Biri bana fren müşürü mantığını anlatsın rica ederim.

Motosikleti
600RR
dostlar herkesin bayramı mübarek olsun,baya sinirliyim ki motorun fren müşürü olmadığı için satılığa çıkardım,soktumunu ustası sözde bir tane fren müşürü bağladı ama eve geldi ve artık yanmıyor,tekrardan sokuk ustasına götürmek istemiyorum evde kendim halledecem,bu müşür mantığı şöyle mi?
müşür 2 girişli,bir fişi + girişi
diğeri de - çıkışı?
müşürün bir tarafına herhangi bir yerden + veriyoruz çıkan + kabloyu da stobun + sına bağlıyoruz? doğru mu anlamışım?
motoru biliyosunuz zaten pejo 103
yani o kadar sinirliyim ki motor bu yüzden aralık ayından beri muaynesiz,3 usta gezdim 2 tanesi yapmam dedi biri de yaparım dedi motor 2 hafta yattı zar zor yaptı eve geldi simdi de calıstıramıyorum stobu

Hayırlı bayramlar.Fren müşürü bildiğimiz anahtar mantığı.Müşürün kablosunu çıkarın birbirine dokundurun,yanarsa müşür bozuk,yanmazsa tesisatta veya lambada arıza vardır.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
Hayırlı bayramlar . Biraz önce markete soda almaya gideyim dedim benim scooterin de stop lambasının sürekli yandığını fark ettim tabi direk müşürden olduğunu düşündüm yarın detaylı gündüz gözüyle bir bakacağım her neyse eve gelince ufak bir araştırma yaptım bir video buldum sana tam olarak yardımcı olabileceğini düşünüyorum . Video ingilizce , eğer hakim değilsen türkçe alt yazı desteği alabilirsin gerçi dikkatli izlesen yeterli halledersin :) geçmiş olsun .

Motosikleti
600RR
Hayırlı bayramlar.Fren müşürü bildiğimiz anahtar mantığı.Müşürün kablosunu çıkarın birbirine dokundurun,yanarsa müşür bozuk,yanmazsa tesisatta veya lambada arıza vardır.
sorun şu ki sıfırdan tesisat çekti ve daha önce fren müşürü tesisatı yoktu,o yüzden tesisat doğru mu yoksa değilmi onu bile bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı bayramlar . Biraz önce markete soda almaya gideyim dedim benim scooterin de stop lambasının sürekli yandığını fark ettim tabi direk müşürden olduğunu düşündüm yarın detaylı gündüz gözüyle bir bakacağım her neyse eve gelince ufak bir araştırma yaptım bir video buldum sana tam olarak yardımcı olabileceğini düşünüyorum . Video ingilizce , eğer hakim değilsen türkçe alt yazı desteği alabilirsin gerçi dikkatli izlesen yeterli halledersin :) geçmiş olsun .
yanıt için teşekkürler ama pejo mopedlerde bu sistem biraz farklı,müşür fren manetinin orada değil de direkt fren kablosunun içerisibnden geçiyor ama mantığı biraz kavradım

Fren müşürü denilen tamamen bir switch. Siz frene bastığınızda müşür'ün sabit olan 12v kablosundan, kapalı devre oluşacağı için diğer kablosuna da bu akım geçer, sonrasında seri olarak stop lambasının + prob una gider ve stop lambası yanar. Fren manetini bıraktığınızda switch açık pozisyona gelir ve fren lambası söner.

Ayak freni de aynı mantıkladır, sadece el freni müşürü ile ayak freni müşürü paralel bağlıdır.

Vakit bulduğumda buraya gün içinde çalışma mantığını içeren bir diagram ekleyeceğim.

Normal klasik ilk okul lamba yakma devresinin aynısı, motorun herhangi bir noktasından + alınır fren müşürüne (anahtara) gelir frene bastığında elektrik müşür üzerinden iletilip fren lambasına gider, lambanın - ucu ise şaseye biyere bağlanır.

Fren lambası çalışma diagramı aşağıda. Gördüğünüz gibi istediğiniz kadar switch bağlanabiliyor. Logic OR Gate'ye en net örnek.

*Bu arada sabah yazdığım mesajı editleyemiyorum, galiba mesaj düzenleme süresi kısaltılmış. Modlar bu konu ile ilgilenirse iyi olur.

Son düzenleme:
Fren musuru kadın gibidir basarsan yanar genel olarak baktıgında para etmez ama uyumlulugu zor bi parca oldugu ıcın bela gibidir. Bu yuzden musurlarımızı yetkılı servıslerınden yani ana evlerinden almayı tercıh ederiz

Motosikleti
600RR
Fren lambası çalışma diagramı aşağıda. Gördüğünüz gibi istediğiniz kadar switch bağlanabiliyor. Logic OR Gate'ye en net örnek.

*Bu arada sabah yazdığım mesajı editleyemiyorum, galiba mesaj düzenleme süresi kısaltılmış. Modlar bu konu ile ilgilenirse iyi olur.
merhaba uğraştığınız için teşekkürler
benim motorumda akü yok elektriği manyeto üretiyor,ama sistemi anladım diagram sayesinde sağ olun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar