"Eğer AB ye girebilirsen çarık çürük mal getirip satan firmalara hayat hakkı kalkmayacak. Bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. ":farao: :farao:
Bir laf vardır :ağzı olan konuşuyor. Her konuşan da kendini zeki sanıyor. O yüzden bence şuraya iki laf yazan herkes zekadan bahsetmemeli. Çin mallları hem amerikada hem da avrupada tahmininizin çok üzerinde satılıyor. Çok değil, kısa bir süre sonra çin malı, diğer uzakdoğu mallarından farklı olmayacak. Eğer Almanyada oturuyorsan gidip çin malı almazsın tabiki ama Türkiyede isen durum başka.Şu anda bir marka yada model için bir memnuniyetsizlik varsa biz de gidip herşeye rağmen çin malı al demiyoruz. Bu kadar forum var. Okuyup bilgilenebilirsin. Ama fiyat ve kaliteye baktığında alınabilir diyoruz. Her 100km de bir vida sıkma iddasını abartılı ve söylediklerini haklı çıkarma çabası olarak görüyorum. her 1000 km de bir zinciri yağlıyorsan, her iki-üç haftada bir motoru yıkıyorsan, motora gönül verdim v.s. diyip konuşuyorsan, parama göre motor aldım diyorsan, gerekiyorsa eline tamir takımını alıp iki vida da sıkarsın. Çin malı denen motorlar 1,5-4 milyar arasında değişiyor. Eğer Sl150 ye 4 milyar istiyorlarsa ben de gidip al demem ama 2,5 ise alınabilir.Hele sağlam bir ikinci ali 1,8'e satılıyorsa onu al derim. Burada çin malını savunan insanlar da en az 14 milyarlık motorabinenler kadar zeka ve muhakeme yeteneğine sahiptirler ancak motora verecek 14 milyara sahip olmadıkları için ve zevkleri honda today'e elvermediği için diğer yoları deniyorlar. Bir kere daha soruyorum: Lütfen çin mallarının donanımdan dolayı daha çok kaza yaptığını gösteren bilgiyi birisi verebilir mi?
Bu sırada avrupa birliği bir yerlerde tartışılıyormu bilemem ama bildiğim bir şey var: AB ye girmek için verilen ödünlerin bu ülkeye maliyeti, çin mallarından dolayı ödediklerimizden karşılaştırılmayacak kadar fazladır. :farao: