Naked motosiklete uygun yazlık kask önerisi

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Merhaba , cümleten hayırlı bayramlar dilerim .

Naked motosiklete uygun full face kask önerebilirseniz çok memnun olurum . Forumda ufak bir araştırmam sonucunda marka modele göre beden ölçülerinde değişkenlik olabileceğini okudum ( x bir markanın L bedeni ile y markanın L bedeni arasındaki farktan bahsediyorum) , kafa ölçüm 60 cm benimle aynı ölçüye sahip arkadaşlar da kullandıkları kaskları ve tavsiyelerini belirtebilirse çok sevinirim.
Aradığım kirterler ;
- Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum malum hava çok sıcak ve bu sıcaklığı minimum derecede hissedebileceğim açık renk bir marka model olursa çok iyi olur.
- Hafif olması ,
- Gerekli güvenlik sertifikalarına sahip olması ,
- Sessiz olması
-Mümkünse güneş vizörünün olması .
-bütçem 700 euro ( arttırabilirim)
- Shoei önceliğim.
Not: bizim Türk tarafında ürünler çok kısıtlı ve iş yoğunluğundan dolayı önereceğiniz ürünü deneme şansım maalesef olmayacak eşim Rum tarafına gidip alacak bundan dolayı tek atımlık kurşun gibi düşünebiliriz :) şimdiden herkese teşekkür eder , kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yazlık kapalı kask
51oJPThfwoL._AC_SY500_.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Fullface değil ama çok konforlu olduğu için öneririm: Shoei neotec 3. Çene açılır bir kask ama mekanizması yeterince sağlam. Rüzgar ve ses konforu yüksek. düz beyaz olanı alırsan güneş altında çok aşırı kafan yanmaz. Dün 35 derece sıcaklıkta saatlerce güneş altında gezdim kafam sıcaktan rahatsız olmadı.
Fiyat olarak bütçe dahilinde. Avrupa fiyatı 600 ile 700 euro arasında değişiyor, düz beyaz olanı 617 euroya yunanistandan almıştım, desenlileri daha pahalıydı.

Hem o sıcaklarda kısa duraklamalarda çene kısmını açıp ferahlayabilirsin. Tabi sürerken ön tarafı kapalı olması gerek yoksa güvenli olmaz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
o paraya 2 tane nxr 2 alırsın ben nxr2den başka kask bilmem

Motosikleti
Fullface değil ama çok konforlu olduğu için öneririm: Shoei neotec 3. Çene açılır bir kask ama mekanizması yeterince sağlam. Rüzgar ve ses konforu yüksek. düz beyaz olanı alırsan güneş altında çok aşırı kafan yanmaz. Dün 35 derece sıcaklıkta saatlerce güneş altında gezdim kafam sıcaktan rahatsız olmadı.
Fiyat olarak bütçe dahilinde. Avrupa fiyatı 600 ile 700 euro arasında değişiyor, düz beyaz olanı 617 euroya yunanistandan almıştım, desenlileri daha pahalıydı.

Hem o sıcaklarda kısa duraklamalarda çene kısmını açıp ferahlayabilirsin. Tabi sürerken ön tarafı kapalı olması gerek yoksa güvenli olmaz.
Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim . Çeneden açılabilen modeller benim de aklımdaydı full faceye kıyasla daha serin bir kullanımının olacağı aşikar. Siz hangi beden kullanıyorsunuz belirtebilir misiniz lütfen .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o paraya 2 tane nxr 2 alırsın ben nxr2den başka kask bilmem
haklısınız nxr 2 fiyat performans olarak gayet mantıklı duruyor - ki avrupa fiyatı da çok daha uygun . Ayrıca gt air 3 - X-SPR pro modellerini de inceledim sizin de inceleme fırsatınız oldu mu yorumunuzu merak ediyorum ? gramaj olarak nxr'dan biraz daha ağırlar .

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim . Çeneden açılabilen modeller benim de aklımdaydı full faceye kıyasla daha serin bir kullanımının olacağı aşikar. Siz hangi beden kullanıyorsunuz belirtebilir misiniz lütfen .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

haklısınız nxr 2 fiyat performans olarak gayet mantıklı duruyor - ki avrupa fiyatı da çok daha uygun . Ayrıca gt air 3 - X-SPR pro modellerini de inceledim sizin de inceleme fırsatınız oldu mu yorumunuzu merak ediyorum ? gramaj olarak nxr'dan biraz daha ağırlar .
normalde gt air alacaktım ben de ama nxr2nin daha ucuz olması ve daha yeni üretilen bi kaskı denk gelince onu aldım daha hafif olmasının sebebi güneş vizörü nxr2de yok nxr 2 gt aira göre daha sessiz ve daha havadar ikisi birden olmaz gibi geliyor ama öyle adamlar yapmış nxr2 konforlu bi spor kask gt air konforlu bi touring kask

Motosikleti
Ben Selanik'deki Papastavrous mağazasından aldım. Eşime de aynısından bir tane aldık, kendime aldığım L beden oldu.
Beden karşılaştırması için önceki kasklarımdan örnek vereyim: ilk kaskım M beden Nolan N87 kasktı, sonrasında Caberg Duke 2 kaskım da M beden olmuştu, bunu mağazada deneyince kafama L beden olanı oldu. Eşime kask denedik, L beden onun kafasına çok büyük geldiği için M beden aldık ama 1-2 saat sürdükten sonra kask kafamın üst tarafında kafamın iki yanını ağrıttı diyor, L beden mi alsaymışız acaba dedik ama şimdi bu kadar kullandıktan sonra değiştirilmez. M beden kask 12 yaşındaki çocuklara da oldu, onlarla da 200-250km'lik geziler yaptık çocuklar da rahat etti. Şimdi eşimle bir sonraki turda benim eski M beden Caberg Duke 2 kaskı eşime vereceğim bakalım onunla rahat edebilecek mi.

Yani kask için beden dışında kafa yapısı da önemli. Mağazada 10dk deneyince anlaşılmıyor bazen 1-2 saat sürünce anlaşılıyor malesef.

Motosikleti
Schubert al sesi az alıyor gerisi gürültü nakedlar gürültü
Kardeşim uzun süre shoei neotec kask kullandıktan sonra schubert almıştı, daha gürültülü gelmiş, sessis dediler diye aldım ama kaskı yenileyeceğim zaman yine shoei alacağım dedi. Sanırım kafa şekline göre de gürültü konusu kişiden kişiye değişiyor.

Motosikleti
Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Seçimimi L beden Shoei NXR 2 Capriccio TC-10 ECE 22.06 'dan yana kullandım , DOT versiyonu da mevcut idi lakin biraz araştırma yaptıktan sonra ECE'nin daha güvenli olduğunu gördüm. Seçimimi etkileyen en büyük etken rahatlığı, hava sirkülasyonu , hafifliği , fiyatı ve rengi oldu. İş yoğunluğundan henüz uzun kullanım sağlayamadım ama bir sorun yaşarsam buradan sizi de bilgilendirebilirim. Mağazaya gittiğimde Gt air II- III , Neotec 3 ve x Spr Pro modellerini de inceleme fırsatım oldu lakin hissiyat (malzeme kalitesi) olarak öyle fiyat farkına değecek bir fark görmediğimi belirtebilirim ya da ilk shoei deneyimim olacağından biraz cimrilik yaptım da diyebilirim - ki öyle 2 dakika takmak ile bir şey anlaşılmaz orası da ayrı bir konu. Güneş vizörlü flip up modeller neden bilmiyorum ama biraz ağır geldi yani naked motosiklet ile kullanacağımı düşündüğümden biraz çekindim.
Aklıma takılan tek model X -Spr Pro Marquez serisi çok şık duruyordu ama biraz duygusal davrandım ve bu hakkımı Toprak MotoGP'ye geçtiğinde kullanacağım kısmetse :) tekraren vakit ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür eder , kazasız belasız sürüşler dilerim .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar