Sınır Kapıları İpuçları

Merhaba. Türkiye çıkışı için sınır kapıları hakkında ipuçları püf noktaları deneyimleri paylaşmanız mümkün mü?
Ben Hamzabeyli yi kullancağım bu kapsamda
Sınır kapıları geçişi için ideal saat nedir?
Bazı geri kalmış ülkelerde sınırlar mesai saati dışında kapatılıyor burda da böyle bir uygulama var mı?
Gün bazında hangi günler daha uygun. Mesela Pazar günleri çok mu yoğun oluyor buralar,
Evrak kürek işleri bakamından sigorta dahil herşeyi önceden yaptıracağım bu anlamda bir an evvel geçmek için ne tür ipuçları tiyolar var

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba. Türkiye çıkışı için sınır kapıları hakkında ipuçları püf noktaları deneyimleri paylaşmanız mümkün mü?
Ben Hamzabeyli yi kullancağım bu kapsamda
Sınır kapıları geçişi için ideal saat nedir?
Bazı geri kalmış ülkelerde sınırlar mesai saati dışında kapatılıyor burda da böyle bir uygulama var mı?
Gün bazında hangi günler daha uygun. Mesela Pazar günleri çok mu yoğun oluyor buralar,
Evrak kürek işleri bakamından sigorta dahil herşeyi önceden yaptıracağım bu anlamda bir an evvel geçmek için ne tür ipuçları tiyolar var
Motorla geçecekseniz çok dert etmeyin, arabalar gibi beklenmiyor.
Hamzabeyli'den hiç geçmedim ama Dereköy'den arabayla Bulgar tarafına geçtiğimde sınır kapısında 2buçuk saat kadar bekleyip geçmiştik, Bulgar tarafında tek gişe çalışıyordu.
Edirne Pazarkule kapısı da Yunan tarafında tek gişe çalışıyor ama arabayla bir saatte geçmiştik, geçenlerde motorla geçtik beklemeden geçtik, pazar günü dönüşte de 4-5 araba vardı motosiklet tabelasını görüp arabaların önüne geçip oraya motoru parkedip gişede işlemleri halledip hemen geçmiştik.

Dereköy'den çok sık geçiyorum, sabah saatleri Türkiye giriş yönü, akşam saatleride Bulgaristana giriş yönü biraz sıra oluyor. Türkiye tarafındaki deneyiminiz memurların keyfine kalmış, ben bir keresinde motorsikletle öne geçtim, memur bana çıkıştı, artis tavırlar ve sıranı bekle konuşmaları vesaire. Daha önce direk bana değil ama yabancılara birçok olumsuz davranışa şahit oldum, şikayette etsen hiç bir işe yaramıyor.

Gerçi en son bir genelge yayınlandı, hudut kapılarında motorsiklet sürücülerine kolaylık sağlanması diye, ben ekran görüntüsünü aldım, tekrar sorun yaşarsam gösteririm diye. Yanda beklemekten ziyade, ön sıralarda bir araçtan müsade isteyip onun önüne girersen daha kolay olur.

Bulgaristan tarafında geçince hiç beklemene gerek yok, yandan en öne geç, işlem yapan aracın yanında bekle ve sonraki araçtan önce evraklarını ver, araçların arasında beklesende memur seni görürse en öne çağırıyor.

Haftasonları ise her iki yöne daha kalabalık oluyor, şuan gurbetçiler TR giriş yönünde kalabalıklar, yaz sonlarına doğru tam tersi oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar