debriyajı bırakırken motor ilerlemiyor

kursta ns200 kullanıyordum debriyajı bırakınca motor kalkıyordu sıkıntısız alıştım ona mondial drift l satın aldım debriyajı bırakırken ilerlemiyor neden olabilir stop ettirip duruyorum denemek istemedim motoru zorlarım diye rölanti ayarının düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir mi ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
debriyaj ayarından dolayı ayarını kendine göre yapman lazım ama hem manetin yanında hem motor bloğunun yanında ayrı ayrı ayarı var en sağlıklısı ikisini birlikte uyumlu yapmak o yüzden bilen birine götür ama sen geçici bir şeyler yapmak istiyorum diyorsan bu videoyu izle

debriyaj ayarından dolayı ayarını kendine göre yapman lazım ama hem manetin yanında hem motor bloğunun yanında ayrı ayrı ayarı var en sağlıklısı ikisini birlikte uyumlu yapmak o yüzden bilen birine götür ama sen geçici bir şeyler yapmak istiyorum diyorsan bu videoyu izle

sağ olasın deniyeceğim

Motosikleti
Honda CRF250L
Anlamadığım rölanti gücü ile mi gitmiyor yoksa maneti bırakmaya başlayınca mı gitmiyor?
Bu ikisi farklı konular.

Ek olarak kurs motorlarının rölanti deviri bi tık daha yüksek olur, özellikle o şekilde ayarlarlar ki acemi sürücüler ikide bir stop ettirmesin diye.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Anlamadığım rölanti gücü ile mi gitmiyor yoksa maneti bırakmaya başlayınca mı gitmiyor?
Bu ikisi farklı konular.

Ek olarak kurs motorlarının rölanti deviri bi tık daha yüksek olur, özellikle o şekilde ayarlarlar ki acemi sürücüler ikide bir stop ettirmesin diye.
rölanti gücü ile gaz vermeden arka fren ve debriyajla kontrol etmekten bahsediyor ilk motosiklet aldığımda ben de aynısını yaşamıştım kursun motorunda debriyajı yavaş yavaş bırakıp kavradıktan sonra gaz vererek gidiyorduk ilk motorumu aldıktan sonra 2 3 defa istop ettirdim biraz uğraştıktan sonra benzer ayarı yapabilmiştim ama onu yapayım derken ayarın içinden geçmişim kendi kendine debriyaj atmaya başladı stop etmeye başladı ben de bilen birine götürüp düzgün ayar yaptırmıştım 2 sene geçti debriyajı tamamen çekmeden yarım çekerek vites değiştiriyorum bu alışkanlık yüzünden debriyajın kavrama aralığından vazgeçtim debriyaj aralığını kontrol eşiğim çok daha az kavrama yok gibi bir şey en azından vites atarken debriyajı tam çekmiş gibi oluyor zarar vermiyorum

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kurs motoru hem daha güçlü hem de daha yüksek devirde çalışıyor. Ayrıca TVS modellerinde süzülme teknolojisi denen bir sistem var bu işe yarıyor, belki bajajda da vardır.

Diğer konuda da yazdım, ns200 24 beygir, drift 10 beygir. gaz vererek kalmaya alışınız. Bu şekilde yokuşta v.s zaten kalkamazsınız.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Kurs motoru hem daha güçlü hem de daha yüksek devirde çalışıyor. Ayrıca TVS modellerinde süzülme teknolojisi denen bir sistem var bu işe yarıyor, belki bajajda da vardır.
1-2-3. viteslerde debriyajı yeterince yumuşak bıraktığınız taktirde rölantiyi motoru tartar yapmadan yürütebilecek kadar yükseltiyor. Yavaş akan trafikte kullanışlı bir özellik. 2. ve 3. viteste arada tartar yaptığı oluyor ama bir iki kereden sonra yol düzse kesiyor sesi, özelliği etkili kullanabilmek için debriyajı okşamayı bilmek lazım. Yokuş yukarı pek çalışmıyor boşuna denemeyin, gaz verin.

kursta ns200 kullanıyordum debriyajı bırakınca motor kalkıyordu sıkıntısız alıştım ona mondial drift l satın aldım debriyajı bırakırken ilerlemiyor neden olabilir stop ettirip duruyorum denemek istemedim motoru zorlarım diye rölanti ayarının düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir mi ?
Denedim ilerliyor sizce başka bir sorun olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar