Yamahada parca değişimi şaseye işliyor mu ?

Birkaç ay önce ufak bir kaza geçirdim. Kazada karşı taraf haksız olduğu icin sigorta devreye girmeden karsi taraf kendi cebinden hasarlı tum parcalar bayiden orijinali ile değiştirildi. Şimdi motoru satarken bu değişen parcalar sistemde gözükecek mi ?

Motosikleti
Honda CB125F
Sigorta üzerinden yapılmadığı için SBM Tramer kayıtlarında görünmez.
Yetkili serviste onarıldığı için plakanız ve şase no üzerinden servis kayıtlarında görünebilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
honda diomun sağ aynası kırık onu değiştirmek istiyorum ama şöyle bir şey duydum servis kayıtlarına kazalı diye düşüyormuş doğru mu

Motosikleti
cbf 150
Üatadım motorunu satarken dürüst ol. Ben senden motor alıcaksam bana bütün geçmişini dürüst anlatırsan fiyat kırmam. Sonuçta orjinalle değişmişsin şasede motorda sorun yoksa soru sormadan alırım ama dürüst ol. Dürüstlük seni yüceltir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yetkili serviste kaydı olması neden kötü olsun ki?
ikinci el alırken hiç serviste değişen kaydı yoksa acaba dışarıda rastgele bir ustaya tamir mi ettirdi diye düşünürüm kuşkulanırım daha çok. Servis orjinal parça ile değiştirdiyse zaten o parçası yenilenmiş demektir, daha iyi ya.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Müthiş bir ahlaki çöküntü içinde olduğumuz için, bu memlekette derme çatma bir "değişen" tabusu yaşıyoruz.

Elin memleketinde orijinali ile değiştirilmiş bir parça araca değer katarken, bizde yamalı bohça gibi gezmek veya uydurulmuş parçalarla idare etmek marifet sayılıp, üstüne övünç kaynağı yapılıyor...

Enteresan işler vesselam...

Motosikleti
D400
yine erdem dolu etik değerlerle bezenmiş ahlaki bir konu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Müthiş bir ahlaki çöküntü içinde olduğumuz için, bu memlekette derme çatma bir "değişen" tabusu yaşıyoruz.

Elin memleketinde orijinali ile değiştirilmiş bir parça araca değer katarken, bizde yamalı bohça gibi gezmek veya uydurulmuş parçalarla idare etmek marifet sayılıp, üstüne övünç kaynağı yapılıyor...

Enteresan işler vesselam...
Barbaros Şansal diyorum başka bir şey demiyorum... (Adamı deli ediyorlar!)

Motosikleti
Ns200 15"
Parçaların siparişi sırasında şasi numarası girilerek eşleme yapıyordu Yamaha.
Ama bahsedilen şasiye işleme olayı farklı değil mi? Bir çok eli yüzü düzgün markalar şasi numarası ile parça siparişi ediliyor fakat o şase numarasına bu parçalar sipariş edilmiştir diye geçmiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi sabah bi uyandım benim motorun sağ aynası kırık sağda ağaç var biri park ederken kıramaz biri yaya olarak çarptı kırmış olabilir o da çok mantıklı değil insanların çok sık girmediği bir yer en son şunu düşünmeye başladım yağmur falan yağdığında ayna su alıyordu artık genleşip menleşip patlamış olabilir diye düşünüyorum e ben yeni ayna aldığım zaman honda niye kazalı diye düşüyor kayıtlarına benim umrumda değil hasar kaydı vs ama keşke %99 da benim gibi düşünse

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
kazalı diye hondanın yada yamahanın yazma şansı yok hocam konuyu yanlış anladınız sanırım. Kaporta olarak hangi parça hasarlıysa firma o aracın şasesini girerek parçasını temin eder hangi parçayı taktıysada açtığı iç emrine onu yazar yanı sizin anlayacağınız dilde verdiğiniz örneğe göre aynanız kırıldıysa iş emrinizde o plakada ayna değiştiği yazar hasar kaza pert gibi yazma yetkisi yoktur.
Bu yetkiyi sadece sigorta şirketleri sigortadan yapılan işlemlerde yazar ve tramerinize işleyebilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kazalı diye hondanın yada yamahanın yazma şansı yok hocam konuyu yanlış anladınız sanırım. Kaporta olarak hangi parça hasarlıysa firma o aracın şasesini girerek parçasını temin eder hangi parçayı taktıysada açtığı iç emrine onu yazar yanı sizin anlayacağınız dilde verdiğiniz örneğe göre aynanız kırıldıysa iş emrinizde o plakada ayna değiştiği yazar hasar kaza pert gibi yazma yetkisi yoktur.
Bu yetkiyi sadece sigorta şirketleri sigortadan yapılan işlemlerde yazar ve tramerinize işleyebilir.
benim bahsettiğim zaten hondanın kendi servis kayıtlarına kazalı olarak düşmesi onu da bu forumda birinin başına gelmişti oradan duydum

Hepsinde işleniyor. Benim sanayide gittiğim özel servis ustası bile hangi km de ne takmışım herşeyi işliyor.servis faturasız parça çıkaramaz, faturayı da keserken neye istinaden kestiğini belirtiyor.kayıtlarında da bu parça hangi şasiye gittiyse onu yazıyor, plaka veya sahip değişken olduğu için.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu arada motor kazalı / hasarlı geldiyse iş emrinde neresinde ne hasar olduğu de detaylı bir şekilde işaretlenir ve işlenir, servise getirenden de imza alınır. Servis böylece kendini "Ben motoru servise sağlam getirmişim, servis çalışanları kaza yapmış" diyebilecek leş tiplerden korumuş olur. Çok doğal ve normal bir uygulama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar