TVS RTR 200 için en iyi Yağ seçimi ? Tam sentetik Liqui Moly ?

Herkese selam arkadaşlar. TVS RTR 200 sahibi oldum. İlk rodaj bakımı için piyasadaki en iyi yağ hangisidir ? Yetkili servis'ler Motul 5100 koyuyorlarmış. Ama bu motorun kitapçığında Tam Sentetik Yağ kullanın yazıyor. Motul 5100 ise yarı sentetik. Sabahtan beri bütün video'ları izledim kafam çok karıştı artık. Parası hiç önemli değil motorum 570 km oldu ilk rodaj yağı değişicek ve ben iyi yağ kullanmak istiyorum. Aklımdaki yağ bu ; https://www.turkoilmarket.com/urun/...erformans-motor-yagi-4-litre-uretim-yili-2022

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biz daha kuvvetli, daha fazla devir çeviren motorlar için bile yarı sentetik yağ kullanıp mutlu, mesut sürüyoruz. Sizinkiler kitapçığa "illa" tam sentetik yağ ibaresi koymuşsa kitapçığa uymak daha sağlıklı. O zaman Motul 7100 ya da Liqui Moly Street Race gider.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Biz daha kuvvetli, daha fazla devir çeviren motorlar için bile yarı sentetik yağ kullanıp mutlu, mesut sürüyoruz. Sizinkiler kitapçığa "illa" tam sentetik yağ ibaresi koymuşsa kitapçığa uymak daha sağlıklı. O zaman Motul 7100 ya da Liqui Moly Street Race gider.
Kitapçıkta "10W-30 TVS TRU4 Tam Sentetik Yağ" diyor, yarı sentetik deneyen birilerine sormak lazım. Ben daha içinde yağ olarak ne var onu bile bilmiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kitapçıkta "10W-30 TVS TRU4 Tam Sentetik Yağ" diyor, yarı sentetik deneyen birilerine sormak lazım. Ben daha içinde yağ olarak ne var onu bile bilmiyorum.
Ben bu konularda kitapçığa uyma taraftarıyım, zaten günümüzde tam sentetikle yarı sentetik arasında atla deve fiyat farkı yok ama 10-30'u bulmak zor olabilir, Hondacılar da bundan şikayetçi

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
YouTube'da SNEW Motovlog'un dediğine göre yarı sentetik yağlar da iş görüyor, değiştirme sıklığı biraz daha erken(3000 yarı sentetik, 5000 tam sentetik öneriyor) ama neden olmasın. iklime göre 10-15W30-40-50 olabilir diyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bizim eski motorlar olan Sym Wolf 250'lerin kitapçığında da 10w30 yazardı fakat tam tersi yarı sentetik tavsiye ederdi. Tam sentetik debriyajda kaçırma yapıyordu. Ben dahil tanıdığım onlarca Wolf 250 sahibi arkadaş hep 10w40 kullandık. Hatta Akdeniz bölgesindekiler 15w50 kullandılar. Ben İzmir'de 5 yıl boyunca Liqui Moly Street 10w40 kullandım, gayet memnundum. Yaşadığınız yerin sıcaklığı yağ vizkozitesini etkiler.

cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar paraya kıydım Liqui Moly 10W-40 4T Street Race 4 Lt Motosiklet Yağı az önce satın aldım çok teşekkürler ilginiz için 😇

Herkese selam arkadaşlar. TVS RTR 200 sahibi oldum. İlk rodaj bakımı için piyasadaki en iyi yağ hangisidir ? Yetkili servis'ler Motul 5100 koyuyorlarmış. Ama bu motorun kitapçığında Tam Sentetik Yağ kullanın yazıyor. Motul 5100 ise yarı sentetik. Sabahtan beri bütün video'ları izledim kafam çok karıştı artık. Parası hiç önemli değil motorum 570 km oldu ilk rodaj yağı değişicek ve ben iyi yağ kullanmak istiyorum. Aklımdaki yağ bu ; https://www.turkoilmarket.com/urun/...erformans-motor-yagi-4-litre-uretim-yili-2022

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar :)

Kitapçık ne diyorsa o .. Kafanı fazla bulandırma derim.. Akışına bırak.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
10w-30 tam sentetik Putoline alabilirsiniz oldukça kaliteli bir markadır. ama şimdi gördüm almışsınız hayırlısı olsun. o marka da en iyilerden biridir, 10w-40 yağların çoğu yarı sentetiktir, fakat özellikle tam sentetik olanları da var. bazı markalarda.

Motosikleti
Ns200 15"
Kitapçıklarda ülkemizde olanları değil üreticinin kitapçıklarını kullanmanız daha doğru olacaktır. Fakat her zaman üreticinin dediğini yapmanıza gerek yok, üreticilerin önerdiği en iyisi değil idare ederdir. Yağ konusunda alabileceğiniz en iyi yağı almanız en sağlıklısı olacaktır, senede neredeyse 2-3 kez değiştiğinizi var sayarsak elde edeceğiniz kar miktarı 1 litre yağ fiyatı bile etmez. API ve Jaso sertifikasına özen göstermeniz gerekir aksi halde uyumsuz sertifikalı yağ katalizöre zarar verir ve debriyajda sıkıntı yaşarsınız.

Üreticinin önerdiği marka yağ almak her zaman doğru değildir, üreticiler sadece anlaşmalı olduğu yağları doldururlar ve bunlardan para kazanırlar ve genelde sadece idare eder derecesinde olurlar. Güçlü ve yüksek devir motosiklet kullanıyorsanız minimum Grup 4 sınıfında (ester baz içeren) yağlar kullanmanız en sağlıklısı olacaktır.

Eğer aşırı sıkıştırmalı bir motosiklete biniyor olsaydım rodaj işlemlerinden sonra motora 300V'den başka yağ koymazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar