Üst düzey kask önerisi

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Arkadaşlar suan elimde 3 adet kask var ama hepsi orta seviye biri yarim felan
Bu yaz biraz yol yapmayi planliyorum
İyi bir kaska ihtiyacim var benim bulduklarim asagidakiler ama farkli alternatife acigim
Ne alayim ?

Shoei GT Air 3
Arai Quantic
Schuberth S3
HJC RPHA 71

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kardeşimde Schubert S3 var, ses alıyor diye şikayetçiydi, daha önceki kaskı Shoei Neotec'di.

Ben de çene açılır kask sevdiğim için geçen cumartesi shoei neotec 3 aldım ama henüz fırsat bulup motorla yol yapmadım o kaskla.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Eskiden olsa doğrudan HJC alın geçin derdim. Son zamlarla fiyatı diğerlerine çok yaklaştı. Yinede diğerlerinden ucuz. Kalite olarak yüksek. Shoei ve Schubert’i yurt dışından almıyorsanız almama taraftarıyım. fiyatları çok fark ediyor. Arai’de fiyat çok fark etmiyor. Champion Helmets’te karşılaştırması vardır muhtemelen bu kaskların. Bir göz atın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Detaylı olarak sessizlik havalandırma malzeme kalitesi gibi 6-7 parametreyi gözlemliyorlar. RPHA 91’im var bir başka kaskla beraber (sanırım neotec 3’tü) en sessiz çene açılır, aynı zamanda havalandırması çok iyi mesela.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

GT ait 3 ve RPHA 71 karşılaştırması

Motosikleti
Yorumlar icin tesekkurler
Sanirim HJC RPHA 1 alacagim
MotoGP ve WSBK daki kaskin aynisini diyor kendileri

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kullandığınız motor nedir? Rpha1 doğrudan supersport motorda kullanılacak bir kask. İlk mesajda yazdığınız kaskların hepsi touring kask ondan soruyorum.

rpha1 alıp denemiştim, firmanın verdiği ölçülerden küçük, yani 1 boy büyük al.

Motosikleti
Naked Kawasaki kullaniyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Schubert derim gider çay koyarım..
Desibeli en az kask bence... Konforlu..

Sessizlik arıyorsan kesinlikle Shoei..
abi yanlış anlama da shoei schuberth'in yanına bile yaklaşamaz sessizlik konusunda
geçen sene shoei neotec 2 aldım o kadar ses alıyordu ki en fazla 1 hafta dayanabildim
schubert c5 veya s3 tek geçerim ötesi yok
bu arada schubert c3 bakıyorsanız eğer pro olanını alın basic olanı hiç bir şekilde sesi kesmiyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi yanlış anlama da shoei schuberth'in yanına bile yaklaşamaz sessizlik konusunda
geçen sene shoei neotec 2 aldım o kadar ses alıyordu ki en fazla 1 hafta dayanabildim
bu arada schubert c3 bakıyorsanız eğer pro olanını alın basic olanı hiç bir şekilde sesi kesmiyor

otostopcu nerdesin ya. oldün sandım

bu arada schubert c3 bakıyorsanız eğer pro olanını alın basic olanı hiç bir şekilde sesi sağlam
Bilemiyorum Shoei den çok memnunum üstelik çene açılır Neotec , çevremde de çok farklı markalar tecrübe edenler Shoei den olumlu bahsediyor , birde vizor , mandal , havalandırma mekanizması aşırı saglam , özellikle vizör kısmı hiç sıkıntı çıkarmadı bende..

Motosikleti
Forza 250
Tam 1-1.5 senedir Rpha71 kullanıyorum,yalıtım güzel ama en sevdiğim özelliği üstteki havalandırmayı açınca sanki kaskı cıkarmışım gibi hava alıyor(abartıyorum ama gerçekten kullandığım hiç bi kaska benzemiyor).Aynı şekilde kapatınca da çok güzel kesiyor.Ama ben biraz HJC fanboyuyum desem yalan olmaz.

F54

schubert en iyisi ben c3 pro kullanıyorum
şimdi olsa c5 alırım tabi bunda kullandığın motosikletin ne kadar rüzgar aldığı da önemli bir konu

Motosikleti
Bilemiyorum Shoei den çok memnunum üstelik çene açılır Neotec , çevremde de çok farklı markalar tecrübe edenler Shoei den olumlu bahsediyor , birde vizor , mandal , havalandırma mekanizması aşırı saglam , özellikle vizör kısmı hiç sıkıntı çıkarmadı bende..
Çevremde shoei kullananlara uydumi zaten xmax'ı ilk aldığımda kemdime kask almadan önce kardeşimin shoei neotec kaskını bir kaç kez kullanmış çok beğenmiştim, şimdi paraya kıydım shoei neotec 3 aldım umarım rahat ederim, motorumu bakım için sanayiye bırakmıştım, hafta içi vakit olmadığı için henüz yeni kaskımla motor sürmedim, evde rafa koydum öyle bakışıyoruz kendisiyle.

Kask aldığım yerde schubert C5 de vardı ama shoei azıcık daha pahalıydı. Her ikisi de piyasanın en pahalı kaskları ama kafa yapısına göre değişiyor sanırım, kimi schubert en sessiz kask diyor kimi çok ses alıyor diyor.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Yorumlar icin tesekkurler
Sanirim HJC RPHA 1 alacagim
MotoGP ve WSBK daki kaskin aynisini diyor kendileri
K6 var bende 3 senedir. Bende değişirsem Rpha1 alacağım, naked kullanıyorum bende. Mantıken bakılınca her şey var. Rakiplerine göre f/p, tasarım gayet keskin, desenler çok iyi, spoiler ekstra var o muazzam. Daha ne olsun.

Rüzgar muhabbeti için alpinmotosafe kulak tıkacı alın geçin rüzgar sesine göre kask seçmeye gerek yok. Asgari bir seviyede olsun kafi bence.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Rüzgar muhabbeti için alpinmotosafe kulak tıkacı alın geçin rüzgar sesine göre kask seçmeye gerek yok. Asgari bir seviyede olsun kafi bence.
Bence de öyle. Gürültüymüş / gürültüsüzmüş diye bir kask seçim kriterim yok. Alpine Motosafe Race veya uzun yol / yüksek sürat için (yolda aşırı irtifa farkları da yoksa) Moldex 7700 köpük tıkaçlar kullanıyorum. Nolan N87 gibi gürültü konusunda son derece dandik olan bir kaska bile 9 saat uzun yol yapabiliyorum.

Motosikleti
Bence de öyle. Gürültüymüş / gürültüsüzmüş diye bir kask seçim kriterim yok. Alpine Motosafe Race veya uzun yol / yüksek sürat için (yolda aşırı irtifa farkları da yoksa) Moldex 7700 köpük tıkaçlar kullanıyorum. Nolan N87 gibi gürültü konusunda son derece dandik olan bir kaska bile 9 saat uzun yol yapabiliyorum.
Nolan N87 gürültü konusunda Caberg Duke 2'ye göre gayet sessiz kalıyor. iki kaskı da denedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar