Honda cl250 vs Ktm duke 250

Arkadaşlar merhaba.
An itibariyle motor alma sürecimin sonuna geldim seçeneklerimi 2'ye düşürdüm
Honda cl250 (311 bin tl 0 km)
Ktm duke 250 (285 bin tl 0 km)
Bulunduğum şehirde servis memnuniyeti eşit gibi gözüküyor

Motoru Alayım bir süre sonra cc yukseltirim gibi derdim yok 2. Elde fiyat düşmesi sorun degil yani uzun süre kullanmak istiyorum zaten
Hız derdimde yok aman aman basan biri degilim genelde sehir içi nadiren 200 km civarı sehirlerarası yolculuk için kullanacağım
Elimde nakit olarak 300 bin tl ve bir miktar ekipman parası var ktm de kronik sıkıntı çekmezsin derseniz ktm alıp ekipmanlara bir tık daha fazla para harcamak daha doğru gibi geliyor kask ve mont hayat kurtarır sonuçta.

Motosikleti
K 1600 GTL
Çok düşük km li duke 390 filan bulabilirsin o paralara.... İlla ikisinden biri ise seçenek Honda tercih et bence....

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Arkadaşlar merhaba.

Motoru Alayım bir süre sonra cc yukseltirim gibi derdim yok 2. Elde fiyat düşmesi sorun degil yani uzun süre kullanmak istiyorum zaten
Hız derdimde yok aman aman basan biri degilim genelde sehir içi nadiren 200 km civarı sehirlerarası yolculuk için kullanacağım
Elimde nakit olarak 300 bin tl ve bir miktar ekipman parası var ktm de kronik sıkıntı çekmezsin derseniz ktm alıp ekipmanlara bir tık daha fazla para harcamak daha doğru gibi geliyor kask ve mont hayat kurtarır sonuçta.
100bin daha ucuza duke 250nin aynısını almak ister misin husqvarna svartpilen 250

Çok düşük km li duke 390 filan bulabilirsin o paralara.... İlla ikisinden biri ise seçenek Honda tercih et bence....
Hocam 390 ile 250 arasındaki fark sadece güc farkı mı yoksa parça kalitesi farkı var mı? Sadece güc ise 250ccnin bana yeteceğini düşünüyorum daha yüksek cc motorlar için kendimi uygun görmüyorum açıkçası genel olarak güvenli ve nispeten daha yavaş sürüş tercih ettiğim için 250cc motorların sınırlarına ulaşamıyorum zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

100bin daha ucuza duke 250nin aynısını almak ister misin husqvarna svartpilen 250
Ktm baktığım yerde bu motora da baktım görüntü olarak çok beğendim açıkçası ama ktm daha çok kullanılıyor diye ktmye yöneldim svartpillenin 0 fiyatına 250 bin tl dediler arada 35 bin tl fark vardı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hocam 390 ile 250 arasındaki fark sadece güc farkı mı yoksa parça kalitesi farkı var mı? Sadece güc ise 250ccnin bana yeteceğini düşünüyorum daha yüksek cc motorlar için kendimi uygun görmüyorum açıkçası genel olarak güvenli ve nispeten daha yavaş sürüş tercih ettiğim için 250cc motorların sınırlarına ulaşamıyorum zaten

Ktm baktığım yerde bu motora da baktım görüntü olarak çok beğendim açıkçası ama ktm daha çok kullanılıyor diye ktmye yöneldim svartpillenin 0 fiyatına 250 bin tl dediler arada 35 bin tl fark vardı
daha az önce instagramda nakit 195e gördüm 0 km

tasarımını beğendiyseniz kesinlikle svartpilen alın 2. el piyasası daha çok tutulması vs 100bin tl farka değmez

Motosikleti
K 1600 GTL

Motosikletler de hacim arttıkça sadece güç değil kullanılan malzeme, süspansiyon, fren, sele aklına gelebilecek herşeyin kalitesi artar. Güç sadece hız için değil güvenlik içinde gereklidir.
Edit: şimdi duke 250 ye baktım ekranlı filan güzel görünüyor. 390 ile farklarını internetten bir araştır genede istersen.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
daha az önce instagramda nakit 195e gördüm 0 km

tasarımını beğendiyseniz kesinlikle svartpilen alın 2. el piyasası daha çok tutulması vs 100bin tl farka değmez
O 125 cc dir.

Japonlardaki debriyaj ve motor uyumunu diğer markalarda bulmak mümkün değil, öncelikle bunu bir kenara koyalım.
Cl 250 ile Duke arasında da bariz bir tasarım farkı var, ama ben ikisini de beğeniyorum dersen Hondayı tercih etmen faydana olur.
311 bin TL verilir mi? Orasını bilemem, ben vermezdim. Sıfır km bir motor olsun, garantili olsun, sorunsuz olsun mantığı ile garantisi devam eden düşük km li ikinci el alınabilir.
Niye ikinci el? Çünkü bütçen 300 lira ve ekipman için de ayrıca harcama yapacaksın.
Svartpilen 250 benim başlangıç motorumdu, çok torklu, çok keyiflidir ama biraz küçük bir motor.
Malzeme kalitesi iyidir, stok lastikleri de o dönemde iyiydi, şu anda neyle geliyor bilmiyorum.

Al işte, uygun fiyatlı yakışıklı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
O 125 cc dir.

Japonlardaki debriyaj ve motor uyumunu diğer markalarda bulmak mümkün değil, öncelikle bunu bir kenara koyalım.
Cl 250 ile Duke arasında da bariz bir tasarım farkı var, ama ben ikisini de beğeniyorum dersen Hondayı tercih etmen faydana olur.
311 bin TL verilir mi? Orasını bilemem, ben vermezdim. Sıfır km bir motor olsun, garantili olsun, sorunsuz olsun mantığı ile garantisi devam eden düşük km li ikinci el alınabilir.
Niye ikinci el? Çünkü bütçen 300 lira ve ekipman için de ayrıca harcama yapacaksın.
Svartpilen 250 benim başlangıç motorumdu, çok torklu, çok keyiflidir ama biraz küçük bir motor.
Malzeme kalitesi iyidir, stok lastikleri de o dönemde iyiydi, şu anda neyle geliyor bilmiyorum.

Al işte, uygun fiyatlı yakışıklı.

Motosikleti
Forza 250
Ya arkadaşlar sırf sevimsizliği ve yetersizliğinden dolayı daha bir kaç ay öncesine kadar 170 liraya zor sattılar bu cl250yi,şimdi aynı motoru 170e alanlar ikinci ele 230-240a koymuş,honda ise 310a satıyor akıl işi mi bu?Naked isteniyorsa ve ktm’den şüphe ediliyorsa gidip mt25 veya cb250r gibi daha iyi tercihlere baksın arkadaş.

Ya arkadaşlar sırf sevimsizliği ve yetersizliğinden dolayı daha bir kaç ay öncesine kadar 170 liraya zor sattılar bu cl250yi,şimdi aynı motoru 170e alanlar ikinci ele 230-240a koymuş,honda ise 310a satıyor akıl işi mi bu?Naked isteniyorsa ve ktm’den şüphe ediliyorsa gidip mt25 veya cb250r gibi daha iyi tercihlere baksın arkadaş.
Amacım mt25 almaktı zaten ancak ağustostan önce gelmeyeceğini söyledi bayi fiyatına da zam gelecekmiş 420-450 bin arası olacağını söyledi

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Arkadaşlar merhaba.

Arkadaşların dediği gibi ilk motosikletim olan Svartpilen 250'yi düşünebilirsiniz. Yukarıda 125 cc demişler doğru değil. 2024 ve 2025 modellerinin kasaları değişti ve ciddi para, değmeyeceğini düşünüyorum. 195000 civarı olanlar 2023 modeller yani eski kasalar. Ben bu motosikletle dediğiniz mesafeleri de kullandım. Bir günde 600 de km gittim ve 2000 km'lik bir tur da yaptım. 8000 km kullandım ve beni üzmedi.

Birkaç şeye değinmek gerek: 2024 kasalarını çirkin buluyorum, 2023 kasa kesinlikle daha yakışıklı. Belki 2024'te birkaç elektronik destek vardır, onun dışında çok da fark yok. Sıfır alırsanız eğer üzerindeki lastikler özellikle ıslak zeminde çok kötü ve aynalar için de uzatma almak gerekiyor. Bir de plaka hugger üzerinde olduğundan, düşme problemi yaşanabiliyor. Onun için de bir tedbir almak gerek. Artçı için çok uygun bir motor değil, kız arkadaşınızı taşıyabilirsiniz ama iki yiğidi götürürken pek güven vermiyor :D Arka yayı ayarlamak lazım. Yalnız frenleri oldukça güçlü. Parçaları geç geliyor ve pahalı ancak kolay arızalanan bir motor da değil. 2024'lerde daha çok problem yaşayan kullanıcılar var. Bir de birbirine yardım eden çok güzel bir Whatsapp grubu var, orada motoru kullanan usta arkadaşlar da vardı.

Bu paraya motoru alıp, üstüne kaliteli ekipmanlar da alabilirsiniz ve cebinizde paranız kalır.

Bir şeyi daha eklemeli, ikinci elde ciddi fiyat kaybınız olacaktır ama uzun süre kullanacağınızı belirtmişsiniz. Ben yine de söylemiş olayım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.

Şahsen CL250 ye o fiyatı vermem, 250 bin olacak diyorlardı o fiyata alınabilir gelmişti ama 310 bin çok yüksek. Duke güzel motor ama KTM nin geleceği biraz belirsiz parçası rahat bulunur mu bilmiyorum.

Amacım mt25 almaktı zaten ancak ağustostan önce gelmeyeceğini söyledi bayi fiyatına da zam gelecekmiş 420-450 bin arası olacağını söyledi
O fiyata kim alacak acaba abartmasınlar, ben de MT25 bekliyorum şuan ama Hornet 500 bile 415 bin nakite alınıyorken 420 bine bile gelse kimse almaz MT25i. Ben 370 bin bandında bekliyorum kendisini umarım beklediğim gibi gelir.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Söylenenlerden bağımsız birkaç bilgi aktarayım 2025 duke 250 kullanıcısıyım ve haftada 500 km yol yapıyorum aşşası yok yukarısı var öyle söyliyim :D total 20 bin km duke 250 kullandım bu 2. duke 250 im.

Motorum 13 bine gelmek üzere. (en ufak sorun yaşamadım bu zamana kadar).

Aktif olarak haftada 6 gün günlük 90 km yol yapıyorum.

Tatil zamanımda git gel 200 300 km lik yerlere gittiğim oluyor.

Şehir içinde duke 250 den daha keyif alacağın bir motor bulamazsın 250 cc bandında.

Ama uzun yolda gerek aşırı rüzgar alması gerek sele sertliği gerçekten yoruyor.(bu yüzden yıl sonuna doğru nc750x dct almayı düşünüyorum)

Duke250 nin 2.eli ölü bunun nedenide bayilerin yaptığı güzel kampanyalar nakit fiyatına 12 taksit 0 faiz gibi seçenekleri var genel olarak ona yöneliyor insanlar.

2.el benim için problem değil demişsin gerçi sorun yok ama çok çok düşük 1000-2000 km de rodaj bakımı yapılmış ları bile baya uyguna satıyorlar istersen bi bak derim.

CL yi çevremde kullanan arkadaşlarım ve bindiğim kadarıyla söyliyim duke 250 ile aynı sınıf motor değil gaz tepkileri arasında bile oldukça fark var. tabiki zevkler ve renkler sen bilirsin.

390 ile aralarındaki farka gelicek olursak TFT EKRAN ve SÜRÜŞ MODLARI haricinde teknolojik olarak aralarında bir fark yok.
Mekanik anlamda 2.side tek silindir fakat tork ve beygir bakımından 390 daha güçlü.
Emisyon standarlatından dolayı yeni 390 lar eski 390 lar kadar gitmiyor kötü motormu tabiki değil duke 250 den iyi gidiyor ama top speedi ikisininde düşük bilgin olsun.

Kullanım amacında yakıt tüketimine dikkat ediceksen ben genelde işe gidip gelirken 3.1 - 3.3 arası yakıyorum çok dikkat edersen 2.8 -3.0 e kadar düştüğü oluyor. 390 da bu ortalamayı yakman mümkün değil çok daha fazla yakıyor bilgin olsun.

Karar senin ama CL dense DUKE250 almanı öneririm.

Motosikleti
Yamaha MT-25
CL kanımca 200 bin üstünde para verilecek bir alet değil . CB ile aynı şasi aynı blok fakat 30 kilo daha ağır ve süspansiyon gibi bileşenleri daha kalitesiz . piyasadaki çoğunluk 250ccyi deneyimlemiş biri olarak bu paralara bulunabildiği kadar temiz mt25 öneririm . Gözü yukarıda olmayan biri için mt son motosiklet bile olur. Ama cidden sadece iki seçenek arası ise duke 250 harika seçenek.

CL kanımca 200 bin üstünde para verilecek bir alet değil . CB ile aynı şasi aynı blok fakat 30 kilo daha ağır ve süspansiyon gibi bileşenleri daha kalitesiz . piyasadaki çoğunluk 250ccyi deneyimlemiş biri olarak bu paralara bulunabildiği kadar temiz mt25 öneririm . Gözü yukarıda olmayan biri için mt son motosiklet bile olur. Ama cidden sadece iki seçenek arası ise duke 250 harika seçenek.
MT25 piyasası da karışık şuan, ben sıfırını bekliyorum temmuzda ilk parti gelecek deniyor ama o da 370 bandından aşağı gelmez hatta daha yüksek rakamlar bile konuşuluyor.

Ama CB500 Hornet bile 400 bin civarına bulunurken MT25e abartı fiyat çekerlerse benim için büyük hayal kırıklığı olur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Resimliyorum.
d-k.jpg

MT25 piyasası da karışık şuan, ben sıfırını bekliyorum temmuzda ilk parti gelecek deniyor ama o da 370 bandından aşağı gelmez hatta daha yüksek rakamlar bile konuşuluyor.

Ama CB500 Hornet bile 400 bin civarına bulunurken MT25e abartı fiyat çekerlerse benim için büyük hayal kırıklığı olur.
Bayideki müdür en az 420 beklediklerini söyledi mt25'i 450'yi bile bulabilir dedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar