Motomax iade süreci sikayet süreci

Motosikleti
D400
Motomax bildiğiniz gibi %40 indirim yaptı ancak aldığım herseyi iptal ettiler stok problemli diye.
%90 benzer şeyi yapmışlar insanlara.
Artık vadede para tutup 2 hafta kar mı amaçladılar naptilar bilmiyorum.

Bir de dalga geçer gibi indirim kuponu tanımlayıp 19 haziran son tarih demişler kullanmak için.

Yarın tüketici hakem heyetine başvuracağım, benzer durumda olan hukuki süreç işleten var mi?
Avukat arkadaşımla konuştum ürünlerin ücretsiz gonderimine kadar mecbur kalma ihtimalleri varmış. Siparişi onaylayıp karttan parayı çektikleri anda bağlayıcılık sözleşmesi devreye giriyormuş. Bir de 2 hafta bir süre beklettikleri için başları daha da ağrırmış.

Var mi bunlarla uğraşacak başka birileri merak ettim.

Uyuz oluyorum böyle şark kurnazlığı yapan firmalara. Daha da buff bile almam bunlardan.

Motosikleti
cbf 150
yaptıkları strateji aslında çok akıllıca.Sizin paranızı rehin aldılar.

Gelin size adım adım REHİN alma olayını anlatayim.

İhtiyaç? Neden bunu yaptılar?

Nakit akışı sıkıntısı yaşıyorlar, siz diyiceksinizki böyle firmalar nasıl böyle bir akış sıkıntısı çeker? Haklısınız ve mantıklı düşünüyorsunuz ama Arçelik ve Vestelin bile ülkemizde nakit akışı sıkıntısı yaşadıgını ve bütün endüstrinin batma aşamasında oldugunu biilseniz böyle küçük firmaların neler yaşadığını hayal edebilirsiniz.

Nakit akışı nasıl çözülür? Birincisi satış yaparak "nakit"
Bunu yapabiliyorlarmı, kısman satıyorlar ama ıvır zıvır ürünleri. Kasktır monttur pahalı ekipmanlardır sattıklarını göremedim ne zaman baksam klim alpinstar montlar duruyordu. Yani stok devir hızı yavaş. Aynı sektörde bir ingiliz firmasının magazasına gittiğinizde size şöyle derle stogumuzda yok haftaya gelin.Çünkü onlarda stok devirlerini çok hızlı yapıyorlar.

ikincisi: Sahte kampanyalar yaparak maximum müşteriyi çekip nakit akışını arttırmak. Ürün bir kere satıldıktan sonra iptal süresi boyunca maaşlar ödenir,dış borçlar ödenir. Burada firma kumar oynamaktadır yani sizin reaksiyonunuzla ilgili bir kumardır bu.

Şöyle açıklıyalım: siz klim montu aldınız 50bni tl karttan harcadınız. Kampanya bittikten sonra size dönüp firma şöyle der ne yazıkki ürün stogumuzda kalmadı yerine hediye çeki verelim. Bu nokta kritik eğer kabul ederseniz ve kampanyada sona erdiği için diyelimki muadil bir mont alıcaksınız ama fiyat 50bin değil bu sefer 70 bin tl oldu. o zaman firma stokta bulunun muadil ürünü sizi faiş fiyattan satar aynı zamanda 1 haftada paranızı işletmiş olur.

Ama eğer tüketici heyetine başvurur ve banka kanalıylada alış verişi iptal ederseniz firmanın oynunu bozarsınız ama genede paranızı işletmiş olur.

Yani ihtiyaç psikolojinize oynuyorlar.

Şimdi seneryo iyi kurgulanmış, bu aslında iyi bir avukat olsa arkanızda tamamen suçtur. nitelikli dolandırıcılıktır. Cezası inanın adam öldürmekten fazladır. Tabi çok iyi bir avukat tutmanız lazım.

Stokto yok efendim diyip iptal edemezsin çünkü satın alırken orda görüyorsunuz ve sepete ekle çıkıyor bunlar hep delildir. Boşuna stok takip sistemleri konulmuyor. Ve eğerki böyle bir sistem stok takip erp sistemine sahipse firma ve buda websitelerine entegreyse. nitelikli dolandırıcılıktan yöneticileri hapsi boylar.

Özetle gençler ülkemizde bunlar çok yaşandı, mağazadan satın alın. İndirimlere kanmayın MAĞAZADAN SATIN ALIN.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaptıkları strateji aslında çok akıllıca.Sizin paranızı rehin aldılar.

Gelin size adım adım REHİN alma olayını anlatayim.

İhtiyaç? Neden bunu yaptılar?

Nakit akışı sıkıntısı yaşıyorlar, siz diyiceksinizki böyle firmalar nasıl böyle bir akış sıkıntısı çeker? Haklısınız ve mantıklı düşünüyorsunuz ama Arçelik ve Vestelin bile ülkemizde nakit akışı sıkıntısı yaşadıgını ve bütün endüstrinin batma aşamasında oldugunu biilseniz böyle küçük firmaların neler yaşadığını hayal edebilirsiniz.

Nakit akışı nasıl çözülür? Birincisi satış yaparak "nakit"
Bunu yapabiliyorlarmı, kısman satıyorlar ama ıvır zıvır ürünleri. Kasktır monttur pahalı ekipmanlardır sattıklarını göremedim ne zaman baksam klim alpinstar montlar duruyordu. Yani stok devir hızı yavaş. Aynı sektörde bir ingiliz firmasının magazasına gittiğinizde size şöyle derle stogumuzda yok haftaya gelin.Çünkü onlarda stok devirlerini çok hızlı yapıyorlar.

ikincisi: Sahte kampanyalar yaparak maximum müşteriyi çekip nakit akışını arttırmak. Ürün bir kere satıldıktan sonra iptal süresi boyunca maaşlar ödenir,dış borçlar ödenir. Burada firma kumar oynamaktadır yani sizin reaksiyonunuzla ilgili bir kumardır bu.

Şöyle açıklıyalım: siz klim montu aldınız 50bni tl karttan harcadınız. Kampanya bittikten sonra size dönüp firma şöyle der ne yazıkki ürün stogumuzda kalmadı yerine hediye çeki verelim. Bu nokta kritik eğer kabul ederseniz ve kampanyada sona erdiği için diyelimki muadil bir mont alıcaksınız ama fiyat 50bin değil bu sefer 70 bin tl oldu. o zaman firma stokta bulunun muadil ürünü sizi faiş fiyattan satar aynı zamanda 1 haftada paranızı işletmiş olur.

Ama eğer tüketici heyetine başvurur ve banka kanalıylada alış verişi iptal ederseniz firmanın oynunu bozarsınız ama genede paranızı işletmiş olur.

Yani ihtiyaç psikolojinize oynuyorlar.

Şimdi seneryo iyi kurgulanmış, bu aslında iyi bir avukat olsa arkanızda tamamen suçtur. nitelikli dolandırıcılıktır. Cezası inanın adam öldürmekten fazladır. Tabi çok iyi bir avukat tutmanız lazım.

Stokto yok efendim diyip iptal edemezsin çünkü satın alırken orda görüyorsunuz ve sepete ekle çıkıyor bunlar hep delildir. Boşuna stok takip sistemleri konulmuyor. Ve eğerki böyle bir sistem stok takip erp sistemine sahipse firma ve buda websitelerine entegreyse. nitelikli dolandırıcılıktan yöneticileri hapsi boylar.

Özetle gençler ülkemizde bunlar çok yaşandı, mağazadan satın alın. İndirimlere kanmayın MAĞAZADAN SATIN ALIN.

@arndiol, laa olm adamlar nakit akışı sıkıntısı yaşıyormuş, kamyoncu bilale anlatır gibi anlatmış..

sen ise 3 kuruş paranın peşine dusuyosun.

adamlar paranı verecek, dolandırılmadın sonucta.

rezalet puanım : 2/10

Motosikleti
D400
@arndiol, laa olm adamlar nakit akışı sıkıntısı yaşıyormuş, kamyoncu bilale anlatır gibi anlatmış..

sen ise 3 kuruş paranın peşine dusuyosun.

adamlar paranı verecek, dolandırılmadın sonucta.

rezalet puanım : 2/10

Herşeyi kabul ederek bu hale geldi bu ülke zaten.

Yoo dolandırıldım; gecen ay aldıgım ürünün ödemesini hesap ekstremde ödedim, iade olacak olsa da benden almadıgım ürünün parası nakit olarak çıktı bu yaptıkları yüzünden.

Ayrıca kartımda iade sebebiyle taksitli para blokesi var, limitimi ele geçirdi.

Bu geçen sürede o para ile başka kampanyadan alışveirş yapabilirdim.

Taktım kafayı, dava acacagım. =)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herşeyi kabul ederek bu hale geldi bu ülke zaten.

Yoo dolandırıldım; gecen ay aldıgım ürünün ödemesini hesap ekstremde ödedim, iade olacak olsa da benden almadıgım ürünün parası nakit olarak çıktı bu yaptıkları yüzünden.

Ayrıca kartımda iade sebebiyle taksitli para blokesi var, limitimi ele geçirdi.

Bu geçen sürede o para ile başka kampanyadan alışveirş yapabilirdim.

Taktım kafayı, dava acacagım. =)

yaaa olm adamlar nakit akışı sıkıntısı yaşıyolar zaten yapma şunu iştee... kaç kişi ekmek yiyo
sipraiş verip destek olacam da ürün stokta olacağı tutar kotu olur.

Motosikleti
CB650R
Aynısını twitterda görmüştüm. Tüketici hakem heyeti yanlış fiyatlandırma ile iptal olan siparişlere bir sonuç çıkarmıyor idi
Sizin sipariş stokla alakalı olarak iptal olduğu için bir şeyler çıkar gibi

Eşten dosttan chatgpt plus u olan bir üyelikten tüketici kanununu yükleyip ( kanunu pdf olarak vermeniz önemli, diğer türlü internet üzerinden araştırıp farklı davranabiliyor ) durumu anlatın dilekçe yazmasını isteyin adınızı soyadınızı ekleyip gönderin onlinedan. Zaten başvurma vb durumlarında para alınmıyor kayıp yok. Bu durumu yaşayan herkes yapsa en azından firmanın gözü korkar tekrar yeltenmez

F54

aga tüketici hakem heyeti tam kanser olmalık
gidiyorsun kazanıyorsun 4 ay sonra sana kazandınız mektubu geliyor
sonra adliyeye icra takibi başlatmaya gidiyorsun oda diyor ki git icra takip talep formu doldur gel
ya ne formu abi kapı gibi heyet raporu var elimde mahkeme sonucu yerine geçiyor neden takip talep formu dolduruyorum işte öyle diyor
bunun böyle dolanbaçlı iş olduğunu bilen satıcı da böyle istediği gibi at koşturuyor olan senin paraya oluyor

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Pek sizin paranızı kullanamaz, çünkü 21 günden önce kredi kartı işlemini paraya çevirmeye kalkarsa, banka iyi kesinti yapar. Ama kamyoncunun dediği gibi olabilir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu durumu yaşayan herkes yapsa en azından firmanın gözü korkar tekrar yeltenmez
Herkes yaparsa sistem tıkanır, iş sürüncemeye gider, vatandaş usanır vazgeçer.
Üçkağıtçılar da bunu bildikleri için korkmazlar, çekinmezler. O da işin bir parçası.

Oltanın ucundaki yem büyükse yanaşmamak gerek. %40 pek de ufak değildi hani. :unsure:

Motosikleti
Honda ADV-350
Tüketici hakem heyeti bu durumda tüketici lehine karar vermiyor. Bunu nereden çıkartıyorlar bilmiyorum. Daha önce aldığım sonuçta ekran resimleri ile ürünün hala satışta olduğunu ve bana gönderilmediğini siparişimin günler sonra iptal edildiğini iletmiştim. Savunma bile istenmedi firamadan reddettile :
4r86yq4.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar