67 kmh hızla giderken 1.1 - 1.2 LT yakmak

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

dün yolda can sıkıntısıdan Dikili ye yüzmeye giderken çektim(xaomi redmi note 13). ESP teknolojisi gercekten bambaşka bir seviye.İnsan bedevaya geziyor yavvv.

Not: yol dumduz. bahane aramayın.ama kampana fren falan diye konusabilirsiniz bak.

Not2: çok ozel bir yer buldum. deniz superdi adeta Datca havassı vardı. ama elit dostlar dışında kimseye soylemem.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Süper tüketim.

Biraz poyraz desteği de var gibi sanki. 😆

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Ah Dikili bu sene gelirim belki Bergamaya ugriyicam 😁

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Süper tüketim.

Evet bu tip rotalarda gidiş dönüş ortalamasını söylemek lazım. Ben de İstanbul'dan Bodrum'a giderken 4,8 yakıp dönüşte 5,8 yakıyorum. Ortalama 5,3'e denk geliyor. Çünkü anormal bir durum varsa güneye giderken rüzgârı arkamıza almış oluyoruz, dönüşte de tersi...

Ama az yakıyor tabi yani CB125F. (Motor sesi çok çirkin beya, yavaş giderken rüzgâr uğultusu da az olur - çekilmez bir şey :p)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de bu haftasonu Trakya'nın yazlık kasabasına gittim. Denize girmedim, ilk gün 450km sürdükten sonra yorgunum dedim, ertesi gün de sabah çadırı toplamadan önce denize girmeye üşendim, ama akşam deniz kıyısında bir bira içmek iyi geldi. :)
İki kişi ve 3lü çantalar ve kamp malzemeleri ile yüklü motorla aman az yaksın diye gaz kesmeden gidiş dönüş toplam 700km ortalamam 5.7litre/100km oldu. Otobanlarda 130-140 arası, normal yollarda 100-110 arası sürdük, sollamalrda kısa süre 160'a çıktığım oldu. Zaten kendisi 230 kilo ağır motor, sert rüzgarda bile banamısın demedi, yaktığı benzin helal olsun dedirtti. :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Abi bırak ya bu @Burak Kara rüzgarı arkasına alıp, sırtınada koli bağlamıştır.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Evet bu tip rotalarda gidiş dönüş ortalamasını söylemek lazım. Ben de İstanbul'dan Bodrum'a giderken 4,8 yakıp dönüşte 5,8 yakıyorum. Ortalama 5,3'e denk geliyor. Çünkü anormal bir durum varsa güneye giderken rüzgârı arkamıza almış oluyoruz, dönüşte de tersi...

Ama az yakıyor tabi yani CB125F. (Motor sesi çok çirkin beya, yavaş giderken rüzgâr uğultusu da az olur - çekilmez bir şey :p)
Tam benim memleket Burhaniyeden geçildiği için iyi bilirim oranın poyrazının tadını.

Hatta Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Bandırma,Bursa, Burhaniye-Balıkesir-Bursa güzergahlarından motosikletle geçip rüzgardan dayak yemeyen varsa kendini şanslı addedebilir.

Benim CB125F'e de arada biniyorum.

Motor ısınıncaya kadar gereksiz bir titreşim oluyor bazen.

Tam çözemedim.

Ama düz yolda ya da yokuş aşağı 63 km'ye kadar göstergede yeşil ışık yanıyor ekonomik gidildiğini gösteren.

5 bin devre falan tekabül ediyordur.

Motor müthiş sessiz ve de cidden az yakıyor.

Fabrika verisi 1.4 lt'nin altına iniyor.

Gerçi 3 yıl önce Rally ile yapmış olduğum şu alttaki turda konu içinde bahsettiğim nedenlerle çok efendi gidince Rally bile 2 litre civarı yakmıştı.

https://www.motosiklet.net/forum/konu/crf-250-rally-ve-ys-125-ile-sabir-tasi-catlatma-turu.211436/

NX500 de 70-80'le gidince 2.5 litre civarı yakar.

Önceki motorum 2014 ve 2016 NC de o süratlerde yine 2.5 litre civarı yakıyordu.

Neyse.

Tommy şimdi İzmirden Ankaraya bomba fırlatacak. 😄 :geek:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de bu haftasonu Trakya'nın yazlık kasabasına gittim. Denize girmedim, ilk gün 450km sürdükten sonra yorgunum dedim, ertesi gün de sabah çadırı toplamadan önce denize girmeye üşendim, ama akşam deniz kıyısında bir bira içmek iyi geldi. :)
İki kişi ve 3lü çantalar ve kamp malzemeleri ile yüklü motorla aman az yaksın diye gaz kesmeden gidiş dönüş toplam 700km ortalamam 5.7litre/100km oldu. Otobanlarda 130-140 arası, normal yollarda 100-110 arası sürdük, sollamalrda kısa süre 160'a çıktığım oldu. Zaten kendisi 230 kilo ağır motor, sert rüzgarda bile banamısın demedi, yaktığı benzin helal olsun dedirtti. :)
Artık gidiş dönüş 700 km'lik nispeten uzun turlara da çıktığına göre gidiş dönüş 1250 km ve biraz da gezdin 1500 km civarı L.Burgaz-Ankara turu için de ortam yoklama ve punduna getirme hazırlıklarına başlamak lazım. 😆

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Artık gidiş dönüş 700 km'lik nispeten uzun turlara da çıktığına göre gidiş dönüş 1250 km ve biraz da gezdin 1500 km civarı L.Burgaz-Ankara turu için de ortam yoklama ve punduna getirme hazırlıklarına başlamak lazım. 😆
Hanım da artçı olarak benle gelince uzun gezmiş olduk.
Önce onu bol bol gezdireyim, hevesini alsın, bu şekilde daha rahat izin alırım. git gel iki günde 700km çok uzun sayılmaz ama tek gün 450km beni daha çok yordu, o daha çok sıcakta full ekipman giyinmiş olmaktan yorulduğunun söylüyordu. Yolda giderken güzel güzel esiyor ama durunca fena demişti.
Ankara da 715km diyor google haritalar bana. Hadi olsun 750 olsun. 200km'de bir mola vere vere sabah yola çıksam akşam varabilirim. motor yüklü değilken gidebilirim herhalde. yolda en az bir kilo köfte ve bir paket sigara yakarım motorun ne yakacağı önemli değil.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Süper tüketim.

karşıdan esmiyordu diyelim :)

Abi bırak ya bu @Burak Kara rüzgarı arkasına alıp, sırtınada koli bağlamıştır.

ayrıca arka frenim de kampana haa sfdsf

motorun ne yakacağı önemli değil.

ya espresso motoru çok yakanların klasik lafıdır bu...

- canı sağolsun,
- aslan besleyen...
- hiç üzülmüyorummm..
- aldığım zevk..
- helali hoş olsun..

..
..

dfdgs

Motosikleti
...

ya espresso motoru çok yakanların klasik lafıdır bu...

- canı sağolsun,
- aslan besleyen...
- hiç üzülmüyorummm..
- aldığım zevk..
- helali hoş olsun..

..
..

dfdgs
Uzun yolda araba kadar verimlisi yok esasen. Motosiklet şehir içi çok verimli. Şehir dışına gittiğin zaman "kilosuna ve taşıdığı yüke göre" aşırı verimsiz bir araç. Yani şimdi yaz sıcağında Ayvalık'tan Didim'e (35-40km) 1,2 yakan CB125F ile gitsen ne olur 5 yakan "klimalı" arabayla gitsen ne olur? İkisiyle de 30-40dk süren yol. Fiyat farkı 70₺ - bakkaldan iki ayran parası. Onu da klima konforuna sayalım... Yanında manita / eş / çoluk çocuk varsa hele zaten konu kapandı.

CB 125F keyif makinası. Ha bisiklet sürmüşüm ha bunu pek farketmiyor, aynı keyfi alıyorum. Otobanda tapagaz yaparsan 2.5 lt/100 km ye vuruyor tüketim. Zaten 80 den sonra başlayan o zırıltılı, sinir bozan yavşak titreşim pek fazla basmana izin vermiyor. Kumda sürdüm gitmem demiyor valla. Kuma battım bi keresinde, motoru kaldırıp kenara koyuverdim, aynen devam. Ağır motor olsa nereye kaldırıyorsun. Uzatmayayım, otobanda sürmeyecekseniz oturuş pozisyonu, yakıt tüketimi, servis imkanı, basitliğiyle mükemmel bir makina.

Esprili bir söz vardı bir vakitler:

"Bana Türk kızları mı yoksa Rus kızları mı diye sorsanız;
Hiç düşünmeden Türk kızları! derim.
Çünkü eğer düşünürsem Rus kızları! derim."

Benim CB125f ile ilgili durum da buna benziyor.
Bu motosiklet dönem dönem, sık sık öyle bir övülüyor ki düşünmeden Cb125 F alasım geliyor.
Çünkü düşünürsem vazgeçerim.
Ama bu Burak Kara'nın duygusal ve kararlı sempatizanlığına da hayranım doğrusu.
Konularını gördüm mü dikkatimi çekiyor, okumadan geçmiyorum.
Eğlenceli ve matrak başlıkları var. Keyifli bir arkadaş.

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
Şöyle çadır kurup, keyif yapılabilecek bir yer ise ufak bir konum ricamdır. :)
Hasret kaldım öyle sessiz güzel yerlere.

Motosikleti
Kendi motorunla arabanla uğraşmak keyif verir ama bahsettiğim bu değildi 🙂
Bir malı ederinden fazlasına asla almam..
Kendi evinde oturuyorsan ne kadar şanslısın?

Şu anda ev alamıyorum çünkü ederi kadar (piyasa fiyatlarının yarısı) param var ama kimse ederi kadar fiyata satmıyor! :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar