Tam öyle değil...Shoei'nin farklı modellerinde farklı dış kabuk ölçüleri var. Hepsi için standart 3 boyu var diyemiyoruz işte.
Örneğin NXR2 için 5 farklı dış kabuk var. XXS-S / M / L / XL-XXL / XXXL
Boiling down the whole knowledge of helmet development, we created an astonishing concentrate of pure performance. Experience the raw feeling of bike riding without distraction!
www.shoei-europe.com
Ama mesela Glamster için 4 farklı kabuk var. XS-S / M / L / XL-XXL
The Shoei Glamster 06 from our Neo-Classic series is a full visor helmet with a genuine vintage touch by up to date safety – now with ECE 22/06 homologation.
www.shoei-europe.com
Yani bu mesele dandik içerik üreticilerinin sallamasyon bilgilerinden fazlasını içeriyor. Çoğu markada böyle bir opsiyon yok zaten. Shoei takan kaç scooter kullanıcısı var, o da ayrı muamma tabii.
Benim mesela Scorpion Exo R1 Evo Carbon ile Shoei NXR2 ikisi de S beden olmasına rağmen, yanyana gelince aradaki bariz boyut farkı belli oluyor. Shoei gözle görülür ölçüde küçük dış kabuk olarak. Tabii tasarım da önemli ancak fark ettim ki Scorpion kafada ciddi hacimli duruyormuş.