MT25 VS Hornet 500

Arkadaşlar selam,
Başlıkta belirttiğim gibi, iki motor arasında kararsızım. Yılbaşında bayiden sıfır motor alma planım var ama tercihi hangi modelden yana kullanmalıyım emin olamıyorum.

Daha önce Hornet 500 deneyimlemiştim, 125 cc’den geçtiğim için gerçekten çok heyecan vermişti. MT-25’i de düşünüyorum, tasarımı aşırı hoşuma gidiyor full siyah şeytan gözlü mt. Ama şöyle bir durum var: MT-25 alırsam "bir süre sonra yetmez, satarım" düşüncesi oluşur diye korkuyorum. Bu da pek istediğim bir şey değil. Alıp en az 3 yıl gönül rahatlığıyla kullanabileceğim, içimde "acaba" kalmayacak bir motor arıyorum.

Bu yüzden Hornet 500 biraz daha mantıklı geliyor ama gönlüm MT-25'in görüntüsünde.
Siz olsanız hangi tarafa yönelirdiniz?

125lik motordan geçicem

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arkadaşlar selam,
Başlıkta belirttiğim gibi, iki motor arasında kararsızım. Yılbaşında bayiden sıfır motor alma planım var ama tercihi hangi modelden yana kullanmalıyım emin olamıyorum.

Daha önce Hornet 500 deneyimlemiştim, 125 cc’den geçtiğim için gerçekten çok heyecan vermişti. MT-25’i de düşünüyorum, tasarımı aşırı hoşuma gidiyor full siyah şeytan gözlü mt. Ama şöyle bir durum var: MT-25 alırsam "bir süre sonra yetmez, satarım" düşüncesi oluşur diye korkuyorum. Bu da pek istediğim bir şey değil. Alıp en az 3 yıl gönül rahatlığıyla kullanabileceğim, içimde "acaba" kalmayacak bir motor arıyorum.

Bu yüzden Hornet 500 biraz daha mantıklı geliyor ama gönlüm MT-25'in görüntüsünde.

125lik motordan geçicem
3 yıl veya daha fazla kullanırım deniyorsa bence almışken Hornet 500 daha mantıklı. Çok keyif verir, sağlam ve dayanıklı bir motoru var. MT25'ten çok daha konforlu ve rahat olacaktır. 10-12hp civarlarından bir anda 47hp'ye geçiş yapacaksınız yalnız; burada kendinize güvenmeniz, hazır hissetmeniz + en iyisi güzel bir kapalı alan eğitimi almanız / eğitim tazelemenizde fayda olacaktır. (Motosikletin de 190kg civarında olduğunu hatırlatayım; selesi çok yüksek değil ama 125cc'den ciddi ağır, giderken çok hafif ve kıvraktır ama bacaklar kısa ve/veya güçsüz ise dikkatli olmak gerekir...)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Haksız rekabet var burada. Fiyatlar arasında uçurum yoksa karar belli.

3 yıl veya daha fazla kullanırım deniyorsa bence almışken Hornet 500 daha mantıklı. Çok keyif verir, sağlam ve dayanıklı bir motoru var. MT25'ten çok daha konforlu ve rahat olacaktır. 10-12hp civarlarından bir anda 47hp'ye geçiş yapacaksınız yalnız; burada kendinize güvenmeniz, hazır hissetmeniz + en iyisi güzel bir kapalı alan eğitimi almanız / eğitim tazelemenizde fayda olacaktır. (Motosikletin de 190kg civarında olduğunu hatırlatayım, selesi çok yüksek değil ama 125cc'den ciddi ağır, giderken çok hafif ve kıvraktır ama bacaklar kısa ve/veya güçsüz ise dikkatli olmak gerekir...)
Haklısınız hocam teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haksız rekabet var burada. Fiyatlar arasında uçurum yoksa karar belli.
60 - 70k civarında bir fark oluyor sanırsam hornet bu farka değer mi onda emin olamıyorum pek fazla, birde mtnin görünüşü daha çok hoşuma gittiği için kararsızlığa itiyor beni
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mt25 2025 kasasına 370 - 415k arasında bi fiyat konuşuyormuş bayiler çok abartı değil mi ya

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Son hıza odaklanma, kağıt üzerinde Mt 25, Hornet 500'ü geçiyor bir kaç km farkla, bu doğrudur. Lakin Hornet 500 o hıza her şekilde çıkarken, Mt 25 aşağı eğim, arkadan esen rüzgar, motora kapanma vs istiyor da istiyor. 5-6 km son hız farkı için ben Mt 25'e girmemeni tavsiye ederim. Ha alırken satmak niyetin varsa Mt 25, geri kalan her şey için Hornet 500.

Arkadaşlar selam,

125lik motordan geçicem
Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla iki motor arasında aşırı performans farkı yok, hatta son hızda MT25 daha iyi sadece hızlanmada tork farkından dolayı geri kalıyor.

Şöyle bir detay da var MT25 250cc nin suyunu çıkaran çok yüksek devir çeviren bir motor, uzun süreler çok agrasif kullanılırsa Japon da olsa sorun çıkarabiliyor. Honda ise o 500cc motoru baya kısıtlıyor, o motorun kesicisinde bile motor pek zorlanmıyor baya km yapılır o motorla.

Hornet bence de daha mantıklı ama hangisi daha güzel duruyor dersen bence MT25 çok daha iyi bir tasarıma sahip. Piyasada da MT25 çok daha ünlü.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Artırı-yorum. TORNET 750
c2-r.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
mt25 o hızlara çıkabilmek çin deli gibi yüksek devir çeviriyor, bizim köfte turu ekibinde bir arkadaş mt25 ile ekipteki diğer motorlara yetişebilmek için onlardan fazla benzin yakıyordu. Hornet 500'ün 4 küsür litrelerde yaptığı hızlara çıkabilmek için mt25 7 litre/100km yaksa şaşırmam. Bunu yalnızca yakıt masrafı olarak görmeyin, konfor da kalmıyor o yüksek devirlerde.

cevaplarınız için teşekkürler haklısınız görünüşe değil de mantıklı bir yol izlemek lazım hornet veya cbr500 alıp uzun bi süre piyasadan çekilmek daha akıllıca geldi şuan.

Bir kenara şunu yazayım, aklınızda bulunsun:

Motosikletinizi seçerken her gün en çok kullanacağınız özelliğine göre seçin. Buna göre son hıza çıkmak muhtemelen sıranın en sonunda yer alacaktır. İnsan ne sıklıkta son hız dememesi yapar bir düşünün. Tabi burada 250 cc ve üzerinden bahsediyorum.

Bana göre son hız motosiklet için bir seçim kriteri olamaz. Kendi motorumu alalı iki yıl oldu son hızı nedir hiç denemedim ama yüksek torkunun keyfini her an yaşıyorum.

Soruya gelirsek, bu iki motorun kıyaslaması bile olmaz. Arada kalıp MT-25 alan net olarak aptaldır.

Bir kenara şunu yazayım, aklınızda bulunsun:

Motosikletinizi seçerken her gün en çok kullanacağınız özelliğine göre seçin. Buna göre son hıza çıkmak muhtemelen sıranın en sonunda yer alacaktır. İnsan ne sıklıkta son hız dememesi yapar bir düşünün. Tabi burada 250 cc ve üzerinden bahsediyorum.

Bana göre son hız motosiklet için bir seçim kriteri olamaz. Kendi motorumu alalı iki yıl oldu son hızı nedir hiç denemedim ama yüksek torkunun keyfini her an yaşıyorum.

Soruya gelirsek, bu iki motorun kıyaslaması bile olmaz. Arada kalıp MT-25 alan net olarak aptaldır.
Bu şekilde konuşmak çok yanlış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar