motorla gezmek

Motosikleti
Voge 250RR
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama bence çok değerli bir nimet. Açıkçası daha önce motosiklet kullanmamış olana hatta kullanmış olana bile anlatamadığım bir şeydir. Özellikle tanıdıklarıma, gezme artık ne anlıyorsun bu kadar diyenlere bir nebze de olsa "motorla gezmek" nasıl bir şey anlatmam için önerileriniz var mıdır?

Hatta şöyle sorayım sizin için motorla gezmek neye benzer, ne gibi bir şekilde tanımlarsınız, ben herhalde tanımlamak zorunda bırakılsam uçmaya benzetirdim aklıma başka bir şey gelmiyor

kolaylık ya, ben şimdi her gün işe gidip geliyorum aslında gezerek sürmenin tadına hiç varamadım, benim için kolaylık sağlayan bir alet olmaktan öteye gidemedi henüz... üzülüyorum bu duruma da, bazen eve dönerken dağ yolundan geçiyorum falan sarıyo tabi, maksimum gezintim de bu oluyo. ama hem motor 125cc zaten bas bas gitmiyo bağrınıyo falan, SV650 aldıktan sonra anasını ağlatıcam Uludağ yollarının..

Motosikleti
Voge 250RR
kolaylık ya, ben şimdi her gün işe gidip geliyorum aslında gezerek sürmenin tadına hiç varamadım, benim için kolaylık sağlayan bir alet olmaktan öteye gidemedi henüz... üzülüyorum bu duruma da, bazen eve dönerken dağ yolundan geçiyorum falan sarıyo tabi, maksimum gezintim de bu oluyo. ama hem motor 125cc zaten bas bas gitmiyo bağrınıyo falan, SV650 aldıktan sonra anasını ağlatıcam Uludağ yollarının..
Ben 125cc scooterla başladım o zaman da durmuyordum sürekli gezerdim, yol uzatmak için eksta ekstra çabalar gösterirdim hep.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama bence çok değerli bir nimet. Açıkçası daha önce motosiklet kullanmamış olana hatta kullanmış olana bile anlatamadığım bir şeydir. Özellikle tanıdıklarıma, gezme artık ne anlıyorsun bu kadar diyenlere bir nebze de olsa "motorla gezmek" nasıl bir şey anlatmam için önerileriniz var mıdır?

Hatta şöyle sorayım sizin için motorla gezmek neye benzer, ne gibi bir şekilde tanımlarsınız, ben herhalde tanımlamak zorunda bırakılsam uçmaya benzetirdim aklıma başka bir şey gelmiyor
Başkalarına anlatmak gerekli mi ki?
Bu da benim keyfim, paşa gönlüm böyle istiyor demek yeterli.

Ben 125cc scooterla başladım o zaman da durmuyordum sürekli gezerdim, yol uzatmak için eksta ekstra çabalar gösterirdim hep.
valla ben öyle çok büyük bir hevesle de başlamadım zaten, bi de cidden her gün işe git gel, dönüşte trafik falan çek, yavaş yavaş, riskli şekilde sür bilmemne, biraz soğumuş gibi hissediyorum motordan. iyi bir motor alıp artık dağa taşa, uzun yola hem kendim hem motorum yorulmadan gittiğim zaman bu alev tekrardan harlanır diye düşünüyorum.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
37 yaşındayım bir fiil araç kullandım en amortör halinden en profesyonel haline kadar bin bir çeşit araca bindim go kartından tankına kadar 36 yaşımda az muhterem kayıncum saolsun 50 cc bi motor verdi bana al enişte balığa gidersin fln diye korka korka bindim ama alıştım çok zevkli çok keyifli ve aşırı mobilsin park yeri yok kaldırıma çıkma inme derdi yok :D balığa giderdim malzeme unuturdum haydee toplan cık arabanın yanına gel tekrar kurul fln yok motoru çekiyorum arkama misss yoruldum mu üstüne oturuyorum dayıyorum çantama kendimi miss havadar mesela efil efil rahat konforlu ve ucuz, yakıt olarak bakım olarak benim arabanın bakımı 15 bin TL yakıtım 10 -12 lt arası (subaru wrx sti) oda sakin kullanımda motoru aldığımdan beridir arabayı kullanmıyorum eşimin arabasına biliyorum en kötü. Kendi aracımın lastik havaları inmiş o derece :D daha ne diyeyim benim kadar hız düşkünü birini bile kendine 250 cc bağladı ya bunu anlatamamda anlatamazsında binip görecek :D

hee editliyim: motoru arabaya başladığım ileri sürüş eğitimleri aldığım zamanlarda tanısaydım evlenmezdim hem araba hem motorda eğitimler alırdım :D

Motosikleti
1190 ADV
Türkiye'de bir hobiyi yapan kişi sayısı artarsa o hobinin boku çıkıyor. Daha gelişmiş ülkelerde olursa ona göre alt yapı hizmet artırılır. Türkiye de cezalar vergiler artar, hobiye ulaşmak yapmak daha da zorlaştırılır. İlaveten hobiye her yeni başlayan kültürünü öğreniyim, düzgün yapıyım demiyor.

O yüzden miktir et kimseye anlatma. Bin motoruna, hatta motora başlamak isteyen varsa da kötüle.

Birşeyden zevk alıyorsan keyfine bak, başkasına öğretmek gibi bir sorumluluk yükleme kendine.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150

Az yakar çok kaçar, "Motorun 100km/L güncel ₺ karşılığı ile gitmek istediğiniz yerin km uzaklığıyla yapılan hesap" liraya "yaşadığınız şehir" den "uzak olduğu ve duyulduğunda ooo dedirtecek şehire" gidebiliyorum, yolların manzarası da keyifli deyin.

Motosikleti
Voge 250RR
Yetişkin bir insanın ailesine de bunu diyebilmesi lazım.
Bu paraları uyuşturucuya/kumara mı yatırsaydım deyin.
Hahahahaha, zaten sürekli dediğim şey bu ama yeterli olmuyor sanırım.
Az yakar çok kaçar, "Motorun 100km/L güncel ₺ karşılığı ile gitmek istediğiniz yerin km uzaklığıyla yapılan hesap" liraya "yaşadığınız şehir" den "uzak olduğu ve duyulduğunda ooo dedirtecek şehire" gidebiliyorum, yolların manzarası da keyifli deyin.
Motorum 250cc normalde 3,5L civarı yakıyor ama benim kullanımımla 5 litreye kadar çıkıyor, gezdiğim zaman genelde 2 saat gezerim bu da ortalama 100km yapar iki günde de 500 lira harcamış olurum. O paraya git kafede kızlarla otur falan diyolar :), az yakar da diyemiyorum ki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar