Çantaları ruhsata işletme

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Ceza kesmek bu kadar "Öznel" ve "Yetkiye bağlı iki dudak arasında" olmamalı.

Bir ceza mahkeme kararı ile itirazı sonucu iptal edilebiliyorsa haksız yere kesilmiştir, kesen için de yaptırımı olmalı.
Cezayı kestin, iptal ettirdim. Para geri yattı.
Parası batsın, hani benim o an girilen stres, işten ağız yüz eğip izin alınıp yapılan başvuru, gidilen muayene, harcanan zaman?

Tamamı haksız yere ceza kesenden tazmin edilmeli.
Mahkeme masrafları kuruma rücu ediliyordur ancak memurun maaşından kesinti yapılmıyordur veya memurun hizmet siciline işlenmiyordur diye tahmin ediyorum.

Maaştan kesilmesi çok ekstrem olur gibi (bu sefer polis ceza yazmaktan ve/veya görevini yapmaktan imtina edip ATM memuruna döner - ki zaten bayağı bu şekilde çalışan var diye düşünüyorum; vip birisi geçeceği zaman güzergâhta yüzlerce polis görüp de başka günlerde sorunlu trafiğin tıkandığı kavşaklarda vs. sıfır polis görmenin başka bir açıklaması yok! - o da iyi değil...) ama hizmet sicilindeki negatif puan olarak bir şekilde aldığı maaş zamlarına, terfi durumuna vs. etki ediyor olması gerekir. O zaman böyle keyfi uygulamalar olmaz.

Mahkeme masrafları kuruma rücu ediliyordur ancak memurun maaşından kesinti yapılmıyordur veya memurun hizmet siciline işlenmiyordur diye tahmin ediyorum.

Maaştan kesilmesi çok ekstrem olur gibi (bu sefer polis ceza yazmaktan ve/veya görevini yapmaktan imtina edip ATM memuruna döner - ki zaten bayağı bu şekilde çalışan var diye düşünüyorum; vip birisi geçeceği zaman güzergâhta yüzlerce polis görüp de başka günlerde sorunlu trafiğin tıkandığı kavşaklarda vs. sıfır polis görmenin başka bir açıklaması yok! - o da iyi değil...) ama hizmet sicilindeki negatif puan olarak bir şekilde aldığı maaş zamlarına, terfi durumuna vs. etki ediyor olması gerekir. O zaman böyle keyfi uygulamalar olmaz.
Haklısınız, sonuçta memur da bu durumda kendisiyle çıkacak kaygısıyla ceza yazılması arz eden durumda dahi ceza kesmekten kaçınabilir.

Yapılabilecekler var hocam, örneğin aklıma ilk gelen aynı memurun yazdığı 3 ceza itiraz sonucu iptal edildiği durumda kesinti yapılabilir.
Ki gerçekten bu duruma çözüm odaklı kısa bir kafa yorulsa dahi daha hakkaniyetli bir politika uygulanabilir.

Bu haksız yere ceza kesilmesinden kaçınmak da çok zor değil.

Yunuslar anlamıyor mu motosikletten, trafik polisi muallakta kaldıysa ve vatandaş ısrarla yana yakıla "Egzozum orjinal" diye feryat ediyorsa, çağrılır bir yunus ekibi, gerekirse yarım saat beklenir. 3 yunusun 2'si bir motosikletin egzozunun orjinal olup olmadığını, orjinalse işlem görüp görmediğini, ya da fabrika çıkışı aftermarket egzoz olup olmadığını anlar.

Bazı durumlarda gördük, adam motosikletin katalog fotoğrafını gösteriyor, bayiden egzozun seri nosunun da bulunduğu orjinal olduğuna dair kaşeli imzalı evrak almış, onu gösteriyor, yine ceza yazılıyor.

Ha egzoz orjinaldir, adam kasti olarak motoru bağırta çağırta sürüyordur, o olay başka, yazılsın.

O anki işlemi yapan memurun niyeti önemli.

Topcase ile ilgili durumun ise netleştirilmesi lazım.

Mesela araba tavanına takılan 300-400 litre hacimli tavan bagajlarının hiçbiri ruhsata işletilmiyor.
O tehlike arz etmiyor da, motosikletteki mi arz ediyor. Mantıken hususiye kesinlikle yazılmaması lazım.

Topcase ile ilgili durumun ise netleştirilmesi lazım.

Mesela araba tavanına takılan 300-400 litre hacimli tavan bagajlarının hiçbiri ruhsata işletilmiyor.
O tehlike arz etmiyor da, motosikletteki mi arz ediyor....
Esas sorun çantayı ruhsata işletmek değil , çantayı işletince yolcu alamıyorsun şaka gibi 🤔

Arabalara takılan tavan bagajları bizim çantalardan çok çok daha tehlikeli ama herhangi bir yaptırım yok 🤔

iki üç sene evvel otomobille giderken 150-200 mt önümde giden bir otomobilin tavanındaki bagaj uçtu , tavandaki bagaj motosiklettekinden çok daha fazla rüzgara maruz kalıyor kesinlikle hız yapmamak gerekiyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şu kumaş boktan kurye firmalarının verdiği çanta ruhsata işli olsa ne olur olmasa ne olur hiçbir şey değiştirmez hiçbir etkisi yok ben harbi harbi para için yapıldığına inanıyorum

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
şu kumaş boktan kurye firmalarının verdiği çanta ruhsata işli olsa ne olur olmasa ne olur hiçbir şey değiştirmez hiçbir etkisi yok ben harbi harbi para için yapıldığına inanıyorum

Para için zaten. Biz burda saatlerce dil dökelim bu yasaları bu kadar muallakta bırakanlar da bunu bilerek yapıyor. Topcase'i geç ustune sticker bile yapıştırsan ruhsata işletmen gerekiyor, devlete para gerektiğinde polis istediği yerden bahane gösterip ceza yazabilsin diye.

Motosikleti
Ns200 15"
şu kumaş boktan kurye firmalarının verdiği çanta ruhsata işli olsa ne olur olmasa ne olur hiçbir şey değiştirmez hiçbir etkisi yok ben harbi harbiP para için yapıldığına inanıyorum
P1 belgeside çok mu lazımdı sanki? Seve seve alacağım o ayrı konu ama madem P1 belgemiz var bizide sitelere motosiklet ve kask ile içeri alsınlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar