Xvs 1100 vs xv950

Herkese Merhaba
Xr'mi sattıktan sonra nispeten daha yavaş bir cruiser arayışına girdim.Aklımda iki model var 01 dragstar1100 ve 2016 950 bolt . İki model kıyaslanır mı diyenler olabilir.Bolt ;yüksek model ,düşük km olması, az yakıt yakıyor olması cezbediyor. Diğer taraftan enjeksiyonlu(sensörler ekstra elektrik aksamı)ve iron gibi baştan aşağıya siyah oluşu beni kararsızlığa itiyor.Dragstar ;Daha ağır,daha fazla yakıt yakıyor.Diğer taraftan elektronik aksamların az oluşu, tamir kolaylığı gibi avantajları var.Forumda bolt ile ilgili pek kullanıcı bilgisine ulaşamadım.bolt ta kafa sallama,dragstar'ın akü ve marş rublesi sorunları dışında ekstra bir bilgiye ulaşamadım.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
merhabalar, her iki motorlu da denemiş birisiyim. ancak peşinen belirttim bu yorumu kişiseldir :) konu cruiser motorlar olunca benim kriterim hissiyattir. xvs1100 sürmesi inanılmaz keyifli, tam bir gurme motorudur. her dragstar gibi biraz nazlı olduğu doğrudur ama kotu bakılmadıysa çok bas agritmaz.

gelelim 950 ye… istisnalar kaideyi bozmamakla birlikte genelde ne istedigini tam bilmeyen bireyler bu alete yöneliyor . cruiser demeye dilim varmıyor, daha ziyade commuter. ses desen yok, krom desen hak getire, grup sürüşlerinde kendisini hemen belli eder, sürüşe de nedense pek ayak uyduramayan arkadaşlarda var bu aletten :)

yakit ekonomisi demişsin ama yakit ekonomisi istiyorsan yanlış kategoridesin, alırsın bir honda dio, 100 km de 1.8 yakar :) bu aletler keyif üzere alınan masraflı aletler, o yüzden bu kategori özelinde ekonomi oncelemek ise gitmek için ferrari satın almaya benziyor, “ise gidecek araba ariyorsan toyota almalısın “ diyor ve metaforumu bitiyorum .

yanıtın için teşekkürler.yakıt kısmı ekonomi olarak değil yakıt deposunun hacminin küçük olması nedeniyle 1 depo ile yapabilecegi maksimum yolu düşündüm.Gerci ülkemizde 100km'de bir muhakkak bir yakıt istasyonuna denk gelinebilir.950 o kadar kötü değildir ya.İron desen tamam derdim,hakkaten ve çirkin estetikten uzak.Daha önce sporster ve xr1200 kullanmış biri olarak ilk izlenimim ;950'nin malzeme , parça kalitesi olarak daha iyi görünüyor.Baktığım araçta ilaveten Abs'de var.chatgpt'ye sorma gafletinde bulundum.O ikisini de al diyor.Bayramdan önce tercihimi yapacagım.teşekkürler.

Motosikleti
sattık :(
İkisi de çok güzel motosikletler şimdiden hayırlı olsun. Bolt'un temizini bulmak nispeten daha kolay diye düşünüyorum ama şans meselesi, şeytanınız bol olsun.

xv950 le bir depo ile 250-300 km arası yapılıyor, sürmeyi en çok sevdiğim motorlardan dı. çok yakın arkadaşımda vardı , düzenli kullandığımız bir motordu. top speed yok, ama cruiser da bunu aramamalısınız zaten. motor ölümsüz gibi bir şey, arızası yok, problemi yok. kafa sallama işi de çok enteresan bunların hepsinde kronik bir elin gidonda durduğu sürece asla bir problem yaşamıyorsun ama ne hikmekse 2 elini çekersen titremeye başlıyor. hondada buna açıklama olarak motor 2 el gidonda kullanılır diyor. furs bilyası değiştirerek çözenler olmuş vb diye okuduk ama açıkçası gerek de duymadık hiç bir problem yaşamadık çünkü. 100 ün üstünde giderken elini de bırakmayıver. benim xv950 ile ilgili derdim şu, bundan 4 sene önce yok parasına sattık motoru, kategorinin en ucuz motoruydu, ikinci el de alacak adam bile bulamadık. tv de bir dizide artist doktor bunu kullandı diye şu an fiyatları uçmuş ikinci el de.

xv950 le bir depo ile 250-300 km arası yapılıyor, sürmeyi en çok sevdiğim motorlardan dı. çok yakın arkadaşımda vardı , düzenli kullandığımız bir motordu. top speed yok, ama cruiser da bunu aramamalısınız zaten. motor ölümsüz gibi bir şey, arızası yok, problemi yok. kafa sallama işi de çok enteresan bunların hepsinde kronik bir elin gidonda durduğu sürece asla bir problem yaşamıyorsun ama ne hikmekse 2 elini çekersen titremeye başlıyor. hondada buna açıklama olarak motor 2 el gidonda kullanılır diyor. furs bilyası değiştirerek çözenler olmuş vb diye okuduk ama açıkçası gerek de duymadık hiç bir problem yaşamadık çünkü. 100 ün üstünde giderken elini de bırakmayıver. benim xv950 ile ilgili derdim şu, bundan 4 sene önce yok parasına sattık motoru, kategorinin en ucuz motoruydu, ikinci el de alacak adam bile bulamadık. tv de bir dizide artist doktor bunu kullandı diye şu an fiyatları uçmuş ikinci el de.
Yamaha değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar