Esnaflık Ölmüş diye biliyordum.. Doğruymuş.

Sözüm meclisten dışarı, sizin için söylemiyorum.

Elin anahtar tutmuyorsa, mütevazi bir takım çantası dizip motorun ufak tefek hatta orta halli bakım-onarımını kendin yapmayacaksan,

Önce beğenilen bütçeye uygun motor seçenekleri çıkarılır...
Sonra beğenilen A markası, B markası, C markası yakın çevrendeki yetkili servis yorumlarına bakılır...
Düzgün esnaf belirlenir, B markası...
C markasını çok beğensen de, A markası bütçene daha çok uysa da, B markasının bir modeli alınır.

Önce motoru alıp, servisin sürpriz olması ülkemde şansa bırakılacak bir iş değil.

Motosikleti
Dominar 250
Bir b*k olamamışlık ama para görmüşlük hali bu. Epey bir süre banka çalışanıydım, bu tipleri nerede görsem tanırım. Ezik hissettiği için yapıyor bunu. Yoksa 2dk'lık iş için bir insan evladı kırmazdı seni.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Süper fikir ya.. cidden doğru
Ben bir gün uzun bir turda mola vermiştim, mola esnasında motorun orasını burasını kontrol ederken baktım zincir gergisinin vidaları gevşemiş, hatta biri düşmek üzereydi. Mola verdiğim benzinlikteki gencolardan yardım istemiştim de adamlar alet edevat getirmişler ben de o somunları sıkmıştım. Yine geçenlerde sağ pandizotu tutan vidalardan biri titreşimden gevşemişti çıkmak üzereydi, yine benzinlikteki gencolardan yıldız tornavida isteyip destek almıştım. Hiçbiri para almadı benden lakin ben de onlara sigara ikram etmiştim. Hele uzun bir turdaysanız, motorunuzun plakası da o şehre ait değilse, az biraz makara muhabbetle pompacılar size çok yardım ediyor. Geçenlerde Korkuteli'ne arabayla giderken lastiği yardım, en yakın benzincideki genco destek verdi, bir yakınını çağırdı, 1 saat içinde o gudik ebat lastik bulunup değiştirildi. Benzincideki gencolarla muhabbet kurmak önemli.

Sözüm meclisten dışarı, sizin için söylemiyorum.

Elin anahtar tutmuyorsa, mütevazi bir takım çantası dizip motorun ufak tefek hatta orta halli bakım-onarımını kendin yapmayacaksan,

Önce beğenilen bütçeye uygun motor seçenekleri çıkarılır...
Sonra beğenilen A markası, B markası, C markası yakın çevrendeki yetkili servis yorumlarına bakılır...
Düzgün esnaf belirlenir, B markası...
C markasını çok beğensen de, A markası bütçene daha çok uysa da, B markasının bir modeli alınır.

Önce motoru alıp, servisin sürpriz olması ülkemde şansa bırakılacak bir iş değil.
Japon yada Alman al arkana bakma :)) en azından servislerinde bir standart var.

F54

arkadaşlar bu konulara lütfen genelleme yapmayın yanılıyorsunuz
geçen yıl tet rotası yaparken tokat ta bir yerde bi motorcuya girdik arkadaşın gidon topuzu düşüyordu genç arkadaş aldı eline vida yalama olmuş sökemedi mi 45 dakika uğraştı 5 kuruş para almadı zorladı olur mu abi siz yolcusunuz dedi
bende sanayide koltuk işi yapıyorum bazen 2 vida at diye rica edenler oluyor işim ne kadar yoğun olursa olsun o işi yaparım geri çevirmem
ben böyle kimseyi geri çevirmediğim için benimde kısmetim açıktır yollarda kimden ne yardım istesem gerçekten geri çeviren olmaz
aklınıza ne gelirse yemek kamp yeri su meşrubat hatta hatta geçen yıl erzurum mor yaylada 2 tane genç 2.5 lt benzin bile verdiler o derece her zaman iyi insan olmaya çalışıyorum ve her zaman iyi insanlar beni bulur

geçen yıl tet rotası yaparken tokat ta bir yerde bi motorcuya girdik arkadaşın gidon topuzu düşüyordu genç arkadaş aldı eline vida yalama olmuş sökemedi mi 45 dakika uğraştı 5 kuruş para almadı zorladı olur mu abi siz yolcusunuz dedi
bende sanayide koltuk işi yapıyorum bazen 2 vida at diye rica edenler oluyor işim ne kadar yoğun olursa olsun o işi yaparım geri çevirmem
ben böyle kimseyi geri çevirmediğim için benimde kısmetim açıktır yollarda kimden ne yardım istesem gerçekten geri çeviren olmaz
aklınıza ne gelirse yemek kamp yeri su meşrubat hatta hatta geçen yıl erzurum mor yaylada 2 tane genç 2.5 lt benzin bile verdiler o derece her zaman iyi insan olmaya çalışıyorum ve her zaman iyi insanlar beni bulur

Genelleme yapmadım zaten , olanı konuştum. İyileri olduğundan çok Hödükleri var.

Siz oraya Şekil bir Motor ile girmişsinizdir ilgi alaka o yüzdendir diye düşünüyorum. Millet BMW GS gördüğünde yada karşısında varlıklı biri olduğunda nedense yavşıyor ( Genelleme değil ) Ben de oraya Şekil bir Motor ve jiks bir kıyafet ile girseydim Hatta , Emniyetten şurdan burdan olduğumu vs belli etseydim eminim anında yavşayacak işi gücü bırakacak hatta çay vs ikram edecekti. Yardımcı olan İnsan Evlatlarını Tenzih ederim. Ben bunları kastediyorum . Ona keza Ducati ye oturupta Millete üst perdeden bakanlarada gıcığım.

Verdiğim örnek , bir Alyan bir civata .. zaten İnsan olsaydı işini bırakıp 10 saniyesini ayırırdı. Bu gibi Şeref yoksunlarını Genellemeden ayırıyorum zaten. Esnafın Yüzkarası bunlar. Esnaf bile demek zul geliyor. Allah bilir Babadan kalma Dükkana konmuş bir zibidi.. bilemem , bu işin çıraklığından gelen birisi yoldan gelen birine böyle davranmaz. En azından bir Bardak su ikram eder.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 45 dk uğraşan Motorcu arkadaşa el hakkı vermedinizmi yani.. !! Ciddimisiniz ? Anadolu İnsanı zaten para isteyemez . Olmadı Giderken masaya vs iliştiriverecektiniz. Bu zamana kadar el emeğini karşılıksız bıraktığım hiç kimse olmamıştır. Esnaf olan bilir.
'' El Emeği Teşekkür ile ödenmez '' bu en klişe ama en bilinen sözdür.
Birde ne yazarlar '' En iyi dost en az meşğül edendir '' bununda manası vardır. yani Zamanım değerli.. diyor..
Bu konularda biraz ince fikirliyim.

Son düzenleme:

F54

evet motorlarımız şekil kıyafetlerimiz jiks tam çakal esnafın aradığı müşteri tarzı adamlarız işte ama o genç arkadaş bize zorla yemek ısmarlaya uğraştı yok dedik
kendi ustam bu kadar uğraşsa 1000 tl alırdı (geçen yıl saat ücretim 1000 tl dedi)
senin gittiğin esnaf bozuntusuna bir daha gitme unut gitsin
kim ne derse desin bu memleketin büyük bir çoğunluğu iyi insan iyi esnaf iyi çiftçi

evet motorlarımız şekil kıyafetlerimiz jiks tam çakal esnafın aradığı müşteri tarzı adamlarız işte ama o genç arkadaş bize zorla yemek ısmarlaya uğraştı yok dedik
kendi ustam bu kadar uğraşsa 1000 tl alırdı (geçen yıl saat ücretim 1000 tl dedi)
senin gittiğin esnaf bozuntusuna bir daha gitme unut gitsin
kim ne derse desin bu memleketin büyük bir çoğunluğu iyi insan iyi esnaf iyi çiftçi
zaten semtine bile adımımı atmam.. Benim için orası yok hükmünde. Eski Nesil esnaf çok az kaldı. Benim bir oto elektrikçim var birde Tamircim var.. onlarda olmasa kime güvenirim bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

para vermek için kavga çıktı sandı yandaki dükkandan millet geldi öyle şey elbet olmaz bunu en iyi ben bilirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar