Köpek saldırısı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim de bankada tonla para var, haksız hukuksuz sekılde el koyarlar falan.. 30 gun goz altında tutsalar işten de atılırım :/

bence fatih.met gitsin. İsyanınn sesi fatih.
kalbimiz seninle fatih..

yaa cok ofansif bir baslık acacaktım, bazıları öldü gitti, ahmet turan zaten yazmıyor artık boşver dedim.

Motosikleti
D400
benim de bankada tonla para var, haksız hukuksuz sekılde el koyarlar falan.. 30 gun goz altında tutsalar işten de atılırım :/

bence fatih.met gitsin. İsyanınn sesi fatih.
kalbimiz seninle fatih..

yaa cok ofansif bir baslık acacaktım, bazıları öldü gitti, ahmet turan zaten yazmıyor artık boşver dedim.

el koyma ihtimalleri varsa onlara kalmadan hep bir ezelim o parayı ne dersin :D

ATP fetöden tutuklanmış olabilir bu kadar sessiz kalması imkansız. bu gündeme gelip bişiler yazardı mutlaka.

--

1 dakika sonra gelen editim:

yok la durur mu yazmış tabi :D

ATIPI ATIPI; ATIPI ATIPI A AHA AHA

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Daha önce söylemişimdir...Romanya, sahipsiz başıboş köpek sorunu bağlamında bizimle çok özdeş tartışmalardan süzülmüş ve sonunda da 2013 yılında Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği ve o dönem büyük tartışmalara neden olan bir yasa ile belli bir süre sahiplendirilemeyen sahipsiz köpeklerin ötenazisine (uyutulmasına) karar verdi. Aşağıda bu konuda yazılmış binlerce makaleden birini okuyacaksınız;

Şimdi, enteresan olan şudur ki, Romanya'daki sahipsiz başıboş köpek popülasyonu, bizdekiyle karşılaştırılamayacak düzeyde ihmal edilebilir bir sayıda iken, toplumda ciddi bir rahatsızlığa ve beraberinde sert ayrışmalara yol açıyor. 2015 yılındaki makaleye göre, 1990 yılından o güne, sokak köpeklerinin saldırıları sonucu 11 ölüm görülüyor. Yani 25 yılda 11 ölüm. Yahu bizde neredeyse her hafta bir çocuk ölüyor!

"In Romania, dogs without an owner are also calledvagabond dogs or street dogs, and represent, together with community street dogs (which are somewhat taken care of but live in the public domain), asubject for high media coverage, in particular dueto cases of attacks against humans. Attacks by dogswith or without an owner are recorded all around theworld. Romania has seen 11 deaths caused by attacksfrom street dogs since 1990".

Diğer yandan, yine enteresan bir benzerlikle, Romanya'da da sahipsiz sokak köpeklerinin durumu, kendine hayvan sever diyen kitle ile sokakların köpeklerden ne pahasına olursa olsun temizlenmesi gerektiğini söyleyenler arasında hararetli tartışmalara yol açmış.

"The situation of street dogs has generated heateddebates between animal lovers and those who willsee the streets clear of the quadrupeds at any price".

Bu tartışmalar, 2000'li yılların başında o dönem çok ses getiren, Georgeta Stoicescu isimli Romanya vatandaşının Bükreş'in Pajura bölgesindeki evinin önünde 7 sokak köpeği tarafından saldırıya uğraması ve yeni bir saldırı korkusuyla evden hiç çıkamaması nedeniyle, ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açmasına ve Hükümetin de acil durum emri çıkarmasına kadar uzandı.

"A famous case that generated the first concerns related to regulating this area – which resultedin the issuance of a Government Emergency Order –was that of Georgeta Stoicescu14. She was attacked,bitten and thrown to the ground by 7 street dogs,in front of her home in Pajura district, Bucharest.After this incident the woman’s health deterioratedand she never left the house for fear of a new attack,which caused the victim’s family to file action withthe European Court of Human Rights".

2013 yılına kadar geçen sürede Romen Devletinin yaptığı bir çok düzenleme olsa da, sorun artarak devam etti. Taa ki, 2 Eylül 2013'te Bükreş'teki Tei Park'a yakın özel bir mülkte, 4 yaşındaki Ionuț Anghel'in sahipsiz başıboş köpekler tarafından öldürülmesine kadar...bu aşamaya kadar meseleyi sündüren, palyatif çözümlerle geçiştirmeye çalışan, kendine hayvan sever diyen rantçı derneklerin ajitasyonlarına direnemeyen, sorunu görmezden gelen Romen Temsilciler Meclisi, 1 hafta içerisinde ötenaziyi bir prosedür olarak kabul eden #258/2013 sayılı Kanun'la, nihayet bu rezalete neşter vurdu.

"2.2 Novelties brought by Law #258/2013

This law was adopted mainly because of the death ofIonuț Anghel, a four-year old bitten by dogs on a private property close to Tei Park in Bucharest on 2 September 2013. Within one week of this tragic event,on 10 September the Chamber of Deputies adopteda law on stray dogs by 266 votes in favor, 23 votesagainst and 20 abstentions, despite the fact that thebill’s initiator had not agreed to include euthanasiaas a procedure. Among other things the law established a term of 14 days25 to keep dogs in shelters,after which they can be euthanized if not claimed oradopted, and that local authorities can postpone euthanasia."

Tabii, bu Kanun'un kabul edilmesinden sonra da tartışmalar bir süre devam etti ancak Romen Devleti kararlı duruşuyla sahipsiz başıboş köpek sorunundan kurtuldu. Bugün gittiğinizde, Bükreş caddelerinde it bokuna basma ihtimaliniz sıfırdır.

Bu konuda Avrupa Parlamentosunun aldığı prensip kararları da titizlikle uygulanmak zorundadır.

Daha önce bu kaynağı yine verdim ama bizim aziz forumumuz okumadığı için yeniden bırakayım. Avrupa'da çok ciddi bir sahipsiz hayvan popülasyonu kontrolü vardır ve orada bizdeki gibi ajitatif Kompülsiyonlara prim verilmez.

Bu meselede 1987 yılında yayımladıkları "Evcil Hayvanların Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi"ne sıkı sıkıya bağlıdırlar.

Kısaca sevgili dostlar, bu mesele, bazılarının mabatlarından uydurduğu bütçeler veya romantik çözüm önerileri ile geçiştirilecek bir durum değildir. Çok ciddi bir kararlılık, sosyal destek, gerçekçi yöntemler, akılcı pratikler ile sürdürülecek bir devinimi gerektirir. MT25 mi, CB250 mi tercihinden de daha önemlidir...

Erteledikçe ne insana, ne hayvana faydası olmayan, kısır bir döngüdeyiz vesselam...

Daha önce söylemişimdir...Romanya, sahipsiz başıboş köpek sorunu bağlamında bizimle çok özdeş tartışmalardan süzülmüş ve sonunda da 2013 yılında Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği ve o dönem büyük tartışmalara neden olan bir yasa ile belli bir süre sahiplendirilemeyen sahipsiz köpeklerin ötenazisine (uyutulmasına) karar verdi. Aşağıda bu konuda yazılmış binlerce makaleden birini okuyacaksınız;

Şimdi, enteresan olan şudur ki, Romanya'daki sahipsiz başıboş köpek popülasyonu, bizdekiyle karşılaştırılamayacak düzeyde ihmal edilebilir bir sayıda iken, toplumda ciddi bir rahatsızlığa ve beraberinde sert ayrışmalara yol açıyor. 2015 yılındaki makaleye göre, 1990 yılından o güne, sokak köpeklerinin saldırıları sonucu 11 ölüm görülüyor. Yani 25 yılda 11 ölüm. Yahu bizde neredeyse her hafta bir çocuk ölüyor!

"In Romania, dogs without an owner are also calledvagabond dogs or street dogs, and represent, together with community street dogs (which are somewhat taken care of but live in the public domain), asubject for high media coverage, in particular dueto cases of attacks against humans. Attacks by dogswith or without an owner are recorded all around theworld. Romania has seen 11 deaths caused by attacksfrom street dogs since 1990".

Diğer yandan, yine enteresan bir benzerlikle, Romanya'da da sahipsiz sokak köpeklerinin durumu, kendine hayvan sever diyen kitle ile sokakların köpeklerden ne pahasına olursa olsun temizlenmesi gerektiğini söyleyenler arasında hararetli tartışmalara yol açmış.

"The situation of street dogs has generated heateddebates between animal lovers and those who willsee the streets clear of the quadrupeds at any price".

Bu tartışmalar, 2000'li yılların başında o dönem çok ses getiren, Georgeta Stoicescu isimli Romanya vatandaşının Bükreş'in Pajura bölgesindeki evinin önünde 7 sokak köpeği tarafından saldırıya uğraması ve yeni bir saldırı korkusuyla evden hiç çıkamaması nedeniyle, ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açmasına ve Hükümetin de acil durum emri çıkarmasına kadar uzandı.

"A famous case that generated the first concerns related to regulating this area – which resultedin the issuance of a Government Emergency Order –was that of Georgeta Stoicescu14. She was attacked,bitten and thrown to the ground by 7 street dogs,in front of her home in Pajura district, Bucharest.After this incident the woman’s health deterioratedand she never left the house for fear of a new attack,which caused the victim’s family to file action withthe European Court of Human Rights".

2013 yılına kadar geçen sürede Romen Devletinin yaptığı bir çok düzenleme olsa da, sorun artarak devam etti. Taa ki, 2 Eylül 2013'te Bükreş'teki Tei Park'a yakın özel bir mülkte, 4 yaşındaki Ionuț Anghel'in sahipsiz başıboş köpekler tarafından öldürülmesine kadar...bu aşamaya kadar meseleyi sündüren, palyatif çözümlerle geçiştirmeye çalışan, kendine hayvan sever diyen rantçı derneklerin ajitasyonlarına direnemeyen, sorunu görmezden gelen Romen Temsilciler Meclisi, 1 hafta içerisinde ötenaziyi bir prosedür olarak kabul eden #258/2013 sayılı Kanun'la, nihayet bu rezalete neşter vurdu.

"2.2 Novelties brought by Law #258/2013

This law was adopted mainly because of the death ofIonuț Anghel, a four-year old bitten by dogs on a private property close to Tei Park in Bucharest on 2 September 2013. Within one week of this tragic event,on 10 September the Chamber of Deputies adopteda law on stray dogs by 266 votes in favor, 23 votesagainst and 20 abstentions, despite the fact that thebill’s initiator had not agreed to include euthanasiaas a procedure. Among other things the law established a term of 14 days25 to keep dogs in shelters,after which they can be euthanized if not claimed oradopted, and that local authorities can postpone euthanasia."

Tabii, bu Kanun'un kabul edilmesinden sonra da tartışmalar bir süre devam etti ancak Romen Devleti kararlı duruşuyla sahipsiz başıboş köpek sorunundan kurtuldu. Bugün gittiğinizde, Bükreş caddelerinde it bokuna basma ihtimaliniz sıfırdır.

Bu konuda Avrupa Parlamentosunun aldığı prensip kararları da titizlikle uygulanmak zorundadır.

Daha önce bu kaynağı yine verdim ama bizim aziz forumumuz okumadığı için yeniden bırakayım. Avrupa'da çok ciddi bir sahipsiz hayvan popülasyonu kontrolü vardır ve orada bizdeki gibi ajitatif Kompülsiyonlara prim verilmez.

Bu meselede 1987 yılında yayımladıkları "Evcil Hayvanların Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi"ne sıkı sıkıya bağlıdırlar.

Kısaca sevgili dostlar, bu mesele, bazılarının mabatlarından uydurduğu bütçeler veya romantik çözüm önerileri ile geçiştirilecek bir durum değildir. Çok ciddi bir kararlılık, sosyal destek, gerçekçi yöntemler, akılcı pratikler ile sürdürülecek bir devinimi gerektirir. MT25 mi, CB250 mi tercihinden de daha önemlidir...

Erteledikçe ne insana, ne hayvana faydası olmayan, kısır bir döngüdeyiz vesselam...

bu konuya kimse çözemez.
Burda bir anket yapsan %30 %40 kopeğime dokunma der bence.

Adam geliyor Melih in 750 milyon dolarlık dinozor parkını örnek veriyor, ne tartışacaz şimdi bu adamla ?
Adam yutube dan tilki/çakal ın piknikteki bir ailenin cocuguna saldırmasını gosterip eee iyi bütün tilklileri oldurelim miiiii diyebiliyor.

Bu iki örnek bana burada verildi, kafamdan uydurduğum şeyler değil.

Akp de kendi içindeki kopekçileri kızdırmamak için göstermelik "cocuklarımız yem etmeyecez" falan diye konusmaktan ileri gitmez.
Chp zaten malum...

sende yorma kendini Punctum. Kayak yap arada Avusturya da oğlununun yanına git.Zaten site de yaşıyosun bence.
Boşver....cocugu olanlar kafaya taksın

Motosikleti
bu konuya kimse çözemez.
Burda bir anket yapsan %30 %40 kopeğime dokunma der bence.

Adam geliyor Melih in 750 milyon dolarlık dinozor parkını örnek veriyor, ne tartışacaz şimdi bu adamla ?
Adam yutube dan tilki/çakal ın piknikteki bir ailenin cocuguna saldırmasını gosterip eee iyi bütün tilklileri oldurelim miiiii diyebiliyor.

Bu iki örnek bana burada verildi, kafamdan uydurduğum şeyler değil.

Akp de kendi içindeki kopekçileri kızdırmamak için göstermelik "cocuklarımız yem etmeyecez" falan diye konusmaktan ileri gitmez.
Chp zaten malum...

sende yorma kendini Punctum. Kayak yap arada Avusturya da oğlununun yanına git.Zaten site de yaşıyosun bence.
Boşver....cocugu olanlar kafaya taksın
Bunlar ne ki, ben 20 yıldır bu rezaletle mücadele ediyorum. Ne örnekler verildi, ne demagojiler yapıldı. Hala da yapılıyor...

Hayvan hakkı diye başladıkları tatava, köpek hakkına döndü. Başlarda, şehirlere köpeklerin doğal yaşam alanı diyorlardı. Onlar orada yaşıyormuş da, biz gidip üzerlerine şehir kondurmuşuz falan :) Böylesine ütopik argümanlar. Ciddi ciddi savunuyorlardı yahu, öyle laf olsun diye değil. Cehaletin dibi...

Eski 5199 varken bunlar iyice gemi azıya almıştı. Şirret bir reddediş, köpeklere neredeyse kutsal bir paye atfeden hastalıklı bir bakış...neler neler...burası ne ki, X'de (eskiden Twitter) ne tartışmalar, ne kavgalar, ne suç duyuruları...Yahu hayatım boyunca ilk kez ceza hakimi önüne çıktım, parkta devirdiğim bir manyak yüzünden. Bu hastalıklı tipler yüzünden 2 yıl uğraştık. Ciddi anlamda uğraş verdim yani.

Sonunda epey yol kat ettik. Devlet aygıtının sorunun ciddiyetine varmasına yol açtık. 5199 değişti, yönetmelik yayınlandı. Hayvan hakkı diye ortalığı inletenlerin, rant ve çıkar peşinde koşan müptezellerden ibaret olduğu toplumda kanıksandı. Bunlar ceza aldı, sesleri kesildi. Bir nebze olsun mesele çağdaş normlarla tartışılmaya başladı. Bu arada gerçekten hayvan sevgisi ile dolu ancak sorunun temeline vakıf olmayan, medyanın etkisi altında bize karşı cephe alan iyi niyetli insanlarla da akılcı bir paydada buluşmaya başladık. Az iş değil yani...

Kısaca, benim Giritli genlerimden gelen inatçılığım, sonuna kadar gitmeyi hedefler Burak. Bu mesele çok ciddi bir sosyolojik fay kırılmasına yol açıyor. İnsanlar ayrışıyor. Şu mütevazi forumda bile iş sonunda gelip gereksiz kişisel atışmaya dönüşüyor. Ama rüzgar artık tersten esiyor. Yıllar önce yaptığımız uyarılar dinlenseydi, bugünlerde ne bu kadar çok çocuk ölecek, ne de bu kadar köpek itlaf edilmek zorunda bırakılmayacaktı.

Bu rezalet bir gün bitecek tabii. Benim derdim daha az hayvan, daha az insan zarar görsün. Yoksa hafta sonu kayakta, önümüzdeki ay da Viyana'da olacağım. "Bana ne?" demek en kolayı...

Bu köpekler saldırmıyor havlayıp üzerinize gelmeye başladıkları zaman durun anında onlarda duracak saldırmayla ilgisi yok olamaz saldıracak olsalar yoldan geçen insanları parçalarlar
Haber Linki

Aslında saldırıyorlar, kritik nokta saldıracağı hedefi alt edip edemeyeceğine karar verme noktası. Tenha bir noktada motorcuyu da sıkıştırınca saldırıyorlar. Kalabalık bir çeteye denk gelirseniz Allah korusun öldürüyorlar da. Çete'nin alfa üyesi geri çekilmediği sürece yaya, bisikletli veya motorcu fark etmeksizin saldırıya açıktır.

Motosikleti
cbf 150
Tekrar ediyorum, motorlarınıza iyi bakım yapın. Köpekler saldırmasın yada Airpods pro. en barbarca çözümse kulak kesme

Motosikleti
Mesele hayvan sevgisi, hayvan hakları değil dedik, inanmadınız...

Bir de cengaverler vardı, götünüz yiyorsa gelin toplayın diyen...

Devlet geldi, topladı :) Hem de sadece başıboş köpekleri değil, götünüz yiyorsa gelin diyenleri de :)

Son düzenleme:
Mesele hayvan sevgisi, hayvan hakları değil dedik, inanmadınız...

Bir de cengaverler vardı, götünüz yiyorsa gelin toplayın diyen...

Devlet geldi, topladı :) Hem de sadece başıboş köpekleri değil, götünüz yiyorsa gelin diyenleri de :)

ya ortadoğu karıştı. savas cıktı. sıra bize mi gelecek tartısılırken aklın hala kopekte mi yaaaa ?

ciddeen mi ?

sizlerle boyle mucadele edecez..

Çok şükür. Motosiklette şimdiye dek köpekle bir sorun yaşamadım. Çocukluğumdan beri köpeklerle hep içli dışlı yaşadığım için az biraz uzaktan hayvanın halinden sorun yaşayıp yaşamayacağımı ve eğer sorun yaşarsam onunla başedip edemeyeceğimi anlayabiliyorum. Başedemeyeceğimi hissettiğim köpeğin etki alanına hiç girmem yolumu değiştiririm zaten. Lakin sokak köpekleri ile kendi küçük köpeğimi gezdirirken bazen mecburen muhattap olmak zorunda kalıyorum. Bir keresinde kendi köpeğimi yabancı bir köpeğin ağzından almam bile gerekti. Yine bir keresinde bir köşeden döndüğümüzde 4-5 iri köpeğin saldırına uğradık. Ben yaradana sığınıp avazım çıktığı kadar gürleyerek köpeklerin arasına dalıp arada kalan benim ufaklığı kucağıma aldım. Allahtan! hayvanlar benden korkup kaçıştılar da başımıza bir iş gelmedi.

Motosikleti
Göt deyince gelmişler de mi? :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Götündeki fıtıktan kaynaklı motor süremeyenlere geçmiş olsun diliyorum. Allah şifa versin, götlerini doğal amacı dışında kullanmamaları dileğiyle..

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bizim burada köpekten çok domuz olduğundan artık başıboş köpek derdimiz kalmadı :D Arada görüyordum bazılarını artık göremezde oldum büyük ihtimalle yaşlılıktan öldüler.

Motosikleti
Fıtık belde, basur götte, akıl başta olur azizim…

Allah herkese ayrı dert veriyor işte :)

Motosikleti
Ns200 15"
Bizim burada köpekten çok domuz olduğundan artık başıboş köpek derdimiz kalmadı :D Arada görüyordum bazılarını artık göremezde oldum büyük ihtimalle yaşlılıktan öldüler.
Geçen bir video da Türkiye'de en çok domuz etinin kaçak olarak yendiği şehir Bursa çıkmıştı, bende hep "ulan bu dağlarda neden domuz yokta Tirilye'ye giderken görüyorum?" diye gevelenirdim. O video bu sorunun cevabı oldu aslında. :D

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 125 R 2014
Vallahi şaşırdım :D Burada millet vurur otellere satar, vurur kendi yer öyleyken birinciliği kaptırmışız :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar