l3 sınıfı motosikleti a2 ehliyet kullanabilir mi?

Merhabalar iyi forumlar öncelikle bu forumda ilk açtığım konu ufak bi araştırma yapıp açmaya karar verdim yetersiz bilgiden dolayı cafe racer projem için bir adet er5 arıyorum buldum da ruhsatta L3 yazıyor yaninda a1-a2-a3 tarzı bir ibare bulunmamakta bunu a2 ehliyet ile kullanabilir miyim bir bilgisi olan varmı yoksa bu ruhsatta bir yanlışlık mı var bilgilendirirseniz sevinirim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kullanamazsınız, 37 kw güç verir ki sizde sınır 35 kw

Ruhsatta da hangi tip ehliyetle kullanılacağı bilgisi yer almaz. A3 diye de bir ehliyet sınıfı yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, geçmeyen iki tekerlekli araçtır.

1.2) L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, geçmeyen üç tekerlekli araçtır.

1.3) L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır.

1.4) L4 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i geçen yolcu sepetli iki tekerlekli araçtır.

1.5) L5 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i geçen, simetrik olarak yerleştirilmiş üç tekerlekli araçtır.

1.6) L6 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, geçmeyen dört tekerlekli araçtır.

1.7) L7 Sınıfı: yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.

Kullanamazsınız, 37 kw güç verir ki sizde sınır 35 kw

Ruhsatta da hangi tip ehliyetle kullanılacağı bilgisi yer almaz. A3 diye de bir ehliyet sınıfı yok.
elimde bir adet cb750 hornet var ve L3-a3 seklinde geçiyor bu yüzden sorma gereksiniminde bulundum ayriyetten sh125 var ve ondada L3-a1 şeklinde geçiyor yanlış anlaşılma olmasın bakıpta sormak istedim bu yüzden

Motosikleti
Yamaha XSR700
A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2'yi geçmeyen motosikletleri kullanabilirsin

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
A2 sürücü belgesine sahip olan sürücüler Kawasaki Z 500 kullanabilir ama Kawasaki Er5 kullanamaz. Honda Cb 500 F kullanabilir ama Honda Cbf 500 kullanamaz.

P.S: V-Strom 650 tavsiyesi gelecektir, onu da kullanamaz :)

A2 sürücü belgesine sahip olan sürücüler Kawasaki Z 500 kullanabilir ama Kawasaki Er5 kullanamaz. Honda Cb 500 F kullanabilir ama Honda Cbf 500 kullanamaz.

P.S: V-Strom 650 tavsiyesi gelecektir, onu da kullanamaz :)
A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2'yi geçmeyen motosikletleri kullanabilirsin
teşekkürler saolun, nasip değilmiş başka bir motora yol alayım ben en mantıklısı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bütçeni bilebilirsek belki farklı bir alternatif donör motor önerisi gelebilir.

Bütçeni bilebilirsek belki farklı bir alternatif donör motor önerisi gelebilir.
hali hazırda çift silindir büyük yeni bir motorum var eski bir 4 silindir 80-90 bin km'lerde olmadığı sürece olabilir o zaman bütçeyi 150-200 aralığına cikarabilirim cift silindir olucaksada a2 ye uyarsa 100-120 bin civarında olabilir yine aynı şekilde km 80-90 bin olmazsa fena olmaz

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu kadar kıvranmaktansa A sınıfı ehliyet almak daha kolay değil mi?
Yaşım yetmiyor kuşum ötmüyor diye düşünüyorsan o motoru kesip biçinceye kadar ihtiyarlarsın bile.

Bu kadar kıvranmaktansa A sınıfı ehliyet almak daha kolay değil mi?
Yaşım yetmiyor kuşum ötmüyor diye düşünüyorsan o motoru kesip biçinceye kadar ihtiyarlarsın bile.
Her türlü takımım var sorun değil boyasını bile kendim yapacagim isterse 5 sene sürebilir ben ara sırada olsa motoru yürütmek istiyorum sanayide değil garajımda yapicagim bir proje (yas yetmiyor yetse ben neden böyle kivranmak isteyeyim😁)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar