Garantili Motor Arızalarında Değişim Süreci Hk.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Merhabalar,

Dostlar bir konuya kafam takıldı. Yorumunuzu ve mümkünse tecrübelerinizi duymak isterim.

Soru: Sıfır alınmış bir motorun garanti sürecinde servislerin nasıl yol izlediğini öğrenmek istiyorum.

Mesela örnekleme ile gidersek: Motor günlük kullanım sırasında verdiği küçük hatalar kapsamında servise gidiyor ve kontrolleri yapılarak, hata gideriliyor ve teslim ediliyor. Bir süre sonra tekrar arızalanıyor ve başka noktalardan sıkıntı veriyor, diyelim; böyle bir durumda kullanıcıların sahip olduğu haklar ne olur?

Bunun üzerine düşmemdeki sebep: 2 haftadır, yüksek ısı, fren tutmama, şanzımanda ses gibi sorunlar üzerine servise gidildi. Bakımlar yapıldı, ancak 2 gün önce motor arıza(sarı) ışığı yandı. Benim öncü tahminim yakıt filtresinde tortu oldu. Çünkü yürüründe sorun yoktu. Daha sonra şanzıman sürtünmeye başladı. Yağ eksiğimi diye düşünürken yağın min-max arası olduğunu gördüm. Enjeksiyon düşüncesine yöneldim. Şu an için 2.vitese geçişte sanki boşta sallamış gibi sessiz geçiş yapıyor. Ancak diğer vitesler çatır çutur vuruyor. Şanzıman kutusunun olduğu yerden metal sürtünme sesleri ve ara ara metal parçası sesi geliyor.

Servise gittiğimde kayıt altına alındı. 1500km tamamlandı ve rodaj süresince makine zorlanmadı. 35kg çocuğu gezdirme dışında yük alınmadı.
Üst üste bu tür sorunlar çıktığı ve muhtemelen daha sonra da çıkacağı için yasal haklarımızı öğrenme yoluna döndüm. Servis kullanıcıya ılımlı davranıyor ancak marka sıkıntılı. Olur da zorluk çıkartırsa ve garantiye sokmazsa nasıl bir yol izlemeliyim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motorun sorunu neyse yapmaya çalışırlar yapamazlarsa ömür boyu motorun serviste yatar veya garajında çürür motoru değiştirmeleri hakkın da olsa değiştireceklerine inanmıyorum

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
motorun sorunu neyse yapmaya çalışırlar yapamazlarsa ömür boyu motorun serviste yatar veya garajında çürür motoru değiştirmeleri hakkın da olsa değiştireceklerine inanmıyorum

Anladım, yalnız (örnek) elektronik bir alet aldığımızda garanti süresince illa bakımı ve değişimi yapılıyor ya. Servis süreleri falan oluyor.
Bu süreler motorlar için yok mudur? Varsa kaç iş günüdür. Bu sürenin aşımı halinde hiç mi hak talebinde bulunamam?
Cehaletimi mazur görün, yasal süreçlerine pek hakim değilim. Garanti belgesi de oto kayıtlı metin olduğu için abartılı argümanlarla şişirilmiş, algımı kapattı bir yerden sonra.

Aynı arızayı tüketiciyi koruma kanununda belirtilen süre içerisinde tekrarlaması , servisde kanunda belirtilen süre içinde arızanın giderilememesi ve tüm bu süreci servisin antetli kağıdında yazılı olarak mahkemeye sunman gerekir , motorun servisde kaldığı tüm süreci kayıt altına almalısın , servis abi sisteme işledik sonra veririz hele bi bakalım arızayı bulalım , fabrikaya bildirelim gibi söylemlerine kesinlikle itibar etmeyip servisin adı unvanı baskılı gün belirtilmiş , arıza sekli nedeni belirtilmiş giriş ve çıkış belgesi yetkili imzası ile teslim alacaksınız , en önemli şey budur , belgen varsa , arıza cozulemiyorsa tekrarlıyorsa seve seve değişecekler...

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)

Bilgilendirme için teşekkürler. Okudum, aydınlandım. En azından benim elimdeki sözde garanti belgesinden daha açıklayıcı. :) Tekrar teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı arızayı tüketiciyi koruma kanununda belirtilen süre içerisinde tekrarlaması , servisde kanunda belirtilen süre içinde arızanın giderilememesi ve tüm bu süreci servisin antetli kağıdında yazılı olarak mahkemeye sunman gerekir , motorun servisde kaldığı tüm süreci kayıt altına almalısın , servis abi sisteme işledik sonra veririz hele bi bakalım arızayı bulalım , fabrikaya bildirelim gibi söylemlerine kesinlikle itibar etmeyip servisin adı unvanı baskılı gün belirtilmiş , arıza sekli nedeni belirtilmiş giriş ve çıkış belgesi yetkili imzası ile teslim alacaksınız , en önemli şey budur , belgen varsa , arıza cozulemiyorsa tekrarlıyorsa seve seve değişecekler...

Servislerde kayıt altına alındı ve elimdeki servis takip çizelgelerine imzalarını almıştım. Yakın zamanda servise gidip basılı belge almak elzem oldu.

Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar