Plakayı yenisi ile değiştirme

Merhaba,

motorum 2015 yılından beri bende.

o zamanlar plakayı tutturmak için sağından solunda 2 tane vida atmışlar bu şekilde 3 muayene den de geçti ama artık geçmiyor

plakayı değiştirmem gerekiyor aynı plaka ile yapmam gereken izlemem gereken yol nedir ?

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Karekodsuz app plaka basabilen yer varsa ordan bastırıp takın. Bizim pederin ybr125 ine öyle yapmıştık. Birebir ölçülerde mühürlü falandı. Ama o zaman karekod dalgası yoktu. Karekod olayı çıktığı için hâlâ basabiliyorlar mı bilmiyorum.

değişmediyse, trafik şubeye gidip "yıpranmadan ötürü" diyerek plaka değişimi isteyeceksin. eski plakayı alacaklar, bir evrak verecekler, o evrakla gidip şöförler odasından yeni plakanı bastıracan. yeni plaka malzeme parası neyse onu verecen tabi.

Muayne yakınsa gir, geçemezsen verdikleri evraklarla şöförler odasına gidip direk bastırabiliyorsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eski plakayı sök, ruhsatınla notere git, noter eski plakayı imha etmek için alacak (aluminyum hurdası paar ediyor, hurdacıya satacak) plaka basım kağıdı verecek, onunla plaka basım yerinde yeni plaka çıkartıp takacaksın.
Tab bunların masrafı ne olmuştur onu bilemem.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Eski plakayı sök, ruhsatınla notere git, noter eski plakayı imha etmek için alacak (aluminyum hurdası paar ediyor, hurdacıya satacak) plaka basım kağıdı verecek, onunla plaka basım yerinde yeni plaka çıkartıp takacaksın.
Tab bunların masrafı ne olmuştur onu bilemem.
Ben motoru aldığım zaman plakamı değiştirmedim. Motoru şehir dışından aldım. Ama benden önceki sahibi app plaka takmış ve plakayı normal yasal plakaya çevirmek istiyorum. Masrafında değilim de şimdi plakamı yenilemek istiyorum dersem komple yeni plaka vermesinler?

Motosikleti
Ben motoru aldığım zaman plakamı değiştirmedim. Motoru şehir dışından aldım. Ama benden önceki sahibi app plaka takmış ve plakayı normal yasal plakaya çevirmek istiyorum. Masrafında değilim de şimdi plakamı yenilemek istiyorum dersem komple yeni plaka vermesinler?
Onu bilemem ama mantıken noter orjinal plakayı teslim alamazsa plaka kaybolmuş muamelesi yapar, komple yeni plaka çıkar yani. Plaka kaybolduğunda o eski plakayı bulan kendi aracına takıp yasa dışı işler yapmasın diye bu uygulama getirilmişti. Orjinal plaka yoksa noter komple yeni plaka çıkarır sanırım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kaybettim demezsen komple yeni plaka vermezler. Eskisini yeniden basıp verirler.
Plaka komple değişirse ruhsat da değişir, Sir Memet Lightning sevinir (1.270 TL iyi para).

Motosikleti
Yamaha XSR700
Onu bilemem ama mantıken noter orjinal plakayı teslim alamazsa plaka kaybolmuş muamelesi yapar, komple yeni plaka çıkar yani. Plaka kaybolduğunda o eski plakayı bulan kendi aracına takıp yasa dışı işler yapmasın diye bu uygulama getirilmişti. Orjinal plaka yoksa noter komple yeni plaka çıkarır sanırım.
Orijinali bu deyip versem? Öyle kalın yazılı falan değil plaka. Belki o şekilde kabul ederler. Ben bi bunu görüşeyim

Bugün muayne ye girdim plakada vida deliği var hatta rakam a denk geliyor biri, 2dir geçiyor yine geçti. Arabada geçirmiyorlardı sanırım motorlarda ayrı davranılıyor.

Motosikleti
Bugün muayne ye girdim plakada vida deliği var hatta rakam a denk geliyor biri, 2dir geçiyor yine geçti. Arabada geçirmiyorlardı sanırım motorlarda ayrı davranılıyor.
Benim xmax'da 2019'da muayenede plakadaki vida deliği hem de yazılara denk gelmeyen yerde olmasına rağmen geçirmemişlerdi de yeni plaka taktırmıştım. O plakayı da 2017'de rodaj bakımında yetkili servisteki çırak abi iki vida atalım düşmesin diyerek vidalamıştı, güya iyilik yapmıştı ama başıma iş açmıştı.
Şimdiki motorumda plaka kayıp düşmesin diye silikon bant koydum, hem plakalığa yandan geçme hem de arada silikon bant var gayet sağlam oldu.

Benim xmax'da 2019'da muayenede plakadaki vida deliği hem de yazılara denk gelmeyen yerde olmasına rağmen geçirmemişlerdi de yeni plaka taktırmıştım. O plakayı da 2017'de rodaj bakımında yetkili servisteki çırak abi iki vida atalım düşmesin diyerek vidalamıştı, güya iyilik yapmıştı ama başıma iş açmıştı.
Şimdiki motorumda plaka kayıp düşmesin diye silikon bant koydum, hem plakalığa yandan geçme hem de arada silikon bant var gayet sağlam oldu.
O zaman istasyona göre değişiyor kafalarına göre iş yapıyorlar. Vida işi sıkıntı delinen nokta titreşimden kırılıp ilerlemeye devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar