Karaburun Tam Tur

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben @tommygun abim gibi gezi konularında uzun uzun yazamayacağım. Anı yaşamayı seviyorum. Bugün bir kaç fotoğraf çekince hadi şuraya da konu açayım dedim. Konunun metnini yazarken arkada Şebnem Ferah'ın 10 Mart 2007 konseri çalıyor. Ne konserdi be... Umarım şu şarkıları dinlerken aldığım keyif gibi bende bir kaç duyguyu karşı tarafa geçirebilirim.

Dün akşam whatsapp grubumuza gelen bir mesajla yarına program olduğu ortaya çıktı. Sabah forumda malum alelacele bir konuya bir kaç mesaj yazıp indim garaja. Bi o motordan bi bu motordan eşyaları toparladım GS'e. Yağmur gösteriyordu akşama doğru (Bu satırları yazarken yağıyor.) Toplanma noktamıza geldik. Güzelbahçeye yani. İnanılmaz bir lodos vardı İzmir'de. Güzelbahçeye giderken otoyolu kullandım. Rüzgar şiddeti şerit değiştirecek kadar değildi ama sarsıntılı bir yolculuktu.

Karşı şeritte Hog İzmir Rally'den dönen harleylerden tanıdık var mı diye baka baka güzelbahçe sapağına geldim. Buluşma noktamızda buluştuk. Lodos, havanın yağmurlu göstermesi falan geliyorum diye işaretleyenlerden (Whatsapp anketi) bir çoğunun vazgeçmesine sebep olmuş.

Neyse karaburun turu yapmaya buluşma noktamızda karar verdik. Genelde nereye gideceğimize buluşunca karar veririz. Ama hazırlıklıydık. Yanımıza mayolarıda aldık. Lodos estiğinden karaburun'da deniz çarşaf gibidir diye düşündük.

Karaburun'a genelde İYTE sapağından girilir. Tam tur o şekilde yapılır. Bu sefer Ildır tarafından girdik. Yolda bu deniz fenerine uğradık. Tam tur yaptımı gitmeden olmaz. 2-3 km'lik bir toprak yoldan gidiliyor bu fenere. İnanılmaz rüzgar vardı. Fazla kalmadık. Buraya giderseniz hücresel verinizi kapatın ya da roaming'i kapatın. Sakız'dan çekiyor telefon.

Aşağıda fotoları paylaştığım karelerden hemen sonra Karaburun'da köfte yedik. Köfte yerken ulan biz köfte yemezdik. Ne oldu bize dedim. Sanırım forumun etkisinde kaldım. Köfte dışında alternatifler kalamar balık vb

Beraber gittiğimiz arkadaşlar biri Africa Twin Adventure Sport, diğeri Goldwing idi.
130561041Master.jpg

130561046Master.jpg

Giderken çekmemiştim bu dönüşü. "GS'le offroad qeyf" diye instaya hemen hikayemi yapıştırdım.

Karaburunda denize girmeyi planladığımız sahile gittik. Sağdaki mekanda oturacaktık ama kapalıydı.

Sahibi biraz keyfi açar zaten. Ama iyi mekandır. Deniz tahmin ettiğimiz gibi çarşaf gibiydi. Sahil kuzeye bakıyor. Rüzgar lodostan esiyordu.

Alsancak'ta kahve dünyasına oturduk.

Gündüz gelmeyen bir kaç arkadaş oraya gelmişti. 8-9 kişi olduktan sonra evlere dağıldık. Bu da böyle bir hikayemdir. Mayo terlik falan olduğu için kamera ekipmanlarımı almadım. Bir dahakine adam akıllı birşeyler çeker videosunuda atarım. Arz ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu da GPX olarak paylaşımım. Doğrudan linkten rotayı görebilirsiniz. Başlangıç Ildır sapağı. Bitiş Otoyol Shell

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
köfte yemezdik demen gülümsetti.

africa yine mucevher gibi parlıyor valla. ne motor be!

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sahibide çok seviyor, üstelik tek motoru değil. Ama 10 kere yola çıkarsak 9'unda başka motorla gelir :) Bunu tek kullanmayı seviyor.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Goldwing ile Sarpıncık'a inen adam harbi motorcudur ;)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hangi köfteciye gittiniz? Güzel miydi? :)
10 üzerinden 6,5, tavsiye edeceğim bir yer değil. Biraz yokluktan oldu :)

bana 24 saat önceden haber verinde bende gelim :(
Dışarı kapalı, arkadaşlar arası grup aslında ama söylerim, ayıpsın. Ancak ben bile çoğu zaman 24 saatten daha az zaman kala öğreniyorum program olacağını.

Goldwing ile Sarpıncık'a inen adam harbi motorcudur ;)
Kendisine söylerim mutlu olacaktır :)

motorlara bak kamyoncu.
davul bile dengi dengine...senin suzi sırıtır orda.
Suzi değil SuziKing diyeceksiniz. asıudhasfa

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ne güzel yollardan gezmişsiniz. İzmir'in güzelliği de bu, gezecek çok fazla rota var.
Hele o yollar, ben o yollardan geçmiş olsam arazide sürdüm derdim. :)

Sizin GS de güzelmiş. GS'lerin güzel olduğu son modellerden. 🧿

Motosikleti
Triumph Trident 660
Biraz zorolursun keh keh keh :) adam araziye goldwing sokar sen r25 le bakkala gidemezsin :)))

ACT kalbimi kırdınız ne demek kapalı grup. Biz açık saçıkmıyız?
Abi nickimi değişebilsem değişirim.
Buraya geldiğimde lisedeydim ve 16-17 yasındaydım r25 piyasaya çiktığı zaman heveslendim sonra sons izleyince cruiser sevdası başladı.
Ama gücüm scootera yettiği için şu an scooter kullanıyorum 😅

Olum daha beterya scooter ne ya 10 inch lastikle bu adamların arasında ne işin var seni görmezler ezerler :)

hadi diyelim ezmediler.

Bir yere oturup toscana sarabı içerler, kalamar ahtapot yerler. Sen ne yicen ? Bana bir maden suyu abi...

olmaz..Davul dengi dengine

Motosikleti
cbf 150
Burak eminim onun içinde bir çözüm yaratır, evden getirir en kötüsü ton balığı konservesini :)))

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Biraz zorolursun keh keh keh :) adam araziye goldwing sokar sen r25 le bakkala gidemezsin :)))

ACT kalbimi kırdınız ne demek kapalı grup. Biz açık saçıkmıyız?
Kapalı tabiri yanlış olmuş, başörtülü diyecektim. Burka ile gelirsen grubu üstüne yaparız.
Ne güzel yollardan gezmişsiniz. İzmir'in güzelliği de bu, gezecek çok fazla rota var.
Hele o yollar, ben o yollardan geçmiş olsam arazide sürdüm derdim. :)

Sizin GS de güzelmiş. GS'lerin güzel olduğu son modellerden. 🧿
Abi geçen sene eylülde satın alırken 1300adv şubat teslim dediler. Zaten beğenmiyordum. Ellerinde bir kaç tane 1250gsa vardı. Birde gönlümün efendisi RT. Eşimi götürdüm hangisini alalım RT'mi 1250GS'mi diye. Hangisi kolay satılacaksa onu al dedi. Tam alıyordum, bizim bir arkadaş Erdem abi motoru satıyor onu alsana diyince bunu satın almış bulundum. Normalde ikinci el almam. Ama hem faturalıydı hem tertemizdi. Kısaca yenisini beğenmediğim ve bunu sevdiğim için tercihimi 1250'den yana kullandım. Bende aynı düşüncedeyim.

Bildiğim rotaları eklerim artık burayada :)
hadi diyelim ezmediler.

Bir yere oturup toscana sarabı içerler, kalamar ahtapot yerler. Sen ne yicen ? Bana bir maden suyu abi...

olmaz..Davul dengi dengine
Doğrudan sakıza geçip lagada'da yiyoruz biz ahtapotu. Ucuz orada.

10€ ucuza ahtapot yicek diye vize yoksa kapı vizeye 100€ biletede 40€ kesilicek asdafad

Motosikleti

10€ ucuza ahtapot yicek diye vize yoksa kapı vizeye 100€ biletede 40€ kesilicek asdafad
Ben de haziran başında (Yani bayram tatilinden sonraya, bayram tatilinde çocuklar da olacağı için arabayla gideceğiz) motora 3 aylık yeşil sigorta yaptırıcam, canımız ahtapot, kalamar çektiğinde Alexandroupoli'ye gideriz haftasonu. Bana 2 buçuk saat yol, cumartesi sabah yola çıksak öğlen gezsek akşam da sahilde kalamarımızı yiyip uzomuzu içsek ertesi gün dönsek olur. 710TL yurtdışı çıkış harcı da olmasa daha miss gibi olacaktı ama mecburen vericez artık.

para var huzur var ACT.

ben 2 luk palamutbuku tatilimde 4x90gr lu dardanel ton yedim. Onu da yanımda goturdum metrpol kartla aldım. Gerçi amacım biraz zayıflamaktı.
kendime çeki duzen vermem lazım.Ayı gibi oldum yine.

1250 TL x 2 gun de mis gibi pansiyona verdim. Krallar gibi tatil yaptım. Macro dan en kaliteli 3 bira yı aldım. kaliteyi severim az içer öz içerim.alman malıydı.

Burak eminim onun içinde bir çözüm yaratır, evden getirir en kötüsü ton balığı konservesini :)))

ulan benim yaptığım sey!!
Temel besin maddem, dardanel ton.

Motosikleti
para var huzur var ACT.

ben 2 luk palamutbuku tatilimde 4x90gr lu dardanel ton yedim. Onu da yanımda goturdum metrpol kartla aldım. Gerçi amacım biraz zayıflamaktı.
kendime çeki duzen vermem lazım.Ayı gibi oldum yine.

1250 TL x 2 gun de mis gibi pansiyona verdim. Krallar gibi tatil yaptım. Macro dan en kaliteli 3 bira yı aldım. kaliteyi severim az içer öz içerim.alman malıydı.

ulan benim yaptığım sey!!
Temel besin maddem, dardanel ton.
Para var huzur var. :)
Ben para olmadığı için tatilde palamutbükü'ne falan gidemiyorum, çocuklar denize girelim deyince arabaya atlayıp Yunanistan'a geçiyoruz çünkü Türkiye kıyıları çok pahalı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Macro dan en kaliteli 3 bira yı aldım. kaliteyi severim az içer öz içerim.alman malıydı.
Weihenstephaner sanırım. weissbeer iyidir. Vitus beer rate'te daha düşük puanlı. Alırken aklında bulunsun. Weiss lezzet olarak daha dengelidir.

Bu arada sadece ton ile zayıflayamazsın. O arada sırada salatada protein ve omega 3 için yenilecek bir şey. Sürekli yemek için çok sağlıklı bir seçenek değil. Tabii bende beslenme uzmanı ya da diyetisyen değilim. Ama bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim.

Ben de haziran başında (Yani bayram tatilinden sonraya, bayram tatilinde çocuklar da olacağı için arabayla gideceğiz) motora 3 aylık yeşil sigorta yaptırıcam, canımız ahtapot, kalamar çektiğinde Alexandroupoli'ye gideriz haftasonu. Bana 2 buçuk saat yol, cumartesi sabah yola çıksak öğlen gezsek akşam da sahilde kalamarımızı yiyip uzomuzu içsek ertesi gün dönsek olur. 710TL yurtdışı çıkış harcı da olmasa daha miss gibi olacaktı ama mecburen vericez artık.
Abi ahtapot tamamda, kalamarı kuruttukları için beğenmiyorum ben. Aslında kavala'da çok iyi bir restoran biliyorum. Ama yemek yemeye oraya kadar gidilmez.

Yolun düşerse diye yine atayım buraya yeri; https://www.tripadvisor.com.tr/Rest..._Kavala_Region_East_Macedonia_and_Thrace.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar