Servis bakım ücretleriniz

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar, tekrardan konuyu hortlatıyorum çünkü ortada kendi açımda oluşan bir muamma mevcut.
Bildiğiniz üzere çok severek kullandığım bir V-Strom 650 XT motosiklete sahibim ve 6K bakımı için fiyat bakmaktayım.

Bugün 3 farklı Suzuki servisine Whatsapp üzerinden 6K bakımı için fiyat sordum. Gelen cevaplara göre;

• 5409 TL (işçilik indirimiyle 4700 TL)
  • 6900 TL ( Motoru satın aldığım bayi)
  • 6550 TL ( Karşıdaki bir motosiklet servisi)

Hepsinin ortak noktası Yetkili Servis baremi taşımaları. Yapılacak kontroller de çok ahım-şahım kontroller değil açıkçası.
En uygun fiyatlı servisin temsilcisinin yazdığı kadarıyla:
  • Yağ değişimi
  • Zincir temizleme / Yağlama / Ayar falan filan ( Motorumu yıkadığımda en alasını zaten yapıyorum, kumpasla falan bakan cinslerdenim.)
  • Genel bakım ve kontroller ? Yağ Filtresi Kontrolü ? (Söküp bakacaklar, değiştirmeyecekler diye anlıyorum), Hava filtresi kontrolü ( Bu biraz işçilik tutar, depo çıkarılacak çünkü, bakılmışken değiştirilir diye tahmin ediyorum.)
Ki bakım kitapçığına göre de söyledikleri uyuşuyor.

Benim nezdimde bu fiyatları vermeye değmez açıkçası. Tamamı hatta daha da fazlası benim hayli hayli yapabileceğim nitelikte. Gerekli alet ve edevatlar fazlasıyla elimde mevcut. Elimde yabancı kaynaklardan bulduğum servis bakım katalogları hatta parça listesi/diyagramları bile mevcut.

Bu bilgiler ışığında yakın zamanda satmayı düşünmediğim bu motosikletin bakımlarını kendim yaparak garantisini delmeli mi, yoksa paşa paşa servise anahtarı teslim edip, "Servis bakımlı" halini devam mı ettirmeliyim ?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Selamlar, tekrardan konuyu hortlatıyorum çünkü ortada kendi açımda oluşan bir muamma mevcut.
Bildiğiniz üzere çok severek kullandığım bir V-Strom 650 XT motosiklete sahibim ve 6K bakımı için fiyat bakmaktayım.

Bugün 3 farklı Suzuki servisine Whatsapp üzerinden 6K bakımı için fiyat sordum. Gelen cevaplara göre;

• 5409 TL (işçilik indirimiyle 4700 TL)
  • 6900 TL ( Motoru satın aldığım bayi)
  • 6550 TL ( Karşıdaki bir motosiklet servisi)

Hepsinin ortak noktası Yetkili Servis baremi taşımaları. Yapılacak kontroller de çok ahım-şahım kontroller değil açıkçası.
En uygun fiyatlı servisin temsilcisinin yazdığı kadarıyla:
  • Yağ değişimi
  • Zincir temizleme / Yağlama / Ayar falan filan ( Motorumu yıkadığımda en alasını zaten yapıyorum, kumpasla falan bakan cinslerdenim.)
  • Genel bakım ve kontroller ? Yağ Filtresi Kontrolü ? (Söküp bakacaklar, değiştirmeyecekler diye anlıyorum), Hava filtresi kontrolü ( Bu biraz işçilik tutar, depo çıkarılacak çünkü, bakılmışken değiştirilir diye tahmin ediyorum.)
Ki bakım kitapçığına göre de söyledikleri uyuşuyor.

Benim nezdimde bu fiyatları vermeye değmez açıkçası. Tamamı hatta daha da fazlası benim hayli hayli yapabileceğim nitelikte. Gerekli alet ve edevatlar fazlasıyla elimde mevcut. Elimde yabancı kaynaklardan bulduğum servis bakım katalogları hatta parça listesi/diyagramları bile mevcut.

Bu bilgiler ışığında yakın zamanda satmayı düşünmediğim bu motosikletin bakımlarını kendim yaparak garantisini delmeli mi, yoksa paşa paşa servise anahtarı teslim edip, "Servis bakımlı" halini devam mı ettirmeliyim ?
Garanti dolana kadar servis.

Motosikleti
Forza 250
Ben her halükarda yetkili servisten yanayım,ama 2 seneden fazla kullanacaksanız kendinizde yapabilirsiniz.Ancak şunuda unutmamak lazım bence sadece yetkili servis bakımlı yazılan motorların albenisi daha fazla oluyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmişte eski motorum benzin damlatıyordu ve sorunun kaynağını bir türlü bulamamıştık. O dönem benzin deposu garanti kapsamında değişmişti, benzin deposu da ucuz bir parça değil. O nedenle garantiniz devam ediyorsa bence cepten az biraz para çıkacak, canınızı sıkmayın.

Motosikleti
Ns200 15"
Dün arabama bir sürü yedek parça ve malzeme aldım yaklaşık 65.000-70.000 TL tuttu, liste:

Corteco arka fren hortumu 2x
Corteco ön fren hortumu 2x
Ate dot 4 fren hidroliği 500 ml 2x
Orijinal yağ dolum kapağı
Febi hava filtre takozu 2x
Mann şanzıman filtresi
Mann şanzıman karter contası
Mann yağ filtresi
Mann hava filtresi
Liqui Moly Gl5 85w90 1 litre şanzıman yağı
Liqui Moly Atf katkısı
Liqui Moly Dişli katkısı
Balata spreyi 14 adet
Febi şaft köselesi
Brembo ön disk
Brembo arka disk
Brembo ön balata
Brembo arka balata
Textar park freni balatası
Magnetti marelli su pompası
Febi su deposu kapağı
Mahle yedek su deposu
Sachs ön amortisör 2x
Sachs arka amortisör 2x
Lemförder üst amortisör takozu 2x
Swag ön amortisör dayanma takozu 2x
Swag ön amortisör toz lastiği 2x
Far ayar klipsi 2x
Febi yedek su depo şamandırası
Orijinal far anahar kapağı
Bosch buji 4x
Beru tevzi makarası
Delphi balata fişi 2x
Beru buji kablo seti
Kolbenschmidt itici 8 adet
Continental V kayışı
Vaıco otomatik şanzıman kol lastiği
İna gergi bilyası
Elring emme manifold conta takımı
Febi direksiyon pompası tamir takımı
Hengst direksiyon pompa filtresi
4 litre 10w40 Castrol Magnatec 2x
3 litre Castrol Radicool 2x
5 litre saf su 2x
4 litre Mobil 1 Atf 220 2x
İnwels marka uzaktan kumanda beyni
Makaron seti
O ring seti
Elektrik bandı
Yanmaz tüysüz bant
Elektrik tesisatı kablosu
Çelik sibob 4x
Pirelli Cinturato P7 4x
Plakalık 2x
Sonax cila

Edit: Motor takozu almayı unutmuşum 😒

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dün arabama bir sürü yedek parça ve malzeme aldım yaklaşık 65.000-70.000 TL tuttu, liste:

Mann şanzıman filtresi
Mann yağ filtresi
Mann hava filtresi
Liqui Moly Atf katkısı
Liqui Moly Dişli katkısı
Balata spreyi 14 adet
Febi şaft köselesi
Brembo ön disk
Brembo arka disk
Brembo ön balata
Brembo arka balata
Febi su deposu kapağı
Mahle yedek su deposu
Sachs ön amortisör 2x
Sachs arka amortisör 2x
Far ayar klipsi 2x
Bosch buji 4x
Beru tevzi makarası
Delphi balata fişi 2x
Beru buji kablo seti
Continental V kayışı
İna gergi bilyası
5 litre saf su 2x
Makaron seti
O ring seti
Elektrik bandı
Yanmaz tüysüz bant
Çelik sibob 4x
Pirelli Cinturato P7 4x
Plakalık 2x
Sonax cila

Buna benzer bir listeyi son satın aldığımda arabam takozda soyulmuş duruyordu. Kolay gelsin :)

Alman malı bir araç sanırım. Restorasyon mu yoksa arıza varken şu da aradan çıksın durumu mu?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Mann şanzıman filtresi
Mann yağ filtresi
Mann hava filtresi
Liqui Moly Atf katkısı
Liqui Moly Dişli katkısı
Balata spreyi 14 adet
Febi şaft köselesi
Brembo ön disk
Brembo arka disk
Brembo ön balata
Brembo arka balata
Febi su deposu kapağı
Mahle yedek su deposu
Sachs ön amortisör 2x
Sachs arka amortisör 2x
Far ayar klipsi 2x
Bosch buji 4x
Beru tevzi makarası
Delphi balata fişi 2x
Beru buji kablo seti
Continental V kayışı
İna gergi bilyası
5 litre saf su 2x
Makaron seti
O ring seti
Elektrik bandı
Yanmaz tüysüz bant
Çelik sibob 4x
Pirelli Cinturato P7 4x
Plakalık 2x
Sonax cila

Bu listedekiler neye benziyor diye benden teker teker resimlerini çizmemi istesen sanırım sadece balata spreyinin resmini doğru olarak çizebilirim.

Motosikleti
Ns200 15"
Buna benzer bir listeyi son satın aldığımda arabam takozda soyulmuş duruyordu. Kolay gelsin :)
Teşekkür ederim, parçalar arasında çok ağır işlem olacak bir parça yok, bugün mesela uzaktan kilit beyni geldi hemen kutudan çıkan tesisat şemasından bilgi alarak vakum sistemine entegre ettim. Parça olduktan sonra ilerlemem çok hızlı sürüyor. En zahmetli olanlar su pompası (manyetik fan var) ve şanzıman yağı. Şanzıman yağı gene dert değil ama benim liftim yok. :(

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Teşekkür ederim, parçalar arasında çok ağır işlem olacak bir parça yok, bugün mesela uzaktan kilit beyni geldi hemen kutudan çıkan tesisat şemasından bilgi alarak vakum sistemine entegre ettim. Parça olduktan sonra ilerlemem çok hızlı sürüyor. En zahmetli olanlar su pompası (manyetik fan var) ve şanzıman yağı. Şanzıman yağı gene dert değil ama benim liftim yok. :(
Araç ne peki? Şehir neresi? Yok mu bi kanka usta falan?

Motosikleti
Ns200 15"
Yaklaşık 4.5 saat önce nilüferdeydim.

Lifti kullanmalık usta için demiştim :) w124 güzel alet. Kolay gelsin.
Kafa yanlış yere kaydı, lift olayını bir nebze takoz ile çözüyorum sıkıntı olmuyor. W124 Güzel ama kendine has elektroniği ve sistemi var, onu çözmek gerekiyor. Araç 1 senedir bende olunca artık çoğu şeyini biliyorum.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Garanti dolana kadar servis.
Cevap için teşekkürler.
Ben her halükarda yetkili servisten yanayım,ama 2 seneden fazla kullanacaksanız kendinizde yapabilirsiniz.Ancak şunuda unutmamak lazım bence sadece yetkili servis bakımlı yazılan motorların albenisi daha fazla oluyor.
Ömür boyu(benim yada motorun) kullanmayı planlıyorum. Üçüncü motorum, ne istediğimi bilerek aldığıma inanıyorum. :)
Geçmişte eski motorum benzin damlatıyordu ve sorunun kaynağını bir türlü bulamamıştık. O dönem benzin deposu garanti kapsamında değişmişti, benzin deposu da ucuz bir parça değil. O nedenle garantiniz devam ediyorsa bence cepten az biraz para çıkacak, canınızı sıkmayın.
Abi hiçbir problemim yok, gelecek bir sene içerisinde de bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum açıkçası. 2.5 Lt yağ değişimine 5K liraya yakın para vermek mantıklı gelmiyor ya. Garanti devam etsin diye servise gideceğim gibi gözüküyor sonuç olarak.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi hiçbir problemim yok, gelecek bir sene içerisinde de bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum açıkçası. 2.5 Lt yağ değişimine 5K liraya yakın para vermek mantıklı gelmiyor ya. Garanti devam etsin diye servise gideceğim gibi gözüküyor sonuç olarak.
Belli olmaz o işler, ben motoru 300 km'de almıştım, garanti süresi içinde aylar sonra 9700 km'de başıma geldi bu iş.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
seneee 2007 bir w124 E200 sanırım 1994 modeldi kare motor dedikleri çok noktalı enjeksiyonlu
sürmüştüm Allahımmm geminin içinde gidiyor gibi çok keyifliydi
bence tam bir koleksiyon ve keyif arabası
bende E46 saklıyorum garajda daha 160K da

Motosikleti
cbf 150
benim kamyona toyota nataş 25bin çıkardı standard 30bin bakımı özel servis 6000. özel serviste yaptım. zaten garantisi yok ama bu araçlara birşey olmaz. Ne hakla aynı iş için bu fiyatı çıkardıklarını anlamadım.

Sırf bu servis ücretleri sebebiyle garantili motor almaktan kaçınıyorum, insanın ayağına pranga resmen...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu listedekiler neye benziyor diye benden teker teker resimlerini çizmemi istesen sanırım sadece balata spreyinin resmini doğru olarak çizebilirim.
Bunu da mı çizemezsin? 😜
px62uwg.png

F54

dio nun bakımını kendim yapıyorum yağ değişimi yağ filtre temizliği vs çok basit hava filtresi değişimi de öyle
afrikanın da yağ ve filtre değişimlerini ustaya gidiyorum çünkü ne kadar az ustaya gidersek mekanlar teker teker kapanmaya yüz tutuyor
sonra yapamadığım bir iş olunca kime gideceğim servis gerçekten çok kötü
balata değişimi zincir dişli değişimi lastik değişimi vs bunları da kendim yapıyorum istesem yağı falanda değişirim fakat

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar