Motosiklet düşmanlığını nasıl yeneceğiz

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sohbet ederken çoğu kişinin içinde benimde merakım var ama bla bla bla derler.
Sosyal medyada düşen biri video atınca altına hoş olmayan yorumlar yapıyorlar en belirgin yorum ise *izlemedim ama motorcu haksız*
Bu kültürün değişebileceğine pek inancım yok.
ancak atılan videolarda da cidden haklılık payımız pek yok bu durum sürmenin kolay bir şey olduğunu düşünerek hızlıca gitmek sanan insanlardan kaynaklı, trafikte nasıl davranılır bilinci gençlerde, özellikle belirtiyorum ki 50 cc süren hanımefendilerde pek fazla yok.
Eyyorolmam bu kadar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sohbet ederken çoğu kişinin içinde benimde merakım var ama bla bla bla derler.
Sosyal medyada düşen biri video atınca altına hoş olmayan yorumlar yapıyorlar en belirgin yorum ise *izlemedim ama motorcu haksız*
Bu kültürün değişebileceğine pek inancım yok.
ancak atılan videolarda da cidden haklılık payımız pek yok bu durum sürmenin kolay bir şey olduğunu düşünerek hızlıca gitmek sanan insanlardan kaynaklı, trafikte nasıl davranılır bilinci gençlerde, özellikle belirtiyorum ki 50 cc süren hanımefendilerde pek fazla yok.
Eyyorolmam bu kadar.
Bu paralelde bir konu daha açılmıştı yakın tarihte, aynı konunun tekrar açılması gereksiz olmuş...

Sonuç: Türkiye'de "öteki" her zaman haksız ve yanlıştır. Dolayısıyla bu konunun üzerinde kafa yormak abesle iştigaldir. :D

Motosikleti
D400
Forumda en çok trafikte kimden rahatsız oluyorsun denildiğinde bile motorcular motorcular diyor.
Arabaya göre cok daha uygun erişimli bir alet oldugu için herkesin altında; bu nedenle diyeceksiniz ama alakası yok.

Kendim yapmadıgım için eleştirme hakkı görüyorum kendimi.

Motoru olan cogunluk hatalı sürüyor. yanlış sollama, sağlama, gereksiz makas, teker, kaldırım vs.

Mesela Kazaların sanırım cogunun olduğu aracın sağ şeritteki aracın sağından geçerken araç sinyalsiz sağa döndü diye kavga cıkarıyoruz. Evet sinyal vermeli ama en sağdaki adamda sağa döneceği zaman senin sağından sağlayacağını düşünmek zorunda değil, vs vs bla bla.

Önce adam gibi sürmeyi ögrenip, haksız oldugumuz her defasında haklı gibi gerginlik cıkarmayı bırakmadıgımız sürece bu düşmanlık bitmez.

Kuryelere sıkı denetim yapacan öyle orrrevladı gibi kaldırımdaki yayanın üzerine üzerine sürmeyecekler, trafikte insan gibi filtreleyecekler, üst geçitten alt geçitten yaya geçidinden geçmeyecekler. Aynasız, katlanır plakalı motorları bağlayacaksın direkt, sahibine de döşeyeceksin cezayı. Ekipmansız adama da yaz amk, adam basmış CG'yi don atlet maganda gibi sürüyor, polis görüyor ne uyarı var ne bi şey. Bu arada ben de her gün 60-70 km yol yapan biri olarak en çok motorculardan rahatsızım ve 1 kere bile bir arabayla kavga etmedim, benim hatam da oldu, üzerime de kırdılar, sinyalsiz de döndüler ama trafiği okumayı bilince böyle aptal saptal nedenlerden kaza yapmıyorsun ya da kavga etmiyorsun. Olur öyle de, bas kornayı geç.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
İnsan sevdiğini "sıkar" derler. Sevilmemek çok da kötü bir şey değil bu durumda.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motosiklet sürücülerinin gundi oranı, otomobil sürücülerinden fazla olduğu için. Araba alıpta gundilik yapacak parayı bulamayanların mecburi istikameti olduğu için. Harbiden manyağı bol olduğu için. Türkiye'de her motor kullananın aklından muhakkak tek teker yapma geçmiş ve denemiştir. Ama arabayı bilerek iki tekerleğe kaldıran sürücü görmedim.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motorcu sayısı artıyor, araba alamayan sayısı artıyor, zaman içerisinde insanlar motorlara alışacak. Ben sorunun kendi kendine düzeleceğini düşünüyorum. Yani en azından motorcu=apaçi algısı kırılacaktır.

Apaçilik yapanların sayısını azaltmanın yolu da bana kalırsa ehliyet yaş sınırlarını arttırmaktan geçiyor. 25 yaş altının tekere gelecek 150km'leri görecek makinelere erişimi olmamalı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
niye bu kadar umrunuzda insanların sizi sevip sevmemesi ya bu insanlar trafikte beklerken siz beklemek zorunda olmadığınız için ne yaparsanız yapın sizi kıskanacaklar ve nefret edecekler

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bu paralelde bir konu daha açılmıştı yakın tarihte, aynı konunun tekrar açılması gereksiz olmuş...

Sonuç: Türkiye'de "öteki" her zaman haksız ve yanlıştır. Dolayısıyla bu konunun üzerinde kafa yormak abesle iştigaldir. :D
Görsem açmazdım yine de her gün baga muhabbeti açılmasından daha iyidir değil mi 😃.
Öteki olmak zor be çok zor ailen bile seni kabullenmiyor mesala ıh diyor eğri bakıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Görsem açmazdım yine de her gün baga muhabbeti açılmasından daha iyidir değil mi 😃.
Öteki olmak zor be çok zor ailen bile seni kabullenmiyor mesala ıh diyor eğri bakıyoe
niye bu kadar umrunuzda insanların sizi sevip sevmemesi ya bu insanlar trafikte beklerken siz beklemek zorunda olmadığınız için ne yaparsanız yapın sizi kıskanacaklar ve nefret edecekler
duygyusal boşluktayım 🤪

Motosikleti
D400

düşman oldukları için sıkıştırıyorlar, görmezden geliyorlar ondan dolayı umrumuzda olabilir mi ? :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ya da milet insan gibi sürsün de onlara sinirlenen hasta ruhlu insanlar hıncını baskalarından cıkarmasın :D
yoo bunları değiştiremezsin adam seni kıskanıyor deliriyor seni gördükçe içten içe bu bu gidiyor ben gidemiyorum diye bitiyor bunlara maruz kalmak istemiyorsan ya araba alacaksın ya insanların ne düşündüğü umrunda olmayacak bu andavalların ne yapabileceklerini küçük arabalarıyla artık öğrenmiş olmanız lazım

Motosikleti
D400
yoo bunları değiştiremezsin adam seni kıskanıyor deliriyor seni gördükçe içten içe bu bu gidiyor ben gidemiyorum diye bitiyor bunlara maruz kalmak istemiyorsan ya araba alacaksın ya insanların ne düşündüğü umrunda olmayacak bu andavalların ne yapabileceklerini küçük arabalarıyla artık öğrenmiş olmanız lazım

katılmıyorum.

bence arabacıların bizle ugrasmasının %90'ı daha önce başka motorcu tayfanın bunu trafikte rahatsız etmesi tehlikeye atmasıdır.

Birincisi sebep paket yapan motorcular ikincisi mt 25 r 25 ve onu takip eden mondialli cf motocular üçüncüsü dördüncüsü 50 125 cc motorlarla büyük makinelerle yarışmaya çalışan sürücü müsvetteleri...

Motorcuların çoğu yola çıkınca yol sadece onun hizmetine verilmiş hissiyle yolda gidiyorlar sen araçsan arabada araç kardeşim...

Emniyet şeridinde motorla motoru sollamak nedir yarışır gibi?

Yırtık dondan çıkar gibi sokakta orda burda paketçiler ve hormonu tavan yapmış motor kullanan şahıslar oldukça araba kullananlarda bir iki üç sana yolda dengesiz hareket yapacaktır ve hakkıdır...

Araba kullananlara gelemedik daha...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
katılmıyorum.

bence arabacıların bizle ugrasmasının %90'ı daha önce başka motorcu tayfanın bunu trafikte rahatsız etmesi tehlikeye atmasıdır.
izlediğimiz videoların yarısında motorcu suçluysa diğer yarısında arabacılar suçlu ben hiç bi arabacının çıkıp dalyarak arabacı dediğini görmedim yanlış taraftasınız

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
izlediğimiz videoların yarısında motorcu suçluysa diğer yarısında arabacılar suçlu ben hiç bi arabacının çıkıp dalyarak arabacı dediğini görmedim yanlış taraftasınız

dalyarak mı ?
@Erhan Erdil , bu terbiyesizi atabiliresen seviniriZ.

forumu lut gölü seviyesine cekiyor.

Araba da kullanıyorum motorda.
Aradan geçeni kıskandıkları için tepki vermiyor insanlar.
Kaldırım da vatandaşa korna çalan kırmızı ışıkta geçen kurallara uymayan denyoları kimse kıskanmaz.
Ekipmanlı düzgün sürene insana yol veren çok gördüm.
Ben kullanırken bana da yol veren çok gördüm.
Bu kıskanmak değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar