Piyasası olmayan motosikleti ikinci el olarak almak?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS / Yamaha BWS 100
Kim ne derse desin her malın bir alıcısı vardır. Birlikte sürdüğüm arkadaşım MV Agusta satıp yenisini aldı. TR'de bana göre ikinci elde satılabilecek en zor marka kendileri. 😁 Bindiğim motosiklette ruh arıyor isem kesinlikle Avrupalı motosikletleri tercih ederim. Eski jenerasyon Japon motosikletlerinin gerçekten ruhu vardı ama bence yeni modelleri artık o kadar keyifli değil. Scooter'da bile Xmax furyası eserken bana göre 150'lik Medley daha iyi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Ancak Türkiye'deki durum artık üniversitelerde okutulacak bir hastalığa dönüşmüş durumda. 10 yaşında ve hemen her açıdan daha az gelişmiş olan bir Japon motorunu yeni ve her açıdan üstün herhangi bir marka motora daha yüksek fiyatla yazmaya kalkıyorlar. Bu yazılan fiyatlar da kartopu gibi birbirini tetikliyor, herkes aynı gemiye atlamaya çalışıyor. Ondan sonra da bu tatavayı yaratan insanlar bir bakıyorsun "Yamaha'nın fiyatları ne böyle" diye isyan ediyor. Ne olacaktı ya sen yaptın bunu? Adam Fransa üretimi motorunu "gümrük vergisi var" diyerek normalde kendisinden pahalı olan rakibinden daha pahalıya satıyor, sen de tuzlukla koşuyorsun. Zaten ticaret nedir, serbest piyasa nedir hazmedememiş bir milletiz..
...
Sadece motosiklet piyasasında değil ki? Konut piyasasına bakıyorum geçtiğimiz birkaç sene içinde tüm dünya konut piyasalarında USD bazda %40 gevşeme varken bizim piyasa maşallah USD bazda %60 falan artmış. Yani şu anda çok özel yerler ve projeler hariç ederi istenen fiyatın %50'sinden 1 kuruş fazla olan tek bir konut bile yok.

Bu ekstra şişirilmiş fiyatlara (özellikle ikinci elde) Honda Yamaha alanın da ev alanın da kafasına ... sağlık gelsin. :)

Sadece motosiklet piyasasında değil ki? Konut piyasasına bakıyorum geçtiğimiz birkaç sene içinde tüm dünya konut piyasalarında USD bazda %40 gevşeme varken bizim piyasa maşallah USD bazda %60 falan artmış. Yani şu anda çok özel yerler ve projeler hariç ederi istenen fiyatın %50'sinden 1 kuruş fazla olan tek bir konut bile yok.

Bu ekstra şişirilmiş fiyatlara (özellikle ikinci elde) Honda Yamaha alanın da ev alanın da kafasına ... sağlık gelsin. :)

Konutla da kalmaz, komple bir sosyolojik tespit çıkar buradan aynı niteliklerle de işte oraya götürmeyeyim dedim konuyu =)
T

Konuyu yanlis anliyorsunuz galiba. Benim anlattigim sey su: Bu motosikletler buradan bakinca guzel gozukuyor evet ama aynisinin Japon'u ile aralarindaki ciddi fiyat ve alici sayisi farki aklimi kurcaliyor. Sorum da su: Millet enayi de mi gidip kaliteli mali ucuza alip ucuza satmak dururken ayni malin Japon'una bir ton para veriyorlar? Sunu anlayip farkli acilardan cevap veren insanlar var onlara tesekkur ediyorum.

Gidip de ya bu ne guzelmis hem de ucuz diye o motosikletleri aldiktan sonra motosikletin elinde patlamasini (belki kronikli, belki servisi yok vs.) hangimiz istiyoruz? Burada aldigim motosikletten nasil kar ederimi kimse tartismiyor.
Marka algısı diye bir şey var,bakımlı kullanırsan her motosiklet sana bakar evet bazıları kronikli ama dişe dokunur değil.
Mesela yamaha 25 serisi yatak sorunu ile problemli bir kaç parti,hani Japon sağlamdı ¿
Yatak masrafıda zaten inanılmaz para.
Çinde çıkan birkaç elektirik sorununun gözünü sevsinler.
Ona bakılırsa dünya devi mv agusta ismi bile yetiyor.
Ama pompa yüzünden kaç motosiklet yolda kaldı.
Yani anlayacağın her marka her motor illaham sorun çıkarır.
Sonuçta kul yapısı,ama türkiyede taş kafa çok

Trident alabilirsin sorunsuz motor, hintlğ evet ama sorunsuz. Ve triumph ben uzun yıllar speed triple a bindim cumhurbaşkanın korumasından almıştım demirel yani :) unutulmaz bir motordu. Bir kez olsuj triumpha binin. Ama şunuda unutmayın japon öper :))) japon sorunsuzdır 40 sene sonrada çalışır
Triumph sadece 400 modellerini Hindistan'da üretir, 660 trident/tiger ve çoğu modeli Tayland'da üretilir, Honda'nın bir çok motoru gibi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Triumph sadece 400 modellerini Hindistan'da üretir, 660 trident/tiger ve çoğu modeli Tayland'da üretilir, Honda'nın bir çok motoru gibi.
400'ler de oldukça kaliteli duruyor, fuarda incelemiş ve çok beğenmiştim. Ne kadar para o kadar köfte. Hintli ve Çinliye iyi para verip iyi de test ve kalite kontrol yaparsan çok da güzel mal çıkar.

Bir motosiklet hakkındaki yorumları okurken, dinlerken ve izlerken "her şey güzel de ikinci el piyasası yok" diye yorumlarla karşılaşıyorum. Tam olarak aynı kategoride sayılırlar mı bilmiyorum ama benzer durumdaki Trident 660'lar ile XSR700'ler arasında 70-80 bin TL fiyat farkı görüyorum. Şu an XSR'ın sıfır fiyatını göremiyorum ama yakındır diye tahmin ediyorum. Benzer bir fiyat düşüşü hintli motosikletlerde de var.

Bu tarz motosikletler bir Honda-Yamaha olmasa da sahibini üzmeyecek kaliteyi veriyorlar. Peki arada ciddi fiyat farkı varken ucuza temiz ikinci el almak dururken bu motosikletler satılmayı bekliyor? Sonra tekrar satılacak olduğunda harcanan miktarın biraz daha altına koyularak hızlıca satılabilir ve yapılan zarar Japon'a harcanan ekstra para ile belki de eşdeğer olur. Cepten daha az para harcayarak Japon'un sunduğunun belki de %90'ını sunan bu motosikletler neden alıcı bulmuyor?
Küçük bir bilgi vereyim . Bir XSR hayranı olarak XSR700 ün 0 km si artık üretilmeyecek , sadece XSR900 ve XSR900GP modeli 2025 olarak üretime devam ediliyor . XSR900 ünde daha bizim ülkeye girişi sağlanmadı malum olaylardan dolayı . Trident kalitesi vs tartışılır ama XSR a göre bayaa ufak motor . Boy kilo oranın nedir bilmiyorum ama 180cm üstü bir boya sahipsen altında bisiklet gibi durur büyük ihtimal .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar