Kaza Sonrası Araç Kiralama

6 gün önce karakolun önünde duran motoruma ters yönden gelen bir kadın vurdu, motorumda maddi hasarlar oluştu, sigorta polç ve belgeleri alıp servise bıraktım, 6 gündür ulaşım sorunu çekiyorum, iş-ev arası çok uzak, ben bu durumu karşı tarafa yansıtabilir miyim acaba? Henüz dosya açılmadı servisten, bayramdan sonra açılacakmış, örnek veriyorum bir araç motor kiralasam karşıya faturasını kestirme gibi bir durum söz konusu mu acaba? Ne öneriyorsunuz? ben şimdi ne yapayım? bayram üstü ulaşımım da yok?

Motosikleti
CB650R
Geçmiş olsun, ulaşım zaruri ve belgenebilir olması gerek. Kiralama işlemini tek fatura ve adınıza yapmanız lazım. Ödemeyi siz yaparsınız daha sonrasında karşıya dava açarak tahsil edersiniz, genelde trafik sigortaları kiralama bedelini ödemez. Ayrıca kusurun %100 şekilde karşıda olması gerekiyor diye biliyorum
Dosya açılış tarihi itibari ile kiralama gerçekleştirebilirsiniz, servisin dosyayı geç açması sizin zararınıza bir durum

Tabi farklı etmenlerde var bıraktığınız servis evrak işlemlerine hakim resmi bir servis değilse bir çok prosedür olacağı için kiralama/yattı parası vb durumlarda uğraşmak istemiyor

Geçmiş olsun, ulaşım zaruri ve belgenebilir olması gerek. Kiralama işlemini tek fatura ve adınıza yapmanız lazım. Ödemeyi siz yaparsınız daha sonrasında karşıya dava açarak tahsil edersiniz, genelde trafik sigortaları kiralama bedelini ödemez. Ayrıca kusurun %100 şekilde karşıda olması gerekiyor diye biliyorum
Dosya açılış tarihi itibari ile kiralama gerçekleştirebilirsiniz, servisin dosyayı geç açması sizin zararınıza bir durum

Tabi farklı etmenlerde var bıraktığınız servis evrak işlemlerine hakim resmi bir servis değilse bir çok prosedür olacağı için kiralama/yattı parası vb durumlarda uğraşmak istemiyor
Yani işim ile evim arasında çok mesafe var, bu sebepten zaruri olur mu bilmiyorum ama birde karşı taraf tam çingene tipli, haksız olduğu yerde bana diş gösteriyor, son ana kadar diş gösterdi, hakkımı sonuna kadar kullanmak istiyorum, ne önerirsiniz bu durumda hocam?

Motosikleti
1190 ADV
Araç kiralar önden parasını ödersin. Aracının serviste olduğu tarihleri kapsayan senin adına bir fatura olmalı. Sonra bir avukat tutup karşı tarafı dava edersin. Sigorta bu parayı karşılamaz zaten, karşı taraf avukat masrafları ile birlikte araç kirasının parasını cebinden öder. (%100 kusur karşı tarafta ise)

Araç kiralar önden parasını ödersin. Aracının serviste olduğu tarihleri kapsayan senin adına bir fatura olmalı. Sonra bir avukat tutup karşı tarafı dava edersin. Sigorta bu parayı karşılamaz zaten, karşı taraf avukat masrafları ile birlikte araç kirasının parasını cebinden öder. (%100 kusur karşı tarafta ise)
Peki o da avukat tutsa savunsa kendini kazanabilir miyim acaba?

Motosikleti
CB650R
Zaruri kısım zaten burada başlıyor hocam, eğer ki ev iş güzergahı tek vesait ile herhangi bir toplu taşıma ile ulaşılabiliyor ise zaruriyete girmez ve ödeme olmaz

Çift vesait ise de bir avukatla görüşün derim, çift üstü ise zaten araç zaruri gözükür ve ödeme olur

Çingene tipli ise hiç muhatap olmayın, değer kaybı açın ödemenizi alın, yaralanma oldu ise ( ambulans ile olay yerinden götürüldüyseniz ) bu durumu da davaya çevirin avukat masrafları dahil her şeyi ödemek zorunda kalır

Tabi birde bu işin Türkiye boyutu var, tüm hukuki süreci yönetir her daldan saldırırsanız dava ve kaza tespit dosyalarında adresiniz iş yeriniz vb her şey belli olacağı için arkadaş yediremeyip farklı olaylara kalkışabilir bunu da göz önünde bulundurun derim

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Peki o da avukat tutsa savunsa kendini kazanabilir miyim acaba?
Bizim ülkede biliyosun herşey araya 1 adam sokmaya bakar, avukat hakimin tanıdığı vs çıkarsa kaybedersin kısaca eğer sende olursa bu durum muhtemelen kazanırsın. Devam eden duruşmalar için yorum yapılamaz öyle diyim, hele ki bizim ulkede

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar