Sağ şeritte giderken bile yol isteyen arabacılar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
son yılların en değerli başlığını açtığımı düşünüyorum dostlar.

daha önce de arada karşılalışıyordum ama bayram yoğunluğu nedeniyle pik yaptı bu durum.

bolunmuş yolda sağ seritin tam ortasında 67 kmh hızla gidiyorum bugun, i.netor arabacı bana selektor korna yapıyor.

yol istiyor.

ilk basta duymazdan gelip umursamadım. korna ve selektor devam edip dibime girdi puşt.

sinirli bir sekilde sktir git soldan gec der sekilde el kol yaptım.

gecerken kornaya abandı yine puşt. bende el kol yaptım. sağ cek deseydi hemen sağa cekip dovecektim i.neyi.

üstatlar, uzun yıllardır kucuk motor kullananlar ;

Türkiye de yaşıyoruz, bu i.nelerlr uğraşmak yerine sağa seridin de sağına gecip bunlara yol mu vermeli ?

doğru olan yapmak yerine yaşadığımız cevreye uyum mu sağlamak lazım diye ciddi sekilde dusundum bugun.

Not: 125 cc motorumla prensip gereği 75 kmh yi gecmiyorum. bugun karşıdan esen sert ruzgar nedeniyle 65-67 kmh ile gidiyordum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben trafiğin akış hızından aşağı yukarı %10 daha hızlı gitmeye çalışıyorum. Trafikten yavaş giderken çok savunmasız oluyoruz. O yüzden genelde tempolu kullanırım motoru.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

daha önce de arada karşılalışıyordum ama bayram yoğunluğu nedeniyle pik yaptı bu durum.

bolunmuş yolda sağ seritin tam ortasında 67 kmh hızla gidiyorum bugun, i.netor arabacı bana selektor korna yapıyor.

yol istiyor.

ilk basta duymazdan gelip umursamadım. korna ve selektor devam edip dibime girdi puşt.

gecerken kornaya abandı yine puşt. bende el kol yaptım. sağ cek deseydi hemen sağa cekip dovecektim i.neyi.

Türkiye de yaşıyoruz, bu i.nelerlr uğraşmak yerine sağa seridin de sağına gecip bunlara yol mu vermeli ?

doğru olan yapmak yerine yaşadığımız cevreye uyum mu sağlamak lazım diye ciddi sekilde dusundum bugun.

Not: 125 cc motorumla prensip gereği 75 kmh yi gecmiyorum. bugun karşıdan esen sert ruzgar nedeniyle 65-67 kmh ile gidiyordum.
O motorla ana arterlerde akan trafikten uzak dur dostum. Naçizane bir de tavsiye kimse ile dalaşma, hayatında bir daha görmeyeceğin sığırlara bulaşık keyfini bozma. Millet kafayı yemiş durumda ülkede; bir de böyle tipler arabalarında silah, satır, sopa vb. taşır aman deyim.

yol istiyor.

benim sürekli başıma gelen olaydır her gün 3-4 böyle denyoya denk geliyorum.
şimdi burada iki büyük handikap var
1. gittiğin yoldaki hız sınırı
2. radarlı hız kontrolü olup olmadığı
Öncelikle güvenli sürüş eğitiminde mevcut akan trafikten %10-15 daha hızlı gitmelisin der
eğer akan trafikten yavaş gidiyorsan her zaman ezilme riskin vardır.
sağ şeridin ortasında giderken "götüme girip" taciz ettiklerinde yol veririm s.... olur gider eğer yol veremeyecek durumdaysam iki seçeneğim oluyor.
1. eğer motosikletimde yan çanta yoksa bir öndeki araçların arasından geçip tacizci ile arama mesafe ve bariyer koyuyorum
2. Eğer yan çantalar takılı ve aralardan geçemeyeceksem hız düşürüyorum. ilk önce fren lambalarını yakacak ama fren yapmayacak şekilde maneti sıkıyorum. anlamıyorsa eğer kademeli bir şekilde hız düşürüyorum. E5 trafiğinde avcılarda 30 km/h ye kadar düşmüşlüğüm var.
önümdeki araçla aram yaklaşık 200 metre kadar açılınca gaz açıp uzuyorum. araba o kadar çabuk toparlanamadığı için güvenli mesafede kalıyorum. genelde araba sürücüsü bu kadar çabuk hızlanıp gidebildiğim halde yavaş gittiğimi anladıığında beni rahat bırakıyor. buna rağmen ısrarla takip ediyorsa 155 arayıp plakasını veriyorum zaten bir kaç kavşak sonra paket ediyorlar

yol istiyor.

Dövmek kolay da kahpe çok .Silah bıçak çeker ya kendini katil yada maktul eder..
İçinden şarkı söyle bassın gitsin uğraşma.
Değmez..

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben emniyet seridinde giderken selektor atan vardı sırf sevgilisiyle story atmak için.
Bunların aynaları kırılmalı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben en sağdan giderken herhangi bir nedenden dolayı yavaş gitmekteysem ve de itin doğurduğunun teki kıçımın dibine kadar yanaşmışsa hiç münakaşaya girmiyorum, yol uygunsa sağın en sağına yanaşıyor, sol elimle de adama "geç, geç" yapıyorum. Böylelikle aynı şerit içinde adamın beni sollamasına izin veriyorum. Bunu yaptığımda da bir sinirlenmiyorum, iki güvenliğim tehlikeye girmiyor, üç araba sürücüsü olan kofik daha fazla hırslanmamış oluyor.

Motosikleti
cbf 150
Arabacılarla kavga ve inatlaşma yapmayın. Sizin yaşlardayken çok kavga ettim, çok araba parçaladım. Ama ozamanlar heryerd ekamera yoktu şimdi var. Geçen kadın arabama vurdu indim, anlatmışımdır hikayeyi. Telefonunu açtı ve bakın belinde silah var beni vurucak dedi. Belimde cep telefonum vardı polisi aramak için almaya çalılıyordum. Etraf manyak dolu uğraşmayın. Güvenlice sağa geçin ama sakın şeridi paylaşarak yol vermeyin. Bu salaklar sizin gibi usta şöför olmuyabilir yüksek hızda çarpabilir şeritten çıkın özetle. İçinizden bir küfür edin geçin

Ya hemende adami dövdün beeeeeeee, Herkülmüsün,Sammusun,Muhammed Ali Claymisin ya, yoksa Jean Claude van Damm, Arnold Schwarzenegger, yoksa Kungfu,Koca Yusuf ,kel Alico, Bruce Lee, falan filan gibi yaniiiiiiiii, len oglum bu kouda sen Tommygun abini dinle büyük sözü dinlede evine kalun bacagin, yüzün gözün sargili gitme de sevenlerini de üzme ve be "hani agir olda molla desinler" sözünü de yerine otur, sakin ol sakin ol sinirlerine hakim ol ol. AVUKAT degil.

Keyfim yerindeyse biraz daha sağa yanaşıp yol veriyorum , keyfim yerinde değilse dahada yavaşlayarak iyice gıcık ediyorum soldan sittir olup gidiyorlar 😅

Motosikleti
D400
bana birisi sizin yeriniz emniyet şeridi neden yolu işgal ediyorsun demişti yıllar önce :D

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
İki hafta önce pazar günü bomboş çevreyolunda sabah işe gidiyorum. Sağ şeritteyim ve neredeyse 90'la gidiyorum. Arkamda bir Honda Civic var tampon yapıyor.

Ulan frene dokunsam eşek cennetine gidicem aramızda 1 metre anca var adam boş yolda beni darlıyor.

Ben kendimi tutamıyorum maalesef sol şeritte 80 ile gidip telefonla uğraşanlara fena ayar oluyorum yanına giriyorum kavga çıkıyor bazen ama kendimi durduramıyorum bu konu hakkında :(

bana birisi sizin yeriniz emniyet şeridi neden yolu işgal ediyorsun demişti yıllar önce :D
10 sene önce falan bunu söyleyenler çoktu , artık toplumun hemen hemen 4de1 i iki tekerle tanıştı artık karşılaşamıyoruz :)

Göğsüne gaste goy diyen amcalarlada karşılaşamıyoruz maalesef 😒
20 sene önce giydiğimiz kıyafetleri izah etmeye çalışırdık onlara ,

sağdan git diyenlerle gazatacı amcalar hatıralarımızda kaldı herbiri..

Ben kilitli trafikte motordan yol isteyenlere denk gelmiştim :) Yukarıda arkadaşın dediği gibi. Şeridi biraz sağla adama da geç işareti çek

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben emniyet seridinde giderken selektor atan vardı sırf sevgilisiyle story atmak için.
Bunların aynaları kırılmalı

aklında olsun, emniyet seridi gidenindir. tıpkı sol serit gibi.

en sağda gitmekle aynı sey değil yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaslar, tommy bile yol verip gec gec diyorsa iş bitmiştir.

bundan sonra yol verecem cunku adam dovmek ondan sonra onun hastane maarafını odemek, davalarla uğraşmak istemiyorum.

biliyosunuz evrimde en guclu hayatta kalmaz.
cevreye uyum sağlayan hayatta kalır.

acı ama gercekk :(

Son düzenleme:
aklında olsun, emniyet seridi gidenindir. tıpkı sol serit gibi.

en sağda gitmekle aynı sey değil yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaslar, tommy bile yol verip gec gec diyorsa iş bitmiştir.

bundan sonra yol verecem cunku adam dovmek ondan sonra onun hastane maarafını odemek, davalarla uğraşmak istemiyorum.

biliyosunuz evrimde en guclu hayatta kalmaz.
cevreye uyum sağlayan hayatta kalır.

acı ama gercekk :(
4 tane suriyeli dövdük diye 2 senedir mahkemeliğiz.
Ceza da alacağız uğraşmaya gerek yok.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Ben motosikletide araba sürer gibi sürüyorum, yol orda geçebilen yada isteyen geçsin ghost rider gibi zincirleyip tutmayacam sonuçta, MTV ödüyorum bende en nihayetinde problemi olan şikayet eder gerekli yere ne keyfimi bozarım nede kendimi tehlikeye atarim

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Ben herhangi bir şeritte giderken, önümdeki aracın ani bir frende kurtarabileceğim kadar yakınında gidiyorum. Yani önümde pek bi boşluk olmuyor. Ve önümdeki araç hızlandığında aradaki boşluğu anında kapatıyorum. Çünkü kanundaki takip mesafesini uyguladığınızda taciz ediliyorsunuz. Bu şekilde ise arkadan gelip taciz eden olmuyor. Sol şerit yavaş olduğunda sol şeritte durmuyorum. Arkadaki andaval yavaşlıktan beni sorumlu tutar diye. Zaten emniyet şeridi varsa ordan gidiyorum. Önüm açık olduğunda arkama kimseyi yaklaştırmayacak kadar hızlı gidiyorum. Arkamda ambulans itfaiye yada çakarlı farkettiğimde bazen 140 150 abarttığım da oluyor şeridin genişliğine göre. Çünkü şeride kayıp yol verirsem bu sefer 50 60 la gidiyorlar ben arkalarında sinir oluyorum. Ben basıp gidiyorum arkamdaki ne yaparsa yapsın diyorum.

F54

takip mesafesini korumayan hırtlara aslında temiz bir dayak çekmek lazım ama işte döv döv bitmez o yüzden uğraşmıyorum
sağ şeritte giderken darlayana da aynı tarife uygulamak lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar