Sivas motosiklet gezilerim 7 göller gezim

MCV

Sivas motosiklet gezilerime devam ediyorum. Gidip görmediğim yerleri keşfetmek amaçlı bir rota belirledim.
Rotam üzerinde 7 tane gölet ve baraj var. Yani Sivas'ın 7 göllerini gezmiş oldum :)

Mevsimin yağışlı geçmesi sebebiyle her taraf yemyeşil. Barajlar ve göletler çoğunlukla tam dolmuşlar.
Bazı yerlerde de mantara rastladım. Fakat anlamadığım bir konu olduğu için toplamadım.

Sıra ile Sivas'tan çıkıp Yıldızeli üzerinden Avcıpınarı göletine ulaştım. Buradan Kaman barajı ve Kaman şelalesine gittim.
Devamında Çamlıbel tren istasyonundan sonra Cizözü barajına geçtim. Buradan sonra yol stablize devam etti. Buğet barajından sonra
Yolum Çatalkaya göletine ulaştı.
Buradan Bedirkale barajına geldim. Burası ne yazıkki tam dolmamıştı. Buradan ayrılıp yol üzerindeki Çamlıbel pide salonunda
meşhur çökelikli pidesinden yedim. Karnımı doyurup birazda dinlendikten sonra Güzelce barajına ulaştım.
Güzelce barajına daha önceden de gelmiştim. Burasıda güzel dolmuş. Etrafında balıkçılar ve piknik yapanlar vardı.
Buradan sonra yol tepelere doğru ilerledi. Manzaralar mükemmel. Her yer yeşilin tonları ile dolu. Fırındere, Gaziköy, Hıdırnalı üzerinden
tekrar Sivas'a dönüşü yaptım. Yaklaşık 225 km yol yaparak güzel bir geziyi daha tamamladım. Teşekkürler.

Motosikleti
Honda CRF250L
Bu motor ile ilgili merak ettiğim bir konu var, motor alırken 2 motor arasında kalmıştım, CRF ve XPulse. Su sğutmalı diye CRF 'yi tercih ettim.
Bu geziniz boyunca veya başka gezilerinizde yetersiz soğutmadan dolayı hiç motorda güç kaybı oldu mu?
yada soruyu farklı şekilde soracak olursam yağ soğutmanın performansı nasıl?

• Beğen
Tepkiler: MCV

MCV

Bu motor ile ilgili merak ettiğim bir konu var, motor alırken 2 motor arasında kalmıştım, CRF ve XPulse. Su sğutmalı diye CRF 'yi tercih ettim.
Bu geziniz boyunca veya başka gezilerinizde yetersiz soğutmadan dolayı hiç motorda güç kaybı oldu mu?
Merhabalar, sorunuzun cevabına geçmeden bir bilgi tazeleme yapalım. Benim motorum ilk modellerden yani 2V modeli.
Bunlar hava soğutmalı. Yeni modeller yağ soğutmalı oldu.
Benim motor tarafından sorunuzu yanıtlarsam:
Bundan önceki motorumu 18.500 Km kullandım. Bu motorumda yaklaşık 6000 Km ye yaklaştı.
Dediğiniz şekilde sıcaktan dolayı bir performans kaybı kesinlikle yaşamadım.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Güzel gezmişsiniz. Tebrik ederim.

• Beğen
Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Bayramda 800km yol yaptım. Ben açıkçası motorun ısındıkça zorlandığını hissettim. Bazı noktalarda motor ısınınca 90'ı geçemez oldu. Motor 17bin'de. Yanımda bir xpulse daha vardı, o öyle bir şikayette bulunmadı. Km'si 20bin'in üstünde. Belki benim motorda bir sıkıntı var. Ama bence hava sıcaksa ve uzun kilometreler gidilecekse hızı düşük tutmakta fayda var.

• Beğen
Motosikleti
Honda CRF250L
Bayramda 800km yol yaptım. Ben açıkçası motorun ısındıkça zorlandığını hissettim. Bazı noktalarda motor ısınınca 90'ı geçemez oldu. Motor 17bin'de. Yanımda bir xpulse daha vardı, o öyle bir şikayette bulunmadı. Km'si 20bin'in üstünde. Belki benim motorda bir sıkıntı var. Ama bence hava sıcaksa ve uzun kilometreler gidilecekse hızı düşük tutmakta fayda var.
Sizin motor yağ soğutmalı mı yoksa @MCV nin motoru gibidir hava soğutmalı mı?

Hava soğutmalılarda uzun yolda performans düşmesi olduğunu biliyorum, fazla zorlamaya gelmiyor. Piston eriten Çin motorları bile var.
Ama yağ soğutmalar hakkında pek bir bilgim yok, merakından soruyorum

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Sizin motor yağ soğutmalı mı yoksa @MCV nin motoru gibidir hava soğutmalı mı?

Hava soğutmalılarda uzun yolda performans düşmesi olduğunu biliyorum, fazla zorlamaya gelmiyor. Piston eriten Çin motorları bile var.
Ama yağ soğutmalar hakkında pek bir bilgim yok, merakından soruyorum
Benimki 2022 model 4V olan, "yağ soğutmalı" diye bilinen model. Ama ben bu motoru yine hava soğutmalı olarak görüyorum. Motorun silindir duvarlarını sonuçta hava soğutuyor. Motorun "yağı soğutmalı". Ben yağın soğutulmasının motorun performansına çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. Daha çok yağın durumunu ve motorun sağlığını korumaya yönelik bence.

• Beğen
Motosikleti
Honda CRF250L
Benimki 2022 model 4V olan, "yağ soğutmalı" diye bilinen model. Ama ben bu motoru yine hava soğutmalı olarak görüyorum. Motorun silindir duvarlarını sonuçta hava soğutuyor. Motorun "yağı soğutmalı". Ben yağın soğutulmasının motorun performansına çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. Daha çok yağın durumunu ve motorun sağlığını korumaya yönelik bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teknik olarak düşündüğümüzde her yağ soğutma zaten, hava soğutmalı :)

Emek verip böyle paylaşım yapan motorcular iyi ki var.
Tekerinize taş değmesin..

• Beğen

MCV

Güzel gezmişsiniz. Tebrik ederim.
Teşekkürler Güven hocam.

Emek verip böyle paylaşım yapan motorcular iyi ki var.
Tekerinize taş değmesin..
Teşekkürler.

Benimki 2022 model 4V olan, "yağ soğutmalı" diye bilinen model. Ama ben bu motoru yine hava soğutmalı olarak görüyorum. Motorun silindir duvarlarını sonuçta hava soğutuyor. Motorun "yağı soğutmalı". Ben yağın soğutulmasının motorun performansına çok etkisi olduğunu düşünmüyorum. Daha çok yağın durumunu ve motorun sağlığını korumaya yönelik bence.
Aynende dediğiniz gibi. 2v modeli ile 4v modelinin motor bloku neredeyse aynı.
İlave olarak yağ soğutma radyatörü var. Motor üzerindeki soğutma kanalları aynen mevcut.
Malum olduğu üzere su soğutmalı motorların blokları düz, yani hava kanatları yok. Soğutma işlemi
tamamen radyatör üzerinden oluyor.
Dolayısıyla 4V modelleri hem motor üzerindeki kanatlardan hemde yağ radyatörü üzerinden
ilave olarak soğutuluyor. Daha artılı olabilir.
Ama ben 2V modelinde soğutma yönünden bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadığımı belirtmek isterim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar