1150GS Yolcu taşıma

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence böyle bir çifte Harley Davidson veya Indian gibi markaların iri kıyım tourer'ları veya Goldwing falan gider... yazacaktım ama sonra hepsine baktım; hepsi üç aşağı beş yukarı 200kg civarında yük kapasitesi sunuyor. Bence eşiniz de A sınıf ehliyet alsın ve iki motosiklet seyahat edin veya araba kullanın. :)

V-Strom yerine tercih edilebilir gibi, bu tarz motosikletler için kaşıntım tutuyor ama hayırlısı. :)

Bende gözleme yiyeceğim.
Yüksek hacim büyük motorların farkı uzun seyahatlerde anlaşılıyor , uzun bir turda günlük 400-500 km gidilicekse 650 cc lik Vstrom yerine tercih etmek mantıklı olabilir , daha büyük silindir hacmi sayesinde 130 la bile giderken 4000 devirde sessiz sakin akıyor motor yormuyor , şaftlı olmasıda büyük rahatlık , yeri geliyor günde 700-800 km yapıyorsun hergün zinciri yağlamak iki üç günde bir temizlemek yada temizlettirmek yol yorgunu insana eziyet geliyor..

Motosikleti
Ns200 15"
Yüksek hacim büyük motorların farkı uzun seyahatlerde anlaşılıyor , uzun bir turda günlük 400-500 km gidilicekse 650 cc lik Vstrom yerine tercih etmek mantıklı olabilir , daha büyük silindir hacmi sayesinde 130 la bile giderken 4000 devirde sessiz sakin akıyor motor yormuyor , şaftlı olmasıda büyük rahatlık , yeri geliyor günde 700-800 km yapıyorsun hergün zinciri yağlamak iki üç günde bir temizlemek yada temizlettirmek yol yorgunu insana eziyet geliyor..
Abi o paralarda bir GS birde Multi V2 aklımı çeliyor. V2 daha mutlu edeceği kesin ama GS'in konforunu merak etmiyor değilim.

Bu 3 harflinin korkacağımız veya kelek bir yanı var mı?

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaa, yazma işte böyle şeyler, daha vstrom'un keyfini yeni çıkarmaya başladım. GS almaya param yetmez, 3-5 sene bineyim şuna, 60 yaşımı geçince sana gelirim bana az km temiz düzgün ama ucuz GS bulalım diye. :) şimdilik erken.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi o paralarda bir GS birde Multi V2 aklımı çeliyor. V2 daha mutlu edeceği kesin ama GS'in konforunu merak etmiyor değilim.

Bu 3 harflinin korkacağımız veya kelek bir yanı var mı?
Motor bakımlıysa kasapların tezgahından geçmemişse alınır , 20 yaşındaki GS lerin bile yedek parçası bulunuyor Türkiye'de , çıkma parçada çok var , motor , süspansiyon , grenaj parçaları , elektronik sensörler vs ne ararsan var , hem eski polis motorlarından hemde Avrupa'dan , Yunan'dan gelen tertemiz çıkma parça dolu piyasa , ayrıca Borusan haricinde Bempar gibi büyük ölçekli özel parçacılarda orijinal sıfır ürünleri biraz daha makul fiyata satıyor ama 15-20 yaşında GS i olanlar mesela bir far ihtiyacı olsa gidip sıfır alacağını sanmam , aynı gün çıkma bulup 4de1 fiyata alabilir , İstanbul Topkapı'da bir parçacıya girdim ve orada Bmw nin 80 lerde 3 silindir motor ürettiğini öğrendim , öğrendim yazdım çünkü adamda çıkma 3 silindir motor vardı gözümle gördüm 🙂

Motosikleti
Ns200 15"
Motor bakımlıysa kasapların tezgahından geçmemişse alınır , 20 yaşındaki GS lerin bile yedek parçası bulunuyor Türkiye'de , çıkma parçada çok var , motor , süspansiyon , grenaj parçaları , elektronik sensörler vs ne ararsan var , hem eski polis motorlarından hemde Avrupa'dan , Yunan'dan gelen tertemiz çıkma parça dolu piyasa , ayrıca Borusan haricinde Bempar gibi büyük ölçekli özel parçacılarda orijinal sıfır ürünleri biraz daha makul fiyata satıyor ama 15-20 yaşında GS i olanlar mesela bir far ihtiyacı olsa gidip sıfır alacağını sanmam , aynı gün çıkma bulup 4de1 fiyata alabilir , İstanbul Topkapı'da bir parçacıya girdim ve orada Bmw nin 80 lerde 3 silindir motor ürettiğini öğrendim , öğrendim yazdım çünkü adamda çıkma 3 silindir motor vardı gözümle gördüm 🙂
Abi GS için bütçeyi toparladığım vakit başını bol bol ağrıtacağım. :D

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Benim de kafamda 1200-1250 cc birşeyler var ama Triumph mı olur BMW mi bilemiyorum henüz🤪🫣😬

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
2013 R1200 GS vardı bir arkadaşta. Çok temiz, sorunsuz ve dolu bir makinaydı. 550 bin istiyorum dedi ve kısa sürede satıldı.

Son düzenleme:
Benim de kafamda 1200-1250 cc birşeyler var ama Triumph mı olur BMW mi bilemiyorum henüz🤪🫣😬
İkinci elde GS in yarı fiyatına Triumph alınabiliyor , gücüne ve özelliklerine bakınca niye 2-3 yaşında GS e 1milyon vereyim diyor insan ama yaşı biraz daha ilerleyip kilometre 100.000 e yaklaştığında maalesef bizim memlekette çöp muamelesi görüyor Triumph , sırf bu sebeple çok beğendiğim Yamaha Super Tenere yi almadım 😬

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
İkinci elde GS in yarı fiyatına Triumph alınabiliyor , gücüne ve özelliklerine bakınca niye 2-3 yaşında GS e 1milyon vereyim diyor insan ama yaşı biraz daha ilerleyip kilometre 100.000 e yaklaştığında maalesef bizim memlekette çöp muamelesi görüyor Triumph , sırf bu sebeple çok beğendiğim Yamaha Super Tenere yi almadım 😬
Halbuki malzeme kalitesi olsun, şaşi kalitesi olsun gayet iyi makinalar. Blokları da kendini kanıtlamış bloklar.

Motosikleti
Trakya'dan dışarı çıkmıyorsun 650 cc sana fazla bile 😁
Hanıma ekipman topladık, aynı ekipmanlar 12 yaşında çocuklara da uydu, Trakya içinde çocuklarla geziyoruz, hanımla bir kere 250km gezdik, yoruldum, sıkıldım, bir daha gelmem demesini bekliyordum ama "motora da yeşil sigorta yaptıralım" dedi. Önümüzdeki cumartesi Alexandroupoli'ye gidiyoruz çadır vb. kamp malzemelerini de yükleyip.
Orası da Trakya sayılır ama bu gidişler hanım Yunanistan'a kadar gitmişken feribotla İtalya'ya geçelim de der mi der. :)
şimdilik artçı ile 650cc vstrom yetiyor görünüyor. Şansıma hanım ufak tefek, onun ağırlığnı farketmiyorum bile, çocuklardan biri ondan daha ağır. :)
Yine de ne olur ne olmaz, ben GS için para biriktirmeye başlayayım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Emekli bir arkadaşım Honda Goldwing'ini satıp Triumph Tiger 1200 almıştı, o sıralar 16 yaşına gelen oğluna da 125cc motor almıştı da goldwing'i bozdurup iki motor aldın diye takılmıştım ona.
Niye bizim sınıftaki bütün emekli tayfa gibi GS almadın dediğimde GS çok pahalıydı Triumph da aynı ama daha ucuz demişti. bir kaç ay sonra triumph'u satıp GS peşine düşmüştü ama. Demek ki belli bir yaştan sonra konfor daha önem kazanıyor.

Hanıma ekipman topladık, aynı ekipmanlar 12 yaşında çocuklara da uydu, Trakya içinde çocuklarla geziyoruz, hanımla bir kere 250km gezdik, yoruldum, sıkıldım, bir daha gelmem demesini bekliyordum ama "motora da yeşil sigorta yaptıralım" dedi. Önümüzdeki cumartesi Alexandroupoli'ye gidiyoruz çadır vb. kamp malzemelerini de yükleyip.
Orası da Trakya sayılır ama bu gidişler hanım Yunanistan'a kadar gitmişken feribotla İtalya'ya geçelim de der mi der. :)
şimdilik artçı ile 650cc vstrom yetiyor görünüyor. Şansıma hanım ufak tefek, onun ağırlığnı farketmiyorum bile, çocuklardan biri ondan daha ağır. :)
Yine de ne olur ne olmaz, ben GS için para biriktirmeye başlayayım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Emekli bir arkadaşım Honda Goldwing'ini satıp Triumph Tiger 1200 almıştı, o sıralar 16 yaşına gelen oğluna da 125cc motor almıştı da goldwing'i bozdurup iki motor aldın diye takılmıştım ona.
Niye bizim sınıftaki bütün emekli tayfa gibi GS almadın dediğimde GS çok pahalıydı Triumph da aynı ama daha ucuz demişti. bir kaç ay sonra triumph'u satıp GS peşine düşmüştü ama. Demek ki belli bir yaştan sonra konfor daha önem kazanıyor.
Vstrom da rahat edemeyen artçı GS de de edemez 😀

Eski 1200 Tiger'ın ağırlık merkezi biraz yukarıda kalıyor arkadaşımda vardı 2015 di galiba bir kaç defa kullandım düşük hızlarda çok dikkat istiyordu hatta dururken birazcık sağa sola kaçırsan eyvah ki eyvah bırak yere kurtul , son versiyonlarda blok yada depoyu biraz aşağı aldılar tam hatırlayamadım ağırlığı bir miktar aşağı çektiler diye okumuştum , Ktm 1290 da da aynı şikayet vardı depoyu heybe gibi sağa ve sola sarkıtmış son kasayı kullandım neredeyse GS gibiydi..
Koca oğlanlar arasında en hafif , en az yakan , en kolay kontrol edilebilen vede en az giden 😁 hep GS oldu..
Çok tercih edilmesinin sebebi bunlar olabilir yada marka imajı insanların egosunu mutlu edebilir 😅

Motosikleti
Vstrom da rahat edemeyen artçı GS de de edemez 😀
Vstrom'da aşırı rahat etti. Yorulmadın mı diyorum, yoo, motoru sen sürüyorsun ben telefonla foto çektim etrafa bakındım, ne yorulucam diyor. :)

Çocuklardan biriyle yalnız gezdik, diğeri bizim köfte turu tayfası ile tanışmış oldu, abilerini örnek alıp yarım kilo köfteyi gömdü, şimdi Edirne'ye ciğer yemeye gidelim diyor. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Artık V-Strom devri bitmiştir ve GS devri başlamıştır, @Cyan abi V-Strom'dan sonra Gs almanı bekliyoruz. :D

Bu saatten sonra köfte yerine bol bol sucuklu kaşarlı gözleme yiyeceğiz.

Arabamı şutlayabilirsem GS'e doğru yelteneceğim. Korna ile selam veren motorculara artık bende korna basmayacağım, yaşasın GS yaşasın bol sucuklu ve kaşarlı gözlemeler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Artık V-Strom devri bitmiştir ve GS devri başlamıştır, @Cyan abi V-Strom'dan sonra Gs almanı bekliyoruz. :D

Bu saatten sonra köfte yerine bol bol sucuklu kaşarlı gözleme yiyeceğiz.

Arabamı şutlayabilirsem GS'e doğru yelteneceğim. Korna ile selam veren motorculara artık bende korna basmayacağım, yaşasın GS yaşasın bol sucuklu ve kaşarlı gözlemeler.
Benim motoru 520k fiyata bırakayım istersen? :D

2022 Aralık trafik çıkışlı, 2022 model, 10.500km'de. (Yerli üretim, bayinin taktığı) koruma demiri ve orta sehpa (düzgün, iş görüyor), Givi arka ve yan çanta demirleri, Givi Blade 47l (Monolock) arka çanta, Kappa KN33N 33l x 2 (Monokey) yan çantalar, Givi V35 yan çanta içi çantalar (Kappa ile %100 uyumlu), Givi Airflow 3112 tur camı (180 boya kadar çok iyi), bir de yeni aldığım Torima M8E ön arka kameralı lastik basınç sensörlü Carplay / Android sistemi.

Hadi bakalım o kadar V Strom V Strom diyordun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar