Chopper/Cruiser öneri !!!

Selamlar
Hiç motorsiklet tecrübem yok. Ankara’da ikamet ediyorum. 32 yaşındayım ve özel sektör çalışanıyım. Haftasonları sürmek istiyorum. 300 bin tl bir bütçeye sahibim. Chopper/Cruiser tarzında 0 ya da 2. El önerilerinizi almak isterim.
(Not: Benda Rock 250 modelini beğenmiştim ama motorcu arkadaşlar Çin malından uzak durmam gerektiğini söylüyorlar)
Fikirleriniz kıymetli :)))

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kawasaki eliminator 500den başka adam akıllı başlangıç cruiserı yok

Motosikleti
Cg (şimdilik)
Aleyküm selam Kawasaki vulcan s var ama başlangıç motoru olarak uygun mu bilemedim.

hain Honda neden Rebel serisini getirmiyor ki ya mis gibi motor çok da yakışıklı.. Royal Enfield Meteor 350 uygun olabilir.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Regal raptor Daytona v250 aldım ben başlangıç için keyifli makina, sesi de güzel. Bunda acemiliği çözdükten sonra şov taymm😁

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Eğer imkanın varsa honda, kawasaki markalarına bak, ancak mecbur kaldıysan çinli gruplara bakabilirsin. Bundaki sebep şu: Ya kısa zamanda arıza/kronik verir, ya da hassas parçalar dağılır. Yedek parça konusunda birçok çinli sorun yaşıyor. En önemlisi, motor tecrüben yok (beyanına göre) ve olabildiğince dürüst ustalar ve en az sorunlu aletle ilerlemen gerekir.

Elbette ki forumdaki kıymetli abilerimiz daha bilgili olacaktır, tecrübelerini burada söylemeleri daha elzem kaçar.
Yok ben keşif yapacağım, her şeyi yaşayacağım dersen alternatif çıkartılabilir.

Bütçene göre dağılım yaparsak, ikinci elde japon bulman biraz zor. Chopper/cruiser olarak temiz çok çok az bir ihtimal. Çünkü yapı gereği zaten pahalılar, bir de arz/talep durumu olayı yokuşa sürüyor. Umarım birileri sana bu konuda ön ayak olur.

Regal Raptor'un 2025 serilerindeki sorunların çoğu düzeltilmiş, ona göz gezdirebilirsin. Eskiden kronikleri fazlaydı, her üretim serisinde bunları gidermeye başladılar. (Kullanan söylesin: Şanzıman yerinde mi?)
Benda Rock ise görsel olarak can yakıyor. Tork ve ses hissiyatı yüksek. Ancak Yuki servisleri canını yakabilir. Gidip görmen ve kafana yatan sağlam bir usta bulman lazım.
Musatti : Bizzat ben kullanıyorum. 800km sonrası vidalarla ilgili düşme sorunu yaşamaya başladım. Onun dışında bendeki alet taş gibi. Akarı kokarı yok. Ara ara cızırtı gelse de motor kısmından, rodaj sonrası hepsini elden geçirteceğim.
royal enfield : Avrupa merkezli olmasına rağmen türkiye ayağında sorunlar yaşayanlar var. Grup içinde birkaç kişiyle konuştum, servislerin ilgisiz olduğunu söylüyorlardı. Bununla birlikte makineleri genel olarak temiz ve düzgünmüş. Tekrar söylüyorum müş! Bizzat kullanmadım bu seriyi.

Benim gördüklerim bunlar.

kawasaki eliminator 500den başka adam akıllı başlangıç cruiserı yok
Hocam fiyatlar tuzlu gibi biraz tipi çok hoş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aleyküm selam Kawasaki vulcan s var ama başlangıç motoru olarak uygun mu bilemedim.
Hocam tipi biraz naked gibi görünüyor. Tipi çok hoşuma gitmedi

Musatti ve royal enfield markalarına göz atabilirsiniz.
Hocam royal enfield çok geliyor kulağıma onları da şu an inceliyorum

Eğer imkanın varsa honda, kawasaki markalarına bak, ancak mecbur kaldıysan çinli gruplara bakabilirsin. Bundaki sebep şu: Ya kısa zamanda arıza/kronik verir, ya da hassas parçalar dağılır. Yedek parça konusunda birçok çinli sorun yaşıyor. En önemlisi, motor tecrüben yok (beyanına göre) ve olabildiğince dürüst ustalar ve en az sorunlu aletle ilerlemen gerekir.

Elbette ki forumdaki kıymetli abilerimiz daha bilgili olacaktır, tecrübelerini burada söylemeleri daha elzem kaçar.
Yok ben keşif yapacağım, her şeyi yaşayacağım dersen alternatif çıkartılabilir.

Bütçene göre dağılım yaparsak, ikinci elde japon bulman biraz zor. Chopper/cruiser olarak temiz çok çok az bir ihtimal. Çünkü yapı gereği zaten pahalılar, bir de arz/talep durumu olayı yokuşa sürüyor. Umarım birileri sana bu konuda ön ayak olur.

Regal Raptor'un 2025 serilerindeki sorunların çoğu düzeltilmiş, ona göz gezdirebilirsin. Eskiden kronikleri fazlaydı, her üretim serisinde bunları gidermeye başladılar. (Kullanan söylesin: Şanzıman yerinde mi?)
Benda Rock ise görsel olarak can yakıyor. Tork ve ses hissiyatı yüksek. Ancak Yuki servisleri canını yakabilir. Gidip görmen ve kafana yatan sağlam bir usta bulman lazım.
Musatti : Bizzat ben kullanıyorum. 800km sonrası vidalarla ilgili düşme sorunu yaşamaya başladım. Onun dışında bendeki alet taş gibi. Akarı kokarı yok. Ara ara cızırtı gelse de motor kısmından, rodaj sonrası hepsini elden geçirteceğim.
royal enfield : Avrupa merkezli olmasına rağmen türkiye ayağında sorunlar yaşayanlar var. Grup içinde birkaç kişiyle konuştum, servislerin ilgisiz olduğunu söylüyorlardı. Bununla birlikte makineleri genel olarak temiz ve düzgünmüş. Tekrar söylüyorum müş! Bizzat kullanmadım bu seriyi.

Benim gördüklerim bunlar.
Hocam detaylı fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Çin 0 almaktansa sanki ikinci el bir Japon almak daha mantıklı gibi duruyor şu an için.
iyi bir usta bulup Honda shadow serilerine bakmayı planlıyorum. Şu an fikrim biraz daha shadowlara kaydı. Tabi oldukça yüksek cc. Başlangıç için nasıl olur onu da bir tartmak gerekiyor

hain Honda neden Rebel serisini getirmiyor ki ya mis gibi motor çok da yakışıklı.. Royal Enfield Meteor 350 uygun olabilir.
Rebel serisi mükemmel görünüyor hocam evet bayıldım ben de

Regal raptor Daytona v250 aldım ben başlangıç için keyifli makina, sesi de güzel. Bunda acemiliği çözdükten sonra şov taymm😁
Hep o tiplerden uzak durmam gerektiği konusunda geri bildirim alıyorum o yüzden biraz soğuğum hocam ama ben de bakmıştım tipi çok iyi

Başlığı inceledim ama maalesef motoru biraz çirkin buluyorum kaliteli olduğunu oldukça sık duyuyorum takibim altında teşekkür ederim hocam

Son düzenleme:
Selamlar
Hiç motorsiklet tecrübem yok. Ankara’da ikamet ediyorum. 32 yaşındayım ve özel sektör çalışanıyım. Haftasonları sürmek istiyorum. 300 bin tl bir bütçeye sahibim. Chopper/Cruiser tarzında 0 ya da 2. El önerilerinizi almak isterim.
(Not: Benda Rock 250 modelini beğenmiştim ama motorcu arkadaşlar Çin malından uzak durmam gerektiğini söylüyorlar)
Abi hiç deneyimin yoksa bismillah chopper tarzı sınıfına göre ağır motosikletler bence tercih etme 125cc al 5,6 ay sür

Selamlar

Yüreğinin sesini dinle. Eğitim alarak 250 cc ile başla .Karga Seslerine kulaklarını kapat.
250 bana yetmez dersen önceki yazdıklarımıda yazılmamış say.

Motosikleti
BWS 100
Çin malına bulaşma. 2016'da 10 yaşında intruder m800 alıp, km'lerce arızasız sürmüştüm. Aküsü bile ölümsüzdü makinanın aldığımdan beri 5 sene hiç değiştirmedim. Kuzenime aldık bir kaç ay sonra, onunki de aynı şekilde, arkadaşına sattı hala daha duruyor görüyoruz motosikleti.

Regal'ci arkadaşların ne çektiğini bir tamirciler, iki kendileri bilir.

virago'da olsa japon almaya bakınız. yeter ki makina temiz olsun. Bakımlı olsun.
vulcan'lara bakılabilir, fiyatları nerelerde bilmiyorum. Daha yeni modelli olur.
Tipi hoşuna giderse moto guzzi'lere bak, fiyatları uygun. ölümsüz makinalar.
Aldığın makinanın lastiğini kesin değiştir. Bunlarda lastikleri pek ellemezler :)

Motosikleti
D400
Güç istemiyorsanız RE Meteor 350.

Güç istiyorsanız parayı yükseltip kawasaki.

ç istemiyorsanız RE Meteor 350.
Yeni çıkan Hyosung QH 250 modeli alacağım sanırım ikinci el. uygun fiyatlı buldum. umarım iyi olur

Çin malına bulaşma. 2016'da 10 yaşında intruder m800 alıp, km'lerce arızasız sürmüştüm. Aküsü bile ölümsüzdü makinanın aldığımdan beri 5 sene hiç değiştirmedim. Kuzenime aldık bir kaç ay sonra, onunki de aynı şekilde, arkadaşına sattı hala daha duruyor görüyoruz motosikleti.

Regal'ci arkadaşların ne çektiğini bir tamirciler, iki kendileri bilir.

virago'da olsa japon almaya bakınız. yeter ki makina temiz olsun. Bakımlı olsun.
vulcan'lara bakılabilir, fiyatları nerelerde bilmiyorum. Daha yeni modelli olur.
Tipi hoşuna giderse moto guzzi'lere bak, fiyatları uygun. ölümsüz makinalar.
Aldığın makinanın lastiğini kesin değiştir. Bunlarda lastikleri pek ellemezler :)
Sanırım Hyosunq QH 250 alacağım bu hafta ikinci el temiz görünen buldum. 2000 km de. biraz öğrenip pişmek amacındayım daha sonrasında intruderlar çok hoşuma gidiyor :)

Güncelleme: 2023 model Hyosung QH 250 marka 2000 km de motorumu aldım.
Şimdi ehliyete yazıldım. Bir okul bahçesinde arkadaşlarım öğretiyor şu an keyifli gibi. Uzun süredir kullanan dostlarım çok beğendiler zaman gösterecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar