sıcak kumlardan serin sulara akarken

evet.... bendeniz adem. 42 yaşındayım. valla konsepte uygun olsun diye chatgpt'ye "motosikletle ilgili bir foruma üye olacağım, bana şöyle güzel bir kullanıcı adı önerir misin?" dedim bana bunu önerdi. daha doğrusu başka seçenekler de vardı ama affedersiniz daha s*çtığımız b*k (motorculuk anlamında) kurumadığı için onları kullanmaya haddim olmadığına karar verdim.

her ne kadar küçükken bir mobiletimizin olmuş olmasına ve yine aynı küçüklük zamanlarında bir mobilet tamircisinde kir pas içinde çıraklık yapmış olmama rağmen ne hikmetse motorum olmadı hiç. oysa bizim oralarda kırmızı efsane honda c90 ve muadili suzuki mavi cub (model aklıma gelmedi) motorları peynir ekmek gibi alınıp satılırdı. gerçi biz fakirdik ondan. gerçi hala da fakiriz ya neyse..... :D

efendim ben, sıcak kumlardan serin sulara akarken kendini 3.200 metre yükseklikte snowboard yaparken buldum. evet, bir antalyalı olarak 13 senedir erzurum'da yaşıyorum. +30°'lerden -30°'lara geldim. ama alıştım. motosikletin harman olduğu yerden motosikletin ne olduğunu anlamaya çalışanların olduğu bir yere... her şeyiyle zıt kutuplar. yukarıda dediğim gibi ben de bu dezavantajı avantaja çevirip yazın yüzüyorum, kışın kayıyorum arkadaşlar.

2 sene önce elektrikli bisiklet ile başlayan iki teker maceram geçen sene motosiklete dönüştü. ne olur ne olmaz diye A sınıfı ehliyet alıp scooter süren biriyim :/
ama geçen gün de epey bir kafa ütülediğim üzere nasip olursa eski model de olsa gönlümü çeldiği için bir triumph tiger 800 xcx alacağım. ara ara üye olmadan forumda bazı konular için takılıyordum ama artık üye olarak devam etmenin daha sağlıklı olacağını düşündüm.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
evet.... bendeniz adem. 42 yaşındayım. valla konsepte uygun olsun diye chatgpt'ye "motosikletle ilgili bir foruma üye olacağım, bana şöyle güzel bir kullanıcı adı önerir misin?" dedim bana bunu önerdi.
Kendi zekânız varken yatan zekaya fazla güvenmeyin. Gazlayan Adam deyince benim aklıma gelen:
e3c6de62dc55acc6fb0eff0ab0e06342.jpg

Motosikleti
1190 ADV
Forum ortamlarının özlenen mesajlarından olmuş. Hoşgeldiniz camiaya diyeyim o zaman.
15 yaşında veletlerin saçma sapan konularından gına gelmişti zira.

Paranız yeterse Tiger 800'ün 2015 ve üzeri modellerini tercih edin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hoşgeldiniz.

Tiger konusunu hatırladım. Almazsanız aklınızda kalacak, BMW gs bile almış olsanız tiger diye rüyalarınıza girecek.
Henüz 42 yaşındasınız zaten en az 6-7 yıl daha vstrom önermem size. :)

hocam yaş 40 a gelmiş, canın neyi istiyorsa onu al, daha sonra hiç alamayabilirsin, alırsın ama kullanamayabilirsin, yaşlandıkça refleksler de yavaşlıyor, eskisi kadar keyif veremeyebiliyor. yapıştır gitsin.

Hoşgeldiniz...Triump Türkiyede değeri bilinmeyen biraz da Distrübütörü sebebi ile hazzedilmeyen bir makina.Ama frenleri , süspansiyonları , üç silindiri ve genel donanımı çok güzel olan ve muthiş yürüyen bir alet.2019 Tiger 1200 XRX'i 1 seneden biraz fazla kullandım ama hala unutamıyorum.Her ustaya elletilecek motor değildir , yaşadığınız yerde yetkili servis veya Triumh'tan anlayan bir usta varsa düşünmeyin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@Memcoş48 ,

sana bişey soracam.Bir süredir tiger 800 xrx kullanıyosun.Ben de 1 yıl kullandım.

Bu motorun gaz tepklileri 1/0 gibi geldi bana. Yani nasıl desem..boyle smooth değildi. Ben bunu elektronik gaz kolunun iyi olmamasına bağlamıştım.
Bunun gibi bir iki şikayet de gordum. Ama gayet guzel diyenler de var.

Sen nasıl buluyosun ?

Motosikleti
1190 ADV
Hoşgeldiniz.

Tiger konusunu hatırladım. Almazsanız aklınızda kalacak, BMW gs bile almış olsanız tiger diye rüyalarınıza girecek.

Tiger 800 Vstrom650'i her konuda döver yalnız :)

Motosikleti
Tiger 800 Vstrom650'i her konuda döver yalnız :)
tabi ki döver. Bir kere daha güçlü, hem vstrom gibi görüntüde değil gerçekten daha çok araziye girebilir gibi görünüyor.
vstrom artık gücü yetmiyor dersem tiger düşünebilirim 5-6 yıl sonra ama herhalde 650'den sonra 800 gereksiz kalır arada direkt tiger 1200 bakardım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
@Memcoş48 ,

sana bişey soracam.Bir süredir tiger 800 xrx kullanıyosun.Ben de 1 yıl kullandım.

Bu motorun gaz tepklileri 1/0 gibi geldi bana. Yani nasıl desem..boyle smooth değildi. Ben bunu elektronik gaz kolunun iyi olmamasına bağlamıştım.
Bunun gibi bir iki şikayet de gordum. Ama gayet guzel diyenler de var.

Sen nasıl buluyosun ?
Dostum ben öyle çok çeşit motosiklet kullanmadım, bana göre güzel ve pürüzsüz bir hissiyatı var. Gecikme filan hissetmedim. 2 sefer Tommygun da kullandı O da olumsuz bir yorum yapmadı.

hocam yaş 40 a gelmiş, canın neyi istiyorsa onu al, daha sonra hiç alamayabilirsin, alırsın ama kullanamayabilirsin, yaşlandıkça refleksler de yavaşlıyor, eskisi kadar keyif veremeyebiliyor. yapıştır gitsin.
+1
*
Bir kere dünyaya geliyoruz, sıkıntıya düşürmeyecekse koy dibine, kafanda hangi motor varsa al gitsin. Ama bahsettiğiniz Tiger modellerinde 2015 öncesi sıkıntılı diye duymuştum. Yabancı forumları da araştırarak alınabilir. Tiger sahibi olup da memnun olmayan kimseye denk gelmedim henüz.

Kendi zekânız varken yatan zekaya fazla güvenmeyin. Gazlayan Adam deyince benim aklıma gelen:
e3c6de62dc55acc6fb0eff0ab0e06342.jpg
herkes yattığı yerden kullanınca bi ben deneyeyim dedim. yoksa çok zeki olmasam da geri zekalı da sayılmam :)))

Forum ortamlarının özlenen mesajlarından olmuş. Hoşgeldiniz camiaya diyeyim o zaman.
15 yaşında veletlerin saçma sapan konularından gına gelmişti zira.

Paranız yeterse Tiger 800'ün 2015 ve üzeri modellerini tercih edin.
Hoş buldum hocam. Valla dün banka gezmekten az daha beynim yanıyordu. Para olmadan satıcı ile anlaşmak gerçekten zormuş :D hani şey gibi oldu ya maden anlaştık eh gideyim de alayım bari şu motoru, adama ayıp olmasın...... Biraz zorladık bütçeyi bakalım. 2015 model. Sadece vi önceki beğendimden bi tık km yüksek ama bunun da rengi en çok beğenilen renk.

Hoşgeldiniz.

Hoş buldum hocam. Valla işin içine bmw girince hala tiger mi düşünürdüm bilmiyorum ama en azından şimdilik bütçe biraz delik deşik olsa da beni mutlu edeceğine inandığım bir motor aldığımı düşünüyorum. İnşallah sürmesini de çok kısa süre de halledersem benden iyisi yok :D

Başlık metni romantizm şiiri gibi olmuş hoşgeldinizzzzz
Hoş bulduk dostum. Severiz şiiri de romantizmi de :)))

Valla aynen ben de öyle dedim ve yapıştırıp geçtim. Zaten geçen ömür boşa geçmiş, kalanı bari canımız istediği gibi yaşayalım :D

Hoşgeldiniz...Triump Türkiyede değeri bilinmeyen biraz da Distrübütörü sebebi ile hazzedilmeyen bir makina.Ama frenleri , süspansiyonları , üç silindiri ve genel donanımı çok güzel olan ve muthiş yürüyen bir alet.2019 Tiger 1200 XRX'i 1 seneden biraz fazla kullandım ama hala unutamıyorum.Her ustaya elletilecek motor değildir , yaşadığınız yerde yetkili servis veya Triumh'tan anlayan bir usta varsa düşünmeyin.
Hoş bulduk hocam. Valla aynısını arkadaş kullanıyor, öve öve bitiremiyor. Aldığım da bir de akropoviç mi ne egzoz varmış, iyice gaza getirdi beni :D yalnız yaya ve yetkili servis konusunda memlekette olsaydım sıkıntı olmazdı da çünkü orada ustası vs varmış ama erzurum'da japon yetkili servisi bile yok :))) eski motoru götürdüğüm ve ilgisinden ötürü iyi bir ustaya benzeyen biri var bakalım ama göreceğiz ne kadar iyi. Yoksa da artık halledeceğiz bir şekilde.

+1
*
Bir kere dünyaya geliyoruz, sıkıntıya düşürmeyecekse koy dibine, kafanda hangi motor varsa al gitsin. Ama bahsettiğiniz Tiger modellerinde 2015 öncesi sıkıntılı diye duymuştum. Yabancı forumları da araştırarak alınabilir. Tiger sahibi olup da memnun olmayan kimseye denk gelmedim henüz.
Bu ülkede bu devirde sıkıntıya düşmeden bir şey yapmanın imkanı zengin değilsen maalesef yok zaten. Dün adamla anlaşınca kredi için banka banka gezdim. Kimse vermedi :D tam artık umudu kesmişken lan şu bankaya da bi bakayım diye girdiğim yer, bi şekilde ettiler eylediler ve krediyi çıkarttılar. Biraz dişimi sıkacağım ama üstesinden de geleceğim inşallah :D

Bahsettiğin mevzu 2015 öncesi için varmış ama sonrası modellerde giderilmiş. Aldığımın modeli de 2015 zaten.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
herkes yattığı yerden kullanınca bi ben deneyeyim dedim. yoksa çok zeki olmasam da geri zekalı da sayılmam :)))

Hoş buldum hocam. Valla dün banka gezmekten az daha beynim yanıyordu. Para olmadan satıcı ile anlaşmak gerçekten zormuş :D hani şey gibi oldu ya maden anlaştık eh gideyim de alayım bari şu motoru, adama ayıp olmasın...... Biraz zorladık bütçeyi bakalım. 2015 model. Sadece vi önceki beğendimden bi tık km yüksek ama bunun da rengi en çok beğenilen renk.

Hoş buldum hocam. Valla işin içine bmw girince hala tiger mi düşünürdüm bilmiyorum ama en azından şimdilik bütçe biraz delik deşik olsa da beni mutlu edeceğine inandığım bir motor aldığımı düşünüyorum. İnşallah sürmesini de çok kısa süre de halledersem benden iyisi yok :D

Hoş bulduk dostum. Severiz şiiri de romantizmi de :)))

Valla aynen ben de öyle dedim ve yapıştırıp geçtim. Zaten geçen ömür boşa geçmiş, kalanı bari canımız istediği gibi yaşayalım :D

Hoş bulduk hocam. Valla aynısını arkadaş kullanıyor, öve öve bitiremiyor. Aldığım da bir de akropoviç mi ne egzoz varmış, iyice gaza getirdi beni :D yalnız yaya ve yetkili servis konusunda memlekette olsaydım sıkıntı olmazdı da çünkü orada ustası vs varmış ama erzurum'da japon yetkili servisi bile yok :))) eski motoru götürdüğüm ve ilgisinden ötürü iyi bir ustaya benzeyen biri var bakalım ama göreceğiz ne kadar iyi. Yoksa da artık halledeceğiz bir şekilde.

Bu ülkede bu devirde sıkıntıya düşmeden bir şey yapmanın imkanı zengin değilsen maalesef yok zaten. Dün adamla anlaşınca kredi için banka banka gezdim. Kimse vermedi :D tam artık umudu kesmişken lan şu bankaya da bi bakayım diye girdiğim yer, bi şekilde ettiler eylediler ve krediyi çıkarttılar. Biraz dişimi sıkacağım ama üstesinden de geleceğim inşallah :D

Bahsettiğin mevzu 2015 öncesi için varmış ama sonrası modellerde giderilmiş. Aldığımın modeli de 2015 zaten.
O zaman hayırlı uğurlu olsun diyelim mi?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
gAzLaYan_aDeM_06 falan olsa eski zamanların ruhunu yansıtırdı, yapay zeka hala gelişmeli... Hoş geldin aramıza.

Motosikleti
Yeni motor hayırlı olsun.
Artık bol bol gezi yazıları yazarsınız umarım. Bol köfte yemeli sürüşleriniz olsun. :)

O zaman hayırlı uğurlu olsun diyelim mi?
yani teknik olarak diyebiliriz hocam. kaporamızı verdik. pazartesi de devir işleri olacak inşallah :))

gAzLaYan_aDeM_06 falan olsa eski zamanların ruhunu yansıtırdı, yapay zeka hala gelişmeli... Hoş geldin aramıza.
sen nasıl komut verirsen yapay zeka da öyle yapar :))))
THjzU1.png

Hoş buldum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni motor hayırlı olsun.
Artık bol bol gezi yazıları yazarsınız umarım. Bol köfte yemeli sürüşleriniz olsun. :)
Teşekkür ederim. Yemeyi çok severim :D yalnız yazı yazmayı eskiden çok severdim de artık teknolojiyle daha çok video yapmayı sever oldum :))

Motosikleti
yani teknik olarak diyebiliriz hocam. kaporamızı verdik. pazartesi de devir işleri olacak inşallah :))

sen nasıl komut verirsen yapay zeka da öyle yapar :))))
THjzU1.png

Hoş buldum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim. Yemeyi çok severim :D yalnız yazı yazmayı eskiden çok severdim de artık teknolojiyle daha çok video yapmayı sever oldum :))
yalnızca video ile bir şeyler anlatanları ben yazmaya üşenmişler diyorum. 3 dakikada okunabilecek bir şey için 30 dakika video izleyemem. Artık dünya üzerinde her yerin her manzaranın zaten bol bol fotosu videosu var, kişilerin kendi anlatımı daha ilgi çekici, bunun en verimli yolu da videoda konuşmak değil yazmak.
Video izlemeyi sevenler izler, benim gibi dinozorlar için de iki satır yazarsınız artık.

yalnızca video ile bir şeyler anlatanları ben yazmaya üşenmişler diyorum. 3 dakikada okunabilecek bir şey için 30 dakika video izleyemem. Artık dünya üzerinde her yerin her manzaranın zaten bol bol fotosu videosu var, kişilerin kendi anlatımı daha ilgi çekici, bunun en verimli yolu da videoda konuşmak değil yazmak.
Video izlemeyi sevenler izler, benim gibi dinozorlar için de iki satır yazarsınız artık.
Estağfurullah abi ne demek. Ben şahsen yazmayı da çok seven biriyim. Ama işte değişen bu düzende paragraflarca yazıyı kim okur ki diye düşünüyorum istemsizce. Hatta dün bi konu vardı. Birisi uzun uzun yazmış, şuraya gittim, buraya gittim diye. La dedim hiç üşenmemiş bi de yazmış ya, kim okuyacak bunu diyordum :D meğer okunuyormuş.

Yalnız uzun vlog tarzı videolardan değil de kısa olan reels tarzı videolar yapmayı seviyorum ki öyle senin dediğin gibi 30 dakika filan gezi videolarına ben de çok bakmıyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar