- Konu Yazar
Şuanda almak istediğim bir motorsiklet herhangi büyük bir kronik sorunu var mı 2.motorsikletim olacak beni memnun eder mi
Zamanında forumda teknik üyelerden biriydi. Kullananın yorumu yukarıda.Kullanan biri olarak önermiyorum.
Egzoz sesinin iyi gibi gelmesinin nedeni patlak olması, boğazdan sürekli kaçırması ve egzozun çürümesi.
Gidişi 180cc olduğu halde bir 125cc Honda ve Yamaha ile aynı.[INHERIT]Honda motorcycle[/INHERIT]
Yakıt deposu 18lt! 180cc' ye göre çok yaktığını söyleyemem. 125cc gibi gidip 180cc' den az yakması ise bir anlam ifade etmiyor.
Kaporta parçalarının bir kısmı yetkili servislerinde dahi bulunmuyor.
Kaporta parça fiyatları en yakın japon rakibinden çok daha yüksek.
Kaporta parça kalitesi en yakın japon rakibinden çok çok daha düşük.
Gidon tam sağ/sol yapıldığında parmaklarınız depoyla gidon arasına sıkışıyor ve canınızı yakabiliyor.
Kullanma klavuzuna göre ve motor bloğunda özellikle belirtildiği üzere her 1.000km' de bir yağ değişimi yapılması gerekiyor (kaliteye bak).
Motor çalışırken vitesi boşa atmak neredeyse imkansız, boşa atmak zorunda kalırsam genellikle killswich ile stop edip öyle alıyorum. Gerçi stop ettiğim için gerek de kalmıyor.
Gaz verdiğinde devir saatinde en az 0,5/1sn gecikme ile devri görüyorsun.
Göstergedeki ikaz ışıkları gündüz gözüyle neredeyse hiç görünmüyor, özellikle sinyaller bu noktada ciddi sorun olabiliyor.
Malzeme kalitesi o kadar düşük ki orta sehpaya almakta kullanılan, sehpanın ayak basma kolu eğriliyor ve kırılıyor, bu yüzden orta sehpaya alınamıyor veya bel fıtığı riski almak zorunda kalınıyor.
Yan ayaklık çok kısa ve destek kısmı çok adi bir metalden yapılmış. Yan ayaklık açıldığında motosiklet neredeyse 40 derece yana yatıyor.
Ve daha birçok şey... Bu nedenlerle tavsiye etmiyorum!
Evren çok kıymetli bir üyeydi, kendisiyle garajında yüz yüze tanışmıştım. Hırbonen kardeşime bozulup buraları terk etmesi çok kötü oldu.Zamanında forumda teknik üyelerden biriydi. Kullananın yorumu yukarıda.
O olayı hatırlıyorum, üzülmüştüm gittiğine.Evren çok kıymetli bir üyeydi, kendisiyle garajında yüz yüze tanışmıştım. Hırbonen kardeşime bozulup buraları terk etmesi çok kötü oldu.
Evren o dönem efsane bir üyeydi, az biraz samimiyetimiz artsa garajında benim bloğu indirip ücretsiz rektefiye edecek kadar yardımseverdi. O dönem kankasıyla tuttuğu garajda Msx 125, Cbr 250, "bir kaç tane" Mt 07 barındırıyordu. Hatta forumdan ufoz Ufuk Abi, Angrypower Buğra ve gurcanozturk Gürcan ile yaptıkları uzun yola Msx 125 ile katılacak kadar deli doluydu. Samimiyet ilerlesin diye ne kadar başak muhabbeti yapsam da çizgisini asla bozmamış bana hep "Siz" diye hitap etmiş uber, super bir üyeydi. Hırbonen'i çok severim ama ona bir defa kızma hakkım olsa oyumu Kural(Z) Evren'i tahrik edip bunaltmasından yana kullanırdım. Adam teknik anlamda hem dolu hem de çok kibar, kaliteli bir üyeydi.O olayı hatırlıyorum, üzülmüştüm gittiğine.
Zamanında forumda teknik üyelerden biriydi. Kullananın yorumu yukarıda.
Mekanik olarak sıkıntı yaşarsanız en kötü ihtimalle CG bloğu takıp kullanırsınız.150 cc olanı kullandım tabiki çinli bir motorsikletten japon kalitesi beklemiyorum bu sorunlar beni çok etkilemez aslında benim sıkıntım mekanik olarak bir kronik sorunu var mı bunu bilmiyorum ama tabiki söylenilen motorun kondisyonuda önemli
Öyle birşey yapacağımı sanmıyorum tahminen parça bulurum yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Mekanik olarak sıkıntı yaşarsanız en kötü ihtimalle CG bloğu takıp kullanırsınız.
Bunlar benim için çok büyük sorun değil bütçem bana yetiyor ve hoşuma giden bir motorsiklet. Bu dişli oranlarını hatırlıyorsanız söyler misinizAman diyeyim sakın bulaşma. İlk motosikletim olur kendisi heyecanla gidip aldım 2020 yılında aldım 2014 modeldi 19 bin km de idi. Motordan soğuttu beni.
-Aldığım gün daha yolda gelirken göstergesi arıza yaptı sapıtmaya başladı. Yaptırdım.-Sürekli kesemediğim bir zincir sorunu vardı önceki sahibi dişlilerle oynamış çekişi çok iyileşmişti ancak zincir maşaya sürekli vuruyordu. Orjinal dişlileri takıncada motor gitmiyordu resmen.
-Neyse onu hallettim katalizör hortumu patladı motor apaçi motoru gibi bağırmaya başladı katalizör hortumu bulamadım iptal ettirdik.
-Motosikletin deposu metal bir aksam ancak diğer grenajlar hepsi plastik haliyle ancak bu motorda mondialin kullandığı boya aşırı kalitesiz sanırım 1-2 yıl içerisinde rengi soluyor plastik aksamların ilanlarda görebilirsin. Motorumun deposu koyu mavi arka kuyruk grenajı açık mavi far muhafaza parçaları açık mavi çamurluk açık mavi. Motosikletim bukalemun gibiydi.
-Trim ve gösterge ekranı arızaları çok olur çözememiştim.
-Egzoz çürüdüğü için içerisindeki susturucusu dağılıyor ve aliminyum egzoz olduğu için kaynak tutmuyor. 2020 senesinde servis yeni egzoz için 900 tl istedi motoru zaten 5500 e almıştım hesabını sen yap.
- Bir akşam yolda giderken seyir halinde motosikletten beyaz dumanlar çıkmaya başladı elimle ittirdim servisin önüne bıraktım ustanın deyimiyle motor bloğundan civata attırmış. İçerisindeki yağda egzoza kadar püskürtünce beyaz dumanlar çıkmış. Bunuda atlattık dedim bunuda yaptırdım.
-En son ilana koydum 1.5 ay sürdü alıcının gelip alması ve oda ilk ve son arayan alıcıydı. Motosikleti tam satacakken alıcı motor bloğundan ses geldiğini söyledi ve benimde ilk motorum olduğundan acemiydim alamıyordum. Ustalara baktırdık ve hakikaten sorunu olduğu kanatine vardık. Sonuç olarak aldığım bindiğim yaptığım ve sattığım tutarları ölçüp biçince epey zararına sattığım bir motor oldu. Ve ben bu motosikleti 4. ayımda sattım yani tüm bu bahsettiğim sorunlar aldıktan itibaren 3. ayda başıma geldi.
O yüzden soranlara z-one 180 önermiyorum. Herkesin bütçesi vardır lafım yok saygım var bu model yerine gidin mondial drift alın eski kasa yeni kasa bütçenize göre en azından daha sorunsuz daha gaddar bir motosiklet.
Adam motor yolda dökülüyor alma yazmış sen bunlar çok büyük sorun değil diyorsun, hani normalde insanlar başka model baksan ölür müsün derler ya... Heh sana o modeli alsan ölürsün diyorlar sorun değil diyorsun. Bütçe açısından kumarda batsaydım daha iyiydi diyebilecek kadar batırır seni, bütçenle daha sağlam birşey al.Bunlar benim için çok büyük sorun değil bütçem bana yetiyor ve hoşuma giden bir motorsiklet. Bu dişli oranlarını hatırlıyorsanız söyler misiniz
Sizin sağlam dediklerini japon veya hint grubu motorsikletler malum onlara para dayamıyor üstüne drift gibi motorsikletlerin artık kimin nasıl kullandığı belli onlarda sağlam çıkmıyor elimde daha fazla para olsa zaten alırım ancak durum olmayınca olmuyor işte isterse yolda dökülsün kendi motorsikletimi hiç ustaya götürmedim kendim yaptım kullandım 3 sene oldu bana her hangi bir sorun çıkartmadı tabiki ölmem başka motorsikletlere bakıyorum sadece bu motorsikleti merakımdan sordum.Adam motor yolda dökülüyor alma yazmış sen bunlar çok büyük sorun değil diyorsun, hani normalde insanlar başka model baksan ölür müsün derler ya... Heh sana o modeli alsan ölürsün diyorlar sorun değil diyorsun. Bütçe açısından kumarda batsaydım daha iyiydi diyebilecek kadar batırır seni, bütçenle daha sağlam birşey al.