Motor yatak sardı

Merhabalar 80cc bi rks blazer xr ım var.Dün yolda giderken bi anda garip sesler çıkardı ve kontağı kapattım.Elimle ittirdim eve kadar bugün bi kayışına bakayım dedim kayışında bi sorun yoktu.2 tane motorcuya götürdüm ikiside motor kitlemiş dedi.Motor kitlemenin en temel nedeni yağsızlık diye biliyorum oysaki yağı değiştireli daha 600-700km falan olmuştur.Bilgili biri varsa yardım edebilir mi?
Not:marşa bastığımda çok küçük bi tık sesi yapıyo ayak marşını denediğimde ise çok hafif bi boşluk basabiliyorum.

bi anda oldu zaten marş basınca tık tık sesi geliyor bişey sıkışmış gibi
Tamam işte zincir kopunca subaplar pistona çarpıp sıkışır , varyatör kapağını açtıysan motoru elle geri çevir , döner döner bi noktada yine sıkışırsa yatak sarmamıştır zincirdir..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yatak sarmasından ziyade marş rublesiyle alakalı bir sıkıntı olabilir mi?

Tamam işte zincir kopunca subaplar pistona çarpıp sıkışır , varyatör kapağını açtıysan motoru elle geri çevir , döner döner bi noktada yine sıkışırsa yatak sarmamıştır zincirdir..
yani inşallah öyledir hocam eğer dediğiniz gibi zincirse sorun ortalama ne kadara olur bilginiz var mı

Motosikleti
Ns200 15"
Bu motorların kranklarında yatak yoktur rulman vardır. Rulman bollaştığı zaman lokurtulur çalışır ve kolay kolay kitlemez.

Dediğim gibi sizin zincir kopmuş gibi duruyor, Silindir seti, subap seti ve egzantrik zinciri seti değişecek. Silindir belki kurtarmış olabilir ama çaktıysa ve üzerine fazla gidildiyse üst kapakta değişecek olabilir.

Bu motorların kranklarında yatak yoktur rulman vardır. Rulman bollaştığı zaman lokurtulur çalışır ve kolay kolay kitlemez.

Dediğim gibi sizin zincir kopmuş gibi duruyor, Silindir seti, subap seti ve egzantrik zinciri seti değişecek. Silindir belki kurtarmış olabilir ama çaktıysa ve üzerine fazla gidildiyse üst kapakta değişecek olabilir.
bunların hepsinin maliyeti ne kadardır hocam ortalama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar