Karakolun Dibinde Duran Motoruma Vurdular!

Abilerim, ablalarım, kardeşlerim

Sizlerden Allah rızası için destek ve ilgi rica ediyorum.

Sağlıkçıyım, çalışıyorken komşumun araması üzerine polisin kapıma geldiğini, ifadem için karakola gelmem gerektiği hakkında telefon aldım, apar topar gittim ki şırnaktan biri birini dolandırıyor, izmir de dolandırıyor ama konu şırnakta geçiyor, dolandıran izmir'de ve benim adım soyadım kullanıldı diye ifade veriyorum, asılsız bir suçlama, neyse indim aşağı motoru park etmiştim marş bastım gideceğim, avukatım aradı şu eksik sorup gelsene dedi, motoru tekrar park ettim ve 10-15 saniyede yukarı çıkıp aşağı indim, bir baktım bu motor kimin ya! neden buraya park ediyorsun diye sesler geliyor, yaklaştım kadın arabada ve polis bir bayan var, sordum polise abla ne oldu diye
-kardeşim motor böyle mi park edilir? bak arabamı çizdim senin yüzünden(Suçlama Psikolojisi ve kadın araçtan inmedi bile)

Döndüm polis ablaya dedim ki abla motorum mu düştü ne oldu? hayır hayır benim suyum döküldü diyince kadından saygı niteliğinde özür diledim, kusura bakma abla dedim kadın bastı gitti bir anda, motora bindim baktım gidon yamuk, sağa baktım grenajlar çatlamış, döndüm polise abla bu motor düşmüş dedim, ablacım düştü biz kaldırdık benim suyum döküldü sorun yok diyince jeton düştü.
Bu konuyla ilgilenmelerini rica edince kısaca kimse takmadı direkt trafikçi çağırdım, neden çağırıyorsun diye çemkirdiler çünkü: kadın ters yönden geliyor, tek gidiş şeridinin dönüşü olmayan yoldan geliyor, polis kadın da gel gel diyor, izlediğim ve gözlemlediğim kadarıyla polis kadının arabadaki kadın tanıdığı, yoksa ceza yazması lazım, kızması lazım kardeş sen ne yapıyorsun diye kadın geliyor ve benim olduğum sokağın başındaki motoruma vuruyor deviriyor, trafikçi gelince iki adet kaza tespit kağıdı aldım kendi aramızda yazacağız polis yardımcı oluyor, kadın ilk kağıda ''Hatalı park etmiş motora çarptım'' diye yazınca polis buna baya sinirlendi kovdu zor bela ikinciyi yazdırdı, ikinci tutanakta ise şu şekilde yazı var:

Normalde gidiş yönleri örnekteki tutanak gibi tek çizgi halinde olmalı fakat adamın tuttuğu tutanakta(Tuttuğu tutanakta diyorum ama o tutanak tutmamış, biz kendi aramızda tutmuşuz sadece fakat polis benim söylediklerimi yazın dedi...) sanki ben yolu boydan boya kapatmışım, çizdiği ok yönlerine göre kadın gidiş-geliş yönünde normal seyir halindeyken benim parkım yüzünden motoruma vurmuş gibi...

Oysa kadın ters sokaktan geliyor, düz yoldan gelene çok rahat yol boşluğu vardı fakat polis kadının gel gel demesi üzerine muhtemelen bir şeyler oldu, polis kadın yalancının şerefsizin teki... Hiç bir şey anlatmadı, hatta kamera kaydını cd olarak eline aldı nedense bilmiyorum avukat aracılığıyla alabilirmişim vb, ya tabloya baktığımızda polis kadın diğer kadının muhtemelen tanıdığı, yoksa başka biri olsa hop kardeşim sen nereden geliyorsun derdi bana yalan söylemez benim yanımda olurlardı..
Kadının ifadesinde yazdığı yazıda ''Dikine park etmiş'' diye belirtilirken koskoca kusur oranını belirliyecek olan madde yazılmıyor ben çok geç fark ettim.. ''Ters yönden gelen kadın motoruma vurdu'' yazdırması filan gerekiyordu fakat polislere de güvenemiyoruz artık!
Motoru ertesi gün yani dün servise verdim, servis bayramdan sonra dosya çıkaracağını söyledi, motorun görüntüsünden ziyade çekişinde de problem var, sanki 6-7 bin devirde basıyorum sanki 2-3.devirdeymişim gibi ses veriyor hız yok ve aşırı bir titreme geldi motora...
adama diyorum ki abi içini de açar mısın, kontrol eder misin? adam üzerine bindi, gezdi baktı iç aksanda bir sorun yok dedi, ha allah var iyi bir usta ama bilemedim, sasalı da bajaj servisi.
Usta bayramdan sonra dosyalarım anca dedi, tutanağa göre her şey kadının lehine, bilir kişi motora bakacak, kağıda bakacak kağıda göre yargılarsa %50 %50 verecek muhtemelen ama bilir kişinin gelip olay mahaline hatta kameralara bakması gerekmez mi? bilir kişi şimdi nereden bilecek ki KADININ TERS YÖNDEN GELDİĞİNİ?

Motorcunun analizi şu şekilde:

Son düzenleme:
Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Öncelikle geçmiş olsun.

Açıkçası kötü bir duruma denk gelmişsin. Nereden bakarsan bak olay sana patlayacak gibi.
Bunu söylememdeki sebep tutanağı imzalamış olman. Anlık olarak idrak edemedim desen bile çok etki etmiyor bu durum.

Polis polisin dostudur, bunu asla unutma. Seversin sevmezsin o ayrı, ama hiçbir polis diğer polisi satmaz. Hatta imkanlar dahilinde korur bile. Tecrübe ile sabit bu.

Açıkçası yola dair görüntü olmadığı için net bir şey söyleyemem. Haritadan baktığımda eski resimler var. Onlarda da tabela göremedim. Bir tane vardı, o da resimde test görünüyordu. Bahsettiğin ters yön işareti olduğunu düşünerek devam ediyorum.

Şu an ki haliyle dediğin gibi yarı yarıya gelmesi muhtemel. Ama dersen ki, ben kesinlikle haklıyım. Avukatına durumu olduğunca anlat, kendisi alan incelemesi yapıp görüşmeler sağlayacaktır. Daha sonrasında bir dosya oluşturup mahkeme yoluyla inceleme başlattırır. Kamera kayıtları varsa isteniz. Ona göre sağlam bir savunma ile kazanırsın.
Eğer zaten polislerin yan yana geldiği ve aralarında konuştuğu kamerada görünürse kuş tutsa kurtulamaz. Planlı ve tasarlayarak suç işleme olayları gerçekleşir. Bu durumda keşke motor tamiri kabul etseydim diye yalvarır. Kamu davasına dönüştürülebilir. Bunun sonucu meslekten mene kadar gidiyor. Çünkü iftira dahil, görevi kötüye kullanma, yalan beyan, mala zarar gibi birçok konu devreye giriyor.

Bunu bir avukat ile konuşman çok daha iyi olur. Benim tecrübeme göre olaylar bu şekilde gelişebilir. En doğru yönlendirme avukatta gelecektir. Benim söylediklerim sadece ihtimaller dahilinde durum tartışması.

Tekrardan geçmiş olusn.

Geçmiş olsun , park etmiş duran taşıta çarpan suçludur , hatalı park etmiş diye bir taşıta çarpmak nedir yahu belki araç arıza yaptı hareket edemiyor , geçemiyorum diye çarparak mı yolu açacak..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Polis polisin dostudur, bunu asla unutma. Seversin sevmezsin o ayrı, ama hiçbir polis diğer polisi satmaz. Hatta imkanlar dahilinde korur bile.
Dost olabilirler ama polis kim haklı kim haksız karar vermez , yazılan tutanağı trafik bilirkişi heyeti inceleyecek , duran taşıta çarpmak , arkadan çarpmak bunlar asli kusurdur ve %100 suçlu çarpandır bildiğim kadarı ile..

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Hatalı park etsen bile park halinde ki araca çarpan sürücü 100% kusurludur. Sana hatalı parktan ceza yazarlar en fazla.

kardeşim sen organizasyona denk gelmişsin bence.
Herkes kendi tutanaklarını kendi yazsın, Neyse daha dikkatli ol bundan sonra.
Bi keresinde ben de çarpmıştım, düğün konvoyu yapan bi arabaya, Arkadan hem de.
bir de veledin teki çıkmaz mı? Tutanak falan bilmiyor, babamı arayacam diyor.
Babası geldi ben pöhüm falan dedi, kameraya baktırdı, benim haklı olduğumu gördü. Tamam dedi imzaladı.
Kamera olmasa ne olacaktı?

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Geçmiş olsun , park etmiş duran taşıta çarpan suçludur , hatalı park etmiş diye bir taşıta çarpmak nedir yahu belki araç arıza yaptı hareket edemiyor , geçemiyorum diye çarparak mı yolu açacak..

Dost olabilirler ama polis kim haklı kim haksız karar vermez , yazılan tutanağı trafik bilirkişi heyeti inceleyecek , duran taşıta çarpmak , arkadan çarpmak bunlar asli kusurdur ve %100 suçlu çarpandır bildiğim kadarı ile..

Kanun nezdinde %100 haklı olabilir. Ancak kanun eliyle hakların elinden alınırsa elinden fazla bir şey gelmiyor. Tekrar söylüyorum ve söyleyeceğim: Polis polisi satmaz. Bu düşünce yüzünden zaten bunca öfke oluyor. Gerekirse satacak. Haksızı koruma düşüncesi olanları bu kefeye koyuyorum sadece. Yoksa hakkıyla çalışanlar baş göz üstüne.
Arkadaşın durumunda ketenpereye getirilmiş biraz, ona dikkat çekmek istedim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arkadaş büyük geçmiş olsunda 1100 tl kargo nedir ya.

Kanun nezdinde %100 haklı olabilir. Ancak kanun eliyle hakların elinden alınırsa elinden fazla bir şey gelmiyor. Tekrar söylüyorum ve söyleyeceğim: Polis polisi satmaz. Bu düşünce yüzünden zaten bunca öfke oluyor. Gerekirse satacak. Haksızı koruma düşüncesi olanları bu kefeye koyuyorum sadece. Yoksa hakkıyla çalışanlar baş göz üstüne.
Arkadaşın durumunda ketenpereye getirilmiş biraz, ona dikkat çekmek istedim.
Tutanağı polis sonuçlandırmıyor söylemek istediğim bu yoksa kamu çalışanları arasında özel sektöre göre çok daha fazla dayanışma vardır , hapse girsen devlette çalışan var mı diye sorarlar 🤔

Ben de polis arkadaşlara, direkt trafik müdürlüğüne gittim tutanak hakkında, kendisi yönetmeliğe göre uğraşmana gerek yok %100 dedi ama tutanak çok kafamı karıştırıyor, çelişkili ve beni polisin tutanağı kendi aramızda tuttururken kadının ters yönden geldiğini belirttirmemesi...

Ben de polis arkadaşlara, direkt trafik müdürlüğüne gittim tutanak hakkında, kendisi yönetmeliğe göre uğraşmana gerek yok %100 dedi ama tutanak çok kafamı karıştırıyor, çelişkili ve beni polisin tutanağı kendi aramızda tuttururken kadının ters yönden geldiğini belirttirmemesi...
Bilirkişi heyeti açıp haritadan yolun yönüne , şeridine vs bakar dostum hatta sana şunu söyleyeyim sizin yazdıklarınız bile onların kararını o kadar etkilemiyor , hangi araç hangi araca hangi noktadan çarpmış , o işaretlediğin oklar varya işte onlar kararda en büyük etken..

Tutanakta ki çizimde B aracı geniş acıyla döndüğü için senin şeridinde sana çarpıyor, tutanakta da tek yön zannedip geniş açıyla döndüm diyor.

Bu çizime ve altında yazılanlara göre sen yüzde yüz haklısın.

Problem yok.

Bilirkişi heyeti açıp haritadan yolun yönüne , şeridine vs bakar dostum hatta sana şunu söyleyeyim sizin yazdıklarınız bile onların kararını o kadar etkilemiyor , hangi araç hangi araca hangi noktadan çarpmış , o işaretlediğin oklar varya işte onlar kararda en büyük etken..
Hadi inşallah hocam ya, kadın en son avukatına benim adıma onu aramış para istemişim diye söylemiş, kadının avukatı benim avukatı aramış sen söyledin mi diye, Allahtan mesajlar duruyordu, beni aramayın diye belirtmiştim uzun uzun, tam kansız insanlar,

SİZE İBRET OLSUN, ÜLKEDE POLİSE BİLE, KİMSEYE GÜVENMEYİN, HIZLI ACELE HAREKET ETMEYİN, ARAŞTIRIN HER ŞEYİ!

Tutanakta ki çizimde B aracı geniş acıyla döndüğü için senin şeridinde sana çarpıyor, tutanakta da tek yön zannedip geniş açıyla döndüm diyor.

Bu çizime ve altında yazılanlara göre sen yüzde yüz haklısın.

Problem yok.
Ama çizime göre sanki ben ''Dikine park ettiğim için'' Koca yolu kapatmışım gibi lanse etmişler ve çizmişler, üstelik kadın çizimlere göre sanki çift taraflı yoldan geliyormuş gibi çizmiş.. Allah kerim ya, allah kerim.

Ama çizime göre sanki ben ''Dikine park ettiğim için'' Koca yolu kapatmışım gibi lanse etmişler ve çizmişler, üstelik kadın çizimlere göre sanki çift taraflı yoldan geliyormuş gibi çizmiş.. Allah kerim ya, allah kerim.
Biz farklı çizimlere mi bakıyoruz?

Elle yazılanda park etmiş motosiklete sürttüm düştü yazıyor. Park halinde ki araca çarptığı için zaten yüzde yüz suçlu

Daktilo ile yazılanda geniş açıyla döndüm karşı şeritte ki araca çarptım diyor yani senin şeridinde sana çarpmış bu durumda da yüzde yüz kusurlu.

Not: Onun çift taraflı veya tek taraflı yönden gelmesinin bir anlamı yok.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hadi inşallah hocam ya, kadın en son avukatına benim adıma onu aramış para istemişim diye söylemiş, kadının avukatı benim avukatı aramış sen söyledin mi diye, Allahtan mesajlar duruyordu, beni aramayın diye belirtmiştim uzun uzun, tam kansız insanlar,
Kıytırık bir maddi hasarlı trafik kazasında avukatları devreye sokarsanız avukatlar sizi öyle bir kerter ki bir daha belinizi doğrultamazsınız. Avukatlık ne işi var bu anlattığınız olayın?
fv75hmy.jpeg

Kıytırık bir maddi hasarlı trafik kazasında avukatları devreye sokarsanız avukatlar sizi öyle bir kerter ki bir daha belinizi doğrultamazsınız. Avukatlık ne işi var bu anlattığınız olayın?
fv75hmy.jpeg
Trafik kazasını aranızda halledin.

Karı koca kavgasını büyükler çözsün.

Çek senet işini mafya ya verin.

Eeeeeee bu avukatlar daş mı yesin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Trafik kazasını aranızda halledin.
Karı koca kavgasını büyükler çözsün.
Çek senet işini mafya ya verin.
Eeeeeee bu avukatlar daş mı yesin.
Cehennemden korktuğum zamanlarda bile "avukatlar ile muhasebecileri yakana kadar" odunun biteceğine inanır, kendimi teselli ederdim. Cehennem korkusu geçti de avokadolar hakkındaki fikrim değişmedi. :rolleyes:

fv75hmy.jpeg
Hocam insanlar çok kötü, bakın beni iyi dinleyin lütfen: Bundan 1 sene önce bir araca çarptım, hızlıydım ve hatalı olduğumu biliyordum, adama ne söyledim biliyor musunuz? Gerekirse telefonumu satarım sizin masraflarınızı karşılarım dedim, haksız olduğumu bildiğim için tutanak dahi tutturmadım. Birde karşı tarafa bakıyorum, kadın, ters yönden geliyor, beni karakolun önüne dik park ettiğim için yargılıyor çemkiriyor, böyle insanlara sonuna kadar gideceksin, bu arada senin o kıytırık diye düşündüğün motor parçaları hakkında bazılarımız o motorları alabilmek için canla başla çalışıyor. Yanlış bir eleştiri sizinkisi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hocam insanlar çok kötü, bakın beni iyi dinleyin lütfen: Bundan 1 sene önce bir araca çarptım, hızlıydım ve hatalı olduğumu biliyordum, adama ne söyledim biliyor musunuz? Gerekirse telefonumu satarım sizin masraflarınızı karşılarım dedim, haksız olduğumu bildiğim için tutanak dahi tutturmadım. Birde karşı tarafa bakıyorum, kadın, ters yönden geliyor, beni karakolun önüne dik park ettiğim için yargılıyor çemkiriyor, böyle insanlara sonuna kadar gideceksin, bu arada senin o kıytırık diye düşündüğün motor parçaları hakkında bazılarımız o motorları alabilmek için canla başla çalışıyor. Yanlış bir eleştiri sizinkisi.
Peki, avukatın yapacak nesi var bu olayda? Motoru düşüren kadını nikahına mı alacak? Dalağını böbreğini mi sökecek?
Olay aynen KIYTIRIK maddi hasarlı kaza. Çarpana %75, sana da hatalı park ettiğin için %25 kusur verirler. Sigorta hasarı öder.
"Gerekirse telefonumu satar masrafı öderim" demişsin de telefonun fiyatı hasarı ödemeye yetmese böbreği mi bırakacaktın?
Her sene mejburen para bayıldığımız, adı üzerinde Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası ne işe yarıyor? O sigorta işte bu günler için. Avukatların gazına gelme. Onlar her türlü avukatlık ücretini alır (2025 yılı için 18.000 TL). Haksız çıkarsan senden, haklı çıkarsan karşı taraftan. Bkz. AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
23 yıl her gün karakolluk olmuş, son beş yılını trafikte geçirmiş biri olarak işkembeden atıyorum ama işkembe boş değil. 🥱

Peki, avukatın yapacak nesi var bu olayda? Motoru düşüren kadını nikahına mı alacak? Dalağını böbreğini mi sökecek?
Olay aynen KIYTIRIK maddi hasarlı kaza. Çarpana %75, sana da hatalı park ettiğin için %25 kusur verirler. Sigorta hasarı öder.
"Gerekirse telefonumu satar masrafı öderim" demişsin de telefonun fiyatı hasarı ödemeye yetmese böbreği mi bırakacaktın?
Her sene mejburen para bayıldığımız, adı üzerinde Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası ne işe yarıyor? O sigorta işte bu günler için. Avukatların gazına gelme. Onlar her türlü avukatlık ücretini alır (2025 yılı için 18.000 TL). Haksız çıkarsan senden, haklı çıkarsan karşı taraftan. Bkz. AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
23 yıl her gün karakolluk olmuş, son beş yılını trafikte geçirmiş biri olarak işkembeden atıyorum ama işkembe boş değil. 🥱
Emin misiniz peki hocam %75 karşıya %25 bana vereceğine? Benim tek kusurum karakolun yanına park etmek mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar