moto guzzi ve royal enfield ikilemi.

Merhaba,

motor sürmeye 2-3 ay önce başladım. cafe racer ve scrambler dışındaki motorlar ilgimi çekmiyor ki şu anda da bir tane mutt'ım var. aileden kalan bir miras durumu oldu ve motorumu yükseltmek istiyorum. 2-3 ay motor yükseltmek için az bir süre farkındayım ama yarın ne olacağını bilmediğimizden ülkede bir an önce alıp ''alınmış alınmıştır'' kafasında olmak istiyorum. piyasaya baktığımda benim bütçe aralığımda royal ve moto guzziler var. v7 stone ve continental gt arasındayım. fakat continental modelinin gidonunun alçaklığı ve motorun ağırlığı beni ürkütüyor. diğer yandan v7 stone var, v7 stone bi tık daha pahalı fakat sorunlar duydum reddit forumlarında. ek olarak servis durumunda royal yeni bir marka ülkede ama guzzi en azından daha oturmuş bir marka sanki. kalite olarak royalin hint malı olması da beni ikileme sokuyor. sizin fikirlerinizi merak ediyorum. bütçemin üstüne ek olarak kredi çekip ikinci el speed twin 900ü'de düşünmedim değil ama onu da gömeni çok ve korlas sıkıntısı var diyorlar. youtubedaki nuri abimiz gömmüş fena motoru.

İkisi de çok güzel,tarz motorlar.Tercih yapmak zor.Donanım olarak hangisi daha dolu,hangisi daha teknolojik?Hangisini seçerseniz daha çok mutlu olacaksınız?Hangisini seçtiğinizde aklınız diğerinde kalmayacak?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
V7 harika bir motor, deneme sürüşüne katılmıştım, tek alışamadığım yönü Nc gibi erken devirlerde kesiciye girmesiydi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
arada dağlar kadar kalite fark var moto guzzi premium bi marka ducati seviyesinde royal enfield da gariban baharat kokulu ucuz bi marka türkiyede bu kadar konusunun geçmesinin sebebi o fiyat bandında aynı tarzda üreten başka marka olmaması ve influencer 5li çetemizin markayı pohpohlaması

arada dağlar kadar kalite fark var moto guzzi premium bi marka ducati seviyesinde royal enfield da gariban baharat kokulu ucuz bi marka türkiyede bu kadar konusunun geçmesinin sebebi o fiyat bandında aynı tarzda üreten başka marka olmaması ve influencer 5li çetemizin markayı pohpohlaması
V7 harika bir motor, deneme sürüşüne katılmıştım, tek alışamadığım yönü Nc gibi erken devirlerde kesiciye girmesiydi.
İkisi de çok güzel,tarz motorlar.Tercih yapmak zor.Donanım olarak hangisi daha dolu,hangisi daha teknolojik?Hangisini seçerseniz daha çok mutlu olacaksınız?Hangisini seçtiğinizde aklınız diğerinde kalmayacak?
abiler herkese genel cevap vereyim. o paraya hintli almak bana da mantıklı gelmedi ama tip olarak ve fiyat olarak guzziden çok daha aşağıda. kalan paramla da bişeyler alabilirim diye düşündüm. aklımdaki soru da enfield alıp ulan keşke guzzi mi alsaydım dedirtçek kadar sorun çıkartır mı acaba bana enfield? made like a gun falan diyorlar ama bilemiyorum. guzzi eminim daha premiumdur. erken kesici olayı beni çok bozmaz gibi. aslında tek soru aslında bi tık az para verip enfield almak mı, yoksa kıyıp guzzi almak mı? aradaki 100k farka değer mi guzzi. tip olarak beni continental daha cok tatmin ediyor ama dediğim gibi yeni sürücü olduğum için o sürüş pozisyonu soru işareti çıkarıyor kafamda. bir de boyunumda skolyoz ve fıtık olması da korkutuyor. az para koyup triumph almakta hala aklımda.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Guzzi'nin servislerinin Doğan Trend bünyesinde RE'ye göre daha sağlıklı iş çıkaracaklarını düşünüyorum. K-rides (Kibar holding, Hyundai) hala bu servis işini çözemedi.

V7'nin lastik ebatları bir tuhaf, her marka ve modelde bulmak zor. Guzzi'nin motor tipinden kaynaklı ağırlık merkezi bir değişik, çok tatlı viraja yatıyorsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
abiler herkese genel cevap vereyim. o paraya hintli almak bana da mantıklı gelmedi ama tip olarak ve fiyat olarak guzziden çok daha aşağıda. kalan paramla da bişeyler alabilirim diye düşündüm. aklımdaki soru da enfield alıp ulan keşke guzzi mi alsaydım dedirtçek kadar sorun çıkartır mı acaba bana enfield? made like a gun falan diyorlar ama bilemiyorum. guzzi eminim daha premiumdur. erken kesici olayı beni çok bozmaz gibi. aslında tek soru aslında bi tık az para verip enfield almak mı, yoksa kıyıp guzzi almak mı? aradaki 100k farka değer mi guzzi. tip olarak beni continental daha cok tatmin ediyor ama dediğim gibi yeni sürücü olduğum için o sürüş pozisyonu soru işareti çıkarıyor kafamda. bir de boyunumda skolyoz ve fıtık olması da korkutuyor. az para koyup triumph almakta hala aklımda.
japona param yetiyor ama çin malının tasarımı daha çok beğendim demek gibi bir şey dediğin 100bin tl fark günümüzde bu kadar kalite farkı olan motorlar için bedava tartışmaya açık bile değil bu soru bence

Motosikleti
BWS 100
Erken kesici konusu doğru.
Gönlün guzzi den yana. Contiyi sıfır alacaksan 350-360 bin liralara, guzzi önerebilirim.
Acelen yoksa piyasayı takip et. Geçen bir eleman 390a falan koyup. 360 lara düşürüp sattı ilanlarda. Acelesi vardı galiba.
Bildirim falan açıp güzel bir şey denk getirebilirsin.

Uygun’a conti al, sonra az daha koyar guzziye geçersin diyecegim ama bu piyasada bu tarz makinaların satışı yeteri kadar hızlı olmayabilir.

Motosikleti
cbf 150
Tommyş dinleme v7 elektirik sorunları olan bir motor ayrıca daha kötüsüde şu, kran kırıyor çok kötü döküm yapılmış. Tanıdıgım herkesde sorun var yurtdışı videoları izle görürsün alacaksan v strom al ve cafe racere a çevir

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bonneville t100'lerin 2. Ellerine bakmak lazım. Mesela şöyle bir şey olabilir

Bunun yanında kendini garantiye almak adına japon da bakabilirsin. Belli ki sorun yaşamak istemiyorsun. Bu paralara çok temiz xsr700 bulunur. Muhtemelen z650rs biraz pahalı kaçar. Sv650a bakılabilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İki marka modelleri arasında hangisi en çok hoşunuza gidiyorsa onu alın. Moto Guzzi'de şaft avantajı var bir de arkasında Doğan Trend var. Royal Enfield'in servis parça sorunu olabilir, zamanla yaygınlaşacağını umuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar