmalı bir motosikletle uzun yola gitmek, sanki biraz bela aramak gibi.

Sözlerim biraz rahatsız edici olabilir ama güvenin bana gece yola çıkmak tehlikelidir. İstediğiniz kadar tecrübeli olun, yola atlayan bir köpeğe hazırlıklı olamazsınız, çünkü görmüyorsanız reflekste gösteremezsiniz demektir. Gündüz gözüyle bile yere dökülmüş benzini/mazotu görmeyebiliyoruz, uzun yol diyince benim aklıma ilk gelen 2 şey bu, "yere yağ/yakıt dökülmesi ve sağdan sola hayvan fırlaması".

Çok mecbur değilseniz biraz erken yatın, sabah 4-5 gibi ilk ışıklara yakın çıkın, hem sakin trafikte sürersiniz hem günışığı ile konforlu ve keyifli bir uzun yol tecrübesi edinirsiniz.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Otobüs ile götürürsem fiyat gidiş-geliş neredeyse 10binlik olacağım. Mümkün olursa gidişi sabahtan 1 araç 1 motosiklet şeklinde yan yana gitmeyi düşünüyorum dönüşü de yine sabahtan çıkıp akşam gelirim.

Son olarak yola çıkmadan 1 gün önce rodaj bakımını yaptıracağım. Yeni yağ ile hemen uzun yola çıkılırsa problem olur mu?

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Otobüs ile götürürsem fiyat gidiş-geliş neredeyse 10binlik olacağım. Mümkün olursa gidişi sabahtan 1 araç 1 motosiklet şeklinde yan yana gitmeyi düşünüyorum dönüşü de yine sabahtan çıkıp akşam gelirim.

Son olarak yola çıkmadan 1 gün önce rodaj bakımını yaptıracağım. Yeni yağ ile hemen uzun yola çıkılırsa problem olur mu?
Rica ederim, motoru önüne alarak araçla gitmek nispeten güvenli olur illa ki gece sürüşü olacaksa.

Rodaj bakımı sonrası rodaj bitimi olacağı gibi direkt yola çıkmanızda bir problem olmaz, zaten rodajı tamamlamış oluyorsunuz :)

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Hocam imkanınız varsa sıcaga rağmen biraz pismeyi göze alıp kesinlikle gündüz gidin. Yüzünüze güneş kremi sürün. Gece sürüşünün uzun yolda gerçekten çok tehlikeli olduğunu düsünüyorum. Hele 125cc bir makineyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar